Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kopiointi aiheutti kirjakustantajille jättitappiot

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kopiointi aiheutti kirjakustantajille jättitappiot

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Pirate0 Pirate0 8 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  ”Piraatit ovat siirtyneet ilmaisesta musiikin ja elokuvien imuroinnista muille vesille. Nyt kiinnostuksen kohteena ovat sähköiset kirjat eli e-kirjat. Arvion mukaan yhdysvaltalaiset kustantajat ovat menettäneet ansioita tänä vuonna 400 miljoonaa euroa piratismin vuoksi, kertoo Times Online.”
  http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article350271.ece?s=u&wtm=tt-24112009

  (Ai kun olis taas kiva nähdä miten tämä arvio on saatu… – Letesgubbe)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Mielenkiintoista kyllä. E-bookkeja on ollut ainakin torrenteissa niin kauan kuin pystyn muistamaan, joskin en vielä ole moneltakaan kuullut että se koneella lukeminen olisi mitenkään mukavaa, ellei ole kyse lyhyestä tekstistä tai jostakin, jossa hakusanan käyttö on hyödyllinen toiminto.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Itellä tulee hyvänä esimerkkinä mieleen tyttöystävän pääsykoekirja. Käyttivät kirjaa, jota on erittäin vaikea löytää fyysisenä versiona. No koulun sivuilla ohjeistettiin, että sen voi ostaa sähköisenä verkkokaupasta x. Kaivoin luottokortin esiin ja käväsin sitten ostamassa ko. kirjan. Filu oli luonnollisesti drm-suojattu ja vaati lukemiseen drm-hallinnalla varustetun erityissoftan, joka luonnollisesti pyöri ainoastaan Windows-käyttiksellä.

  Muijafrendi lueskeli pari päivää näytöltä kunnes meni hermot. Kotona ei ole tulostinta, joten ohjelma olisi pitänyt asentaa kouluun, joka ei tietenkään oikein onnistu annetuilla oikeuksilla. Asennus myös esti kopion asentamisen useaan kohteeseen tarkistamalla lukuoikeuden verkosta. Samoin tekstistä ei voinut lainata mitään mihinkään tulevaan koulutyöhön, sillä drm esti copy/pasten. Lopputuloksena tulostin tekstin virtuaalisella pdf-tulostimella. Tämän jälkeen filu tulostui ongelmitta ja matkaa nykyään kätevästi koulumatkat miniläppärin kovalevyllä. Yhtään kopiota siitä ei ole tähän päivään mennessä levitetty, mutta eipä tuosta kovin ruusuista kokemusta jäänyt käytettävyyden kannalta.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  DRM mahdollistaa myöskin digitaalisen sensuurin,kirjallisuuden tuhoamisen muutamalla napinpainalluksessa mikä ei ole mikään pikkujuttu. Kreatonistit taikka muut vastaavat tahot voisivat sabotoida esim. kaiken Darwiniin ja evoluutioteoriaan liittyvän kirjallisuuden muusta tieteestä puhumattakaan. Taikka joku kirkollinen piiri voisi tuhota kaikki sähköiset kopiot harry potter sarjasta. Tällöin tulisi myös taloudellisia vaikutuksia kansalaisten lisäksi kustantajille.

  Emme voi määritellä mitään kirjallisuutta semmoiseksi kirjallisuudeksi mitä ilman voisi olla, EBook laitteet tulee olla julkisen standardin mukaisia ja laitteissa ei saa olla mitään DRM härpäkeitä. Samoin teoskopioiden suojaus ilkivallalta tulee olla kunnossa, esim ei mitään taustadeletointi mahdollisuutta a’la Amazon.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin