Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kommentointi netissä piraattipuolue mainiten

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kommentointi netissä piraattipuolue mainiten

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti Ahto Apajalahti 9 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Tarkoitus olisi keksiä yhtenäinen ja järkevä yleisohjeistus esimerkiksi nettiuutisten kommentointiin ja foorumikirjoitteluun piraattipuolueen puolesta omalla nimellään tai nimimerkillään. Tarkoitus on, että kuka tahansa puolueen jäsen voi tuoda puolueen kantoja julki keskusteluissa, mutta mitään virallisia puolueen kantoja tai julkilausumia tietysti ei voi tehdä. Eli pitäisi jotenkin yhdistää piraattipuolueen jäsenyys kirjoittajan nimeen tai nimimerkkiin epävirallisesti.

  Mielestäni yhtenäisestä merkintätavasta olisi hyötyä. Ensinnäkin se antaa hyvän ja laadukkaan kuvan puolueesta ja mahdollisuuksista toimi siinä. Toinen on se, ettei jäsenten tarvitsisi kysellä etukäteen lupaa kirjoitella ja yhtenäisillä pelisäännöillä säästytään turhilta riidoilta. Kirjoittamisessa puolue mainiten tulee kuitenkin noudattaa puolueen linjoja pääpiirteittäin (juristi ei tarvitse olla voidakseen kirjoittaa, eikä pienistä virheistäkään ketään olla hirttämässä). Tietenkin selkeästi voi mainita esim. ”piraattipuolueen yleinen linja on tämä, mutta minä olen tässä asiassa sitä mieltä, että…”

  Mitkä olisivat mielestäsi hyvät rajat kirjoittamiselle? Yhdytkö siltä osin edelliseen kappaleeseen?

  Vaihtoehtoja nimen mainitsemiseksi:

  1. Yksi idea on laittaa allekirjoitukseksi ”Erkki Esimerkki/piraattipuolue”. Nimi on siis oikea nimi, ei nimimerkki.

  2. Toinen vaihtoehto on ”Eki/piraattipuolue”.

  3. Molemmat mahdollisia kohdista 1 ja 2 olisivat mahdollisia.

  4. Kodissa 1 ja 2 laitettaisiin ”piraattipuolue” sijasta ”piraattipuolue.fi”

  5. Allekirjoitukseksi ”Piraattipuolueen jäsen Erkki Esimerkki”

  Sitten kysytään teiltä. Mikä edellisistä olisi paras? Muita ideoita?

  Profiilikuva käyttäjästä Dragu

  Dragu

  said

  Suhtaudun kriittisesti ehdotukseen, että jäsenistö kommentoisi asioita ikäänkuin puolueen nimissä. Yhdistyksen kannanotoista päättää virallisesti yhdistyksen kokous, ja korkeintaan hallituksen päätöksellä on sananvaltaa siihen miten yhdistyksen kanta esitetään.

  Täten ainoa hyväksyttävä vaihtoehto on minusta 5) Piraattipuolueen jäsen Erkki Esimerkki, koska muut antavat joko ymmärtää että henkilö puhuu yhdistyksen puolesta (ilman muun jäsenistön valtuutusta). ”Piraattipuolue.fi” minusta taas heikentää ylipäätään Piraattipuolueen uskottavuutta koska se ikäänkuin antaa ymmärtää, että Piraattipuolue onkin vain nettisivusto.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Minusta varsin toimiva tapa olisi liittää nimensä, tai handlensa perään sana ”piraatti”. N. N., piraatti. Siis jos haluaa tuoda esiin kannattavansa piraattiliikettä (ja puoluetta) muttei tarkoituksena ole antaa sellaista kuvaa että kanta olisi piraattipuolueen kanta.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Dragu joo siis otsikko on vähän hämäävä, mutta en keksinyt parempaakaan. Mutta kuten avauksessa totesin niin pointti on nimenomaan tuoda se epävirallisuus siihen mukaan. Omasta mielestänikään vaihtoehdot 1-4 ei ole hyviä, mutta ne ovat juuri niitä aiemmin eniten pinnalla olleita. Niissä on juuri se ongelma, että vaikka ne meille ei tarkoitakaan virallista kantaa, niin satunnainen lukija helposti mieltää asian niin. Vaihtoehto 5 on muuten hyvä, mutta se on pitkä ja kömpelö. En tiedä antaako kaikki keskustelut edes merkitä niin pitkää merkintää nimeksi.

  Tässä kaupassa käydessäni keksin saman, minkä Kivistö ilmeisesti ajatuksistani luki ja kävi rustaamassa tänne ylös ;). Eli siis juuri, että PP:n jäsentä tai yleisesti aatteen kannattajaa voi kutsua nimellä ”piraatti”. Mielestäni se olisi tähän mennessä paras.

  Tämä koko aihe juontaa juurensa siitä, että ei ole ensimmäinen eikä kolmas kerta kun joku kysyy, että mikä olisi oikea tapa toimia. Ja mitäpä muuta olen osannut vastata kuin sen että ei ole mitään oikeaa sovittua tapaa toimia muuta kuin että epävirallisuus pitää tulla selvästi esiin ja sitten homma jää ehkä liian paljon itse kirjoittajan harteille mikä on hyvä ja mikä ei. Eli esim. nimimerkki/piraattipuolue on jossain esiintynyt. En kyllä muista enää missä. Olisko ollu muusikoiden.net foorumi?

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Kohdat 2-4 ovat mielestäni täysin susia, tuota .fi osoitetta ei kannattaisi kylvää kuin silloin kun keskustelee asioista jotka eivät liity suoranaisesti sivustoon. Kyllä ihmiset löytävät sivuille jos haluavat. Piraatti sanan käytöstä pidän erityisesti siksi, että haluaisin meidän saavan ”Piraatti” sanan niin tunnetuksi, että ihminen tajuaa heti mistä on kyse. Tätä olen myös aiemminkin puhunut haluavani paitoihin painettavan Piraattipuolueen sijasta..ainakin siistimpiin kauluspaitoihin.

  Yksi perinteinen vaihtoehto olisi puolueen lyhenne suluissa, eli (PP) mutta se vaatinee vielä hieman aikaa ennen kuin tämä olisi toimiva ratkaisu, jotta ihmiset tietäisivät mikä se PP on.

  ”etunimi sukunimi / Piraattipuolue” sekä ”etunimi sukunimi / Piraatti” ovat molemmat käyttökelpoisia, mutta kirjoittajan vain tulisi itse myös tiedostaa missä muodossa tekstinsä kirjoittaa mikäli ensimmäistä käyttää.
  Jos tekstissä hieman kirjoittaa PP:stä toisena osapuolena, tyyliin ”Minusta plaplapla ja plaplapla. Myös Piraattipuolue on tehnyt asiasta kannanoton plaplapla” on sekoittumisen vaara pieni. Jos kirjoittaja taas kirjoittaa kaiken suoraan omana mielipiteenään ja perässä lukee Piraattipuolue, on hieman kyseenalaista miten se pitäisi tulkita. Saattaahan toki olla ettei sitä ajatella puolueen mielipiteenä, mutta Suomalaisessa perinteisessä puoluepolitiikassa ei normaalisti yksittäisillä jäsenillä ole ollut miltein oikeuttakaan omiin mielipiteisiin ja sen perinteen takia on helppo leimata kirjoitus automaattisesti puolueen mielipiteeksi. Ongelma kuitenkin on se, että Piraattipuolue on asia joka herättää herkästi tunteita ja niihin voidaan tahallisesti koittaa puuttua.

  Itse kannattaisin maalaisjärkeä yhteydestä ja sisällöstä riippuen kirjoittaako Piraatti vai Piraattipuolue, kyseessä ei ole kuitenkaan mikään maailmanlopun asia, mutta hyvä kiinnittää asiaan huomiota. Olen kyllä myös hyvin tyytyväinen mikäli valitaan muodoksi ”Piraatti”.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Quote:Suhtaudun kriittisesti ehdotukseen, että jäsenistö kommentoisi asioita ikäänkuin puolueen nimissä. Yhdistyksen kannanotoista päättää virallisesti yhdistyksen kokous, ja korkeintaan hallituksen päätöksellä on sananvaltaa siihen miten yhdistyksen kanta esitetään.

  Puolueelta on kyllä lähtenyt paljonkin kannanottoja jotka eivät ole olleet mitenkään edes hallituksen kokouksessa hyväksyttyjä. Ja nämä ovat olleet kuitenkin ihan virallisia kannanottoja/lehdistötiedotteita. Kyllä minusta puolueen toiminta perustuu ihan luottamukseen siitä, että ihmiset osaavat tehdä fiksuja kannanottoja puolueen nimissä. Puolueohjelmahan asettaa ne rajat, joiden puitteissa kannanottoja tehdään.

  Varsinaisia kannanottoja eivät tokikaan voi tehtailla puolueen nimissä muut kuin puoluekokous tai hallituksen jäsenet. Silloin taas kun on kysymys juuri jostain foorumikommentoinnista tai vaikka yleisökysymyksen/-kommentin esittämisestä paneelikeskustelussa, minusta kuka tahansa voi mainita olevansa puoleen jäsen ja olevansa sitä ja sitä mieltä. Luotan siihen, että kukin jäsen osaa tällaisissa tilanteissa käyttää omaa harkintaansa.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin