Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kukkaruukkujen myynnistä raastuvan päätös Tamperee

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kukkaruukkujen myynnistä raastuvan päätös Tamperee

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  snowballschance 8 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Joskus sentään saadaan asiallisiakin päätöksiä. Kuinkahan vahinkoa kärsineet kauppiaat saavat korvauksia?

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Luin että syyttäjä aikoo viedä asian hoviin. Taas saa veronmaksajat kustantaa oikeudenkäynnin, joka ei mahdu kenenkään järkeen.

  Profiilikuva käyttäjästä Enigma

  Enigma

  said

  Kun ylläpidät netissä (ei-kaupallista) palvelinta, jota voi käyttää tekijänoikeuslain rikkomiseen – > 300 000 euroa korvauksia.

  Kun myyt tuotteita, joita voi käyttää huumeiden kasvatukseen – > ei tuomiota.

  Älkää ymmärtäkö väärin, erittäin järkevä päätös oikeudelta – ihmetyttää vaan, mihin se järki katoaa, kun kyseessä on tekijänoikeuslaki.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Ei järki minnekään katoa lain suhteen, mutta tuomari haluaa vaan ostaa uuden maasturin ja omakotitalon saamillaan lahjuksillaan mieluummin kuin toteuttaa oikeutta, kun on kyse immateriaalioikeuksista.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Quote:Kuinkahan vahinkoa kärsineet kauppiaat saavat korvauksia?

  Minulla on sellainen käsitys, että Larisa Lisitsynin bisneksen http://www.iltalehti.fi/uutiset/200606024611268_uu.shtml tuhoamista seurasi syvä mediahiljaisuus. Ehkä hän sai korvauksia, ehkä ei. Tässä tapauksessa syyttäjä kaatui käräjäoikeudessa reilusti saappaat jalassa eikä edes valittanut hoviin. Syytteiden perusteena oli se, että joku teki maalaispaikkakunnalla ihan liikaa rahaa, eivätkä maalaiset ymmärtäneet sellaisen olevan mahdollista.

  Quote:Luin että syyttäjä aikoo viedä asian hoviin.

  Kuinkas muuten. Jos aletaan tuomitsemaan sen mukaan, mitä pahaa työkaluilla tms. voisi tehdä niin koko oikeusjärjestelmä romahtaa lopullisesti. Jollei ole jo romahtanut suurelta osin.

  Quote:mutta tuomari haluaa vaan ostaa uuden maasturin ja omakotitalon saamillaan lahjuksillaan mieluummin kuin toteuttaa oikeutta

  Jenkkien juttuja. Suomessa on Hyvä Veli-systeemi, jossa oikeus taipuu mutkalle paljon pienemmillä summilla tai jopa ihan ilmaiseksi.

  Virkamieslaki koskee oikeusistuinta ja sitä voisi soveltaa, jos tuomion perusteet ovat huolimattomat tai tuomioistuimen toiminta virkamieslain vastaista. Se on sitten eri asia, millä vuosisadalla tuollaisesta oikeusjutusta saisi lopulta päätöksen ulos.

  Nostaisin esille ”juridisen singulariteetin” mahdollisuuden. Juridisesta järjestelmästä voi tulla niin kompleksinen, ettei se pysty enää toimimaan vaan tuomioita aletaan antaa käytännössä mielivaltaisesti. Tarve vaikka arpomalla annettuihin tuomioihin riitatapauksissa ei tule häviämään minnekään.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin