Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ksml: "Laiton nettilataaminen ylittämässä dvd-myynnin"

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ksml: "Laiton nettilataaminen ylittämässä dvd-myynnin"

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä tombooo tombooo 9 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä MrDeus

  MrDeus

  said

  07:56 (Päivitetty 10:31)
  Kuva: Mikko V�h�niitty – Jos näin pienellä markkina-alueella haluaa elokuvakaupassa menestyä, erikoistuminen ja verkon tehokas hyväksikäyttö ovat välttämättömyyksiä, Videodivaria Jyväskylässä 15 vuotta pyörittänyt Mika Venäläinen sanoo.

  – Jos näin pienellä markkina-alueella haluaa elokuvakaupassa menestyä, erikoistuminen ja verkon tehokas hyväksikäyttö ovat välttämättömyyksiä, Videodivaria Jyväskylässä 15 vuotta pyörittänyt Mika Venäläinen sanoo.
  Lisää aiheesta

  Iikka Hackman

  Dvd-tallenteiden myynti kääntyy Suomessa tänä vuonna laskuun ensimmäistä kertaa formaatin historiassa. Päällimmäinen syy on jatkuvasti kiihtyvä laiton internetjakelu.

  Viestintäkulttuuriyksikön hallitussihteeri Marko Rajaniemi opetusministeriöstä kertoo, että Suomessa tehdään vuositasolla jopa 10-12 miljoonaa laitonta elokuvalatausta internetin kautta.

  Vuonna 2007 maassa myytiin laillisesti yhteensä hieman reilut 12 miljoonaa dvd-tallennetta. Laiton lataaminen on siten jo ohittamassa laskuun kääntyvät laillisen myynnin luvut.

  Latausluvut nousivat esiin kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin (r.) elokuussa käynnistämissä toimialakeskusteluissa, joiden sihteerinä Rajaniemi toimi. Keskustelujen tavoitteena oli löytää keinoja luvattoman jakelun vähentämiseen ja toisaalta laillisen internetkaupan edistämiseen.

  Keskustelujen puheenjohtaja, Yleisradio Oy:n entinen toimitusjohtaja Arne Wessberg raportoi aiheesta ensi viikolla opetusministeriölle.

  – Nettipiratismi on se kaikkein suurin peikko tälle alalle, myöntää Suomen elokuvatoimistojen liiton varapuheenjohtaja Leif Lindblad.

  Näkemystä tukee Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen juuri julkaistu tutkimus, jonka mukaan musiikin ja elokuvien laiton internetlataaminen on selkeästi yleisin suomalaisten yhdeksäsluokkalaisten tekemä rikos.

  – Fyysinen piratismi on saatu aika hyvin kuriin, mutta internetlevityksen estäminen on mutkikkaampaa. Asian eteen tehdään töitä niin meillä kuin muualla, paraikaa käydään keskusteluja esimerkiksi siitä, miten säännölliseen väärinkäyttöön puututaan, Lindblad sanoo.
  _____________________

  Mitäs mieltä Piraattipuolueen jäsenet on näinkin kärkkäästä kritiikistä laitonta nettilataamista kohtaan?

  Profiilikuva käyttäjästä Maktah

  Maktah

  said

  Mistähän tuo päälimmäinen syy on otettu? Onko se vain myyjältä kysytty, vai onko asia tutkittu oikeasti?
  Eihän laiton lataaminen ole pois myynnistä – tunnen hyvinkin monta ihmistä, jotka lataavat paljon leffoja, mutta myös ostavat niitä kottikärrykaupalla. 10-12 miljoonaa laitonta latausta ei tarkoita suoraa miinusta myynnistä.

  Ja onkohan tuossa otettu huomioon teräväpiirtoformaatin osuus myynnissä? Mulla ainakin loppui DVD-leffojen osto kuin seinään, kun bluray-soitin ilmestyi pöydälle.

  Videodivarin pyörittäjän heikko myynti johtunee siitä, että kilpailu on vain niin kovaa. Täälläkin paikallinen videoliike lopetti, kun viereen aukesi Citymarket. Mutta piratismista hän ei puhunut mitään. Sitäpaitsi, nykyään kun leffakaupat kilpailevat samalla tasolla ulkomaisten verkkokauppojen kanssa. Monet niistä toimittavat leffat ilman postikuluja Eurooppaan, halvemmalla kuin leffan saa mistään kotimaasta.
  Niitä ei kotimaisissa myyntiluvuissa tietenkään näy. Minunkin sadoista leffoista varmaan 75% on ulkomailta tilattuja.

  Yhdeksäsluokkalaisten rikoksista on nyt turha edes puhua. Niillähän ei olisi muutenkaan rahaa ostaa sitä fyysistä tuotetta. Muistan itsekin yläasteajan, ennen internetin kulta-aikaa. Cd-levyjä oli kourallinen, nekin kaikki lahjaksi saatuja.

  Edit:
  Ylen uutinen DVD-elokuvien myynti kasvanut. Määrällisesti myynti on noussut, mutta euroissa laskenut, koska filmien hinnat ovat tulleet alaspäin.
  http://www.yle.fi/uutiset/24h/id107517.html
  Että se siitä antipiratismi-uutisesta sitten.

  Profiilikuva käyttäjästä adhd

  adhd

  said

  Mistä tuo uutinen on?

  Hankalaa, kun verrataan laillista kauppaa ja laitonta lataamista ikäänkuin ne olisivat jotenkin verrattavissa. Ja fyysistä piratismia ja internetlataamista. Menevät käsitteet kauppa, piratismi ja lataaminen sekaisin.

  Miten sitten tuo dvd:iden myynnin väheneminen? Mistä se oikeasti johtuu? Ja onko se vähentynyt maailmanlaajusesti?

  Profiilikuva käyttäjästä tombooo

  tombooo

  said

  Ranskassa on saatu samanlaisia tuloksia mutta tässä on muutama asia, jotka kannattaa muistaa; elokuvissa käynti on lisääntynyt, Blu-Ray on tullut kauppoihin, hinnat ovat laskeneet, kausibokseja myydään halvalla ja verkkokauppojen suosio on varmasti kasvanut. Nämä ovat jo erittäin hyviä syitä DVD myynnin laskuun. Kyllähän se piratismikin siihen varmasti vaikuttaa kun netistä saa H264:llä pakattuja HD-elokuvia ja sarjoja, joita ei suomesta edes opiskelijabudjetilla saisi. Itse ainakin DVD:tä keräilevänä pyrin saamaan kaikkia klassikoita kokoelmaani. Nyt kun ne ovat siellä, enkä jaksa ostaa uusia elokuvia pelkästä hyväntekeväisyydestä. Internet on muutenkin ohjannut minut uuden viihteen pariin, joten tavallaan se tuottaa DVD:lle tappioita kun kuluttajat voivat tutustua uusiin kulttuuriin muotoihin, joihin he myös laittavat rahansa. Pidän muutenkin enemmän elokuvissa käymisestä nykyään, etenkin kun hyllyihin ei enää mahdu DVD:tä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin