Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

IRC-kanava

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut IRC-kanava

Tämä aihe sisältää 24 vastaukset, 19 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 10 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  Ilmeisesti mitään virallista kanavaa ei vielä ole, mutta IRCnetistä löytyy kanava #piraattipuolue.

  Profiilikuva käyttäjästä pedro

  pedro

  said

  Epävirallinenhan tuo taitaa olla.

  En tiedä onko virallisen IRC-kanavan perustaminen näin ainakaan alkuvaiheessa järkevää, siitä kun aiheutuisi vain rakentavan keskustelun jakautuminen kahtia, foorumeille ja irkkiin. Toisaalta irkissä keskustelu on reaaliaikaista ja täten ideoiden jalostuminen on nopeampaa

  Mielipiteitä?

  Profiilikuva käyttäjästä kyuu

  kyuu

  said

  Oleellista on määritellä mikä/mitkä ovat virallisia keskustelukanavia. Ei haittaa irkissä visioida, kunhan muistetaan sitten ne keskustelun hedelmät siirtää tänne. Ellei IRCiä määritellä viralliseksi paikaksi keskustelulle siis.

  Ainakin joskus tämäntapainen on toiminut.

  Profiilikuva käyttäjästä Alexander

  Alexander

  said

  Irkin keskustelu on helposti liian hektistä ja jo käsiteltyihin puheenaiheisiin voi olla vaikeaa palata. Irkki saattaisi myös jakaa porukan kahtia, kuten jo sanottiin, ja sulkisi väkisinkin osan pois; useampi suomalainen osaa käyttää foorumeita kuin irkkiä.

  Tietysti IRC-kanava olisi monessa mielessä järkevä, mutta kaiken oikeasti tärkeän kuuluisi olla myös foorumeilla. Irkkiin vähän epävirallisempaa keskustelua ja yleistä ajatustenvaihtoa niiden välillä, joita kiinnostaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  IRC kanava löytyy myös Quakenetin puolelta samaa nimeä kantavana.
  Molemmat voisi kenties pitää siististi epävirallisina kanavina?

  Perustelut Quakenetin kanavalle ehdin kirjoittaa jo hämeen vaalipiirin puolelle, mutta tässä vielä kaikkien nähtäville :


  Quakenettiin tein itseasiassa nimeä kantavan kanavan, IRCnetin jätin pois laskuista muutamastakin syystä.
  1) kanavaa ei voi suojata kaappaukselta
  2) IRCnetissä ei voi liikkua yhtä anonyymisti halutessaan
  3) Quakenettiin voi halutessaan rekisteröityä

  Sen on kuitenkin pakko olla joku yleinen verkko, useimmat eivät halua omaa palvelinta lisätä listaan vain yhden kanavan takia.

  Edit. ehdin myös tuolla kanavalla jo aiemmin sanoa, olisi hyvä että suurin osa rakentavasta keskustelusta tapahtuisi foorumilla, jotta kaikki voivat sen nähdä.
  Mukaviahan nuo kanavat kuitenkin ovat, keräävät myös kivasti yhteen samanhenkistä porukkaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Ashlam

  Ashlam

  said

  Miksei Piraattipuolueelle oma irc-palvelin? ;)
  (Minulla ainakin kokemusta ja osaamista irc-palvelimista/verkoista jos kiinnostuneita..)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=Ashlam]Miksei Piraattipuolueelle oma irc-palvelin? ;)
  (Minulla ainakin kokemusta ja osaamista irc-palvelimista/verkoista jos kiinnostuneita..)[/quote]

  Tätä kohtaa ehdinkin tuolla IRCissä käydä läpi, siirretään se vielä tänne.
  Oma irc palvelin olisi hyvä esim. puolueen jäsenille. Ihan kaikkeahan ei välttämättä ole mukava puhua julkisesti, voi olla jotain kampanjointisuunnitelmaakin yms.

  Oman irc palvelimen hyvät puolet ovat :
  Ei spammia
  ei net splittejä
  ei ylimääräisiä peeloilemassa

  Mutta ei-jäsenille/yleiseksi se on aika huono ratkaisu, ihan jo pelkästään sen takia, että se karsisi suurimman osan kanavalle tulijoista pois.
  Ne ketkä ovat aktiivisia irccaajia, eivät halua uutta palvelinikkunaa joka kerta kun tulee uusi kanava.
  Ne ketkä eivät ole aktiivisia, kenties eivät edes muutoin käytä ircciä, se erillinen palvelin on turhan monimutkainen juttu, jäävät suosiolla mielummin pois.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Pääasiallisena viestintäkanavana tämä foorumi palvelee kaikkia tasapuolisimmin. Toki IRC:ssä on omat hyvätkin puolensa, mutta keskustelujen lokit pitäisi kuitenkin jonkun siirtää tänne foorumin puolelle että muutkin pääsisivät nauttimaan keskustelun lopputuloksista. Tästä taas syntyy mielestäni ylimääräistä vaivaa ja inhimillisiäkin unohduksia sattuu varmasti, jolloin tieto saattaa jäädä pimentoon ainiaaksi.

  Tokihan IRC:ssä voi joitain asioita puida, mutta eiköhän paikalliosastojen kokoontuminen ole foorumin ohella ne parhaimmat vaihtoehdot asioiden puimiseen, jolloin saadaan mustaa valkoselle pöytäkirjojen yms. muodossa.

  Profiilikuva käyttäjästä Ashlam

  Ashlam

  said

  Nyt on ainakin sekä QuakeNetissä että Ircnetissä #piraattipuolue kanava.. miksei sit ihan virallinen irc-kanava virallisella irc-palvelimella? Niin löytäisi ainakin oikeaan paikkaan. Ja niille jotka ei osaa käyttää irkkiä niin java-pohjainen webirc nettiin? Näin saisi ainakin porukkaa yhteen paikkaan, eikä miten sattuu eri irc-verkkoihin.

  Profiilikuva käyttäjästä kanttu

  kanttu

  said

  Itse olen kokonaan omaa IRC-palvelinta jyrkästi vastaan. Mitä hankalammaksi asiat tehdään uusille/vanhoille irkkaajille, sitä vähemmän aate ottaa tuulta purjeisiinsa. KISS = Keep It Simple Stupid. Uuden palvelimen käynnistäminen nykyisen ircnetin ja quakenetin rinnalle vaatii aina lisätyötä sekä irkkaajalta kuin palvelimen ylläpitäjältä. Helpompaa dedikoida tämäkin työ muille tahoille.

  Mielestäni kaikista IRC-verkoista IRCnet olisi paras vaihtoehto, koska:
  + Suuri osa suomalaisista irkkaajista irkkaa siellä
  + Nykyään peeloilu melko harvinaista
  + Ei juurikaan spämmiä
  + Yleensä aina pystyssä

  Toinen vaihtoehto voisi olla quakenet mutta tällä ei ole niin pitkää perinnettä suomalaisessa irkkauskulttuurissa vaan alunperin keskittynyt nimensä mukaan lähinnä pelaajien paikaksi kokoontua.

  Ja mitä tulee siihen pointtiin, ettei kaikkea tietoa haluta pitää julkisena. Miten oma IRC-palvelin muka ratkaisisi tämän pulman? Tuskin kukaan tuntisi kaikkia tai ketään henkilöä valvottaisi? Voihan yleisiinkin IRC-verkkoihin perustaa yksityisiä kanavia jonne vai kutsutuilla henkilöillä on asiaa. IRC-protokolla itsessään on suojaamaton, kyllähän isoveli voisi siltikin valvoa, jos jotain niin salaista todella olisi tekeillä.

  Kaiken yksinkertaisuuden nimissä ehdottaisin pitäytymistä IRCnetin kanavassa #piraattipuolue

  Toinen vaihtoehto olisi ohjelmoida kokonaan uusi keskusteluohjelma, vaikka joku PiraChat joka olisi:
  – helppokäyttöinen
  – kaikki viestiliikenne olisi vahvasti kryptattu
  – toimisi kaikilla yleisimmillä alustoilla Windows, OSX, GNU/Linux …
  – mahdollistaisi tiedostojen jakamisen käyttäjien kesken ;)

  Profiilikuva käyttäjästä Elventhor

  Elventhor

  said

  ..tai sit vain implementois jotain olemassaolevaa pikaviestinprotokollaa jos täytyy keskustella salaisuuksia, kuten muutkin tekevät. :)

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Tulevaisuudessa puolueen organisaation kasvaessa jotain omaa jabber -palvelinta voisi ehkä harkita.

  Mitä IRC-kanaviin tulee niin sellaisia saa perustaa ja niillä saa keskustella, mutta virallista statusta en itse olisi valmis millekään kanavalle antamaan ihan periaatteesta.

  Profiilikuva käyttäjästä Saska

  Saska

  said

  Kyllä virallinen irc kanava olisi mielestäni ihan järkevä, koska siellä se keskustelu olisi reali aikaista ja se saattaisi herättää huomoita paremmin kuin foorumi. Varsinkin nuorison keskuudessa.

  Siinä voi olla riski, että jos kanava ei ns. virallinen niin sen valvonta ei välttämättä ole niin tarkkaa ja se taas johtaa väärinkäsityksiin ja häirikköihin. Väärinkäsityksiä ei tämä puolue välttämättä tarvisi ;)

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  Eipä tule käytettyä irkkiä aktiivisesti eikä hirveästi kiinnostakaan. Toki irkki on ihan hyvä keskusteluun, mutta sinne syntyy helposti sellaisia kuppikuntia ja insideläppiä joista pelkkää foorumia lukeva on melko pihalla. Muistakaa sitten tuoda hyvät pointit foorumillekin jos siellä jauhatte.

  Profiilikuva käyttäjästä existence

  existence

  said

  IRC on aina mukava plussa, saa rupatella vähän niitänäitä ja vähän rennompi paikka. Virallista asioidensopimispaikkaa siitä ei kuitenkaan minusta kannata tendä.

  Sitten kanavan sijainnista:
  – Jos valmiiseen networkkiin, joko EFNet tai Quakenet, jos virallinen on IRCNetissä, minä en ainakaan sinne tule. Perusteluja on ylempänä ja lisää googlella. Lisäksi omat vakaumukset

  En sinällään kannata omaa irc-palvelinta, joskin hieman eri syistä kuin ylhäällä. Ensimmäisenä tietenkin tulee maksupuoli, tiedän kyllä pari ihmistä joiden kautta tämän voisi suht edukkaasti saada, mutta tuskin kasvaisi järin suureksi. Vasta-alkajallekaan oma servu ei oikeasti ole kovin paha nakki joinata, toisin kun ylempänä sanotaan. Itse olen ylläpitänyt parinsadan käyttäjän irc-servua, mutta tämä tuskin ihan niin suureksi kasvaisi (?). Lisää mielipiteitä ihmiset!

  edit: Tulipas taas sekava… Olkohot nyt, pistetään alkuillan piikkiin :P

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin