Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

JVG voisi jakaa musiikkia ilmaiseksi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka JVG voisi jakaa musiikkia ilmaiseksi

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Sari Sari 6 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  ”- YouTube, Facebook ja sosiaalinen media ylipäätään ovat ne keinot, joilla me ollaan tähän pisteeseen päästy. Monsp on pieni levy-yhtiö, eikä sillä olisikaan laittaa massia massiiviseen mainoskampanjaan, Jare sanoo.
  – Olisi mageeta, jos joskus voisimme halutessa jakaa kaiken musan ilmaiseksi faneille. Edellinenkin levy oli laittomasti ladattavissa kuukautta ennen ilmestymistä, mutta ei se suosioon tuntunut paljon vaikuttavan, VilleGalle pohtii.”

  Metro wkd, s.4, 25.5.2012

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Ilmaisjakeluhan on ihan ok, kun tekijät ja muut oikeudenomistajat näin päättävät tehdä. Jos tekijä taas haluaa määrätä tuotokselleen hinnan, niin kyllä sitäkin pitäisi kunnioittaa. Jos hinta on liian korkea ja ihmiset eivät osta, niin myyjä kärsii, kun kerran on hinnoitellut pieleen. Ja toki kysynnän puute voi johtua myös siitä, että tuote itsessään on huono.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Alejandro. Mitä tehdä tilanteessa, jossa tahtoisi ostaa tuotteen, mutta kukaan ei myy?

  Etsin vuosien ajan elokuvaa Kuka pelkää noitia.

  http://www.imdb.com/title/tt0100944/

  Leffa olisi kyllä löytynyt DVD-julkaisuna, mutta ilman suomenkielistä tekstitystä. Hain elokuvaa suomenkielisille lapsille, joten laillisesta versiosta ei olisi ollut iloa.

  Sinänsä minua ihmetyttää tuo, ettei laillista versiota saa ilman suomenkielisiä subbeja. Kyseinen leffa saavutti melkoisen kulttimaineen alkuperäisen kohdeyleisönsä parissa, ja nyt sillä alkuperäisellä yleisöllä on jo omia lapsia. Menekkiä siis varmasti olisi.

  Oli miten oli, laillista versiota ei ollut saatavilla. Arvaas mistä sen leffan sitten hankin?

  Voi olla, että leffan saisi nykyään laillisestikin. En ole vähään aikaan tutkinut tilannetta. Jos laillinen versio ilmestyy suomalaisilla teksteillä, ostan sen taatusti.

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Sari: Pikainen vastaus kysymykseen: En tiedä mitä tehdä, tämä on vaikea tilanne. Siis se, että teokset makaavat jossain, missä kukaan ei pääse niihin käsiksi, näkemään, kuulemaan ja kokemaan. Se ei ole hyvä tilanne, mutta en todellakaan tiedä, miten sen ratkaisisi muuten kuin vapauttamalla kaiken, mikä taas luultavasti aiheuttaisi toisenlaisia ongelmia, kuten sen, että nykyiseltä viihde- ja kulttuurituotannon rahoitusmallilta menee pohja, ja kuluu ainakin jonkin aikaa, että uudet rahoitusmallit alkavat toimia. Siinä välivaiheessa katsellaan ja kuunnellaan sitten sitä nimenomaista vanhaa materiaalia sekä uutta nyrkkipajakamaa. Eikä siinä jälkimmäisessäkään ole mitään pahaa tai väärää. Surettaa vaan ne kulttuurin ja viihteen tekijät, jotka joutuvat tyhjän päälle mullistuksen yhteydessä, ja siinä kohtaa tuhotaan luultavasti rutkasti korkeaa ammattiosaamista ja elämänuria.

  Mutta omaan edelliseen kirjoitukseeni vielä palatakseni: tarkoitan siis sitä, että jos se maksullinen versio on vapaasti saatavilla, niin silloin sitä pitäisi kunnioittaa. Jos taas ei ole, niin sitten ollaan eri tilanteessa.

  Profiilikuva käyttäjästä tkorppi

  tkorppi

  said

  Alejandro wrote:
  Quote:Sari: Pikainen vastaus kysymykseen: En tiedä mitä tehdä, tämä on vaikea tilanne. Siis se, että teokset makaavat jossain, missä kukaan ei pääse niihin käsiksi, näkemään, kuulemaan ja kokemaan. Se ei ole hyvä tilanne, mutta en todellakaan tiedä, miten sen ratkaisisi muuten kuin vapauttamalla kaiken

  Itse ideoin eduskuntavaalien alla tällaista.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Tuossa tkorpin ehdotuksessa on ideaa. Etenkin kirjojen kohdalla pännii usein, kun haluttua teosta ei löydy mistään.

  Jos oikeudenhaltijalle maksettaisiin kohtuullinen korvaus, voisi ihan laillisestikin saada kulttuurin kaikkien käsiin. Pännii tilanne, jossa laillista ei myydä, mutta kopioidakaan ei saa.

  En minäkään tahdo kaikkea ilmaiseksi saada, vaikka Piraattipuolueeseen kuulunkin. Tahdon varmistaa, että sitä kulttuuria todella on myös tulevaisuudessa.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Kerronpa tässä toisenkin tilanteen, jossa rikoin lakia. Kaupassa oli hyvä tarjous, kaksi leffaa kympillä. Ostin leffat ja aioin pitää leffaillan. Kotona vasta huomasin, että leffat olivatkin Blue Ray-leffoja.

  Minulla ei ole vekotinta, jolla voisi katsoa Blue Ray leffoja. Kuitti oli kateissa, joten en voinut palauttaa elokuviani. Yhdeltä kamultani sit löytyi sopiva vekotin, joten lahjoitin leffat hänelle.

  Tämän jälkeen härskisti waretin toisen noista leffoista. Toista ei kannattanut warettaa, koska siihen ei löytynyt subbeja.

  Tässä on nyt oleellisinta se, että minä todella ostin nuo elokuvat ja maksoin tekijänoikeuspalkkiot. Vastaan tuli kuitenkin tekniikka. Olenhan minä siinä mielessä rikollinen, että kaveri sai pari leffaa maksamatta mitään. Jostakin kumman syystä en kuitenkaan jaksa tuntea kovin huonoa omatuntoa.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin