Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

hallitus kaavailee gps-pohjaista tiemaksua

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka hallitus kaavailee gps-pohjaista tiemaksua

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä misc misc 7 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä misc

  misc

  said

  Quote:Liikenneministeriö alkaa ruuhkamaksujen sijaan kehittää mallia kaikilta autoilijoilta perittävästä tiemaksusta. Nykyinen autoihin kohdistuva verotus uusittaisiin, ja tiemaksu olisi nykyisten ajoneuvoverojen kokonaisuutta.

  Liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) esittelemän mallin mukaan tiemaksu vaihtelisi sen mukaan missä ja milloin ajaa, ja onko joukkoliikennettä mahdollisuus käyttää. Jos on, oman auton käytöstä rokotetaan enemmän.

  – Lähtökohta on se, että järjestelmä kohtelisi kaikkia tasa-arvoisesti. Että ne, joille auton käyttö on pakollista, eivät kokisi vero- ja maksupolitiikkaa rangaistuksena, perustelee Kyllönen.
  Suomi tiemaksujärjestelmän edelläkävijäksi

  Uuden tiemaksujärjestelmän kehittäminen on vielä alkutekijöissään, mutta se pohjautuu aikaisempiin selvityksiin ruuhkamaksuista. Maksut kerättäisiin satelliittipaikannukseen perustuvan järjestelmän avulla.

  Sellaista ei vielä ole missään, mutta ministeri uskoo, että korkean teknologian Suomessa sellainen voidaan kehittää ja myydä sitten muihin maihin.
  Tiemaksu ei olisi lisämaksu

  Liikenneministerin mielestä autoiluun kohdistuva verotus olisi syytä ottaa tarkasteluun niin, että tiemaksu olisi yksi osa verotusta.

  Jos tiemaksu olisi osa autoverotusta, voisiko autoveroa tai muita ajoneuvoveroja vastaavasti laskea?

  – Nämä täytyy valtiovarainministeriön ja muiden kanssa pohtia niin, että löydetään paras ja oikeudenmukainen malli, Kyllönen sanoo.

  Aikaisempia ruuhkamaksumalleja on vastustanut muun muassa 104 000 jäsenen Autoliitto, eikä se lämpene uudellekaan esitykselle.

  – Kukaan ei tiedä kuinka kalliiksi maksun kerääminen tulee. Ja saadaanko sillä aikaiseksi sitä, että joukkoliikenne lisääntyy, ja muut vaihtoehdot liikkua säilyvät, miettii toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

  Tiemaksut eivät ole mukana hallitusohjelmassa, mutta liikenneministeriö aloittaa asiaa koskevat selvitykset samassa rintamassa liikennepoliittisen selonteon osana.

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/09/liikenneministerio_suunnittelee_kaikkien_autoilijoiden_tiemaksua_2854050.html

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin