Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kannattajakorttien kerääminen sähköisesti

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kannattajakorttien kerääminen sähköisesti

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe Letesgubbe 9 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Suomeen ollaan perustamassa ”joutsenpuolueen” nimellä kulkevaa puoluetta ja muutamat ovat jo ihmetelleet, miten on mahdollista, että puolue ilmoittaa keräävänsä kannattajkortit internetissä. Piraattipuolueellehan ei tarjottu järkevää mahdollisuutta kerätä kortteja sähköisesti. En ole asiaa kovin tarkkaan tutkinut, mutta tämä liittynee siihen, että 1.9.2009 on astumassa voimaan uusi laki vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista.

  Uudella puolueella lienee hyvät mahdollisuudet saada kortit kasaan hyvinkin nopeasti. Kieltämättä hieman harmittaa, että meille ei tätä mahdollisuutta suotu.

  Profiilikuva käyttäjästä anttipng

  anttipng

  said

  Asettaa uudet poliittiset toimijat eriarvoiseen asemaan. Olisi kiva, jos OMssä olisi laitettu laki astumaan voimaan seuraavien eduskuntavaalien alla.

  Profiilikuva käyttäjästä Spif

  Spif

  said

  Miten se eriarvoisuus ilmenee? Joutsenpuolue saa luultavasti kannattajakortit kerättyä lyhyemmässä ajassa kuin piraattipuolue sai, mutta eihän siitä mitään etua ole? Eduskuntavaaleja ajatellen piraattipuolue on kuitenkin etuasemassa, koska puolue on saatu rekisteröityä ennen joutsenpuoluetta. Käytin nyt esimerkkeinä näitä olemassa olevia puolueita vaikka taisit puhua yleisellä tasolla. Jos eriarvoisuudesta (vaaleihin valmistautumisen kannalta) pitäisi päästä eroon tuossa puolueen rekisteröimisvaiheessa niin eikö puoluerekisteriin pääseminen pitäisi tehdä mahdolliseksi vain yhtenä päivänä hallituskauden aikana?

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Olet Spif aivan oikeassa. Anttia (ja varmasti monia muitakin) vain potuttaa, että vaikka me kuinka yritimme sopia oikeusministeriön kanssa itse, että voisiko nimet kerätä sähköisesti, niin se ei onnistunut. Ja nyt juuri kun olemme saaneet urakan päätökseen, laki muuttuu. Kyllähän se luonnollisesti harmittaa. :)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Onhan se luonnollista että hieman potuttaa kun itse ollaan nähty suuri työ keräämisen eteen ja minä ainakin uskon ettei keräämisen pitäisi liian helppoa ollakaan, mutta siitä huolimatta tervetuloa kaikille uusille puolueille. Oman näkemykseni mukaan Suomen politiikka toimisi huomattavasti paremmin paljolla pienpuoluemäärällä kuin muutamalla suurella jyrällä.

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  En siaa tunne, mutta äkkiseltään tulee mieleen: olisiko Piraattipuolueen kysymyksen takia (”miksei voi kerätä sähköisesti?”) hoksattu, että lakia todellakin pitää muuttaa. Jouduimme näkemään paljon vaivaa, mutta saimme jälleen poliittisen voiton Piraattipuoluelle!

  (Ja jäänemme myös historiaan viimeiseksi puolueeksi, joka joutui pahvikorttien kanssa pelaamaan.)

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Valitettavasti se ei tainnut mennä näin. :p Sähköisen tunnistamisen lainsäädännön muuttamista on pohdiskeltu siitä lähtien, kun huomattiin, että sähköinen henkilökortti -kokeilu epäonnistui.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Näin se meni. Asiastahan koitettiin OM:n kanssa neuvotella, mutta jo tuolloin nousi esille että jos oltaisiin oltu vuosi myöhemmin liikenteessä, se olisi todennäköisesti onnistunut. Ja siltä tosiaan näyttää.

  Eli iso vaiva nähtiin olemalla aikaisia matoja linnun kimpussa, vai miten menikään, mutta kyllä se minusta sen arvoista oli. Tunnettavuus nousi ihmisten silmissä jo pelkästään keräämisen ansiosta ja saatiin mahdollisuus tutustua moniin uusiin ihmisiin. Saatiin jopa lisää jäseniä ja aktiiveja keräämisestä innostuneiden kautta.

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  Totta, hyvää markkinointiahan se on ollut, kun on kasvotusten asioista puhuttu! Olisi varmaan pitänyt keksiä jokin toinen kampanja tilalle, jos ei olisi pahvikortteja kerätty.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin