Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Harry Potterin poliittinen tulkinta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Harry Potterin poliittinen tulkinta

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  snowballschance 8 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Eräässä persublogissa, Takkiraudan blogissa on analysoitu Harry Potter-kirjasarjan maailmankuvaa poliittiselta kannalta. Varmaan hiukan amerikkalaisittain.

  Mutta kun mietitään Potter-universumia, niin enemmän kuin mitään muuta siitä käy ilmi Rowlingin oma mielenmaisema. Pottereissa nimittäin aika on pysähtynyt – ja se on pysähtynyt myyttiseen 1800-lukuun, viktorianis-edwardiaaniseen aikaan, Britannian suuruudenaikaan. Siinä, missä jästit elävät selkeästi 2010-lukua, maaginen maailma elää menneisyyttä. He elävät nimenomaan viktoriaanis-edwardiaanista menneisyyttä – aikaa, joka oli selkeästi luokkayhteiskunta, aikaa ennen kapitalismin läpimurtoa, aikaa ennen kansainvälistymistä ja ennenkaikkea aikaa ennen sähkön ja polttomoottorin voittokulkua.

  Tuosta postauksesta löytyy hiukan historiaa, politiikkaa ja voi muistella mitä niissä Harry Pottereissa lukikaan. Ja analyysista voi etsiä myös virheitä.

  Useinhan viihteestäkin löytyy tarkoituksellinen tai tahaton poliittinen tausta. Star Trekin ja scifi-sarjojen kautta amerikkalaiset pääsivät tuomaan esille sensuurin kieltämiä yhteiskunnallisia aiheita. Aku Ankassakin oli niin tiukka imperialistis-propagandistinen sanoma ihan väärästä ilmansuunnasta, ettei se aikoinaan mahtunut ihan kaikkiin Suomen kirjastoihin.

  Sama tiukka sensuurimeininki jatkuu, ilmansuunnat vain vaihtelevat riippuen vuodesta. Jos toimittaja erehtyy haastattelemaan jotakuta skriptin ulkopuolista Moskovassa niin siitä seuraa napakat pikapotkut tässä vapaassa maassa yksilön ja yrittämisen vapautta korostavan puolueen puheenjohtajan myötävaikutuksella.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin