Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kannabiksen käytön rangaistavuudesta luovuttava

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kannabiksen käytön rangaistavuudesta luovuttava

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 7 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Organe Performare

  Kannabiksen käytön ja pienten määrien hallussapidon rangaistavuudesta on luovuttava. Jos olet tätä mieltä, suosittelen http://www.adressit.com/kannabis . Kannabis on dekriminalisoitu jo useimmissa euroopan maissa. On väärin että valtio kriminalisoi ihmisiä jotka eivät vahingoita ketään. Monen ihmisen tulevaisuus pilataan jo nuorella iällä mikäli heidän kannabiskokeilunsa tulee poliisin tietoon. Huumausainelaki säädettiin vuosikymmeniä sitten, nyt kukaan poliitikoistamme ei uskalla ottaa uudistusta puheeksi koska huumemyönteisen leimaa ollaan heti lyömässä otsaan. Kieltolait aiheuttavat kärsimystä eivätkä toimi huumeiden käyttöä vähentävästi. Ne ovat omiaan lisäämään rikollisuutta ja alaikäisten päihtymistä. Huumeet voidaan ja tulee sisällyttää tieliikennelakiin kuten alkoholi, nämä pykälät ovat olemassa ja ne tulee säilyttää. Huumeet kuuluvat rikoslakiin siten että niiden myynti pysyy kiellettynä tai se tehdään luvanvaraiseksi (coffee shopit, alko tai apteekit). Lääketeollisuus tulee vastustamaan kannabista koska se on pois heidän patenttilääkkeiden myynnistään. Ajamme yksilönvapauksia ja tämä kuuluu niihin. Joku voi ajatella; miksi juuri kannabis, miksi ei huumeiden käyttö yleensä. Kukaan ei estä häntä ryhtymästä ajamaan asiaa. Kieltolait vahingoittavat ihmisiä, poliittista kannatusta tulee löytymään jos näistä asioista uskalletaan ruveta puhumaan. Voin sanoa että alku tulee olemaan hankalaa mutta lopussa kiitos seisoo.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Eikö tilanne ollut niin, että huumausaineen hallussapidon rangaistusta lievennettiin, mutta poliisi, syyttäjät ja tuomioistuimet niskoittelivat ja viittasivat kintaalla lainsäätäjille. Ei aavistustakaan, onko virkamieskunta alkanut noudattaa paremmin eduskunnan lakiohjeistuksen henkeä.

  Profiilikuva käyttäjästä fatgonzo

  fatgonzo

  said

  Seurauksia olisi varmasti monenlaisia, mutta monien sukupolveni edustajien lailla tilannetta seuranneena voin kertoa ettei tämä nykyinen järjestys ainakaan kansalaista palvele. Tuntuu siltä että mitä enemmän lakien valvontaa tiukennetaan, sitä enemmän raha vain virtaa lääke/alkoholi-teollisuuteen. Ehkä niin on tarkoituskin (foliohatut päähän).

  Niinkuin AP mainitsikin, useat EU-maat ovat muuttaneet suhtautumistaan tähän aikakauteen sopivampaan suuntaan. En ole tutustunut siihen millaisia tuloja/menoja olisi valtiolle odotettavissa kontrolloidusta jakelusta ja lain valvonnan tarpeen poistumisesta, mutta voisi olettaa ainakin että terveysongelmat apteekki-laadulla olisivat pienempiä, sekä syrjäytyminen ym. potentiaaliset sosiaaliset haitat paremmin hallittavissa.

  Jos ihan yksinkertaisimmillaan asiaa ajattelee, niin jonkinlainen raja olisi hyvä vetää hengenvaarallisten aineiden (mm. useimpien lääkkeiden ja oikeasti vahvojen huumeiden) sekä sellaisten, joiden liiasta/vastuuttomasta nauttimisesta aiheutuu lähinnä vakava pöhnä, välille. Tietenkin ehkä tapauskohtaisesti, en usko että LSD:n vapaa saanti ihan jokaiselle olisi kovin hyvä asia, vaikka se ei fyysisesti vaarallinen olisikaan. Nykyinen lainsäädäntö LSD:n suhteen kuitenkin estää sen tutkimisen mm. Hortonin syndrooman hoitoon, johon ei ole muuta tunnettua hoitoa. Mutta takaisin raitelle.

  Ehkä tulevana tiistaina Kaliforniassa järjestettävä äänestys asiasta saa Euroopan puolellakin keskustelun taas liikkeelle. Jos viidesosa Eurooppalaisista on kokeillut sitä ja yli 22 miljoonaa heistä vuosittain (lähde), niin tuntuu typerältä tehdä heistä rikollisia erityisesti ottaen huomioon kieltolain kieltämättä hieman voiton tavoittelulta haiskahtavan alkuperän.

  Onhan tämä vaikea asia viedä eteenpäin, kukapa ’kunnon kansalainen’ sellaista stigmaa tahtoisi jonka tämmöisen kannatuksesta voisi saada. Mutta samalla, sukupolvi vaihtuu ja toivottavasti sitä myötä myös käsitykset. Loppuun pitäisi riittää kansanvalta. Toivotaan parasta.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Laki:
  Huumausaineen käytöstä ja siihen tähtäävästä toiminnasta voidaan jättää syyte nostamatta tai rangaistus tuomitsematta, jos rikosta on huumausaineen määrä ja laatu, käyttötilanne sekä olosuhteet muutoinkin huomioon ottaen pidettävä kokonaisuutena arvostellen vähäisenä.

  Eli laki on jo, sen soveltaminen on vain pärstäkertoimesta kiinni.

  Yleensä kai pienen kannabis-määrän hallussapidosta omaan käyttöön räpsäistään 10-50 päiväsakkoa.

  Panu Horsmalahti (Pirkanmaa) näyttää kannattavan sekä nuuskan että kannabiksen laillistamista. Enää pirtu puuttuu.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Kalifornian äänestyksessä tulee turpaan kannabiksen puoltajille.

  Kannabis-yhdistys tietysti spämmää omaa asiaansa, mutta osaako Kannabis-yhdistys sanoa, mitä hyötyä heistä voisi olla Piraattipuolueelle? Haluavatko he rahoittaa toimintaa? Tai mainostaa sopivanmielisiä ehdokkaita?

  (Kiitos äänestyslupauksista jo etukäteen, mutta valitettavasti niitä ei oikein voi verifioida tai pitää edes sitovina)

  Profiilikuva käyttäjästä fatgonzo

  fatgonzo

  said

  Odotetaan jännityksellä =) Vaikka Kaliforniassa puoltajat voittaisivatkin niin siellä on vielä tämä liittovaltio vs. osavaltio-kuvio, ja liittovaltio on uhannut ottavansa kovemmat lainsoveltamiskeinot käyttöön siinä tapauksessa jos se vapautuisikin.

  Asiaan hieman liittyen: http://www.bbc.co.uk/news/uk-11660210

  Tuo tulos herätti monenlaisia ajatuksia, sellaiset kriteerit kuin käytön yleisyys ja hyväksyttävyys yhteiskunnassa jätetään pois alan tutkimuksista ja sitten kun tulokset muotoutuvat tämmöisiksi, annetaan tutkijoille potkut..melkoinen kuvio sananvapauden aikakaudella.

  Onneksi herra Nutt sai kuitenkin kannatusta ja monet kollegat myös ottivat lopputilit hänen kohtelunsa takia, liittyäkseen tähän itsenäiseen tutkimusjärjestöön joka vannoo jatkavansa asian tutkimista antamatta poliittisten syiden estää tulosten julkaisua.

  Pakko tässä vaiheessa mainita että en ole SKY:n jäsen, enkä puolla tai vastusta tätä erityisesti, yksi mielenkiintoinen aihe vain mitä seurata muiden lomassa. Mutta siitä hyödystä piraattipuolueelle..liittääkö SKY itsensä ideologisesti ennemmin vihreisiin vai PP:hen? Onko heillä uskottavuutta esim. ehdokkaiden mainostamiseen ilman että se menisi negatiivisen julkisuuden puolelle? Onko Suomessa mitään tähän liittyviä tahoja kellä olisi varoja tukea jotain puoluetta? Tutkittavaa siis luvassa tälle postaajalle kunhan päivän muista uutisista on selvitty.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  fatgonzo kirjoitti:
  Quote:Mutta siitä hyödystä piraattipuolueelle..liittääkö SKY itsensä ideologisesti ennemmin vihreisiin vai PP:hen?

  Kaikenlainen kasvinviljely on kyllä ollut MTKoon eli keskustapuolueen heiniä tässä maassa perinteisesti.

  Quote:Onko heillä uskottavuutta esim. ehdokkaiden mainostamiseen ilman että se menisi negatiivisen julkisuuden puolelle? Onko Suomessa mitään tähän liittyviä tahoja kellä olisi varoja tukea jotain puoluetta?

  Kuten aiemmin totesin, niin Panu Horsmalahti oli ottanut jo myönteisen kannan. Veikkaan, ettei hän kuitenkaan ymmärtänyt tinkiä mitään SKYltä vastineeksi, kuten ammattipoliitikon tulee toimia. Jenkeissähän tämä on viety pitemmälle eli pienryhmien ongelmat jätetään tahallaan ratkomatta, koska näin niitä voi pitää poliittisina panttivankeina. Poliitikot keräävät niiltä mahdollisimman suuren hinnan.

  Rahattomatkin yhdistykset ja muut poppoot ovat merkittäviä tekijöitä rahattomalle pienpuolueelle, koska ne voivat levittää sanaa kivoista ehdokkaista, jos vaan viitsivät tehdä töitä itse oman asiansa eteen. SKYllä on webbisivu pystyssä ja ne voisivat kerätä sinne ehdokas ehdokkaalta kannanotot – sitähän vaalikampanjointi ja poliittinen vaikuttaminen vaalien kautta on. Minä en oikein usko, että poliitikot tekisivät heidän työt.

  Poliittisen uransa alussa Tarja Halonen tunki nimensä kaikkiin mahdollisiin adresseihin mainostaakseen itseään. Naisellista ja toimivaa.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Pössyttely yhdistys järjesti eduskuntatalon eteen mielenosoituksen, joka keräsi 10 kertaa enemmän väkeä kuin taannoinen yleislakko. Tilastollisesti päätellen kannabista pössyttelee siis 2 miljoonaa suomalaista Facebookissa.

  Mielenosoittajat vastustivat kannabiksen alhaista hintaa, vapaata saatavuutta ja verovapautta: kannabis saatettaisiin verotettavaksi päihteeksi tai käsikauppalääkkeeksi apteekkeihin, Alkoihin, luontaistuotteeksi tai erityisiin kannabiskahviloihin.

  Paikalle oli tuotu runsaasti poliiseja turvaamaan kannabis-mielenosoittajien turvallisuus. Olihan paikka lähellä eduskuntataloa, jossa on niitä kansanedustajia.

  Poliisi oli erityisen huolestunut suurilta maalaispaikkakunnilta tulleista mielenosoittajista, ja ratsasi näiden busseja ahkerasti, koska joukossa pelättiin olevan laittomia kaupunkiin muuttajia. Eräs poliisi, Risto Reipas, suostuikin kommentoimaan nimettömänä huoliaan: ”Miten meillä täällä Helsingissä riittää ruoka, jos turkulaiset ja tamperelaiset jättävät peltonsa viljelemättä pössytellessään? Miksei Jussi Halla-aho tule apuun silloin kun sitä tarvittaisiin?”.

  Mielenosoittajien joukossa oltiin taas huolestuneita nk. porttiteoriasta ja paikalle tulleiden poliisien kohtalosta. Teorian mukaan ensin pikkupoika leikki leikkipyssyllä, sitten siitä tulee aikuistuessaan vartija, poliisi, sotilaspoliisi, supon mies, keskitysleirin vartija Afganistaniin/ Irakiin ja kierteen päästessä todella pahaksi kokoomuksen kansanedustaja.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin