Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kannattajakorttien kerääminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kannattajakorttien kerääminen

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti Ahto Apajalahti 10 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Nyt olisi hyvä käydä vielä asiaa lävitse, monet varmasti tarvitsevat vielä kannattajakortteja ja kannattajakortti kampanja tarvitsee vielä monia nimenkerääjiä.
  Jos sinulla ei ole aikaa tai mahdollisuutta mennä julkisesti keräämään, kerääthän allekirjoitukset kortteihin ainakin kaikilta sukulaisilta, kavereilta, opiskelutovereilta ja työkavereilta joilta vain pystyt.
  Kortteja saa vaikka ottamalla minuun yhteyttä sähköpostitse, ellei minulla riitä kortit, ohjaan korttipyynnön eteenpäin.
  Olisi hyvä hoitaa nuo korttipyynnöt jo tänään, sillä korttikampanja todellakin on tarkoitus puskea ennennäkemättömällä vauhdilla lävitse ja se onnistuu vain mikäli korttien jakelu hoidetaan heti riittävän organisoidusti.

  Kortteja voit myös tulostaa itse, mutta paperin paksuus on oltava vähintään 120g/m2, käsiteltävyyden ja pienen hintaeron takia jopa 160g/m2 on suositeltua.
  Paperin koon on oltava A6 vaaka.

  Jos et ole vielä 18-vuotias tai muutoin äänioikeutettu eduskuntavaaleissa, et voi täyttää korttia itse, mutta se ei estä korttien keräämistä, voit silti olla suureksi hyödyksi.

  WIKISTÄ löytyy lisätietoa korttien keräämisestä ja sijainneista joissa kortteja tällä hetkellä on, mutta lisää keräyspisteitä tarvitaan.
  Myöskin uudet jäsenet ovat tervetulleita korttikampanjan myötä, mutta tärkein painopiste kuitenkin korteille.

  Korttikampanja aloitetaan 12.9.2008 perjantaina

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Nyt on kaikkien ympäri Suomea aika aktivoitua. Korttikampanjan nopeasta loppuunsaattamisesta olisi valtava hyöty paitsi puolueen toiminnan virkistymisen, myös jäsenhankinnan ja julkisuuden kannalta. Tapaamisia on lähiaikoina tulossa ainakin kuudessa vaalipiirissä. Tapaamiset ovat hyviä tilaisuuksia levittää kannattajakortteja innokkaille kerääjille tai vaikka vain pistäytyä allekirjoittamassa itse kortti.

  Suunnitteilla olevista tapaamisista tietoa seuraavissa ketjuissa:
  Pääkaupunkiseutu/Helsinkila 20.9. klo 10.30-17 @ Kampin keskuksen Café Picnic
  Varsinais-Suomi/Turkula 20.9. klo 13.30 @ ?
  Pirkanmaa/Tamperela 20.9. klo 16-18 @ Café Europa
  Kymi
  Pohjois-Karjala/Joensuu
  Ouluto 25.9. klo 18 @ ?
  Häme/Lahtipe 19.9. klo 18 @ Hanhenpoika

  Hyviä kannattajakorttien keräysmahdollisuuksia on esimerkiksi yliopistojen opiskelijabileissä ja muissa tapahtumissa, joissa liikkuu paljon nuorta porukkaa. Erittäin hienoa olisi myös, jos saataisiin jokunen lukiolainen aktivoitua keräämään oman lukionsa täysi-ikäisiltä opiskelijoilta allekirjoituksia. Kortteja kerätessä on syytä muistuttaa, että kortin allekirjoittaminen ei tarkoita liittymistä puolueen jäseneksi eikä sitouta yhtään mihinkään. Kortin allekirjoittaminen tarkoittaa, että hyväksyy Piraattipuolue ry:n merkitsemisen puoluerekisteriin.

  Edit2: Takasin se vanha pk-seudun url.

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  Quote:Hyviä kannattajakorttien keräysmahdollisuuksia on esimerkiksi yliopistojen opiskelijabileissä ja muissa tapahtumissa

  Talk like a pirate-päivä on 19. tätä kuuta ja jollei löydä muitten järjestämiä tapahtumia, niin on mitä parhain päivä järjestää oma tapahtuma. Tai sitten aattona: täällä Turussa on kolmen ainejärjestön yhteistapahtuma aiheesta ja ajattelin tuonne mennä epävirallisesti keräämään kannattajakortteja.

  Sen lisäksi oon miettinyt T-paidan/hupparin painattamista, selkään tulee luultavasti Kysy minulta Piraattipuolueesta. Voisi tuota pitää päällä kun liikkuu ihmisten ilmoilla ja samalla huolehtia että on noita kannattajakortteja mukana.

  Joka tapauksessa, Turun jäsen- ja kannattajainhankintatilaisuus tulee varmaan myöhemmin tässä kuussa eikä tarkka ajankohta varmistu (tod.näk.) ainakaan vielä huomenna…

  Muilla on varmaan kanssa (fiksumpiakin) ideoita mitä jakaa, antaa tulla vaan

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Muistetaan sitten mainostaa myös puolueen jäsenyyttä samalla kun hoidetaan korttikampanjaa! Lisäksi on tärkeetä miettiä sitä, että varmaan jokainen, joka kirjoittaa kortin tietää varmaan 10 muutakin, jotka sen kirjoittaisi. Käytännössä siis pyytää mainostamaan ja patistamaan muitakin kirjoittamaan.

  Profiilikuva käyttäjästä jss

  jss

  said

  Huom korttien kerääjät/vastaanottajat. Jos (ja todennäköisesti kun) teille palautetaan liian ohuelle paperille tulostettuja kannattajakortteja niin liimatkaa siististi korttien kääntöpuolelle taustapaperi, jolloin paksuusvaatimus täyttyy. Liitosta tuskin edes huomaa. Tälle ei luulisi olevan mitään laillista estettäkään. Tuskin OM:n virkamiehillä edes riittää mielenkiintoa alkaa selvittää onko paperit liimattu toisiinsa ennen vai jälkeen tulostamisen/täyttämisen. Puhumattakaan siitä, että 5000 korttia alettaisiin tarkastaa muuten kuin tietynsuuruisella satunnaisotannalla.

  Todellisuudessa kaikki edellä mainittu on täysin turhaa, sillä paksulle paperille tulostettuja kortteja kertyy vähintään 10 000. Eikös? :)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Kortteja on jo teetetty / tehty 7 000kpl (1 000 vielä tulostamatta) joten ainakin materiaalia pitäisi riittää.
  Neuvo on ihan hyvä liimaamisesta, mutta virallisesti emme kyllä voi noin neuvoa sillä korttien kuuluu jo täyttöhetkellä täyttää vaatimukset. Minä tosin otan täytetyt kortit vastaan loppupelissä ja jos seassa on liimattuja, en voi tietää onko ne liimattu jo ennen täyttöä vai sen jälkeen.

  Niin ja OM:n käsittelijä kertoi että korttien käsittely OM:ssä kestää n. kaksi kuukautta sillä he käyvät korttien tiedot läpi väestörekisteristä.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Pari perustavanlaatuista ohjetta:

  – kortissa kaikki tiedot täytettävä
  – lyijykynää ei käytetä
  – kaikki kortin tiedot luottamuksellisia
  – kortteja säilytettävä turvallisessa paikassa, ei muiden luettavissa.
  – kertokaa mihin allekirjoittaminen velvoittaa (ei mihinkään)
  – kertokaa että allekirjoittamalla edistätte demokratian toimivuutta Suomessa – ja muuta sopivaa puolueen tavoitteista.
  – kortin allekirjoittaja on itse vastuussa antamistaan tiedoista.

  Profiilikuva käyttäjästä jss

  jss

  said

  [quote=Scoffa]Niin ja OM:n käsittelijä kertoi että korttien käsittely OM:ssä kestää n. kaksi kuukautta sillä he käyvät korttien tiedot läpi väestörekisteristä.[/quote]
  OK, hyvä tietää. Tosin hieman ihmetyttää miksi kortit syynätään näin tarkasti läpi, kun niihin ei kuitenkaan merkitä perustietojen lisäksi ainuttakaan ns. vahvempaa tunnistetta, kuten henkilötunnusta. Allekirjoituskin kun on lähinnä muodollisuus.

  Joka tapauksessa tällä detaljilla nyt ei ole merkitystä, joten eipä viedä huomiota itse pääasialta.

  Profiilikuva käyttäjästä Juce

  Juce

  said

  [quote=jss]Jos (ja todennäköisesti kun) teille palautetaan liian ohuelle paperille tulostettuja kannattajakortteja niin liimatkaa siististi korttien kääntöpuolelle taustapaperi, jolloin paksuusvaatimus täyttyy.[/quote]Paperin painon arvioiminen ilman vaakaa on vaikeaa, sillä hyvä 80 g/m² voi olla jäykempää, kuin taskussa nuhraantunut 120 g/m².

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Päivitin tämän ketjun toista viestiä, jossa on nyt merkinnät parin seuraavan keräystapahtuman osalta. Korttikeräyksemme on jäljessä aikataulusta, joten pistäkäähän kaikki tarmonne peliin, jotta saamme julkisuusvoiton emmekä tappiota! Kortin allekirjoittaminen ja parin kortin kerääminen kavereilta ei vaadi paljoa vaivaa, mutta on erittäin tärkeä teko. Jokainen kortti vie meitä 0,02 % lähemmäs tavoitettamme!

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Nyt kun puolueen uusilla sivuilla on tapahtumakalenteri, kannattajakorttien keräystapahtumat olisi järkevää lisätä nimenomaan sinne eikä muokkailla enää tätä ketjua. Jos sinulla ei ole oikeuksia kalenterin päivittämiseen (Scoffalta voi kysellä niitä oikeuksia), lisää tapahtuma Wikiin: http://wiki.piraattipuolue.fi/Kannattajakortinkeräystapahtumia. Pyrimme pitämään Wikin ja tapahtumakalenterin tältä osin yhteneväisinä.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin