Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kaisa Rastimoa on syytetty tekjäinoikeusrikoksesta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kaisa Rastimoa on syytetty tekjäinoikeusrikoksesta

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Pirate0 Pirate0 7 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Omakaupunki sivuilta: katso sivun alas kohtaan . nimimerkki ”pata kattilaa”

  Quote:Rastimoa itseään on syytetty tekijäoikeusrikkomuksista v. 2005.

  Poiminta Hesarin uutisoinnista 12.10.2005:

  ”Heinähatun ja Vilttitossun elokuvariita menossa poliisille

  Riitely Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan ympärillä käy yhä kuumemmaksi. Elokuvan ensi-illan alla Japanissa julkistettu valokuvakirja on johtamassa rikosilmoitukseen, sillä alkuperäisen kirjasarjan kirjoittajat Sinikka ja Tiina Nopola katsovat kuvakirjan loukkaavan heidän tekijänoikeuksiaan.

  ”Hahmoistamme on tehty markkinointituote kysymättä meiltä mitään. Kysymyksessä on pöyristyttävä tekijänoikeusloukkaus”, Sinikka Nopola sanoo.

  Nopolan sisarusten asianajajat valmistelevat parhaillaan asiasta tutkintapyyntöä poliisille.

  Pitkään jatkuneet erimielisyydet kärjistyivät rikosilmoituksen asteelle, kun Nopoloille selvisi, että elokuvan still-kuvien pohjalta on Japanissa laadittu lähes satasivuinen kirja Hayflower & Quiltshoe 30 Things for Happiness.

  Kirjan tekeminen loukkaa Nopoloiden mukaan yksiselitteisesti heidän tuottajan kanssa tekemäänsä sopimusta.

  Vuonna 2000 tehdyssä sopimuksessa sovittiin tuottajan oikeuksista laatia käsikirjoituksen pohjalta uusia tuotteita. Sopimusta täsmennettiin 26.11. 2002: ”Sopimuskohtaa on tarkennettu siten, että tuottaja sitoutuu siihen, ettei elokuvakäsikirjoituksen pohjalta tehdä kirjaa eikä valokuvakirjaa elokuvan still-kuvista.”

  Rastimo ei pidä sopimusta pätevänä.

  Rastimo harmittelee, että riita voi vaikeuttaa Heinähatun ja Vilttitossun kansainvälistä menestystä.

  ”Uskomatonta, että tässä maassa joutuu rikolliseksi tehtyään hyvän elokuvan”, Rastimo huokaa.

  Tiina Nopolan mukaan asia on nyt syytä selvittää loppuun asti, jotta käsikirjoittajien oikeuksiin saataisiin selvyys. Hän viittaa Aku Louhimiehen Riisuttu mies -elokuvasta syntyneeseen kiistaan, joka on niinikään johtanut rikosilmoitukseen.

  ”Toivon, että tämä meidän tapauksemme johtaa siihen, ettei sopimuksia rikota ja käsikirjoittajien oikeuksia kunnioitetaan”, Tiina Nopola sanoo.”

  Kummallista miten asia on unohtunut Kaisalta…

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Lykkyä tykö demareille.

  Yleensä ihmiset, jotka ovat olleet syytettyinä, ovat myöhemmin herkkiä käräjöimään.

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Muistaakseni asia kuitenkin raukesi perusteettomana? En nyt tarkoita, että Rastimo olisi toiminut muissa asioissa mitenkään järkevästi tai loogisesti, mutta tässä tapauksessa Rastimo ei ollut kai edes asianosainen, jos kerran syytettynä on tuottaja. Vai onko jollakulla parempia tietoja?

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  http://www.hs.fi/english/article/Finnish+childrens+movie+sparks+international+copyright+dispute/1101981261839

  Quote:Director Rastimo does not feel that the contract that the Nopolas refer to is valid.
  She said that the film’s production company Kinotaurus had not given advance permission for the Japanese book. ”There is no contract. When the Japanese showed me the book and asked if it is all right to publish it, I gave my permission, after consulting a lawyer.”
  Rastimo says that the Japanese book is based on her film, and not on the books by the Nopola sisters, and that she is the main copyright holder.

  kenellä on oikeudet elokuvaan? Ohjaalla vai tuotantoyhtiöllä? Vai elääkö Rastimo jossain rinnakkaisulottovuudessa jossa mailma pyörii hänen napansa ympärillä?

  Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

  Alejandro

  said

  Quote:kenellä on oikeudet elokuvaan? Ohjaalla vai tuotantoyhtiöllä? Vai elääkö Rastimo jossain rinnakkaisulottovuudessa jossa mailma pyörii hänen napansa ympärillä?

  Kai ne oikedet yleensä on tuotantoyhtiöllä, ohjaajalla on oikeudet oman työnsä osalta, ja onhan siellä paljon muitakin, joilla on oikeuksia. Mutta tuotantoyhtiö käsittääkseni hankkii itselleen kaupalliset oikeudet, ns. isyysoikeus kuitenkin säilyy tekijöillä. Tästä heinähattu-casesta en sitten tiedä että miten siellä on sovittu, muistan vaan että juttu ei olisi kuitenkaan mennyt tutkintapyyntöä pidemmälle.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Mielenkiintoista tässä on se että kuvakirja on tehty nimenomaan tuotantoyhtiön laitteilla ja sen omistaman kuvadatan perusteella. Ja jos kerran on tehty tuotantoyhtiön omistaman kuvien perusteella niin Rastimo on ollut tietoinen asiasta jo kuvausten aikana taikka sitten siirtänyt kuvadataa Japaniin kirjan tekemistä varten.

  Vaikka Rastimo mahdollisesti omaa isyysoikeutta (siirtyykö http://www.tuotos.fi/index.php?id=176 dokumentilla Ilmoitus oikeuksien siirrosta pdf:n myötä myös moraaliset oikeudet tuotantoyhtiölle ja onko Rastimo allekirjoittanut tuotantoyhtiön kanssa en tiedä.

  Ilmeistä on että joku on v-tt–n-t Rastimoon koska lisää aina jokaisen Rastimoa koskevaan kirjoituksen tässä vastaavan kirjoituksen.

  Ihmeellisesti tässä tapauksessa tekijäinoikeuksista on haittaa kun siitä on Rastimolle taloudellisesti hyötyä kirjan rojaltien muodossa.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin