Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Hyviä työkaluja työryhmille?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Hyviä työkaluja työryhmille?

Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6 JoonasD6 9 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Onkos foorumilaisilla kokemuksia hyvistä web-pohjaisista tiimityökaluista? Haettavia ominaisuuksia olisi ilmaisuus, reaaliaikainen suttulauta, joku tallentava chat/foorumi, mahdollisuus tallentaa pieniä tiedostoja ja tunnistautuminen käyttäjille. Paras kuvaushan olisi tunnistautumista vaativan forum-/wiki-softan pystyttäminen, mutta ajattelin, että saisiko netistä valmiin palvelun kivuttomammin.

  Tähän mennessä olen tutustunut etherpad.com-palveluun. Ko. palvelussa oli chat- ja suttulauta-ominaisuudet kivasti toteutettu. Myös työrauhaa takasi jollain lailla yksilöllinen osoite(jos linkki pysyy samassa porukassa), mutta löytyisikö vielä joku kattavampi?

  Hakusessa olisi siis joku ratkaisu, joka voittaisi sähköpostin. Saisi jaettua ajatuksia paremmin isommalle porukalle, mutta vain ja ainoastaan sille isommalle porukalle. Kaikki sähköpostin ylittävät ominaisuudet plussaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Tulipahan kahlattua parikymmentä toteutusta läpi ja käteen jäi muutama todella tökerö yhteisösivu ja yksi ihan kätevä piirustelusysteemi. Jos tulee tilanne eteen, että pitää ircissä tmv. ”vääntää rautalangasta”, niin twiddla.com-osoitteessa(linkitetty esimerkkiin) pääsee perustamaan ilman rekisteröimistä piirustustaulun. Siihen voi sitten ms paint -tyylisesti molemmat raapustella viivoja ja ympyröitä reaaliajassa ;)

  Profiilikuva käyttäjästä Henu

  Henu

  said

  Minä lisäisin vielä vaatimuksiin täydellisen toimivuuden kaikilla järjestelmillä, eikä pelkästään windows + Internet explorer -yhdistelmällä. Yleensähän webbityökalut tällaisia ovatkin, mutta valitettavasti myös poikkeuksia löytyy…

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Henu kirjoitti:
  Quote:Minä lisäisin vielä vaatimuksiin täydellisen toimivuuden kaikilla järjestelmillä, eikä pelkästään windows + Internet explorer -yhdistelmällä. Yleensähän webbityökalut tällaisia ovatkin, mutta valitettavasti myös poikkeuksia löytyy…

  Kyllä, ehdottomasti tuki kaikille ympäristöille. Tätä kautta kaikki client-pohjaiset ratkaisut ovat täysin poissa laskuista. Toistaiseksi parhaimpana vaihtoehtona näyttäisi olevan facebook. Itse en sitä käytä, mutta siellä olisi kohtalaisen hyvät ryhmätyömahdollisuudet. Oma foorum, tapahtumakalenteri ja mahdollisuus uppia kuvia ja videoita. Yhteisten tiedostojen työstäminen tosin puuttuu. Huonona puolena se, että jokaisen työryhmään kuuluvan pitäisi rekisteröityä (jos ei ole jo tiliä) ja liittää kavereiksi kaikki sen hetkiset ryhmäläiset. Kaikki kun eivät välttämättä halua jakaa kaikkia kännikuviaan kaikkien kanssa.

  Toinen vaihtoehto olisi, jos puolueen wikiin saisi tehtyä työnurkkauksia, joihin pääsy olisi sidottu sivuston käyttäjätunnukseen. Tarvisi olla kuitenkin joku sellainen ratkaisu, jota tulisi muutenkin käytettyä. Tuskin kukaan jaksaa päivystää yksittäistä projektisivustoa, saatikka kahta, viittä tai kymmentä.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Olipahan melkoinen systeemi. Pakkohan se oli katsastaa video läpi, kun oli niin hauskoja läppiä juontajilla.. ;) Taitaa vaan tulla ulos vasta ensi vuoden puolella.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Etherpad myytiin sitten googlelle. No mutta onneksi tilalle tuli googlen wave, joka toimii juurikin etherpadin tyylisesti. Wave on ihan kätevän oloinen systeemi, varsinkin nyt kun sitä on saanut viikon räplätä.

  Itellä olisi vielä muutama invite jäljellä, jos joku on kiinnostunut testailemaan.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Suosittelen lämpimästi. Kaikki veivaamaan. Varsinais-Suomen Piraatit ovat ottaneet sen käyttöön ja hilpeinä todenneet GW.n interaktiiviset mahdollisuudet. Taidankin tästä mennä heittämään veivin :blink:

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  Wave on kyllä huippu luonnosteluun vioistaan huolimatta IMO, en tosin hirveesti oo vaihtoehtoja kattelut. Weivata ajattelin jatkossakin. Mutta asiaan:

  Törmäsin tollaseen mindtouchiin joka ei ehkä kevyeen luonnostelu-/ tai muuhun käyttöön sovellu. Kyseessä on avoimen koodin ohjelmisto, joka kilpailee Microsoftin Sharepointin kanssakin. Systeemi ei ihan auennut heti, että mitä kaikkea sillä voi tehdä on vaikea sanoa, mutta on erittäin wikimäinen ja iso systeemi suurilla mahdollisuuksilla (ja varmaan systeemin asentelu ja konffaaminenkin on työlästä). Törmäsin tuohon FLOSS weekly-podcastissä jonkin aikaa sitten.

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Etherpad on taas auki yleisölle, ainakin kunnes koodi saadan avoimeksi! :D

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin