Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kovalevyille kasettimaksu

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kovalevyille kasettimaksu

Tämä aihe sisältää 12 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe Letesgubbe 8 vuotta sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Turha koko maksu.

  Tästä lähin tilaan kovalevyni ulkomailta. Suomi menettää sitten verotulonsakin tässä hässäkässä.

  Kannatti [ ] Ei kannattanut [x]

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Laitetaan tänne MBNetin uutinen:

  http://www.mbnet.fi/uutiset/index.asp?Uutinen=3075

  Quote:Tekijänoikeusneuvos Viveca Still vahvisti Mbnetin uutisille, että hyvitysmaksua ei peritä ilman kiintolevyä myytävistä koteloista, eikä erillisinä ostetuista HDD- ja SSD-levyistä. Ulkoiset kiintolevyasemat käyttävät samanlaisia 2,5″ tai 3,5″ levyjä, joita asennetaan tietokoneiden sisäisestikin, joten hyvitysmaksu on kierrettävissä yksinkertaisesti ostamalla levy ja kotelo erikseen.

  Lain valmistelussa otettiin Stillin mukaan huomioon mahdollisuus kulutuksen siirtymisestä sähköisesti ulkomaille, tai ulkoisten kiintolevyasemien ja niihin asennettavien levyjen ostamiseen erikseen. Stillin mukaan hyvitysmaksu saatetaankin laajentaa jo aikaisintaan seuraavana vuonna koskemaan myös tietokoneita ja sisäisesti asennettavia levyjä.

  WTF? :blink:

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  ”Niin pahalta kuin ”jäsenkirjakokoomuslaisesta” tuntuukin, asiasta ylivoimaisesti parhaat kommentit ovat tällä kertaa tulleet Osmo Soininvaaralta ja Dan Koivulaaksolta (vasemmistonuorten PJ.) Erityisesti Soininvaaran taloustieteellinen analyysi hyvitysmaksun haitallisuudesta pisteverona teki suorapuheisuudessaan vaikutuksen…”

  http://blogit.tietokone.fi/lexoksanen/2010/12/19/hyva-paatos-hyvitysmaksusta/?utm_source=uutiskirje&utm_medium=uutiskirje&utm_campaign=uutiskirje

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Tosin iso osa kansasta on sen verran laiskaa, että he menevät hakemaan sieltä lähimmästä CL:stä sen hyvitysmaksullisen tuotteen. Tähän kai teosto luottaa.

  Luulen että ihmiset vieroksuvat ulkomaisia verkkokauppoja lähinnä tiedonpuutteen takia. Ongelmista uutisoidaan isoilla kirjaimilla, mutta kukaan ei kirjoita onnistuneista kaupoista.

  Olisko mitään älyä siinä, että piraatit levittäisivät ihmisille tietoa turvallisiksi ja luotettavaiksi havaituista verkkokaupoista?

  Ulkomaisesta verkkokaupasta ostettuna moni tuote saattaa tulla halvemmaksi kuin siitä lähimarketista ostettuna. Luulisi sen ihmisiä kiinnostavan.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Onko tuosta Viveca:sta kuvaa jossain?

  Taitaa olla että osan kustannuksista maksaa kauppias pienempänä katteena kiristyvässä kilpailussa.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Pirate0 kirjoitti:
  Quote:Onko tuosta Viveca:sta kuvaa jossain?

  Taitaa olla että osan kustannuksista maksaa kauppias pienempänä katteena kiristyvässä kilpailussa.

  Mitä minä horisen, totta kai kauppias siirtää osan kuluista muiden tuotteiden hintaan jos suinkin voi. Ellei sitten päätä kokonaan luopua ulkoisten levyasemien myynnistä ja pitää vain sitä varastoa mikä menee ohessa.

  1) Pienimmät kaupat eivät voi pullikoida vastaa ja siirtää maksuja muiden tuotteiden hintaan —> end of business varmaan siinä vaiheessa kun maksu laajenee kattamaan kaikkia tuotteita mukaan lukien mm. kotelot. :woohoo:

  2.) Isommat pystyvät järjestämään osan tuotteistaan myyntiin ulkomaille, Lopun kaupan tuotteiden hyvitysveron kulut voidaan siirtää myös muiden tuotteiden hintaan.

  —> Myynti keskittyy pitemmällä aikavälille isoimmille kauppayksiköille —> Tämä taasen köyhdyttää maakuntaa isoimpia keskuksia enemmän kun kauppa sekä palkkavero tulo pienenee. —> Isoimmat kauppayksiköt pärjäävät –> rahaa valuu ulkomaille.

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Tuota minäkin pelkään, että yhä useampi kivijalkakauppa tarjoaa sellaisia bulkkituotteita kuin merkkivalikoimia, kun sitä pienemmät kituuttavat maksujen takia entistä pienemmin ja ehkä katoavat. Ennen 95-lukua oli paljon pieniä tietokoneliikkeitä, missä oli hinnoissa kilpailuvaraa. Missä ne nykyään ovat? Verkkokaupoissa, kohta saadaan sitten tietää, ettei ulkoisia ole myynnissä kuin kivijalkakaupoissa isommassa hinnassa. Paljon paljon muutakin on menetettävissä, jos Viveca Stillin mukaan on hyvitysmaksu laajennettavissa ensi vuonna sisäisiin tallentaviin asemiin tietokoneissa. Tämä pitää selvittää. Suomi ryssi jo muutaman kerran mahdollisuudet saada ulkomailta tienestit, mutta sitten tyssäsi tekijänoikeusriitoihin ja näitä hyötyjä ei tienattu yhtään mitään. Nyt pitäisi koittaa jotain rohkeaa ja isolla määrällä, että vaikutuksia syntyy selvät tienestit tänne kotimaahan. Suu apposellaan ollaan ihmeissään, miten tekijänoikeustienestit on ”puolillaan” kun oikeat syyt löytyvät muualta kuin missään hemmetin piratismissa. Lobbarit huijaavat ja että piratistit ostavat oikeita tuotteita paljon enemmän kuin tavallinen, lainkuuliainen tallustelija. Ärsyttää nämä lobbarit, jotka valehtelevat muka tutkimuksistaan ja kuinka Suomessa menetetään tuloja.

  Vähän sama vertaus kuin jos Suomessa maksaa pullollinen kallista viinaa 30 € ja toisessa maassa 20 €, niin kyllä siinä saa kolmella pullolla yhden ilmaiseksi. Jos Suomi aikoo esimerkiksi nostaa 40 € per pullo, siinä mielellään matkustaisi 2 pullon takia ja saa 2 pullolla ilmaiseksi. Raha valuu ulkomaille, vaikka rahaa pitää kerätä meille päin. Näin karkeasti ilmaistuna.

  Sanon tämän vain kerran, Suomella ei ole tahtoa ottaa tienestejä ulkomailta vaan mieluummin törsää, kun säästäväiset suomalaiset tuhlaa rahat ulkomaille teostoveroja pakoon. Ei ehkä mene kauaa, kunnes hokataan, että tietokoneiden uusia muistejakin pitäisi penätä lisäveroja. Koska ne saattavat jäädä välimuistiin silti pyörimään niin kuin kodinkoneet (Sellainen välimuistiin jääviä muisteja on tulossa. Sähkökatkon vuoksi esim. ja uskotellaan niissä olevan ”musiikkia”, pesukone pomputtaa erään Jari Sillanpään musiikin tahtiin ja maksuja ropisee).

  Tarvitaan paljon uudistuksia ja kokeilunrohkeita projekteja kuten esim. Spotify mutta tätä parempaa ja Suomelle sopisi hyvin joku digitaalinen kauppapaikka tarjoamassa tuotteita laidasta laitaan , missä voi ladata ilman vaikeuksia tekijänoikeuksien kanssa. Mutta tällainen torpataan Suomessa heti näkemättä hyödyllisyyksiä. Yksi esimerkki on Suomen tunnettavuus maailmassa ja kenties muuallakin innostutaan lataamaan suomalaisia tuotteita kuin joku ”unknown artist” ei kiinnosta mutta artisteja voi kiinnostaa paremman tienestin saaminen ja tällä tavalla Suomi voi saada myös veronsa ja voittonsa tänne artisteilta yms. muiltakin.

  Hävettää paljon ne poliitikot ja lobbarit, jotka eivät tajua tekniikan kehityksestä hölkäsen pöläystäkään.

  Kiitos vain Suomi, teette tästä työttömyydestä vielä isompaa. Eräs kertoi Ahvenanmaalla, kuinka Suomi yrittää estää Verkkokauppa.comin veronkierron Ahvenanmaalta tullauksen kierrosta. Siinä sitten aiotaan aloittaa YT-neuvottelut ehkä yli 100 henkilölle. Kaunis kiitos viimeiselle palkkatilille.

  Nyt on aika aloittaa vuoden 2011 kampanja Piraattipuolueen puolesta. Helpotti tuo alkuavautuminen.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin