Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Tämä aihe sisältää 20 vastaukset, 13 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen Pekka Mustonen 7 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  ok,

  onnittelut scoffalle vaalimenestykselle ja tulevalle perheenlisäykselle. Suurin intoni pressavaaleja kohtaan meni siinä kun Pasi ilmoitti myös jäävänsä vaalin ulkopuolelle, harmi sinänsä.

  Horg, laita omasi kuvasi tuon picturen tilalle kun olet ilmoittaunut hakevasi julkista virkaa. Pelkkä nimi ei riitä.

  Koska todennäköistä on että toista valtakunnan mitat täyttävää ehdokasta ei löydy, ollaanko piraattien keskuudessa mustan hevosen mahdollisuutta eli piraattien ulkopuolista ehdokasta ?

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Aloitan keskustelun tähän asti ilmoittautuneista ehdokaskandidaateista. Pohjaan joitain mietintöjäni Ylilaudan /pol/-laudalla olevaan ketjuun ja siellä esitettyihin – luultavasti paljolti kärjistettyihinkin – mielipiteisiin. http://ylilauta.fi/pol/res/9168.html

  Tällä hetkellä mulla on ainakin itselläni semmoinen fiilis että tässä skapassa (puolueen ehdokkaaksi) Scoffan kanssa ainakin Kivistöllä on ihan hyvät mahdollisuudet.

  Kun koko systeemi tiivistyy näissä vaaleissa yhteen henkilöön, voisi – Pasi, ei millään pahalla – parrakas ja hymyilevä lyhyttukkainen mies olla parempi kuin pitkätukka lävistetyllä huulella. Vaikka me emme pääsääntöisesti mammojen hyväksyntää haetakaan, voisi presidentinvaalit olla kuitenkin hyvä paikka hakea yleistä positiivista kuvaa puolueelle joka suunnasta. Kivistö komean partansa kanssa tuskin saa keneltäkään hirveitä antipatioita aikaan, mutta sen sijaan ainakin vähän konservatiivisemmat ihmiset saattavat pillastua niinkin pienestä jutusta kuin pitkät hiukset.

  Mikäli olisimme jollakin todennäköisyydellä menossa näistä vaaleista läpi, olisi Palmulehdon puheenjohtajana nauttima aiempi tunnettavuus tietysti niin suuri etu, että hänet tulisi valita ehdokkaaksi. Näissä vaaleissa meidän ensisijainen tehtävämme on kuitenkin tunnettavuuden ja positiivisen imagon kasvattaminen, ei aiemmalla tunnettavuudella ja positiivisella imagolla ratsastaminen.

  Valitettavan suuri osa ihmisistä äänestää pelkkien mielikuvien perusteella, ja tulevia vaaleja silmällä pitäen meidän tulisi antaa mahdollisimman positiivinen, mutta kuitenkin neutraali kuva näissä vaaleissa, kun koko touhuun lähdetään mukaan vain ja ainoastaan tunnettavuutta keräämään ja positiivista mielikuvaa rakentamaan.

  Tämä mielessä sanoisin myös ei Jepen ehdokkuudelle. Pornostara eduskuntavaaliehdokkaana on parasta, mitä näin liberaali puolue voi saada, mutta liberaaliudessakin on se vika, että monet itsensä liberaaleiksi laskevat ummistavat kuitenkin monelle yksittäiselle asialle kovasti silmänsä.

  Ahto Apajalahti on kehittänyt esiintymistaitojaan huimasti viime aikoina. Silti sanoisin niiden olevan suurin este Ahdon ehdokkuudelle, ja pitäisin rauhallisesti esiintyvää Kivistöä tai Palmulehtoa paljon parempana vaihtoehtona. Ahtolla on varmasti kova hinku kehittää esiintymistaitojaan, mutta kerkeääkö syksyyn mennessä?

  Pekka Mustosen mahdollista ehdokkuutta en halua vielä kommentoida, koska tietoni hänestä ovat kovin suppeat. Pekka voisi laittaa enemmän infoa itsestään tiskiin, jotta ihmiset voisivat muodostaa tarkemman mielikuvan hänestä. Ehkä tuli hieman liian vähän seurattua muiden vaalipiirien tapahtumia vaalien aikaan, kun en tuollaista ”ääniharavaa” tunne.

  Hannu Kaskelan ehdokkuutta puoltaisi kyllä miehen ikä. Olisi kiva päästä näyttämään, että meillä ei ole pelkästään nuorisoa, vaan myös vanhemmat herrasmiehet ja rouvat ovat tervetulleita. Sen sijaan pelkällä iällä tuskin ehdokkaaksi pääsee. Kaskelan esittelyteksti oli mielestäni todella vasenkätisesti kirjoitettu, ja jäin miettimään, että onko hän touhussa lainkaan vakavasti mukana. Todellisen nou-noun Kaskelan ehdokkuudelle pisti viestin loppuun ujutettu vihjaus mahdollisesta puolueen vaihtamisesta. Pisti miettimään, että ollaanko täällä ajamassa piratecorea vai omaa henkilökohtaista poliittista uraa.

  Tiivistettynä: puollan Kivistön ehdokkuutta, koska hän on edustavan näköinen, hän on rauhallinen ja eräs taitavimmista esiintyjistä, mitä puolueesta löytyy, hänen mielipiteensä ovat melkolailla tältä planeetalta ja hänen tähänastiset blogikirjoituksensa ovat olleet mielenkiintoista luettavaa. Lisäksi hänellä on komea parta.

  Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  Ahto Apajalahti ehdokkaaksi tietysti.

  Ahto on yksi piraattipuolueen uskottavuuden tukipylväistä. Ilman Jokapiraatinoikeutta Suomen piraattipuolue olisi hukassa. Ahdon tiedot lakiasioista, historiasta ja politiikasta ovat parhaimmat halukkaista ehdokkaista. Miksi emme laittaisi ehdolle parasta? Ahdon ehdokkuus viestittäisi tehokkaasti että piraatit eivät ole mitään tietämättömiä nuoria vaan varsin tietäväisiä nuoria.

  Ihmettelen Ruuhijärven kommenttia Ahdon esiintymistaidoista. Ahto on mielestäni erinomaisen hyvä esiintyjä. Ahto pystyy hyvin nopeasti vastaamaan, niin että vastaus on hyvin jäsennelty ja selkeä. Hän ottaa vastauksissaan hyvin usein konkreettisia esimerkkejä, ymmärtää kysymykset eikä vastaa niiden ohi. Ahdon linkkaama mielipidevanki -radiohaastattelu on mielestäni piraattipuolueen vaikuttavin mediaesiintyminen tähän mennessä. Muistan, kuinka se sai minut vakuuttuneeksi siitä että pirattipuolueessa ymmärretään asioista jotain.

  Nuoruus on varsinkin nykyaikana hyvin arvostettua, ja se on piraattipuolueen vahvuus. Monet pitäisivät fiksun nuoren ehdollaoloa positiivisenä juttuna, vaikka eivät äänestäisikään. Media tekisi varmasti juttua Ahdon nuoruudesta. Jotkut pitäisivät nuoruutta tietysti negatiivisena asiana, mutta tuskin enemmmistö. Kyllä saa olla aikamoinen tiukkapipo, jos ei nuoren ehdokkuutta siedä.

  Miksi ei Kivistöä:
  – En nähnyt tai kuullut Kivistön linkkaamilta videoilta, miten hän olisi parempi esiintyjä kuin Ahto.
  – En ole vakuuttunut että Kivistö ymmärtäisi tai seuraisi tarpeeksi politiikkaa, jotta pystyy vastaamaan esim. vaalitenttien kaikkiin kysymyksiin uskottavasti.
  – Ulkonäöltään ja imagoltaan Kivistö hukkuu ehdokkaiden massaan. Ensivaikutelman perusteella moni luokittelee hänet varmasti jonkun vanhan ja vanhoollisen pienpuolueen ehdokkaaksi ja unohtaa samantien. Myös media tekee näin. Sori, mutta parta ei ole kovin moderni juttu.
  – Pelleilymeemikuva kotisivuilla.
  – Asuinpaikkakunta.

  Miksi ei muita:
  -ei tarpeeksi näyttöä esiintymisistä,
  ei tarpeeksi tunnettuja,
  liian kohuehdokkaita.

  P.S. Onko nyt niin että koko yritys hylätään, jos ei voida kerätä kannattajakortteja sähköisesti? Minun mielestä ei pitäisi, paperikeräys onnistuisi myös hyvin. Jos vaikka jokainen puolueeseen kuuluva keräisi lähipiiristään. En nimittäin löytänyt vaalisivustoilta mitään mainintaa että keräys voitaisiin tehdä sähköisesti.

  Profiilikuva käyttäjästä ahasse

  ahasse

  said

  Lainaus:Todellisen nou-noun Kaskelan ehdokkuudelle pisti viestin loppuun ujutettu vihjaus mahdollisesta puolueen vaihtamisesta. Pisti miettimään, että ollaanko täällä ajamassa piratecorea vai omaa henkilökohtaista poliittista uraa.

  En missään tapauksessa ole vaihtamassa puoluetta. Vaan on ollut kyselyitä muista kilpailijoistamme, joiden kyselyt olen joutunut kilpistämään vastauksiin etten ole kiinnostunut heidän puolueistaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Iome

  Iome

  said

  Jos lähdemme puolueena presidentinvaaleihin, niin mielestäni meidän kannattaisi panostaa positiivisen imagon rakentamiseen. Ehdokas tuskin saa niin paljon media-aikaa, että saa monimutkaista agendaa kerrottua. Sen sijaan sopiva ehdokas voi antaa puolueesta positiivisen kuvan yleisölle.

  Vaalistragiaa pitäisi ehkä miettiä ihan brändiajattelun kautta eli mitkä asiat koetaan sellaisiksi, että mistä Suomessa ollaan ylpeitä ja mitä halutaan korostaa. Tällaisia asioita on esimerkiksi Linux ja avoin lähdekoodi sekä yleisesti tietotekniikka ja korkean teknologian osaaminen, mitä ihmiset pitää Suomen menestyksen avainjuttuina ja positiivisella tavalla tärkeinä. Suomi on keikkunut myös korruptiotilastojen paremmassa päässä, mikä antaa hyvän mahdollisuuden mainostaa avoimen hallinnon tärkeyttä (vielä ottaen huomioon vaalirahasotkut ja persujen kompuroinnin tässä asiassa). Nämä asiat on positiivisia heti kättelyssä ja ne tulee myös olemaan tärkeitä teemoja kunnallisvaaleissa.

  Avoin kulttuuri on ehkä vaikeampi, mutta oisko sitä hyvä lähestyä vaikka arvostetun suomalaisen koulujärjestelmän ja osaamisen kautta sillein, että meillä ei ole varaa piilottaa tietoa ja kulttuuria, että yhteiskunta toimii tehokkaasti ja pysytään kansainvälisessä kilpailussa mukana? Yksityisen kopioinnin salliminen tietysti tulee esiin, kun se asia tulee mieleen jo puolueemme nimestä, mutta se on ehkä parempi kuitata realiteettina (valvonta mahdotonta yksityisyyden suojaa rikkomatta) kuin ottaa mitenkään pääasiaksi?

  Sananvapaus ja yksityisyyden suoja taas on mun mielestä sellaisia epävarmoja aiheita, mistä on kyllä hyvä tietää ja mitkä puolueena meille on tärkeitä, mutta minkä tärkeyttä on vaikea selvittää nopeasti tavallisille ihmisille. Tavallisten ihmisten mielestä nämä asiat on jo tarpeeksi hyvin kunnossa tai ei-merkittäviä ja jos ei ole aikaa selittää asiaa kunnolla, niin se johtaa helposti siihen, että näiden asioiden esille tuominen saa ihmiset epäluuloisiksi ja assosioimaan meidät mahdollisesti jopa rasisteihin tai pedofiileihin.

  Tämä on tällainen oma mielipiteeni, että ehdokas saisi olla mielummin vakavasti otettava ja uskottava kuin mediahuomiota ilman syytä herättävä, toisin kuin eduskuntavaaleissa, jossa oli enemmän syytä pitää ääntä ja tehdä itseään huomatuksi. Ja että teknologiapuolueen-imagolla voisi olla helpointa ratsastaa, kun teknologiaa pidetään tärkeänä monella tavalla. Ja että ehdokkaalla saisi olla jonkunlaista näkemyksellisyyttä piraattiudesta.

  Mutta haluaisin ehdokkailta kuulla, että miten he aikovat tuoda esiin sen, että piraattiaate on Suomelle tärkeä, niin että tavallisetkin ihmiset sen ymmärtää. Miten puolueen imagoa pitäisi rakentaa? Mitkä olisivat kampanjan pääasiat joita haluatte itse tuoda esille?

  Profiilikuva käyttäjästä tRM

  tRM

  said

  Mutta haluaisin ehdokkailta kuulla, että miten he aikovat tuoda esiin sen, että piraattiaate on Suomelle tärkeä, niin että tavallisetkin ihmiset sen ymmärtää. Miten puolueen imagoa pitäisi rakentaa? Mitkä olisivat kampanjan pääasiat joita haluatte itse tuoda esille?
  Kuten mielestäni on pääteltävissä Ruotsin vaalituloksista 2006, 2009 ja 2010, ja lisättynä vielä Suomen vaalitulos 2011, on valtamedianäkyvyys kaikki kaikessa Piraattipuolueen kannatuksessa.
  Ruotsin vaalien analyysi: http://oskarelmgren.fi/files/ruotsin_vaalit_2010_v2.pdf
  Jos ollaan tunnettuja vetää meidän kansalaisoikeusagenda sitä n. 7% kannatuksen, jos ei olla näkyvillä/tunnettuja niin kannatus on 0.5% suuruusluokkaa. Suomessa alueet jossa meillä oli korkea tunnettavuus, mm. Otaniemessä, oli kannatus n. 7% (tosin yliopistoopiskelijoiden äänestystulos on muutenkin hieman erilainen kun väestöllä keskimäärin).

  Vähän tunnetulle puoluelle ei ole olemassa sellaista kun huonoa julkisuutta. ”Huono” julkisuus toi mm. Sverige Demokraterna:lle 5.7% kannatuksen Ruotsissa 2010 vaaleissa ja pääsyä riksdageniin.

  Uskon että värikäs persoonallisuus ja paljon ”uutisoitavaa” tuo mahdollisimman paljon mediahuomiota, mikä pienillä kannatusmäärillä on oleellisinta kannatukselle.
  Presidentinvaaleissa painopiste on väittelytaidossa, ulkopolitiikassa ja Suomen kilpailukyvyllä/ulkomaankaupalla. Näissä koen olevani vahvoilla, mediaseksikkyyden lisäksi.
  Tärkeitä asioita mulle on luettavissa 2011 vaalimanifestistani: http://oskarelmgren.fi/fi/blog/kuulumisia-ja-suunnitelmia/222-vaalimanifestini

  Oskar Elmgren

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Presidenttivaalit ovat vaalit, jossa piraattiagendaa ei todennäköisesti sellaisenaan pysty tuomaan lähes millään tavalla esille. Vaaleissa halutaan kuulla ehdokkaiden henkilökohtaisista mielipiteiteistä, arvomaailmasta ja yleissivistyksen tasosta / muun maailmanmenon tiedostamisesta. Eli toisinsanoen tuo valittu ehdokas on sellainen, josta ihmiset muodostavat yleistä kuvaansa piraateista.

  Mielestäni on etu, että puolue vetoaa erityisesti nuorempiin ikäpolviin ja silloin myös nuorten ajatusmaailmaa on avattava. Vaikka sitä ei välttämättä moni ajattele, maailma on useimpien meidän silmin hyvin erilainen kuin 30-50 vuotta sitten. Piraattien keskuudessa asioita halutaan yleensä pohtia vapauden, ei rajoittamisen näkökulmasta ja läheskään kaikkien tavoiteltujen asioiden ei ole tarkoitus parantaa omaa tai omaksi koetun kansanosan asemaa. Nämä ovat asioita, jotka eivät nykyisellään välity julkisuuteen juuri mitenkään ja jotkin jopa ovat sellaisia, joita ei voida suoraan puolueen oman kampanjoinnin kautta tiedottaa.

  Ehdokkaan tulee luonnollisesti kyetä laadukkaaseen keskusteluun myös vanhempien ikäpolvien kanssa ja hänet tulee voida ottaa vakavasti presidenttiehdokkaana vaikkei itse tarkoituksena olisikaan läpipääsy. Keskustelussa on siis hallittava myös ne osa-alueet, jotka eivät koske itseään. On löydyttävä kohtalaisen hyvä yleistietous, argumentointi ja tavoite päästä yhteisymmärrykseen sokean vastaanväittämisen sijaan. Hän toimii pitkälti nuorten sukupolvien äänitorvena.

  Arvomaailmakysymysten lisäksi ehdokkaan valinnassa tulisi pohtia ehdokkuuden hyötyvaikutuksia. Heti presidentinvaalien jälkeen on kunnallisvaalit, vielä lähitulevaisuudessa eurovaalit ja uudet eduskuntavaalit. Kaikissa näissä tuo presidenttiehdokas tulee kohtalaisen varmasti keräämään hyvin ääniä jos hänet on koettu asialliseksi. Tällöin onkin hyödyllistä, että nuo äänet menevät johonkin suurimpien vaalipiirien äänipoteista.

  Nämä kaikki näkökulmat koluttuani, olen milloin tahansa valmis asettumaan Apajalahden tai Kivistön ehdokkuuden tueksi. Muista ilmoittautuneista en voisi todeta tuntevani arvomaailman taustoja riittävän hyvin tai en pidä niitä parhaina mahdollisina nimenomaan presidentinvaaleja ajatellen vaikka muutoin olisivatkin hyviä.

  Vielä en ole osannut päätellä, kumpi olisi kannattavampi ehdokas. Sijainti, omien rahallisten tukijoiden varma saantimahdollisuus, ajankäyttömahdollisuudet ja jatkuva puolueen eteen uurastaminen kallistaa venettä Ahton suuntaan. Harrilla taas etuina löytyy muun muassa perheellisyys, valmiiksi erittäen karismaattinen lookki ja persoona. Tietämyspuolikaan ei kummallakaan ole heikoilla.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  ”Mutta haluaisin ehdokkailta kuulla, että miten he aikovat tuoda esiin sen, että piraattiaate on Suomelle tärkeä, niin että tavallisetkin ihmiset sen ymmärtää.”

  Olemme tienhaarassa, jossa pitää valita, mennäänkö sellaiseen yhteiskuntaan, jossa tietoa pantataan tekijänoikeuksien ja patenttien taakse, valtiot keräävät yhä enemmän tietoa kansalaisistaan, mutta toimivat itse suljettujen ovien takana, ja Internetin mahdollistamaa ennennäkemättömän laajaa sananvapautta pyritään kaventamaan. Vai mennäänkö sellaiseen yhteiskuntaan, jossa tieto ja kulttuuri liikkuvat vapaasti, jokainen saa vapaasti ilmaista itseään, ja jossa päätöksenteko ja hallinto ovat avoimia, mutta yksityishenkilöiden yksityisyys turvattu. Tämän vuosisadan suuri kysymys on se, mitä tietoa saa hankkia ja levittää, kuka ja miten. Piraattipuolueen on nostettava nämä asiat keskusteluun, koska kukaan muu ei sitä näytä tekevän.

  Presidenttinä voi pyrkiä vaikuttamaan etenkin ulkopoliittisissa asioissa avoimuuteen ja kansainvälisten sopimusten valmistelukäytäntöihin ja tietysti mielipidejohtajana ajaa näitä asioita.

  ”Miten puolueen imagoa pitäisi rakentaa?”

  Vapaamielinen, rehellinen, älykäs, noin yleisellä tasolla. Eri kohderyhmille tulee viestiä eri tavoin, tietenkin.

  Parhaimmaksi potentiaaliksi presidentinvaalien osalta näkisin seuraavat:

  a) kun puolueella on ehdokas vaaleissa, vahvistuu kuva ”oikeasta” ja vakavastiotettavasta puolueesta, jota voisi vaikkapa äänestää kunnallisvaaleissa

  b) erottumalla muista ehdokkaista hieman radikaalienkin kuuloisilla ajatuksilla herätetään innostusta ja mielenkiintoa samankaltaisesti ajattelevien keskuudessa

  c) kohdasta b seuraa, että ei pyritä ”koko kansan puolueeksi” tai ”koko kansan presidentiksi”.

  ”Mitkä olisivat kampanjan pääasiat joita haluatte itse tuoda esille?”

  Presidentillä pitää säilyttää valtaoikeuksia, koska presidentinvaali on suosituin kansanvaali ja ellei presidentillä ole valtaoikeuksia, ei ole järkeä järjestää vaalejakaan. Presidentti myös tasapainottaa jossain määrin hallituksen valtaa.

  Sanoisin olevani valmis käyttämään presidentillä olevia valtaoikeuksia, kuten armahdusoikeutta ja oikeutta palauttaa eduskunnan hyväksymä laki takaisin eduskunnan käsittelyyn (kertaalleen kutakin lakia kohden, eräänlainen veto-oikeus).

  Armahtaisin uhrittomista rikoksista tuomitut (jos vain armahdusta pyytävät), eli lähinnä kai nettipiratismista, huumausaineiden käyttörikoksesta ja totaalikieltäytymisestä tuomitut.

  Olisin valmis kieltäytymään allekirjoittamasta (eli palauttamaan eduskunnan käsittelyyn) sellaiset lait, jotka heikentävät perusoikeuksien toteutumista.

  Vastustan Natoa, mutta kohtuullisen laimeahkosti. Haluaisin, että asiasta järjestetään kansanäänestys ja noudatetaan sen tulosta, jotta päästäisiin edes hetkeksi eroon iänikuisesta Natosta jankkaamisesta.

  Profiilikuva käyttäjästä tRM

  tRM

  said

  Presidentinvaaleissa tullaan vaatimaan yksityiskohtaisia kantoja moniin asioihin joihin puolueen perusajatuksista ei ole sellaista vedettävissä. ”Puolueella ei ole virallista kantaa…” disclaimeria ei voi käyttää. Presidentinvaalit ovat ennenkaikkea henkilövaaleja, ja lisäksi Piraattien tukema ehdokas ei tule olemaan puolueen virallisesti asettama, vaan valitsijayhdistyksen. Perusteltuja mielipiteitä on oltava mielellään kaikkiin asioihin.

  Tästä seuraa mielestäni potentiaalinen ongelma puolueen agendojen kanssa. Presidenttiehdokkaan kantoja ei pidä voida tulkita puolueen kannoiksi. Tämän takia näkisin että Piraattien tukema ehdokas ei tulisi olla merkittävässä asemassa puolueessa, esimerkiksi puoluehallituksessa tai piiriyhdistysten tai nuorisojärjestön puheenjohtajistossa.
  Tällainen järjestely toisi lisäksi huomattavaa lisähyötyä medianäkyvyyden suhteen. Puoluehallitus pääsisi kommentoimaan piraattiehdokkaan kantoja, saaden puolueelle samalla suoraa näkyvyyttä, ja voiden samalla erottaa puolueen kannat ehdokkaan kannoista. Tämä ei onnistu jos ehdokas on merkittävässä asemassa, koska silloin hänen kantojaan mielletään automaattisesti puolueen kannoiksi. Erityisesti kohtalaisen tuntemattoman puolueen kanssa.

  Lisäksi haluisin tuoda ajankäyttöasiaa esille. Nähdäkseni suurin ongelma meidän organisaatiossa tällä hetkellä on se että aktiiveilla on liian monta eri tehtävää, mikä johtaa siihen että kaikki tehtävät kärsivät. Tämä oli erityisesti nähtävissä eduskuntavaalien alla, missä aktiivimmat olivat puoluehallituksessa, piirihallituksessa ja vielä ehdokkaana sekä hoitamassa kaikki käytännönjärjestelytkin.

  Haluisin tuoda esille sitoutumiskysymyksen.
  Ovatko kaikki halukkaat valmiita jättämään hallituspaikkojaan (niin paperilla kun käytännössäkin) ja keskittymään oikeasti pelkästään presidenttivaalikampanjaan?
  Itse olen siihen valmis, ja koen että minusta olisi siinä tehtävässä kaikkein eniten hyötyä puolueen kannatukselle, myös verrattuna muihin ehdokkaisiin.

  Oskar Elmgren
  http://oskarelmgren.fi

  Profiilikuva käyttäjästä tkorppi

  tkorppi

  said

  Kummallakin pääehdokkaalla, Kivistöllä ja Apajalahdella on pikaisen googletuksen perusteella uskonnollista taustaa. Kivistö on twitter-profiilinsa nojalla mormoni, ja Apajalahti on ollut seurakuntaneuvoston varajäsen.

  Ateistina haluaisinkin tietää, vaikuttavatko uskonnolliset vakaumuksenne poliittisiin näkemyksiinne. Erityisesti, onko teillä joissain kysymyksissä konservatiivisiksi luettavia mielipiteitä vakaumuksenne vuoksi?

  Profiilikuva käyttäjästä tRM

  tRM

  said

  ”Kummallakin pääehdokkaalla…”
  Kaikki presidenttivaaliehdokkuudesta kiinnostuneet osallistuivat eduskuntavaaleihin, joten voidaan arvioida pääehdokkuustilannetta äänestäjien näkökulmasta. Tämä on viime kädessä ainut asia jolla on merkitystä. Saadaanko meidän kannatus ylös.

  Harri Kivisto: toiseksi eniten ääniä piraateista, 12 ehdokkaan listalta Pirkanmaalla
  Ahto Apajalahti: jaettu viidenneksi eniten ääniä, 21 ehdokkaan listalta Helsingissä
  Pekka Mustonen: eniten ääniä piraateistä, kahden ehdokkaan listalta Pohjois-Karjalassa
  Oskar Elmgren: toiseksi eniten ääniä piraateista, 35 ehdokkaan listalta Uudellamaalla

  Haluisin myös huomauttaa että ainut Piraatti joka sai valtamedianäkyvyyttä oli puolueen puheenjohtaja, Pasi Palmulehto, joka keräsi eniten ääniä Uudellamaalla.

  Ahto oli puolueen varapuheenjohtajana ja Jokapiraatinoikeus -pamfletin puolesta esillä myös.

  Omaa näkyvyyttä tuli luonollisesti seurattua, sen valossa voin sanoa että sain itse jonkinlaista valtamedianäkyvyyttä (YLE2 ajankohtainen kakkonen), mikä varmasti nosti sijaani muihin nähden Uudellamaalla.
  (Antti Kurhinen taas näkyi todella paljon, mutta sai vasta 17 eniten ääniä 21 ehdokkaan listalta Helsingistä)

  Pekan tulos on vaikea arvioida tuntematta itse tarkemmin, mutta pidän sitä kyllä todella hyvänä.
  Samoin mun on vaikea ottaa kantaa muiden vaalipiirien näkyvyys vs. äänimääriin kun en tiedä muiden paikkakuntien paikallisnäkyvyydestä juurikaan.

  Tohtisin kuitenkin väittää että äänestystuloksen perusteella, äänestäjien mielestä vahvimmat ehdokkaat olisivat minä ja Harri, siinä järjestyksessä.

  Profiilikuva käyttäjästä Tronic

  Tronic

  said

  ”Tohtisin kuitenkin väittää että äänestystuloksen perusteella, äänestäjien mielestä vahvimmat ehdokkaat olisivat minä ja Harri, siinä järjestyksessä.”

  Ennen kuin julistat itsesi voittajaksi, katsotaas vähän niitä äänimääriä: (kiinnostuksensa ilmoittaneet lihavoitu)

  Helsinki:
  1. mjr (427, 0.1 %)
  2. Estraye (411, 0.1 %)

  5. Apajalahti (208, 0.06 %)

  Uusimaa:
  1. Scoffa (1074, 0.2 %)
  2. tRM (197, 0.04 %)

  Pirkanmaa:
  1. Isomaa (407, 0.2 %)
  2. Kivistö (360, 0.1 %)

  Pohjois-Karjala:
  1. Mustonen (252, 0.3 %)

  Ahto hoiti puolueen välttämättömiä asioita jatkuvasti, joka on erittäin hieno asia ja siitä hänelle suuret kiitokset – pk-seudun kampanjointi olisi ilman häntä ollut huomattavasti vaatimattomampaa. Valitettavasti samalla hän ei itse ehtinyt kampanjoimaan, kun sinä taas käytit runsaasti omaa ja muiden puolueen aktiivien aikaa pornovideosi tuottamiseen.

  Jokainen vetäkööt omat johtopäätöksensä, varsinkin kun tässä ei muutenkaan ole tarkoitus valita suosituinta henkilöä, vaan puolueen kannalta paras edustaja. Tämä edustaja ei tule valituksi presidentiksi ja olisi ikävää, jos ehdokas pyrkisi vain henkilökohtaiseen kampanjointiin. Sen sijaan piraattipresidenttiehdokkaalla on hyvin tärkeä rooli koko Piraattipuolueen julkisuuskuvan asettamisessa.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Ei kannata katsoa eduskuntavaalien tuloksia, niiden ääenstystuloksilla ei ole niin suurta painoarvoa pressan vaaleissa.

  Pressan virka on vaativa ja siihen tulee valita henkilö joka voisi hoitaa katu-uskottavasti ) puolustusvoimien ylipäällikyyttä ja olla edustuksillinen sekä tässä virassa vaaditaan myöskin johtajuutta. Mielestäni Apolahdella ei ikänsä puolesta tähän edelletyksiä kuten ei ole myöskään Oskarilla. Sory !

  Kaikista eniten katu-uskottavuutta on scoffalla mutta hän ei ole käytettävissä joten näistä ehdokkaista _lähin_ vaihtoehto on Kivistö.

  Hei, koska pressan vaaleissa vaaditaan myöskin edustavuutta niin ehdotan että ehdokkaat tekevät itsestään 1-2 minuutin esittely videopätkän jossa esittelevät itsensä joten myös saamme ensi käden tietoa siitä miltä ehdokkaat tuntuvat ’luonnossa’. Ja sitten ei mitään porno videota, kiitos.

  Nostan tässä kissan pöydälle ja ehdotan että puolueen jäsenet miettisivät voisko J. Kasvi olla piraattien ehdokas pressan vaaleissa.

  Jos ei tunnu löytyvän katu uskottavaa ehdokasta ehdotan sitä että jätämme pressan vaalit väliin ja keskitymme suoraan kunnallisvaaleihin.

  Profiilikuva käyttäjästä Tronic

  Tronic

  said

  Kasvi on käsittääkseni kieltäytynyt jo. Petteri Järvinen voisi olla myöskin varteenotettava vaihtoehto, Kokoomuksen listoilla, muttei päässyt edes varasijalle. Tietotekniikassa huomattavasti asiantuntevampi kuin Kasvi ja käsittääkseni kohtuullisen piraattihenkinen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin