Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

 • Profiilikuva käyttäjälle Ahto Apajalahti
  aktiivinen 21 tuntia, 47 minuuttia sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Daryl Morgan
  aktiivinen 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle idealrobe.fr
  aktiivinen 2 kuukautta, 1 viikko sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle admin
  aktiivinen 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Ari-Martti Hopiavuori
  aktiivinen 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Yaamboo
  aktiivinen 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle proffa
  aktiivinen 11 kuukautta, 4 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Topi
  aktiivinen 1 vuosi, 1 kuukausi sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle jessejarvi
  aktiivinen 1 vuosi, 2 kuukautta sitten

IBM hurja patenttikuningas

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta IBM hurja patenttikuningas

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 8 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Kopsasin otsikoita linkistäsi:

  Quote:IBM on jälleen kerran vienyt Yhdysvaltojen patenttikuninkuuden hurjalla tuloksella 4914. Kyseessä ei ole sattuma vaan yhtiön patentointikone on huippuunsa viritetty, ja käytössä on erikoisjärjestelmiä ja -menetelmiä. IBM aikoo nyt tienata myös näillä salaisuuksilla. Patenttilistan kolmonen voi muuten yllättää jotkut.

  Vuonna 2009 IBM:lle myönnettiin 4914 patenttia. Toisena tuli Samsung, joka sai 3611 patenttia.

  Listan kolmantena on ehkä hieman yllättäen Microsoft 2906 patentilla. Microsoft ei ole samalla tavalla tunnettu uuden tekniikan kehittäjä kuin esimerkiksi IBM, mutta patenttien määrä kertoo Microsoftin tutkimuksen vahvuudesta. Microsoft ei kuitenkaan lisensoi tekniikkaa yhtä laajasti yhtiön ulkopuolelle kuin IBM, joka kerää patenttisalkustaan miljardiluokan tuloja.

  Eiköhä nämä luvut ja omistajat anna syitä ja lisää sisältöä patenttikeskutelulle. Kun patentit myydään veroparatiisiyhtiöille, jää valtioille luu käteen. Valtiot vielä tukevat kiertoteitse kyseisiä yhtiöitä työkustannuksissa ja vientitukien muodossa. Pienyrityksiltä ja työntekijöiltä/työttömiltä toki kerätään veroa. Jos et ole suuri osakasomistaja näissä yhtiöissä, niin olet niiden työmuurahainen, kuluttaja ja veronmaksajana tukija.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Hölmöintä tossa hommassa on se, että ovat ylpeitä siitä, että patentoivat kaiken mahdollisen tekemättä niillä ideoilla mitään. Sitten kun esim. kaikki ihmisen liikkeet tietotekniikan käyttämiseen on yleispatentoitu, on pienen yrittäjän täysin turha lähteä markkinoille kehittelemään mitään uutta, kun kaikki on jo periaatepatentoitu ajat sitten. ”Ei, kyllä tässä käytetään yhtä tahi kahta silmää tiedon lukemiseen ja se on patentoitu numeroille #34343562, #721323355, #534545112 ja tietysti #126666312. Ei sekään käy, sillä tässä silmä liikkuu 50 asteen haarukassa, joka sekin on patentoitu 14 eri patentilla.” On täysin mahdotonta lähteä aloittamaan liiketoimintaa, jos niskaan tulee heti levottomat lisenssimaksut.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Jo sata vuotta takaperin taidettiin sanoa, että kaikki keksittävä on jo keksitty. Ehkä heidän olisi pitänyt todeta ennemmin, että kaikki mielekkäästi patentoitava on jo patentoitu… kun nykyään tuppaa lähinnä todellakin kaikkia periaatepatentteja ja pantentteja joiden takana ei ole uutta tekniikkaa vaan lähinnä joku interface-speksi. Tärkeä huomata, että esim. HDMI-liitännän kanssa tämmöiset patentit eivät koske pelkästään liittimen teollisen valmistuksen yksityiskohtia eli toteutustapaa, vaan se koskee liitäntää itseään ja täten ulottaa itsensä vahvaan verotusasemaan sekä kuvaa lähettävän että vastaanottavien laitteiden valmistuksessa…

  Kun saataisiinkin avoimen speksin interfeissejä, mutta kaikki haluavat mielummin markkinoida omaansa kuin sopia yhdessä kaikkien etujen mukaisesta.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin