Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kuinka moni tahtoisi piraattilääkkeitä?

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kuinka moni tahtoisi piraattilääkkeitä?

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä ArsKisS ArsKisS 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä RR

  RR

  said

  Piraatista ja piratismistä mielenkiinnolla…

  Netistä voi helposti ladata kuva, tekstin, elokuvan, ohjelman, käyttöjärjestelmän…

  Jos piraatit ja piratismi ’sallittaisiin’ täysin vapaaksi niin…

  Kuinka moni tahtoisi piraattilääkkeitä? siis lekurin määräämää lääkettä, mutta piraattina? Kuinka moni antaisi piraattilääkettä lapselleen?

  Edellisiin kysymyksiin ei välttämättä kannata vastata heti…

  Profiilikuva käyttäjästä soraneuvos

  soraneuvos

  said

  Mitähän nämä nykyisin Sosiaalijaoston ohjeistuksen mukaiset korvaavat lääkkeet ovat?

  Korvaavat lääkkeet ovat halpa versioita alkuperäisistä. Tuotantokustannukset ovat pienempiä koska pohjana on käytetty alkuperäisten tuotteiden tuloksia ym.

  Apteekkarit ovat saaneet ohjeistuksen vaihtaa Lääkärin kirjoittamat tuotteet halvempiin jollei Lääkäri ole erikseen kieltänyt vaihtamasta muuhun tuotteeseen.

  Suomen SOSTER-jaosto siis suosii halvempien ”piraatti tuotteiden”käyttöä.

  Näitä lääkkeitä sitten mitkä eivät aivan ole samanlaisia ja joiden hyöty/haitta vaikutukset eroavat alkuperäisistä on annettava myös lapsille jos kuulut siihen yhteiskuntaluokkaan joka joutuu turvautumaan Toimeentulotuen suomaan minimaaliseen apuun.

  Lääkkeiden hinnat ovat korkeat ja on hyvä että halvempia vaihtoehtoja on tarjolla mutta on Lääkärin tehtävä tarjota sopiva vaihtoehto eikä Apteekkarin ja oikeimmin sanottuna Sosiaaliviraston.

  :woohoo:

  Profiilikuva käyttäjästä OjM

  OjM

  said

  Tuotanoin. Piratismihan on käsittääkseni edelleenkin laittomasti kopioitujen ohjelmistojen, musiikin tai muun sellaisen myymiseen liittyvä juttu. Eihän kukaan ole täällä sitä laillistamassa.

  Piratismi ei kauheasti liity lääkkeisiin, kyseessä taitaa olla teollisuusvakoilu tai jotain, mikäli tutkitaan toisen kehittämää lääkettä ja aletaan myymään sitä, jolloin se on vielä patenttirikkomuskin.

  Vaikka Piraattipuolueella onkin vähän provosoiva nimi, ei se tarkoita sitä, että kaikki mitä se ajaa on piratismia.

  Erona ajatusleikilläsi ja todellisuudella on se, että ”piraattilääkkeesi” tulee tehdä salassa ja kiinnijäämisen pelossa, eikä ole ihme mikäli se ei olisi ihan yhtä pätevä kuin alkuperäinen. Kuitenkin, apteekkeihin ja lääkäreiden suositeltavaksi päästäkseen sitä pitäisi testata aika pätevästi. Ei ne ihan mitä tahansa mömmöä anna.

  Jos lääkepatentit lakkautettaisiin, alkuperäinen lääke olisi saatavilla halvemmalla ja tuollainen lääkkeen kopiointi olisi sallittua. Jos kopioija pystyy tuottamaan lääkettä halvemmalla, se on todennäköisesti halvempaa. Kuitenkin niitä kopiolääkkeitäkin täytyy testata riittävästi, ainakin mikäli ne eivät ole ihan täsmälleen samaa ainetta kuin alkuperäinen.

  Tilannehan olisi sama useampien lääkkeiden kanssa kuin nyt tulehduskipulääkkeiden kanssa, niitähän on monia jotka ovat kuitenkin samaa mömmöä. Ensin tuli Aspirin nyt meillä on Buranat sun muut. Kehtaatko syödä buranaa? Sehän on puhdas kopio.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Termi piraattilääke viittaa tavaramerkkisuojan rikkomiseen, mitä Piraattipuolue ei tue jotta kuluttajansuoja ei heikentyisi.

  Terve kilpailu lääkemarkkinoilla sen sijaan on kaunis asia.

  Tämä keino röllitellä ei siis erityisesti pure.

  Profiilikuva käyttäjästä Cooler

  Cooler

  said

  RR kirjoitti:
  Quote:Kuinka moni tahtoisi piraattilääkkeitä? siis lekurin määräämää lääkettä, mutta piraattina? Kuinka moni antaisi piraattilääkettä lapselleen?
  SWAG: Sekoitat nyt kopion väärennökseen vain sanan ”piraatti” johdosta?

  Profiilikuva käyttäjästä Enigma

  Enigma

  said

  RR kirjoitti:
  Quote:

  Jos piraatit ja piratismi ’sallittaisiin’ täysin vapaaksi niin…

  Kuinka moni tahtoisi piraattilääkkeitä? siis lekurin määräämää lääkettä, mutta piraattina? Kuinka moni antaisi piraattilääkettä lapselleen?

  Edellisiin kysymyksiin ei välttämättä kannata vastata heti…

  Menepä apteekkiin. Siellä niitä piraattilääkkeitä on hyllyt väärällään! Itse en esimerkiksi koskaan osta kallista Buranaa, vaan halpoja ”piraatteja”, kuten Ibumaxia. Suomessa lääkepatentin pituus on (muistaakseni) kymmenisen vuotta, sen jälkeen lääkkeestä saa tehdä halpoja kopiota ja hyvä niin. Ne ovat täsmälleen samaa ainetta kuin brändätty tuotekin (Burana tosin on edelleen markkinajohtaja kalliimmasta hinnastaan huolimatta – tässä näkee brändin voiman. Halvemmat sisällöltään identtiset kopiot eivät ole syrjäyttäneet sitä, kuten antipiraattien filosofian mukaan pitäisi tapahtua).

  Sanavalintasi ovat muutenkin outoja: ”jos piraatit sallittaisiin”. Eh, täällähän me :)

  Profiilikuva käyttäjästä ArsKisS

  ArsKisS

  said

  Ei ruokita niitä peikkoja. Tai sitten vaan vastataan kysymyksiin eikä lähdetä spekuloimaan ja saivartelemaan siitä p-sanasta, varmasti kaikki ymmärsivät mistä tässä viestiketjussa on kysymys…

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin