Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Keskustelu ja kysymyksiä ehdokkaille

Tämä aihe sisältää 25 vastaukset, 16 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Petrus Pennanen Petrus Pennanen 4 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Täällä voi esittää kysymyksiä sekä hallitus-, että puheenjohtajistoehdokkaille. Kaikkien ehdokkaiden toivotaan seuraavan ketjua, vastauspakkoa ei ole. Kysymykset luonnollisesti mielellään sellaisia, joilla voi olla merkitystä valinnan kannalta.

  Kysymyksen voi kohdistaa tietylle ehdokkaalle tai kaikille. Mainitse tieto heti ensimmäisellä rivillä.
  Tässä ketjussa voi esittää myös yleisiä kysymyksiä hallituksen valitsemiseen liittyen.

  Puheenjohtajistoehdokkaat
  Hallitusehdokkaat

  • Tätä aihetta muokkasi 4 vuotta, 2 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa.
  Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Uusi puoluehallitus joutuu aloittamaan kautensa tilanteessa, jossa on mahdollista, että huonon eduskuntavaalituloksen vuoksi puolue putoaisi puoluerekisteristä kesken kaksivuotiskautensa.

  Tuleeko puoluehallituksen uusien jäsenten jo tässä vaiheessa sitoutua sellaisen tilanteen realisoituessa puolueen mahdollisimman nopeaan palauttamiseen puoluerekisteriin, jotta sen riveissä olisi mahdollista käydä vuoden 2016 kunnallisvaalit ja ehdokashankinnallekin olisi aikaa?

  Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n

  k4rv1n3n

  said

  Katson että puolueen palauttamisesta puoluerekisteriin pitäisi päättää jäsenkokouksessa eduskuntavaalien jälkeen, koska vaalituloksella on merkitystä.

  Itse olen valmis toimimaan laajemman konsensuksen mukaisesti myös vaalien jälkeen.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Kunnallisvaaleista huomauttaisin, että ne todennäköisesti siirtyvät vuoden 2017 kevääseen. Tämä johtuu siitä, että kaikki vaalit suunnitellaan siirrettäväksi kevääseen, ja kai myöskin uuden kuntalain valmistelun viivästymisestä.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Jiri Keroselle esittäisin pari kysymystä:

  1. Olet Suomen Sisun hallituksessa. Yhdistyksen voimassa olevan ohjelman mukaan mm. ”Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla.” Olet toki siellä hallituksessa mukana ohjelman muutostyössä, jonka lopputulos on varmaan nykyistä salonkikelpoisempi. Haluaisin kuitenkin tietää, miten näet toimimisesi Suomen Sisussa vaikuttavan Piraattipuolueen sisäiseen yhtenäisyyteen ja julkisuuskuvaan, jos tulisit valituksi? Olisitko valmis eroamaan Suomen Sisun hallituksesta, jos tulisit valituksi Piraattipuolueen hallitukseen?

  Huomauttaisin myös, että Piraattipuolueen ohjelmaa voisi pitää jossain määrin ristiriitaisena nationalismin kanssa. Periaateohjelmassa todetaan, että ”paikallishallinto, kansallisvaltio, Euroopan unioni tai muu kansainvälinen taho” ovat yhtä legitiimejä paikkoja sijoittaa päätösvaltaa, eli että kansallisvaltio ei ole ensisijainen. Kansakuntaa tai kansallisvaltiota ei pidetä Piraattipuolueen ohjelmassa vastaavanlaisina olennaisina lähtökohtina kuin Suomen Sisun ohjelmassa tai Muutos 2011 -puolueen ohjelmassa (jossa puolueessa myös toimit). Mitä ajattelet tästä?

  2. Tulit jäsenäänestyksessä valituksi Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi. Peruit kuitenkin ehdokkuutesi aika lailla viime hetkellä vedoten henkilökohtaiseen tilanteeseen. Miten tilanteesi on nyt muuttunut?

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Mikko:

  Oikeastaan kuten Tapani sanoi, päätös tuosta kuuluu puoluekokoukselle, mutta en nyt muutenkaan näe että korttien keräys olisi mikään sellainen johon hallituslaisen on erityisesti sitouduttava. Se on kohtalaisen piece of cake kun jäsenmääräkin on melkein saman määrän. Puhumattakaan että korttien keräys tarkoittaisi vain kaduille kampanjoimaan menemistä ja sitä kautta positiivista toimintaa.

  Tämän sanottuani, näkisin kyllä tilanteen sen verran valoisana ettei korttien keräystä kannata maalailla seinälle aiheetta, läpipääsyn mahdollisuudet ovat realistiset.

  Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Minä näen tilanteen sikäli valoisana eurovaalien perusteella, että Piraattipuolue voi vakiinnuttaa kannatustaan selkeästi suurimpana eduskunnan ulkopuolisista puolueista, mutta kannatuksen kasvusta huolimatta eduskuntavaalien äänikynnysten alapuolelle jääminen on mahdollista korkealla todennäköisyydellä. Nykyinen valtakunnallinen kannatus on noin 0,8-1% ja Uudenmaan piilevä äänikynnys 2,9%, todellisen äänikynnyksen ollessa ehkä 2,5%. Jos eurovaaleissa ja viime eduskuntavaaleissa saatu noste SKP:hen verrattuna saadaan mitenkään pidettyä kunnallisvaaleihin ja riittävän pitkät listat esitettyä suurimmissa kaupungeissa, se mahdollistaa pääsyn moniin kaupunginvaltuustoihin 2016 ja mahdollisen SKP:n syrjäyttämisen niistä. Riittämätön eduskuntavaalitulos vaatii tosin näissä tapauksissa erittäin ripeätä korttien keruuta, ettei ehdokashankinta kunnallisvaaleja varten siitä häiriintyisi.

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin mikko.nummelin. Syy: korjattu äänikynnystä
  Profiilikuva käyttäjästä Justifer

  Justifer

  said

  ”Tuleeko puoluehallituksen uusien jäsenten jo tässä vaiheessa sitoutua sellaisen tilanteen realisoituessa puolueen mahdollisimman nopeaan palauttamiseen puoluerekisteriin, jotta sen riveissä olisi mahdollista käydä vuoden 2016 kunnallisvaalit ja ehdokashankinnallekin olisi aikaa?”

  – Puoluehallituksen uusien jäsenien tulee sitoutua puolueen pitkän linjan tulevaisuuteen, mutta uskon puolueella olevan realistiset mahdollisuudet saada ehdokas läpi, ja näen sitoutumiset puolueen palauttamiseen vähän riehakasta taistelutunnelmaa heikentävinä asioina. Joten ei. Me ollaan nimittäin jo voitettu tää peli.

  ”Miten näet toimimisesi Suomen Sisussa vaikuttavan Piraattipuolueen sisäiseen yhtenäisyyteen ja julkisuuskuvaan, jos tulisit valituksi?”

  – Suurelle yleisölle se ei tulisi juurikaan vaikuttamaan, koska suurta yleisöä eivät marginaalijutut paljoa ahdista, mutta sen avulla on toki mahdollista saada hyvää positiivista ja raikasta näkyvyyttä uusissa piireissä. Se antaa myös hyvän mahdollisuuden murskata mielikuvia ja ennakkoluuloja suuntaan jos toiseenkin. Tässä on jo jonkin verran pelisilmää kehittynyt ja olen kokenut antamaan haastatteluja ja kommentteja medialle. Lisäksi olen hyvää pataa monien toimittajien kanssa.

  Katson, että pystyisin myös valinnallani lisäämään Piraattien sisäistä yhtenäisyyttä. Monet Piraatit esimerkiksi kuuluvat Suomen Sisuun, vaikka luonnollisesti eivät leimaamisen pelossa kehtaakaan tulla esille. Samoin Suomen Sisussa on valtavasti kiinnostusta Piraatteja kohtaan ja esimerkiksi vahva homoliittoja kannattavien pilveä polttelevien nörttien edustus, joille Piraattipuolueen äänestäminen on luonnollinen vaihtoehto.

  Pidän itseäni avoimena, avarakatseisena ja helposti lähestyttävänä ihmisenä, jolla ei ole oikein mitään beeffiä kenenkään kanssa. Näkisinkin ennen kaikkea yhtenä puheenjohtajiston olennaisimpana tehtävistä rakentaa puolueeseen mahdollisimman hyvän yhteisen tekemisen hengen.

  ”Huomauttaisin myös, että Piraattipuolueen ohjelmaa voisi pitää jossain määrin ristiriitaisena nationalismin kanssa… Mitä ajattelet tästä?”

  – Tuohan on tulkintakysymys. Itse en näe ristiriitaa, enkä myöskään mitään tarvetta pitää nationalismia minään olennaisena lähtökohtana. Itse näen nationalismin ennen kaikkea käytännön kysymyksenä.

  Nykyinen zeitgeist on vallan jatkuva keskittyminen. Valta keskittyy yhä suuremmilta alueilta yhä pienemmälle joukolle ihmisiä. EU on hyvä esimerkki tästä kehityksestä. Vallan hajauttaminen on tärkeä vastavoima tälle kehitykselle. Esimerkiksi kansallisvaltioille tulee palauttaa niitä asioita, joista voidaan paremmin päättää kansallisvaltioiden kuin sitä korkeammalla tasolla.

  Kansallisvaltiot eivät myöskään ole ristiriidassa paikallishallinnon tai muiden hallinnon tasojen kanssa. Sveitsi on hyvä esimerkki tästä. Sveitsissähän valta ei ole vain kansallisvaltiolla, vaan ensin sitä on hajautettu osavaltioille, sitten kunnille ja lopulta suoralla demokratialla tavalliselle kansalaiselle.

  Ennen kaikkea näen kansallisuusaatteen Ranskan vallankumouksen jalojen periaatteiden pohjalta: Vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Siinä on minulle kyse ennen kaikkea siitä, että ihmiset nähdään täysivaltaisina kansalaisina, eikä hallintoalamaisina. ”People should not be afraid of their government. The governments should be afraid of their people.”

  ”Olisitko valmis eroamaan Suomen Sisun hallituksesta, jos tulisit valituksi Piraattipuolueen hallitukseen?”

  – Olisin valmis eroamaan Suomen Sisun hallituksesta, jos hallitusjäsenyys vaikuttaisi puolueeseen negatiivisesti.

  ”Tulit jäsenäänestyksessä valituksi Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi. Peruit kuitenkin ehdokkuutesi aika lailla viime hetkellä vedoten henkilökohtaiseen tilanteeseen. Miten tilanteesi on nyt muuttunut?”

  – Henkilökohtainen tilanne oli epävarmuus henkilökohtaisesta tilanteesta ja se, että juuri vaalien alle tulivat pääsykokeet sekä niihin valmistautumiset ja asiaankuuluva kaaos. Nyt olen kuitenkin suoriutunut pääsykokeista, tullut valituksi kouluun ja saanut hoidettua opiskelujen perässä muuttoon liittyvät käytännön ongelmat.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  En voi olla sellaisen puolueen johdossa, jonka hallituksessa on suomen sisun hallituksen jäsen. Tiedoksenne.

  Haen toki jatkokaudelle puheenjohtajana; tästä päättävät puoluekokoukseen osallistuvat puolueen jäsenet kuten hallituksen kokoonpanosta kaikkinensa. En kuitenkaan koe voivani osallistua puolueen johtamiseen ja harkitsisin myös vakavasti uudestaan eduskuntavaaliehdokkuuttani mikäli suomen sisun hallituksen jäsen on samassa joukossa. haluan ilmaista asian avoimesti, jottei tämä tulisi yllätyksenä kellekään kokouksen jälkeen.

  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto HarriKivisto.
  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Vaikka osio olikin ensisijaisesti tarkoitettu kysymyksille ja vastauksille, niin tämä osuu silti täydellisesti omien kantojen esilletuontiin. Joten..

  Minäkin joudun kyllä nyt ottamaan kantaa asiaan. Piraattipuolueen ja Suomen Sisun hallituksiin yhtäaikaa kuuluminen on myös minun mielestäni mahdoton yhtälö. Osin ihan puhtaasti vain oman arvomaailmankin mukaisesti, mutta vielä suuremmin siksi, että jo nyt (muualtakin kuin Harrilta tai hallitusehdokkaista) on otettu esille oman nimen yliviivaaminen. Eli toisin sanoen useat puolueaktiivit ovat ilmoittaneet, etteivät voisi tuolloin toimia hallituksessa tai puolueen ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Tätä merkittävämpää negatiivista vaikutusta ei puolueelle voisi ollakkaan.

  Jiri, henkilökohtaisesti tulen hyvin toimeen sinun kanssasi ja uskon jopa että toisit jotain kaivattua räväkkyyttä ja olet poliittisen kentän tarvitsemaa rujoa suoruutta, mutta molempien hallituksiin kuuluminen ei tule olemaan mahdollista.

  Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

  kivasatu

  said

  Olen samoilla linjoilla Harrin ja Pasin kanssa.

  Jiri Keronen sanoo: ”Katson, että pystyisin myös valinnallani lisäämään Piraattien sisäistä yhtenäisyyttä.”

  Olet kuitenkin aiheuttanut hajaannusta puolueessa jo pelkällä hallitusehdokkuudellasi. Yhtenäisyyttä saattaisit saada aikaan vasta siinä vaiheessa, kun puolueessa on jäljellä enää natsimielinen enemmistö.

  Keronen sanoo eurovaaliehdokkuudesta luopuessaan: ”Muita, tosin vähemmän painavia syitä, ovat poliittisesti radikaalisti muuttunut tilanne Kataisen lähdön myötä uuden vaalit ovat mahdollisesti tulossa jo syksyllä ja jos edes harkitsee lähtemistä niihin, niin ei kyllä jaksa näitä) ja uusi julkinen roolini Suomen Sisun hallituksessa rikkoo ehkä vähän Ahton ja Harrin punavihreää imagoa vastaan). Onhan se nyt vähän, että jos toinen kirjoittaa siitä, miten populismi ja nationalismi ovat jees ja toinen puhuu populismista ja nationalismista suurena saatanana, niin viestinnästä tulee lähinnä skitsofreeninen fiilis. (Ja veikkaan, että tämän skitsofrenian vuoksi meikänkin tukijoukot ovat kokeneet, että heitä ei haluta Piraatteihin tai tekemään duunia PirPun tai sen ehdokkaan puolesta.)”

  Nytkö ei tule skitsofreenista fiilistä siitä, että sinä kannatat syrjintää ja mm. mainitsemasi henkilöt vastustavat sitä? Piraatteja on muutenkin syytetty eräänlaisesta linjattomuudesta eli siitä, että on vaikeaa tietää, mitä mieltä puolueessa oikein ollaan. Mielestäni yhden rajan voisi vetää tähän – ei syrjintää kannattavia hallitukseen.

  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten Profiilikuva käyttäjästä kivasatu kivasatu.
  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Jiri Kerosen vastaus ei minua vakuuttanut.

  Voi ehkä olla kyse siitä, että toimimme eri piirien alueilla, mutta PK-seudulla eli kahdessa eduskuntavaalien kannalta tärkeimmässä vaalipiirissä tällaisille asioille annetaan paljon enemmän painoarvoa kuin muualla.

  Suomen Sisu ei ole mikään marginaalijuttu vaan asia, jota voidaan toitottaa lehtien otsikoissa, ja jota aivan taatusti tultaisiin käyttämään puoluetta vastaan tarkoituksessa hajottaa puolueen aktiivien ja ydinkannattajakunnan rivejä, siinä todennäköisesti onnistuen. Tämäntyyppisistä hajottavista tekijöistä on viime eduskuntavaalien alta jo kokemusta, eivätkä ne mukavia fiiliksiä kenellekään jättäneet. Eduskuntavaalien aikaisista asioista kuulee edelleen ja nimenomaan sellaisilta henkilöiltä, jotka seuraavat piraatteja ja olisivat potentiaalisia aktiiveja ja ehdokkaita, mutta jotka empivät aktivoitumista juuri tämäntyyppisten asioiden takia. Pidän sataprosenttisen varamana, että ehdokashankintamme vaikeutuisi Jirin hallitusjäsenyyden myötä, varapuheenjohtajuudesta nyt puhumattakaan.

  En oikein niele väitettä, että Suomen Sisusta olisi tulossa joku merkittävä kannattajakunta piraateille. Vaikka olisikin, en usko että se on kiinni siitä onko Jiri Keronen puolueen hallituksessa vai ei. Ei sen ainakaan pitäisi olla siitä kiinni. ”Homoliittoja kannattavien pilveä polttelevien nörttien edustus” Suomen Sisussa on pikkuporukka, joka ei puolueen vaalimenestystä olennaisesti edesauta.

  Ehdollinen eroamisesi Sisun hallituksesta ei myöskään vakuuta, koska se ei oikeastaan kerro mitään. Jätät itsellesi tulkinnan siitä, mikä olisi puolueen vahingoittumista.

  Profiilikuva käyttäjästä Tronic

  Tronic

  said

  Jotta ei menisi aivan yksipuoliseksi niin mainittakoot, että en näe lainatuissa osissa ohjelmia merkittäviä ristiriitoja, enkä muutenkaan PP:n hallituksessa toimimiselle esteitä tästä toisesta yhdistyksestä huolimatta.

  Epäilen hieman tuota huolta median puuttumisesta asiaan, sillä PS:n kanssahan kytköksestä teki mehukkaan juuri PS:llä ennestään ollut maine, jolloin rasistileimatulla yhdistyksellä oli helppo lyödä. Piraattien kohdalla tällaista tarttumapintaa on vähänlaisesti ja mahdollinen medianäkyvyys voidaan vastauspuheenvuorolla kääntää jopa eduksi.

  Facebookissa asioista varmasti ulistaan, mutta juuri se uliseva porukka muistaa kyllä 2011 vaalit, eikä varmasti äänestä piraattia muutenkaan. Ja tuskin olisi äänestänyt myöskään ilman sitä kohua.

  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten Profiilikuva käyttäjästä Tronic Tronic.
  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten Profiilikuva käyttäjästä Tronic Tronic.
  Profiilikuva käyttäjästä Iome

  Iome

  said

  Olen samaa mieltä, ettei Suomen Sisun hallitusjäsenyys sovi yhteen Piraattien hallituksen jäsenyyden kanssa. Menisin vielä sen verran pidemmälle, ettei mielestäni ero Suomen Sisusta edes juuri korjaisi asiaa. Näkisin hallituksessa mieluiten sellaisia henkilöitä, jotka ovat jo Piraattipuolueessa toimimalla osoittaneet poliittista sitoutumista ja yhteistyökykyä. Aktiivijäsenet on ne tärkeimmät tyypit, minkä varassa toiminta on, ja niillä pitää olla luottamus hallitukseen, siihen että piraatit ajaa piraattiasioita eikä puolueeseen sotketa toisten yhdistysten ajamia juttuja.

  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten Profiilikuva käyttäjästä Iome Iome.
  Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

  Ilmoitan tässä omalta osaltani, että mikäli puheenjohtajistoon/hallitukseen valitaan Suomen Sisun jäseniä, en itse ole enää käytettävissä näihin tehtäviin. Itse asiassa eroan puoleesta, mikäli Sisulaisille mitään vastuullisia tehtäviä puolueessa annetaan. Juuri ja juuri pystyn rivijäsenyyden hyväksymään.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin