Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kannatuspuheenvuoroja

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Kannatuspuheenvuoroja

Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 4 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Itse en ole enää ehdokkaana puoluehallitukseen (ks. http://www.pastebay.com/1479402), joten katson sopivaksi hieman nostaa esille eräitä mielestäni hyviä ehdokkaita. Voitte muutkin pistää kannatuspuheenvuoroja tähän ketjuun.

  Kriteerini tässä on se, että haluan tuoda erityisesti esille sellaisia ehdokkaita, jotka ovat tehneet puolueen eteen pitkäjänteisesti paljon työtä, mutta kuitenkin enemmän taustalla kuin parrasvaloissa. He ovat siis olleet puolueen päivittäisen pyörittämisen kannalta ensiarvoisen tärkeitä, mutta eivät välttämättä tuttuja kaikille jäsenille ympäri Suomea. Puoluehallitus ei ole mikään näyteikkuna, johon kasataan vaalien kovimmat ääniharavat. Puoluehallituksen tehtävät ovat ennen kaikkea puolueen pitämistä pystyssä kuivan ja paljolti taustatyönä tapahtuvan puurtamisen kautta.

  Toivon, että varapuheenjohtajistossa olisi ainakin yksi henkilö, joka keskittyisi valtakunnalliseen vaalivalmistelujen organisointiin. Hänen olisi hyvä tulla Helsingin ja Uudenmaan ulkopuolelta, koska näissä piireissä aika tulee menemään omaan napaan tuijottelussa. Edellä mainittuun rooliin onneksi onkin sopiva ehdokas, Arto Lampila. Arto on nykyisenä puoluesihteerinä tottunut pitämään langat käsissään ja toiminut puolueessa melkein alusta alkaen. Puoluehallituksesta hänellä on neljän vuoden kokemus, Keski-Suomen piirin johtamisesta kolmen. Arton kokouskestävyyteen ja harkintakykyyn olen oppinut luottamaan. Hän on myös yhdistävä persoona, joka ei takerru mihinkään turhaan riitelyyn. Toivon näkeväni hänet yhtenä varapuheenjohtajista.

  Nykyisistä hallituslaisista jatkamaan pyrkivät myös Satu Immonen ja Pasi Vähämartti. Satu on ollut yhden kauden puoluehallituksessa – voin sanoa että yhtenä sen aktiivisimmista jäsenistä. Satu oli Helsingin piirissä aktiivisesti mukana jo aiemmin ja toimii nytkin yhtenä sen varapuheenjohtajista. Varsinkin eurovaalien valmisteluista alkaen Satu on ottanut ”toisen puoluesihteerin” roolin eli jaellut tehtäviä, hoitanut sisäistä yhteydenpitoa ja tehnyt valtavasti tarpeellista taustatyötä, josta kuitenkin harvoin saa sen ansaitsemaa kiitosta. Satu on tällä hetkellä varmaan parhaiten selvillä siitä mitä missäkin piirissä on meneillään. Satu onkin ilmoittanut kiinnostuksensa puoluesihteerin tehtävään ja toivon, että hänet siihen valitaan.

  Pasi Vähämartti on toiminut vuodesta 2008 lähtien puolueen taloudenhoitajana ja ollut siinä tehtävässä erittäin luotettava ja tarpeellisen tiukka kirstunvartija. Pasi on joutunut jos jonkinmoisia kirjanpidon ja byrokratian koukeroita ratkomaan. Hänen tietämyksensä ja näkemyksensä on hallituksessa ollut erittäin arvokas. Hallitukseen on nyt tulossa aika paljon vaihtuvuutta, mutta myös jatkuvuutta tarvitaan. Toivon, että Pasi saa jatkaa hallituksessa neljännenkin kauden taloudenhoitajana.

  Hallitukseen tarvitaan PK-seudun ulkopuolelta edustavasti voimia, eikä pahitteeksi ole jos sattuu olemaan katu-uskottava nelikymppinen perheellinen diplomi-insinööri. Sellainen on Mika Letonsaari, joka on Mikkelistä hoitanut Etelä-Savon, nykyisin Kaakkois-Suomen piirin asioita. Letonsaaren menestys eurovaaleissa oli mainio, piraateista kuudenneksi eniten ääniä. Toivon, että hänet valittaisiin nyt ensimmäistä kertaa puoluehallitukseen.

  Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Kannatan nykyistä Varsinais-Suomen Piraattien puheenjohtaja Tapani Karvista puolueen puheenjohtajaksi ja nykyistä Piraattipuolueen tiedottajaa ja Uudenmaan Piraattien varapuheenjohtajaa Janne Paalijärveä puolueen varapuheenjohtajaksi. Tapani Karvisella on tuoreita poliittisia näkemyksiä ja hyviä jäsenaloitteita puolueen menestyksekkääksi kehittämiseksi ja Janne Paalijärvellä on takana hyvin ansiontäyteinen ura ehdokkaana kaikissa aiemmissa vaaleissa, joihin Piraattipuolue on osallistunut. Erityisen ansiokasta Janne Paalijärveltä oli vuoden 2012 kunnallisvaaleihin panostaminen ja tinkimätön mukanaolo esitteiden laadinnassa ja vaalitapahtumiin osallistumisessa, joka toi hänelle myös kyseisissä vaaleissa Piraateista ylivoimaisen Espoon ääniharavan tittelin.

  Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

  kivasatu

  said

  Ensi keväänä meillä on tärkeimmät vaalit koskaan, joten nyt ei ole aika tehdä mitään kokeilevia henkilövalintoja, vaan äänestää puolueen johtoon sellaisia henkilöitä, jotka ovat ensisijaisesti erittäin yhteistyökykyisiä ja joilta ei ole odotettavissa puolueen mainetta haittaavia sooloiluja. Hallitusehdokkaiden poliittiset mielipiteet tai se, kuinka kiva kaveri kukin ehdokas on, pitäisi näissä henkilövalinnoissa jättää taka-alalle. Hallituksen jäsenten tulee myös olla tismalleen samoilla linjoilla puolueohjelmamme kanssa, sillä ovathan he puolueemme edustajia ulospäin.

  Puheenjohtajalta toivon laajaa yleissivistystä, kielitaitoa, keskusteluvalmiutta, esiintymiskokemusta, huumorintajua ja eräänlaista isällistä otetta. Varapuheenjohtajiksi toivoisin sellaisia henkilöitä, jotka voivat tarvittaessa vetää kokouksia ja kirjoittaa lausuntoja lainvalmisteluun, unohtamatta sitäkään, että varapuheenjohtaja saattaa joutua tilanteeseen, jossa on astuttava puheenjohtajan saappaisiin. Koko puheenjohtajiston on syytä ollut ollut ainakin yksi aikaisempi kausi puoluehallituksessa, ei siis hallituksen ulkopuolelta puheenjohtajistoon kylmiltään.

  Kannatan puheenjohtajaksi Harri Kivistöä, sillä hän on osoittanut olevansa määrätietoinen, kunnianhimoinen, luotettava ja jatkuvasti kehittyvä puolueenjohtaja. Varapuheenjohtajiksi kannatan Arto Lampilaa ja Pasi Palmulehtoa mm. heidän osoittamansa vankan asiantuntemuksensa ja pitkäjänteisyytensä vuoksi. Myös Janne Paalijärvi voisi olla hyvä vaihtoehto varapuheenjohtajaksi, vaikka sopisi toki erinomaisesti jatkamaan menestyksellisesti hoitamaansa tiedottajan työtäkin.

  Toivoisin Pasi Vähämartin jatkavan taloudenhoitajana, ja muiksi hallituksen jäseniksi toivoisin entisiä jäseniä Ville Hautakangasta ja Pekka Mustosta sekä uusiksi jäseniksi Mika Letonsaarta ja Jonna Purojärveä.

  Näillä kaikilla mainitsemillani henkilöillä on kokemusta sekä puoluetoiminnasta että ehdokkana olemisesta ja he ovat luotettavia, taitavia, edustavia ja idearikkaita jalat maassa -ihmisiä.

  Profiilikuva käyttäjästä jln

  jln

  said

  En tunne porukkaa niin hyvin että pystyisin antamaan suosituksia, mutta pääosin samaa mieltä siitä että kyky, aika ja into tehdä töitä puolueen eteen ovat varsinkin näin vaalien alla tärkeämpiä kuin poliittisten mielipiteiden yhteensopivuus. Ja toki myös se, että tulee toimeen muiden ihmisten kanssa vaikka olisikin erimielisyyksiä; useampi kuin yksi yhdistys on hajonnut siihen että hallituksen jäsenet ovat riitaantuneet niin pahasti keskenään että aikaa ei riitelyn lisäksi muuhun enää jääkään. Puheenjohtajan olisi lisäksi syytä olla hyvä esiintyjä, sillä hän pääsee todennäköisesti eniten osallistumaan vaalitentteihin ja televisioesiintymisiin ja hyvin monen mielipide puolueesta tulee muodostumaan puheenjohtajan perusteella. Harrilta tuo ainakin näytti sujuvan varsin mallikkaasti viime vaaleissa.

  Nyt kun puolueohjelmassa otetaan kantaa huomattavasti useampiin asioihin kuin aikaisemmin, on ehkä liikaa vaadittu että hallituksen jäsenten tulisi olla kaikista asioista samaa mieltä. Osa ehdokkaistahan on jo laittanut muutosehdotuksia ohjelmaan (kuten olen tehnyt itsekin). Itse asiassa saattaa olla jo hankalaa löytää ketään joka olisi joka kohdasta samaa mieltä, itsellänikin on pari kohtaa mistä henkilökohtainen mielipiteeni on eri. Riittänee, kun julkisuudessa muistaa mainostaa puoleen kantaa vaikka olisikin itse eri mieltä. Tai jos joutuu tilanteeseen että ei voi valehtelematta olla sanomatta omaa mielipidettään, muistaa silti mainita että kyse on henkilökohtaisesta mielipiteestä ja puolueen kanta on eri.

  Siitä huolimatta voisi olla hyvä jos hallitusehdokkaiden mielipiteet olisivat tiedossa jo etukäteen, sitten ei tulisi ainakaan yllätyksiä vaalien jälkeen. Puolueen uuden ohjelman kannat tuli pistettyä aikoinaan tänne: Puolueohjelmien kannat. Ehdokkaat voisivat periaatteessa käydä klikkailemassa tuonne, mistä kohdista ovat samaa ja mistä eri mieltä (ja halutessaan myös perustella miksi ovat eri mieltä).

  Ei kannata ottaa liikaa stressiä siitä että olisi kaikesta samaa mieltä kuin ohjelma, kuten sanottu, näin laajasta ohjelmassa jokaisella on luultavasti ainakin pari kohtaa joista ovat eri mieltä. Ja muutenkin nämä tuskin ovat olennaisimpia asioita hallitusta valittaessa. Olisi silti hyvä että äänestäjillä on mahdollisimman paljon tietoa käytettävissään ennen äänestyspäätöksen tekoa.

  Profiilikuva käyttäjästä akukkone

  akukkone

  said

  Satu kirjoittaa: ”Puheenjohtajalta toivon laajaa yleissivistystä, kielitaitoa, keskusteluvalmiutta, esiintymiskokemusta, huumorintajua ja eräänlaista isällistä otetta.”

  Täsmälleen samaa mieltä. Pj:n tulee olla yhteydessä kansainvälisiin sisarpuolueisiin, joten ei ketään sellaista tyyppiä edes ehdolle kiitos, joka osaa vain suomea ja ”ameriikkaa” (englantia). Juntteutta on maailmassa aivan tarpeeksi ilman että piraatit siihen kontribuoivat. Puheenjohtajan on hallittava, jos ei muuta, niin edes kaikkein tärkeimmät laajasti puhutut eurooppalaiset yleiskielet, kuten ranska ja saksa. Tämän ei luulisi olevan kohtuuton vaatimus. Toisen kotimaisen osaamisestakin on hyötyä. Mikäli kielitaito on laajempi, siitä plussaa, mutta tämä olkoon minimitaso. Toivonkin, että kandidaatit ainakin kertoisivat kielitaitonsa.

  Toiseksi peräänkuuluttaisin maailmanpoliittista yleissivistystä. On sietämätöntä, jos joutuu omalta puheenjohtajaltaan esim. mediassa kuulemaan kaikkein huonotasoisinta tabloid-roskaa ajankohtaisista tapahtumista. Harrin suhteen ei näin ole ollutkaan (ehkä paria yksittäistapausta lukuun ottamatta), mutta olisi kiva, jos kandidaatteja voisi tentata puoluerahvaan taholta näistä asioista. Kaikkein tärkeintä kai on, ettemme saa sikaa säkissä ja piratismi hieman ongelmallisella tavalla mahdollistaa sen, että ihmiset piiloutuvat spesifien aihepiirien taakse niin, että yleispoliittinen maailmanhahmotus jää arvoitukseksi. Samaten pj:n on syytä luvata olla ottamatta kantaa maailmapolitiikkaan, ellei ole halua syvällisesti tutustua teemakenttään jota kommentoi. Tämän on pj puoluerahvaalle velkaa.

  Profiilikuva käyttäjästä akukkone

  akukkone

  said

  Pieni kannatus JIRI KEROSEN varapuheenjohtajuuden puolesta

  Hieman pohjustusta aluksi. Kysymyksiä ja vastauksia ehdokkaille -palstalla Ahto kysyy Keroselta:

  ”Huomauttaisin myös, että Piraattipuolueen ohjelmaa voisi pitää jossain määrin ristiriitaisena nationalismin kanssa. Periaateohjelmassa todetaan, että ’paikallishallinto, kansallisvaltio, Euroopan unioni tai muu kansainvälinen taho’ ovat yhtä legitiimejä paikkoja sijoittaa päätösvaltaa, eli että kansallisvaltio ei ole ensisijainen. Kansakuntaa tai kansallisvaltiota ei pidetä Piraattipuolueen ohjelmassa vastaavanlaisina olennaisina lähtökohtina kuin Suomen Sisun ohjelmassa tai Muutos 2011 -puolueen ohjelmassa (jossa puolueessa myös toimit). Mitä ajattelet tästä?”

  Vaikka Piraattipuolueen ohjelmassa sanotaan, että mikään taso ei ole sinänsä tai olemuksellisesti tärkein, ei tästä mitenkään seuraa, etteikö kansallisvaltio voisi olla (vielä tässä) kontingentissa historiallisessa tilanteessa kaikkein tärkein esim. demokratian toteutumisen kannalta. Juuri tältä pohjalta ymmärsin Jirin vastineen (joka oli kokonaisuudessaan hyvä), jonka mukaan nationalismi on käytännön kysymys. Kuin ruttoa tulee välttää lineaarista illuusiota, jonka mukaan ”aika” on ajanut kansallisvaltion ohi. Jos meidän mm. historioitsijan koulutuksen saaneiden jotain tulisi ymmärtää niin juuri se, ettei kukaan tiedä, mistä aika on/ ei ole ajanut ohi.

  Näin ollen Jiriä (tai hänen kaltaistaan henkilöä) tarvitaan nimenomaan sen takia, että piraateista ja piraattien potentiaalisesta kannattajakunnasta löytyy ihmisiä, jotka ajattelevat hyvin eri tavalla EU:n myötä tapahtuneesta liittovaltiokehityksestä. EU:n vankkumattomana kannattajana esim. Ahto ei ehkä täysin ymmärrä, että monien (muidenkin kuin minun) on vaikea sovittaa yhteen piraattien myönteisiä ajatuksia demokratiasta todellisuudessa yhä oligarkkisemmaksi muuttuvan EU:n kanssa. Siinä missä Ahto näkee (näin muistan hänen sanoneen) EU-vaalit jopa tärkeimpinä vaaleina, monet näkevät niissä lähinnä vitsin, yrityksen Potemkinien kulissien ylläpitoon.

  Jirissä on hyvänä puolena mainittava myös hänen innostuksensa demokratian kvalitatiiviseen eli laadulliseen kehittämiseen, olkoonkin, että pidän itse mm. liquid democracy –pohjaista mallia filosofisesti sofistikoituneempana vaihtoehtona kuin Muutos 2011:n ”kansanäänestysmaniaa”. Tästä voidaan kuitenkin keskustella ja uskon, että Jiri voisi kehittää tätä osastoa piraateissa eteenpäin. On välttämätöntä, että profiloidumme tällä alueella, luomme mahdollisuuksia demokratian uusien ILMENEMISMUOTOJEN löytämiselle, olkoon kyse sitten nykyisen demokratiamallin korvaamisesta tai kehittämisestä (Itse puhuisin tässä suhteessa mieluummin kehittämisestä, sillä en ole essentialisti). Mikäli demokratian koetaan olevan muodollisella tasolla valmis, on demokratia projektina kuollut. Jiri on tässä kunnostautunut jollain tavalla, tuonut uusia ideoita pöytään, esim. kansanäänestysideoiden muodossa. Tämä on ansiokasta toimintaa piraattien ydinalueella.

  Oli miten oli, kannatukseni Jirille on EHDOLLISTA. Jos hän VAIN SIKSI päättäisi luopua Sisun johtotehtävistä, että on piraattien varapj., perun häneltä kaiken tukeni. Näin siksi, että SUVAITSEVAISUUS ei saa olla puolueessamme vain korulause, vaan sen pitää olla todellisuutta, myös puolueen sisällä. Jos emme omassa puolueessamme osaa suvaitsevaisesti elää, keneltä muulta voimme sitä vaatia. Suomen Sisun ohjelmassa en näe mitään selkeästi puolueemme ohjelman vastaista, varsinkin kun ymmärsin, että Jirille nationalismi on politiikassa KONTINGENTTI, ei ESSENTIAALINEN lähtökohta. Jos asia on toisin, hänen on syytä tämä kertoa. Toki tämän takia voidaan hyökätä meitä vastaan, mutta emmekö juuri sen takia ole mikropuolueessa, että meidän ei tarvitse olla paskahousuja, voimme ehdottaa rohkeita ajatuksia ja olla rohkeita, kun ei tarvitse pelätä kansan tuomiota jokaisen aloitteen suhteen. Mikropuolueet ovat rohkeita avauksia varten: se on mielestäni niiden raison d’être. Olisi sietämätöntä tämän sensitiivisyyden puitteissa vaatia jotakuta luopumaan luottamustehtävästään ”vox populin” pelossa.

  Itse näen Suomen Sisussa ongelmana lähinnä monien liikkeen jäsenten omaksumat fantastiset kuvitelmat muslimiterroristeista länsimaiden uhkana, sillä nämä uhkakuvat perustuvat terrorismi-iskuihin (esim. 9/11, Lontoon 7/7), joiden suhteen toistaiseksi ei ole esitetty mitään uskottavaa näyttöä sille, että muslimiterroristeilla olisi ollut näihin iskuihin osaa tai arpaa. Tällaisten rahvaalle tarjottujen viholliskuvien omaksuminen on ongelma, sillä se estää rationaalista poliittista ajattelua. Tällaisista naiiveista käsityksistä olisi hyvä kehittyä kriittisemmän ajattelun suuntaan. Tästä tematiikasta kuulisin mielelläni Jirin mielipiteen.

  Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Kannatan Lasse Kärkkäisen jatkokautta puoluehallituksessa. Lasse Kärkkäisellä on taustalla pitkä ja ansiokas ura Uudenmaan Piraattien hallituksessa, mukaanlukien kausi puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana. Kunnallisvaaleissa Lasse Kärkkäinen osallistui erityisen aktiivisesti kampanjointiin toritapahtumissa järjestäen myös kuljetuksia ja haalien muita aktiiveja paikalle tarpeen mukaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Tuukka Virtaperko

  Jiri Keronen on pienpuoluekentällä poikkeuksellisen ansioitunut toimija, myös ikäänsä nähden, eikä hänen varapuheenjohtajaksi asettumiselleen ole tietääkseni mitään esteitä. Mitä nationalismiin tulee, Suomessa monet asiat on hoidettu paremmin kuin maailmassa tai jopa EU:ssa keskimäärin. On keskimääräisen EU-maan intresseissä että suomalaiset ovat sitä mieltä että he ovat hoitaneet asiansa vain yhtä hyvin kuin muut, mutta suomalaisten omissa intresseissä on hyväksyä se tosiasia että Suomi on edelleen kansakuntana verraten hyvin onnistunut. Kun omanarvon tunto on korkeampi, on helpompi välttää osallistumasta asioihin jotka eivät ole sen arvoisia.

  Ellemme hyväksy että nationalismillakin on jotain meriittiä, kuinka voimme uskotella itsellemme ettei tule lisää Kataisen kaltaisia tyyppejä, jotka tulevat hymyssä suin ilmoittamaan että omaisuuttamme on taas ulosmitattu pankkiireille? Hyvät ihmiset, tämä on oikeaa rahaa. Ennen kuin joku vastaa tähän kysymykseen – tai osoittaa että tulemme menettämään omaisuutemme joka tapauksessa ulkomaille – en voi kiistää nationalismin meriittejä. EU:tahan on jo käytetty suomalaisen pääoman takavarikointiin. Liioitellen voisi sanoa että rosvojoukko lähti saatuaan tarpeeksi, mutta se voi tulla takaisin jos vaikuttaa siltä ettei siihen liity riskiä.

  On myös toivoa siitä että EU:sta kehittyy aito suurvalta eikä USA:n, NATO:n ja IMF:n pelinappula. On viitteitä siitä että USA ei itse asiassa halua olla vastuussa Euroopan puolustuksesta ja tulee jatkossa vähentämään poliittista autonomisuuttamme jos puolustuksemme on riippuvaista USA:sta. Näin ollen olisi järkevää ajatella että jos EU haluaisi itsenäistyä, USA, NATO ja IMF *eivät* välttämättä estäisi tätä. Islanti on jätetty rauhaan.

  Voi olla että Eurooppa on kulttuurillisesti kuin USA:n ja Venäjän vanha isäpappa mutta liittovaltiona kuin USA:n ja Neuvostoliiton yhteinen lapsi. Toki voimme myös heittää tällaisen sentimentaalisuuden romukoppaan. USA:n näkökulmasta heikko Eurooppa on uhka jos Venäjä on vahva – ja päin vastoin. Toisaalta Kiinan nousu suurvallaksi johtaa joka tapauksessa geopoliittiseen tilanteeseen, jota on vaikea ennakoida, joten miksei voitaisi varautua myös siihen että jotain menee pieleen? Miksi jokin muu suurvalta estäisi tämän kun tässä vaiheessa on kuitenkin mahdotonta ennustaa, kuka vahvasta Euroopasta hyötyy ja kuka ei?

  EU on itsessään tärkeä monikulttuurisuuskokeilu: itsenäisten kansallisvaltioiden liittovaltio. Toista sellaista ei ole. Mutta liittovaltiokehitykseen ei pidä hypätä utopistisella asenteella. On totta että autolla on yleisesti ottaen tarkoitus liikkua, mutta se ei tarkoita sitä ettei autossa tarvitse olla jarruja. Jos teemme kaikkemme kieltääksemme ja marginalisoidaksemme nationalismin on se liittovaltiokehityksemme kannalta kuin ajaisimme jarruttomalla autolla. Se ei ole fiksua. Ja jos naapurin Pena haukkuu meitä nynnyiksi koska asennamme autoomme jarrut niin siitä ei välttämättä tarvitse välittää.

  Kondomin voidaan kokea vähentävän nautintoa yksittäisessä yhdynnässä mutta lisäävän verraten turvallisten yhdyntöjen määrää. Samassa mielessä nationalismi voi vähentää monikulttuurisuutta paikallisesti lyhyellä tähtäimellä mutta lisätä sitä globaalisti pitkällä tähtäimellä – tai ainakin sen myönteisiä ja rauhanomaisia ilmentymiä! Toivottavasti tämä tuli nyt selväksi.

  Kehitys kohti vahvaa liittovaltiota ei tapahdu itsestään. Jonkun on näytettävä esimerkkiä! Suomi on Euroopan paras esimerkin näyttäjä koska se on geneettisesti ja kielellisesti Euroopan erillisin valtio. EU on siis itsessään kokeilu, mutta Suomi on EU:n sisällä paras paikka kokeilla nationalismia positiivisella tavalla, kuten se ilmenee ehkä esimerkiksi myös Japanissa.

  Suomen on siis mahdollista olla nationalistinen tavalla joka on sopusoinnussa sellaisten tavoitteiden kanssa, jotka voivat olla EU:lle ja siten monikulttuurisuudelle suotuisia. Keskeistä on että nationalistinen Suomi rakentaa kansallisidentiteettinsä sellaisten asioiden varaan joiden varaan useimmat muutkin Euroopan valtiot voisivat rakentaa identiteettiään. Käytännössä sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio ovat ehkäpä tärkeimmät tällaiset asiat: Eurooppa on sosiaaliturvan suhteen kehittyneempi kuin sekä USA että Venäjä. Jos ryhdymme nyt matkimaan jenkkejä niin siinä on se ongelma että heillä on jo niin iso etumatka meihin että näyttäisimme USA:n säälittävältä pikkuveljeltä. Nyt ei näytä siltä että meitä estettäisiin tämän asian suhteen tekemästä mitä haluamme kunhan liittovaltio itse vain kykenee toimeenpanemaan muutoksen. Kreikan kaltaista korruptoitunutta meininkiä ei tietenkään silloin saa olla, mutta onneksi Kreikan alasajo on sentään ollut vähemmän väkivaltaista meininkiä kuin USA:n sisällissota.

  Hitler sanoi: ”The great strength of the totalitarian state is that it forces those who fear it to imitate it.” Paino sanalla ”forces”, eli ”pakottaa”. Eikä nyt mitään fanituksia Hitlerin suuntaan vaan tosiasioita: kun katsomme USA:n ja Venäjän viimeaikaisia meininkejä on vaikea välttyä siltä vaikutelmalta että Eurooppa todella yritetään pakottaa vahvistumaan ulkopuolista uhkaa vastaan. Mikä on täysin järkevää ja jopa *altruistista*, koska finanssi- ja talouskriisit osoittivat että ilman sellaisia EU ja euro ovat vaarassa hajota sisäiseen epäkoherenssiinsa. Käytännössä eurosta luopuminen olisi valtavan vahingollista etenkin heikoille talouksille. Sijoittajat tuskin olisivat kovin kiinnostuneita esimerkiksi drakmasta. Suomen tapauksessa tilannetta monimutkaistaa se että vaikka Suomi ei ole heikko talous, se on pieni talous. Talous on rauhanajan sodankäyntiä ja joku, joka tietää siitä enemmän, voi jatkaa tästä.

  On totta että ajat ovat muuttuneet sitten toisen maailmansodan, ja hyvä niin. Mutta jos EU ei *missään vaiheessa* ala osallistua tähän muutokseen sen sijaan että se ajelehtisi virran mukana niin meidän olisi parasta olla valmiita nationalismiin ihan oman itsemme takia eikä EU:ta auttaaksemme! Tämä asia ei ole meidän päätettävissämme. Me voimme vain tehdä parhaamme!

  Ihannetapauksessa EU:sta tulee samanlainen liittovaltiona kuin mitä Suomi on perinteisesti ollut valtiona! Se on siis neutraali taho lännen ja idän välissä.

  Profiilikuva käyttäjästä Iome

  Iome

  said

  Olen hallituksen valinnan suhteen samoilla linjoilla kuin Satu eli kannattaisin ihmisiä, jotka ovat jo osoittautuneet puolueessa ahkeriksi, luotettaviksi ja yhteistyökykyisiksi. Kun on toimiva ja luottamuksen arvoinen puoluehallitus, vaikka mielummin tylsäkin kuin ylimääräistä draamaa aiheuttava, niin piirien ja ehdokkaiden on helpompi keskittyä vaalityöhön.

  Harri on hoitanut mielestäni puheenjohtajan tehtävät ansiokkaasti ja kun on tärkeä eduskuntavaali tulossa, niin näkisin mielellään Harrin jatkavan puheenjohtajan paikalla, niin saadaan Harrin kokemus ja osaaminen hyödynnettyä. Varapuheenjohtajiksi sopivat niin Pasi Palmulehto, Janne Paalijärvi kuin Arto Lampila. Kaikki ovat pitkän linjan piraatteja ja tehtävän vaatiman luottamuksen arvoisia. Myös Raoul on ahkera ja luotettava pitkän linjan piraatti ja varmasti hoitaisi pestin kunnialla, mutta kenties näistä ehdokkaista minun makuuni turhankin värikäs ja rönsyilevä persoona puheenjohtajistoon <3. Jiri on saanut jonkun verran kannatusta täällä. Jiri on kuitenkin ollut hyvin vähän piraattien toiminnassa mukana, mm. ei kertaakaan piraattien ehdokkaana vaaleissa. Yhteyttä Suomen Sisuun pidän myös negatiivisena asiana (kts. esim. https://keskustelut.piraattipuolue.fi/forums/topic/keskustelu-ja-kysymyksia-ehdokkaille-2/page/2/#post-9022). Mieluiten siis näkisin Jirin tässä vaiheessa vielä vain riviaktiivin roolissa.

  Hallitukseen on paljon hyviä ehdokkaista. Pasi Vähämartti on taloudenhoitajana ollut korvaamaton ja olisi hienoa jos hän jatkaa toimessa. Satu Immonen ja Timi Wahalahti ovat puolueen aikaansaavia aktiiveja, jotka ansaitsevat mielestäni paikan hallituksessa. Hyviä ehdokkaita varmaan riittää yli tarpeenkin, esimerkiksi Ville Hautakangas, Pekka Mustonen, Jonna Purojärvi, Tapani Karvinen ja Lasse Kärkkäinen ovat varmasti kaikki ansainneet aktiivisella toiminnallaan hallituspaikkaan vaadittavan luottamuksen. Ja hallitushan on vain hallitus. Toivottavasti saadaan paljon aktiivisia jäseniä puolueen ja piiriyhdistysten avuksi nyt tuleviin eduskuntavaaleihin!

  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 2 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Iome Iome.
  Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n

  k4rv1n3n

  said

  Satun mainitseman kannatuslistan kanssa olen hyvin pitkälti samoilla linjoilla, mutta paheksun negatiivisten odotusten projisoimista ehdokkaisiin. Uskon että kaikki ehdokkaiksi astuneet ovat yhteistyökykyisiä, enkä kyllä näe syytä epäillä että ”odotettavissa olisi sooloilua” sen enempää minun kuin Harrinkaan osalta.

  Harri on selkeästi kokeneempi, paremmin koulutettu ja keskiluokkaisempi, mitkä kaikki tuovat uskottavuutta – mutta ei myöskään erota häntä muista rivipoliitikoista kansan silmissä. Itse koen olevani värikkäämpi, ehkä myös kykenevämpi antamaan rohkeita (puolueen linjan mukaisia) lausuntoja, sekä raivaamaan tietä tiedotusvälineisiin.

  Mitä tehtävien oppimiseen tulee, tyhjästä sen jokainen on aloittanut ja onhan tässä piiriyhdistyksen arkea johdettu jo 2 vuotta. Elämäntilanteeni sallii antaa kaiken ajan puoluetoiminnalle ensi kesään saakka ja näin aion toimia, kävi puoluevaaleissa sitten kuinka tahansa. Jokainen meistä tarvitsee kuitenkin onnistuakseen jokaista toista.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Itse kannatan hallituskokoonpanoon yhteistyökykyisiä ihmisiä, joihin minusta voi olla hankala luokitella ihmisiä jotka julistavat, että eivät voi olla läsnä samassa puoluehallituksessa ihmisen kanssa joka kuuluu ryhmään X.

  Kerosen toiminta hyvinkin erilaisten yhdistysten luottamustehtävissä osoittaa minusta hänen omaavan yhteistyökykyä ja kykyä keskittyä yhdistyksen omaan agendaan, vaikka yhdistyksessä kaikki eivät hänen kanssaan agendan ulkopuolisista asioista ole samaa mieltä olleetkaan. Se, että osa näistä yhdistyksistä on ollut loanheittomedian erityissyynissä osoittaa myös pelottomuutta mediaa kohtaan. Tietämäni mukaan Keronen on myös pystynyt omalta osaltaan hallitsemaan mediaa niin hyvin kuin se median rehellisyyden puutteelta on ollut edes mahdollista, eli hän ei ole antanut tilaisuutta tulla väärin tulkituksi (edes tahallisella väärintulkinnalla, joka ei ole harvinaista lainkaan).

  Nyt lienee korkea aika nimittäin miettiä haluaako Piraattipuolue jatkaa absoluuttisella mediannäkyvyyden välttelyn linjalla, vai yritetäänkö päästä yli aiempien eduskuntavaalien äänisaaliista? Kuntavaalien ja eurovaalien tulokset eivät minua ole ainakaan vakuuttaneet, ja niissä käytetty maltillinen kampanjointilinja ei ole näyttänyt lainkaan purreen, riippumatta joka vaalien edellä vallinneesta ilmapiiristä, että ”nyt suut suppuun, voitto tulee, kun ollaan hiljaa – älkää pilatko sitä”.

  Minua ei ainakaan huolettaisi, jos saisimme paskanheittolööppiä päälle Kerosen osallisuudesta Suomen Sisun hallitoon. Se, että moni pelkää jäsenyyttä samassa hallituksessa Kerosen kanssa osoittaa minusta henkilökohtaisen riskinottokyvyn puutteesta, kun kerran harvalla oikeasti on mitään Kerosta itseään vastaan.

  Kyllä se hallitus saadaan kasaan riskinottokyvyn ja yhteistyökyvyn omaavistakin henkilöistä. Se vain tarkoittaa hieman suurempaa vaihtuvuutta hallituksen sisällä… mikä ei kyllä ole lainkaan huono ajatus, jos haluamme aktivoitua saamaan jotakin aikaiseksikin.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin