Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Inhorealismia ja tavoitteita

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Inhorealismia ja tavoitteita

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä jussiliukkonen jussiliukkonen 7 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä tiikki

  tiikki

  said

  Mitkä ovat puolueen tavoitteet?

  Minun vastaukseni:
  a) Meidän ajamat asiat eivät mene surkeampaan suuntaan.
  b) Meidän ajamat pääasiat edistyvät.

  Miten se toteutuu politiikassa?

  Saamalla tarpeeksi edustajia läpi edustuslaitoksiin.


  0 kansanedustajaa = marginaali-ilmiö josta ei kannata välittää (n+1 kommunistista puoluetta)
  1-5 kansanedustajaa = marginaali-ilmiö jota ei voi täysin unohtaa.
  5-10 kansanedustajaa = hei noita voi käyttää apupuolueena jos niiden kanssa voi neuvotella.

  Jotta pääsemme merkittäviin lukuihin, meidän on pakko tarjota muillekkin kuin hc-piraateille ja protestiäänille jotain muuta kuin sitä, että meillä ei ole linjaa…

  Mitä äänestäjät haluavat?

  Mielestäni takeet seuraavista asioista tärkeysjärjestyksessä
  1) riittävästi rahaa ruokaan
  2) riittävästi rahaa kattoon pään päällä
  3) turvallisuuden tunnetta
  4) sen että kukaan ei kuse niskaan
  5) mahdollisuuden toteuttaa itseään

  Me tarjoamme:

  Vain kohtaa 5.

  Voimme ehkä väittää että tarjoamme osia 3:sta valvonnan vähentymisellä, mutta emme ole saaneet sitä käytännössä tuotua julki.

  Ratkaisu
  Meidän on pakko tarjota massoille jotain, jolla saamme edustajia läpi, jotta voimme ajaa asioitamme eteenpäin.
  Mitä voimme tarjota?
  Kohdat 1 & 2:
  Ohjelman jossa lupaamme yrittää parantaa ns. epätyypillisissä työsuhteissa (nehän ovat nykyään oikeastaan tyypillisiä) olevien asemaa ja itsensätyöllistävien asemaa.
  Kohdat 3 & 4:

  Jotta piraattiohjelma antaa turvaa, meidän tulee maalata yksilönvapauden ja yksityisyyden riistosta tarpeeksi iso mörkö, jotta muutkin sen tunnistavat sen uhaksi ja joksikin joka kusee niskaan.

  Kohta 5:
  Tämä on meillä jo hallussa.

  Johtopäätös
  Ohjelmaa on pakko laajentaa, mikäli aiomme saada yhtään mitään aikaiseksi.

  Profiilikuva käyttäjästä tiikki

  tiikki

  said

  Ongelma: Puolueen rahoitus

  Käsittääkseni puolue elää nykyään kädestä suuhun periaatteella.
  Eli tarvimme lisää rahoitusta.

  Miten saada rahaa

  Myymällä puolueen persettä rahoittaville tahoille.

  Eli meidän ohjelmamme pitäisi olla sellainen, jossa on asioita, joita voimme kaupitella järjestöille joilta voisimme pyytä pieniä avustuksia.
  En pitäisi täytenä utopiana nimellistä (heille nimellistä, meille merkittävää) rahoitusta MTK:lta jos otamme ohjelmaan tuen koko maan netti-infrastruktuurin kohentamisen jne…
  Varmasti löytyy montakin tahoa joiden intressit ovat joiltain osin yhteneväiset PP:n kanssa ja jos muotoilemme sen sopivasti ohjelmaan, niin tahoilta voi löytyä rahaa jopa puolueen tukemiseen.
  Lisäksi käytännön pakko ajaa siihen, että Puolueen ympärille on saatava vähintään yksi säätiö tms. joka voi myydä palveluita (koulutusta, yms.) ulkopuolisille tahoille ja tästä saadut voitot tilitettäisiin Puolueelle. Tämä tosin täytyisi tehdä hyvin avoimesti, eli yhdistyksen, säätiön tms. nimeksi Pirattien Tuki ja kohta jossa näkyy ajantasainen tililiikenne…

  Profiilikuva käyttäjästä jussiliukkonen

  Inhorealismi on terveellistä todellisuuden peilailua aina ajoittain. Hyvää tekstiä tiikiltä. Muutamia ajatuksia:

  Quote:
  0 kansanedustajaa = marginaali-ilmiö josta ei kannata välittää (n+1 kommunistista puoluetta)
  1-5 kansanedustajaa = marginaali-ilmiö jota ei voi täysin unohtaa.
  5-10 kansanedustajaa = hei noita voi käyttää apupuolueena jos niiden kanssa voi neuvotella.

  Tämä on mielestäni täysin totta (toki numeroarvot ovat arbitraarisia, mutta suuruusluokat lienevät riittävän suuntaa-antavat), ja auttaa tavoiteasetannassa: seuraavissa vaaleissa äänimäärä on oltava vähintään 5x, jotta saadaan se 5 edustajaa. (Konseptuaalisesti siis… jos yksi säälipaikka menee aina ahvenanmaalle niin 6x eli 3%, ja jos tulee 3,5% kynnys ja niin 7x eli 3,5%. Tosi reilua demokratiaa.)

  Quote:
  1) riittävästi rahaa ruokaan
  2) riittävästi rahaa kattoon pään päällä
  3) turvallisuuden tunnetta
  4) sen että kukaan ei kuse niskaan
  5) mahdollisuuden toteuttaa itseään

  Mielestäni perustulo auttaa kaikissa näissä. Jos kierrättäisimme jo olemassa olevaa tutkimustyötä, niin voisimme jopa sanoa kannattavamme vihreiden perustulomallia – joskin olisi realistisempaa, jos olisi ehdottaa muu tulonlähde sille puuttuvalle miljardille, kuin vihreiden ratkaisu eli uudet ympäristöverot. Vastaisi äänestäjille osiin 1..5, vihreät saattaisivat kiinnostua tiimityöskentelystä, plus saisimme valmiiksi mietityn roadmapin ajettavaksi. Samoin vihreiltä voisi lainata heidän pk-yrittäjyysohjelmansa, joka rakentuu paljolti tuon heidän perustulomallinsa päälle, eikä sekään ole huono.

  (Tosin pitkäaikaisena yrittäjänä nostaisin myös esille suomen pienuuden aloitusmarkkinana… moni tuote- ja yritysidea kuolee täällä kotimarkkinan pienuuteen, minkä vuoksi itse näen eu:n olennaisena ja alihyödynnettynä resurssina. Pk-ohjelmaan pitäisi siis ehdottomasti rakentaa mukaan malli euroopan [tai netti]markkinoille auttamisen tukirakenteista, se on ainoa tapa saada merkittäviä uusia ideoita lentoon. Piraatti-angle tähän löytyy sopivasti online-kaupanteon verotuskäytännöistä, sekä siihen liittyvästä yksityisyyden ja kuluttajan suojasta.)

  Samalla tavalla voisi löytyä tieteellis-rationalistiseen piraattilinjaan sopivia helmiä lainattavaksi (ehkä pikkuparannuksin) muidenkin puolueiden ohjelmista. Tosin ne ovat äkkilukemalta niin geneeristä fuulaa, että työläs selvittää. Mutta onnistuessaan tämä lähestymistapa voisi a) tuoda puolueen ohjelmaan kaivattuja laajennuksia ja siten kasvattaa kosketuspintaa potentiaalisiin äänestäjiin, b) tuoda hyvin jäsenneltyjä linjauksia minimivaivalla, ja c) luoda verkostoitumismahdollisuuksia pira-asian ajamiselle sitten, kun ollaan sisällä.

  Puolueen rahoitusasiaan ideana: pankit. Tietoturva on niillä sydäntä lähellä. Tämän onnistuminen edellyttää ensin piraattipuolueen julkisuuskuvan kiillottamista juurikin tietoyhteiskuntapuolueena, eikä kopioinninpuoltopuolueena. Jos saadaan pankit kokemaan positiivinen assosiaatio online tietoturvan suhteen, niin helppo rahoitus olisi siinä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin