Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Internet äänestys

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Internet äänestys

Tämä aihe sisältää 34 vastaukset, 19 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä vmatikainen vmatikainen 10 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 35)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä WElmis

  WElmis

  said

  Internet äänestys pitäisi saada toimimaan suomessa. Uskoisin että sitä kautta Piraattipuolue saa kohderyhmältään enemmän ääni. Moni Piraatti makaa äänestyspäivän rommirapuloissaan kotona. Ja näin jää äänestämättä. Koska en osaa kirjoittaa mainitsen vasta lopussa että kyse on eduskuntavaaleista. Olen optimistikin :)

  Profiilikuva käyttäjästä Maxxer

  Maxxer

  said

  Ennenkuin äänestyksiin saakka päästään, kannattaa ottaa huomioon se, että puoluerekisteriin pääsyyn tarvitaan muiden ehtojen lisäksi 5000:n ihmisen allekirjoittamat kannattajakortit. Että on tässä vielä matkaa eduskuntaan :)
  Ja puoluerekisteristä putoaa pois jossei kaksien vaalien jälkeenkään ole yhtään paikkaa eduskunnassa.

  Profiilikuva käyttäjästä Scythe

  Scythe

  said

  En usko että tuota internetäänestystä tarvitaan, eivät ne piraatit laiskoja ole omia etujaan ajamaan. En ihmettele ettei äänestetä kun ei tunnu olevan yhtään ehdokasta jota voisi kutsua omakseen mutta eiköhän kansalaiset aktivoidu kun annetaan niille kunnon puolue äänestettäväksi. Sekä tietysti se että internetäänestystä ei saada eduskuntavaaleihin auttamaan eduskuntapaikan saannissa ainakaan ennen tuota kahta kautta jolloin putoaa puoluerekisteristä.

  Profiilikuva käyttäjästä Aarno

  Aarno

  said

  Ensin tätä pitäis alkaa hoitamaan kunta tasolla ennenkuin aletaan haaveilemaan eduskunta paikoista. Eli tähtäimet kunnallisvaaleihin.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Tuskin tuo 5000 nimen saaminen listaan mikään suuri ongelma on.

  Suomessa on paljon nuoria jotka eivät äänestä, ja syynä vain se että sopivaa puoluetta ja kantaa ei asioille ole. Uskoisin, että piraattipuolueen ajamat asiat koskettavat erityisesti nuoria, joten uskoihin meillä olevan hyvät edellytykset päästä jopa eduskuntaan seuraavien vaalien alla.

  Profiilikuva käyttäjästä Kutulainen

  Kutulainen

  said

  Internet-äänestyksessä on vaan muutama perusteellista laatua oleva haittapuoli.
  1) Suomen vaalijärjestelmä on luotu siten, että puolueet vahtiivat toisiaan ja takaavat äänestyksen rehellisyyden. Siksi äänestyspaikoilla on aina niin monta puolueiden edustajaa. Ehkä vähän hassu käytäntö nykyaikana, mutta se todella takaa vilpittömän äänestämisen ja luotiin 1900-luvun alussa jolloin puolueet eivät lainkaan luottaneet toisiinsa. En näe syytä tämän järjestelmän poistamiseen, sillä siitä voi olla hyötyä myöhemminkin, jos luottamus puolueiden välillä heikkenee jälleen.
  2) Laissa on sanottu selkeästi että äänestäminen tapahtuu (yllämainitulla tavalla) VALVOTUISSA äänestystiloissa, jolla taataan se ettei yksikään taho pääse vaikuttamaan ihmisen äänestysvalintaan esim. painostamalla (Nyt kirjoitat sen ehdokkaan numeron siihen lappuun tai muuten!). Tätä takuuta ei voida nettiäänestyksellä antaa. Jos kotoaan saa äänestää, kuka takaa ettei vieressä ole gansteria pesismailan kanssa pakottamassa äänestämään omaa ehdokastaan?

  Nettiäänestystä käsiteltiin pitkät tovit IRCnetin #piraattiliito -kanavan keskusteluissa, ja tulos oli ettei tekniikka vielä salli samanlaista valvotun tilan kaltaisen äänestyspaikan tuomaa asetelmaa, jossa useampi eri tahon edustaja takaa äänestyksen vilpittömyyden ja painostamattomuuden.

  Nettiäänestyksen aika ei vaan ole vielä tullut.
  (Ehkä jonain päivänä, jos/kun kyberneettiset siirrännäiset mahdollistavat äänestyksen siten ettei äänestäjän tarvitse näpytellä tai muuten ilmaista äänestämäänsä edustajaa ulkoisesti, eikä se tule ulkoiselle näytölle muiden nähtäväksi, ja silti kirjautuen äänestysservereille. Siihen asti valvotuilla äänestyspaikoilla on oma roolinsa.)

  Tietenkin, sähköinen äänestäminen äänestyspaikoilla on sitten eri aiheensa.

  Profiilikuva käyttäjästä Jami

  Jami

  said

  [quote=Maxxer]
  Ja puoluerekisteristä putoaa pois jossei kaksien vaalien jälkeenkään ole yhtään paikkaa eduskunnassa.[/quote]Ilmeisesti riittää se että on joskus ollut paikkoja? Sillä eihän Liberaaleillakaan ole ollut pitkään aikaan paikkoja.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Kyllä puoluelaissa luki selkeästi :

  Puolue, jonka ehdokkaista ketään ei ole valittu edustajaksi viimeksi toimitetuissa eikä niitä edeltäneissä kansanedustajain vaaleissa, poistetaan rekisteristä. Laki on sama, jos puolue on lakannut olemasta rekisteröitynä yhdistyksenä.

  Eli tuon rekisteristä poiston jälkeenhän voi toimia edelleen Rekisteröitynä Yhdistyksenä, eikä sitä tavis välttämättä eroa tajua, rekisteröidyn puoleen nimeen lisätään r.p. eli rekisteröity puolue, muttei sitä merkintää silti käytetä, se on vain nimessä virallisesti.

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Henkilökohtaisesti suhtaudun melko epäluottavaisesti kaikenlaisiin sähköisiin äänestysjärjestelyihin. Normivaaleissahan vaalivilppi vaatisi laajamittaista puoluerajat ylittävää laskijoiden ja tarkkailijoiden salaliittoa kun taas sähköisten järjestelmien kanssa.. no, voitte varmasti kuvitella.

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  Itse tuossa mietin juuri että helppokäyttöinen sähköinen äänestys lisäisi ihmisten osallistumista poliittisiin päätöksiin. Voitaisiin äänestää myöhemmin myös alueellisesti pienillä kustannuksilla pienemmistäkin asioista. Eiköhän tuon saa melkoisen luotettavaksi nykyaikana ja mahdollinen vilppi on jälkeenpäin suurehkon otannan haastattelulla todennettavissa.

  Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  Sähköinen äänestys on turhaa ja resurssien hukkausta. Suoraan nettiäänestykseen.

  Ja se pitäis muuten aloittaa presidentin vaaleista. Yksinkertaisesti sen takia, että prseidentinvaaleissa ehdokkaiden ääniero on jotain kymmeniä-satoja tuhansia. Sellasta määrää ganstereita ei suomesta löytyisikään, että pystyis siihen vaikuttamaan. Pienemmät vaalit, missä läpi pääsee ehkä jopa kymmenellä äänellä, on oikeasti paljon vaarallisempia.

  Profiilikuva käyttäjästä sekunda

  sekunda

  said

  [quote=Matti Hiltunen]Henkilökohtaisesti suhtaudun melko epäluottavaisesti kaikenlaisiin sähköisiin äänestysjärjestelyihin. Normivaaleissahan vaalivilppi vaatisi laajamittaista puoluerajat ylittävää laskijoiden ja tarkkailijoiden salaliittoa kun taas sähköisten järjestelmien kanssa.. no, voitte varmasti kuvitella.[/quote]

  Eiköhän tuo olisi kuitenkin suhteellisen luotettava.

  En ole ehtinyt perehtyä enempää, mutta HOK-Elannon hallituksen vaaleissa on mahdollisuus äänestää netissä myös.

  Näin ollen, jos noinkin isot tahot (+kansanedustajat, joita katsoin listalta) uskaltavat tehdä/osallistua/kokeilla, niin miksi ei teknologiasukupolvi uskaltaisi kokeilla ?

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Internet-äänestys on loppujen lopuksi hyvin turha keksintö, vaikka se jotenkin saataisiin toimimaan luotettavasti. Ongelmana on myös psykologisia tekijöitä, perheenjäsenien painostus ja toisten puolesta äänestäminen. Sähköinen äänestys äänestyspaikalla on vielä turhempi ja hankalampi keksintö.

  Sen sijaan suuntaa-antavia kansanäänestyksiä voitaisiin järjestää huomattavasti enemmän Internetin välityksellä, jopa useita vuodessa.

  Profiilikuva käyttäjästä sekunda

  sekunda

  said

  [quote=AnttiN]Sähköinen äänestys on turhaa ja resurssien hukkausta. Suoraan nettiäänestykseen.

  Ja se pitäis muuten aloittaa presidentin vaaleista. Yksinkertaisesti sen takia, että prseidentinvaaleissa ehdokkaiden ääniero on jotain kymmeniä-satoja tuhansia. Sellasta määrää ganstereita ei suomesta löytyisikään, että pystyis siihen vaikuttamaan. Pienemmät vaalit, missä läpi pääsee ehkä jopa kymmenellä äänellä, on oikeasti paljon vaarallisempia.[/quote]

  Näin on!

  Ja millä muulla kun TO-mafialla olisi intoa ajaa tuollaisella uhkailumenetelmällä joitakin nettiäänestäjiä äänestämään omien intressiensä mukaan ?

  Kyllä se nettiäänestys on riittävän luotettava. On nykyään kaikenlaisia henkilöllisyyden varmistusmenetelmiä (nettipankit, sirut ym.)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Itse myös ottaisin innolla nettiäänestyksen vastaan, mutten kuitenkaan valitettavasti usko sen olevan realistista vielä aikoihin.
  Ongelmiksi muodostuvat mahdottomuus valvoa tilannetta sekä mahdollisuus ilkivallalla tai petoksella vaikuttaa tulokseen.
  Hyvinä puolina nukkuvien äänestäjien äänien saanti.

  edit. Unohdin mainita sähköisestä äänestyksestä.
  Sähköinen äänestys sinällään äänestäjän kannalta on täysin turha keksintö, mutta tällä voidaan säästää luontoa sekä rahaa.
  Turhat paperit pois käytöstä ja käsittelijöitä ei tarvita niin suurta määrää.
  Järjestelmä kuitenkin vaatisi niin avoimen systeemin, että se voitaisiin todeta julkisesti tarvittaessa vaikka kaikkien asiantuntijoiden mielestä turvalliseksi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 35)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin