Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kuvataide ja piraattipuolue

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuvataide ja piraattipuolue

Tämä aihe sisältää 38 vastaukset, 11 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä virtanen virtanen 10 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  (Kunnarin kirjoitus, siirsin oikeaan paikkaan. -Scoffa)
  Siirretään blogin kommentoinnissa herännyt keskustelu tänne, koska se todennäköisesti tulee jatkumaan vähän pitempäänkin.

  ————————————————————————————–

  Taidemielipuoli
  Kirjoittanut August 25, 2008 11:42 am | #

  Olen jo jonkin aikaa seurannut tätä teidän blogianne.

  Asiat ovat aiheina hyviä ja tärkeitä kun niitä katsoo tallainen kulttuurinalan tekijä.. kuvataitelija tarkemmn sanottuna.

  Oikeastaan nämä ovat olleet itselleni lähinnä “tietynlaista tiedonsaanti” ja katsonkin niitä tietenkin omasta taiteilijan näkökulmastani.
  Senpä takia olinkin nyt yllättynyt kun huomasin että olettekin todellakin puolue.
  LISÄKSI JA Kuitenkin kun tutustuin hieman tarkemmin aateperustaanne joka on saatavilla sivuiltanne ..huomasin että ajatusmaailmassanne vaikuttaisi olevan voimakkaita ristiriitoja ..suorastaan vastakkaisuuksia ja mahdottomuuksia tosi elämässä..en tiedä luinko huolimattomasti vaiko liian vähän tai jotain mutta minun oli aivan pakko kommentoida.

  Tekijänoikeutta voisi verrata työelämän ammattiliittoon ja jos teillä on ammattiliittojen historiasta käsitys niin voitte miettiä mitä kulttuurinalan työ olisi ilman tekijänoikeutta tai millaista se olisi jos sitä ns. löysättäisiin yhtään sen enempää kuin mitä se on jo ennestään ja juuri siksihän ns.piratismis rehottaa.
  Toisaalta sitten jos sitä löysättäisiin niin ONNEKSI katoaisivat myös tekijät joten se joka kannattaa tekijänoikeuksien purkamista ei saisi enää sitä mitä himoitsee…kulttuurinalalla paiskitaa oikeita töitä, joista tekijöidensätulisi saada myös palkka. On naiivia perustella tekijänoikeuksien purkamista esim kommentilla että se hyödyttää pieniä artistejä tms. se on todella naiivin tietämätöntä.
  Tosiasiassa talkootyökään ei ole vierasta kulttuurinalalla..mutta tuskinpa sinäkään antaisit rakentamaasi tietokonetta hyvantekeväisyyttäsi kelle tahansa vastaantulijalle. Mietippä sitä?
  Vai antaisitko, jos pitäsi valita voileipä vai ilman voi leipää? Tähän asiaan liittyy hyvin paljon arvokysymyksiä.
  Sain sellaisen käsityksen että ajatte asiana esim. sitä että kulttuurinalan toimijoiden tulisi ns. luovuttaa teoksensa yleiseen käyttöön jonkunlaisina yleisinä versiona.
  Puhuitte siinä muusikoista..olisihan se tyhmää sillä nettihän on jokatapauksessa täynnä piraattimusiikkia..miksi muusikon itse tulisi vaivautua..työhön liittyy paljon muutakin kuin se keikkojen vetäminen..ja TODELLISUUDESSA kulttuurinala on kuitenkin HUOMATTAVASTI laajempi kuin pelkästään musiikki..ja musiikki on oikeastaan ainoa millä asiat on näennäisesti ja pintapuolisesti”kunnossa” ja TEKIJÄNOIKEUS KOSKEE KAIKKIA kulttuurinalantoimijoita omine ohjeistuksineen…ilmeisesti tämä ns.puolue on lähtenyt liikkeelle sieltä missä mm.piratismi kukoistaa…sitäpaitsi piratismiä voisi verrata juuri tuohon tietoliikenteen “urkkimiseen” siten, että jokakerta kun artistilta tai taiteilijalta yleensäkkin piratoidaan jotain on tapahtunut tietoliikenne urkkimsta ja varastamista. ..
  Ilmeisesti teillä ei ole todellisuudessa oikeaa tietoa kulttuurinalasta tai niistä vaikutuksista mihin esim. tekijänoikeus vaikuttaa tosi elämässä…vaan nämä hienoihin kaapuihin puetut sanat on tietämättömyydestä peräisin olevaa sanahelinää. Harmin paikka sillä asiat olivat tarkeitä..

  ————————————————————————————–

  Taidemielipuoli
  Kirjoittanut August 25, 2008 12:14 pm | #

  ps. ja ei ole demokratiaa haluta viedä kulttuurinalalata niitä vähäisiäkin toimeentulomahdollisuuksia jotka tekijänoikeudet sentään jotenkuten määrittelevät. On aivan eriasia kirjoitella ja julistaa ns. vapautta tekijänoikkeuksista blogi KIRJOITUKSISSA kuin julistaa tekijänoikeuksista vapautta silloin kun on kyse tekijöiden toimeentulosta joten nämä asiat eivät ole millaantavalla rinnastettavia toisinsa. Tekopyhyys pois kun on kyse oikeista asioista.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Muutkin ovat kommentoineet meidän juttujen sisältävän ristiriitoja, mutta se on lähinnä johtunut siitä, ettei ole ymmärretty mitä tarkoitetaan tai ei ymmärretä oleellisia termejä. Piratismilla itse tarkoitan kaupallista hyötymistä toisen tekemästä työstä ja yksityisellä kopioinnilla taas netissä tapahtuvaa tiedostojen jakoa, digiboksinauhoittamista, kasettinauhoittamista ja niin edelleen. Tekijänoikeusmafia toki sotkee nämä termit tahallaan toisiinsa oman etunsa nimissä ja tämä on myös yksi syy puolueen nimelle. Emme ole sallimassa piratismia, vaan yksityistä kopiointia. Tilanne on itse asiassa ihan sama, kuin kasettien kanssa aikanaan. Kopiointitapa vaan on tehokkaampi. Ennen kopioitiin kasetit mitä lainattiin videovuokraamosta tai kirjastosta tai sitten suoraan telkkarista. Nyt kopioidaan suoraan toisella olevasta kopiosta. Ei siis mitenkään niin ihmeellistä? Kannattaa myös muistaa, että yksityisen kopioinnin salliminen juontaa itse asiassa juurensa puolueen muista tavoitteista, joita ovat yksilön oikeuksien, erityisesti yksityisyyden suojan ja sananvapauden, turvaaminen sekä kuluttajansuojan toteutuminen myös sähköisessä kaupankäynnissä.

  Väite, että tekijät katoaisivat jonnekin on todella omituinen. Sama väite oli pinnalla, kun yksityistä kopiointia telkkarin kohdalla laillistettiin (tai jätettiin kieltämättä). Kuitenkin musiikkiala ja elokuva-ala on ollut hirveässä kasvussa sen jälkeen. Kuvataiteeseen ei kasettikopiointi tai nettikopiointi taas liity oikeastaan mitenkään. Eihän tällaisen työn arvo pitkälle määräydy sen mukaan mitä kuvassa on vaan sen mukaan kuka sen on tehnyt. Välikädet kyllä menettävät tämän laillistamisen jälkeen paljonkin tuloja. Kun tekijä kommunikoi suoraan asiakkaansa kanssa, ei väliin tarvita ylimääräisiä organisaatioita. Toisaalta taas teosten hinta pienenee, jolloin niiden kulutus taas kasvaa ja myös tekijän itse saamaa osuutta on myös jossain vaiheessa mahdollista kasvattaa ilman vaikutusta myyntiin.

  En antaisi rakentamaani tietokonetta hyväntekeväisyyttäni kellekään. Myisin sen kerran, mutta en odottaisi siitä samasta tietokoneesta tuloja lapsenlapsilleni.

  Se miksi puhumme suurimmaksi osaksi musiikkialasta on se, että levy-yhtiöiden kartelli pitää asiasta ylivoimaisesti eniten mekkalaa. Tämähän johtuu tietysti siitä, että he aidosti kärsivät yksityisestä kopioinnista, koska ihmiset eivät enää tarvitse levy-yhtiötä suorittamaan kopiointia heille. He voivat tehdä sen paljon helpommin ja halvemmalla itse. Silti levy-yhtiöiden tarve artisteille markkinoijina ei ole katoamassa minnekään. Levy-yhtiöt joutuvat kuitenkin radikaalisti pienentämään voittohaaveitaan ja yritystensä kokoa. Kunhan uudet sivumme valmistuvat, tulemme käsittelemään kaikkia muitakin aloja tarkemmin. Emme siis ole unohtaneet sinunkaan harjoittamaasi alaa.

  Ja vielä näin lopuksi, että Piraattipuolueella on täysi intressi varmistaa tekijöiden toimeentulo tavalla tai toisella. Tekijän on vain nykymaailmassa osattava toimia muiden kaupallisten toimijoiden tapaan, eikä piilossa joidenkin haitallisten lakien takana. Tekijän pitää voida osata markkinoida teoksiaan ja hinnoitella ne oikein, sekä keksiä ratkaisuja tulojen maksimoimiseksi vallitsevan lainsäädännön mukaan. Erilaisia tukia olemme pohtineet aloitteleville luovan työn tekijöille. Ja mikä parasta, uskomme vilpittömästi yksityisen kopioinnin sallimisen itse asiassa kasvattavan luovan työn tekijöiden tuloja välikäsien menetysten kustannuksella. On olemassa palveluideoita, jotka mahdollistavat tämän, kunhan laki vain mahdollistaisi nämä palvelut.

  Profiilikuva käyttäjästä Henu

  Henu

  said

  Minä antaisin tietokoneeni mielelläni ilmaiseksi ihan kenelle tahansa, jos voisin tehdä siitä kopion muutamassa minuutissa ilmaiseksi siten että minulle jäisi alkuperäiskappale.

  Profiilikuva käyttäjästä Anonymous

  Anonymous

  said

  Ymmärrän oikein hyvin mitä on piratismi..olen vain sitä mieltä että kirjoituksissanne on asioita jotka sulkevat toinen toisiaan pois arvoristiriitojen vuoksi..ehkäpä kannattaisi miettiä tarkemmin..nimittäin ihan selkeästi paistaa se ettei ole todellista tietoa kulttuurinalasta ja sen toiminnasta vaan ns. tieto perustuu ns. vasemmankäden tietoon..halusin tämän sanoa vain siksi että aluksi luin teidän blogianne oikein kiinnostuneena mutta nyt kaikelta on pohja poissa ikäväkyllä.
  Ette selvästikkään tunne alaa kun olette vaatimassa esim. heikompien suojan poistamista..sillä myös esim. suoja-ajan lyhentäminen olisi sitä.
  Sitäpaitsi kulttuurin alaa ei voi verrata perinteiseen ja vanhanaikaiseen markkinatalous kulutushyödyke toimintaan sillä jos ja VAIN jos on niin irstas että yleensä vertaa niin maatalous ja kulttuurinala ovat yhteiskunnallisesti samantapaisia aloja ja jos ei sitä ymmärrä niin ei ymmärrä kulttrinalasta 0% enempää..ja ns. tieto on vielä vähäisempää hapatusta, jolla ei ole minkäänlaista kunnollista käytännön perustelua paitsi tekijöiden HYÖDYNTÄMINEN.

  Profiilikuva käyttäjästä Bercon

  Bercon

  said

  Olisi varmaan hyvä tarkentaa mitä kuvataiteen alalla tarkoitetaan. Kuuluuko siihen digitaalinen grafiikka (2d/3d), valokuvat, fyysiset maalaukset, veistokset jne.?

  10 vuoden suoja-aika näille on mielestäni näille aloille melko riittävä ja mahdollistaa tekijälle elinkeinon.

  Olen itse tietokonegraafikko, artisti tai jotain sinne päin joten tunnen alaa jonkin verran vaikkakin olen varsin uusi alalla.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Minä en grafiikka-alalla ole, joskin maataloudesta tiedän aika paljon, vaimo kun maatalouslomittajanakin toimii, mutta en kyllä alkaisi maatalouteen vertaamaan missään kohtaa.
  Niin ja anoppi toimii graafisella alalla valokuvaamisen ja graafisen suunnittelun puolella, häneltä en toistaiseksi ole kuullut harmistunutta mielipidettä, mutta ehkä asiaan vaikuttaa se että on paljon helpompi kertoa asioista kasvotusten.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Viitsisitkö Taidemielipuoli tuoda nyt tähän esiin vähän esimerkkejä ristiriidoista, jotta niitä voisi tässä yrittää korjaillakin?

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Taidemielipuoli, jos liität tähän ketjuun todellista tietoa kulttuurinalasta (siis juuri sitä, mikä sinusta piraattipuolueelta puuttuu), niin voidaan myös yrittää keskustella sen pohjalta.

  Profiilikuva käyttäjästä Anonymous

  Anonymous

  said

  Tästäpä tulikin nyt monta kommenttia asiaan.Yritän niihin vastata tässä mahdollisimman lyhyesti jotta olisi mahdollisimman selkeää.
  Ensinnäkin puhuin yleisesti kuvataiteesta.
  Kuvataiteeseen kuuluu kaikki se perinteellinen mitä on mutta myöskin uusien tekniikoiden tuomat omat haasteensa mukaanluettuna esim. digitaalinen grafiikka tai vaikkapa tyyliin hologrammi veistokset jos niikseen tulee. Itse olen tallainen kymmenisen vuotta alaa tehnyt ja kokenut. Tälläkin hetkellä jokainen joka TOIMII kuvataiteenalueella voi ITSE ITSENÄISESTI poistaa omilta töiltään ns. tekijänoikeudet tai niiden osan jos haluaa, joten se ei todellakaan ole ongelma tekijän kannalta missään vaiheessa vaikka tekisi esim. taidettaan neitssä ja erityisesti siellä. Pienoisia ongelmia oli Kuvaston (vastaava elin kuin Teosto on muusikoille)kanssa alkuvaiheessa, mutta nekiin on nyt korjattu ja sen toimintaa parannetaan kokoajana. Ongelma on AINOASTAAN sillä joka käyttää kulttuuria jollain tavalla. Se että mikä kuuluu kuvataidekenttään, koska se on moninainen, ei olekkaan mielestäni se mikä on oleellista tässä asiassa vaan oleellista on se että kun lainsäädännöllä pyritään turvaamaan ns. heikommassa asemassa olevan ns. oikeusturva niin jos vaikkapa tekijän oikeuksiin liittyvää suojaa esim. vaikkapa sitä suoja-aikaa aletaan purkamaan se HEIKENTÄÄ jo ennestään ns. heikommassa asemassa olevan toimijan asemaa kentällä ja lähtökohta ASETELMAT tekemiselle huononevat entisestään. Sillä (tässä sitä käytännön faktaa sitten tulee) esim. käytännössä jos sanotaan nyt vaikka että maalausten (pakko ottaa yksinkertainen esimerkki sillä muuten tulee romaani) ns. suoja.aikaa lyhennettäisiin menisivät juuri ja nimenomaan ne jälkeläisille kuuluvat perinnöt samalla ja on usein niin, että itse taiteilija ei ole varsinaisesti muuta jättänyt jälkeensa kuin ne teoksensa…joten on aivan kohtuullista että ne myös ns. pysyvät niillä kelle ne on tarkoitettu. Eihän perinnöksi jäänyttä vaikkapa maatilkkuakaan pakkolunasteta missään vaiheessa täysin syyttä. Vaikka kulttuuri onkin tietyssä mielessä yleismaailmallista niin ei se oikeuta kuitenkaan sen ryöstämiseen yleiseen käyttöön.
  Toinen asia oli sitten tämä asia kun sanoin että taidetta/kultuuria voi rinnastaa yhteiskunnassa maatalouteen yhteiskunnallisesti katsottuna. Niin se on kyllä aivan takuu varmasti totta ja ainoa oikea paikka sitä rinnastaa. Annanpa tähän nyt esimerkin jotta ajatuskulku hiukan selkeäsi sille joka ei sitä osaa lukea. Sanon sen maatalouden mukaan. Pohjimmiltaan maatalous tuottaa ihmisille ravintoa joka on elämisen ehto ja jos vaikkapa syttyisi sota ( tai mikä hyvänsä maailmanlaajuinen katastrofi vaikkapa ilmastonmuutoksen tuomat ympäristöön liittyvät katastrofit) niin maalla on hyvä olla sen verran omavarainen, että se pystyy tuottamaan edes peruselintarvikkeet kansalaisilleen..eli maataloutta on sen tähden oikeastaan pakko tavalla tai toisella tukea, jotta se ei vaikkapa kärjistetymmillään kaatuisi siihen että maaailmalla tuotetaan yleismaailmallisesti vaikkapa hurjan halpaa kananlihaa.
  No miten se sitten liittyy taiteeseen? Ihmettelee joku. Se liittyy kuvataiteeseen siten, että koska KAIKKI taide ei ole kaupallista niin täytyy olla paikka ja tilaisuus (edes jonkunlainen ) KORKEAKULTTUURILLE jossa myös se taide joka EI ole sitä massataidetta voi rauhassa kasvaa ja kukoistaa..siis riippumattomana yhteiskunnan esim. taloudellisita pyrkimyksistä tai muista sen heilahduksista. Mitä on jäänyt jäljelle vaikkapa kivikaudelta? miettikääpä sitä? se on tietenkin kulttuuriantropologisten löydöstensä lisäksi juuri se mitä me kutsumme taiteeski tavalla tai toisella..vaikka se ei olekkaan ollut aikalaisilleen taidetta siinä merkityksessä missä sen tänäpäivänä ammatilaiset ymärtävät.

  Sillä on taidetta ja taidetta ns. kuluttaja ei todellakaan ole ammattilainen siinä, että osaa päättää välttämättä mikä on esim. taidetta tai saatika sitten edes mikä on HYVÄÄ taidetta. (tiedän että tähän voi väittää vastaan mutta kun aika iso osa ns. tavallisista ihmisitä jauhaa vain sitä samaa ja samaa ymmärtämättä edes mitä puhuu ..niin en viitsi sen kummemmin tätäkään selitellä ainakaan nyt) Jos niin olisi niin tänäkin päivänä esim.maalattaisiin maisematauluja ja kukkatauluja sellaisina kuin ne olivat 200vuotta sitten. ..se on vain fakta ..samoin on musiikissa..se mikä menestyy taloudellisesti ei todellakaan välttämättä ole se joka on musiikkia isolla M:llä. se minkä näen hyväksi tässä ns. piraattipuolueen toiminnassa on esim. se että halutaan ns. taistella isojen levyyhtiöiden valtaa vastaan..mutta nämä asiat eivät todellakaan onnistu sillä että tekijänoikeutta aletaan purkamaan.

  Sitten niistä ristiriidoista. Niitä kertakaikkiaan (jo lyhyellä lukemisella) on niin paljon että pitäisi todella oikein lukemalla lukea joka rivi uudestaan ja uudestaan ettei niitä löytyisi..voi olla että ehkäpä tässä joku kerta teenkin niin kun on siihen aikaa..mutta sanotaan nyt asia sitten vaikka näin Sauli Niinistö sanoi olevansa koko kansan työväen presidentti ehdokas ja sitähän hän ei tietenkään mitenkään voi olla sillä aateeperustat vain sulkevat toinen toisiaan pois käytännössä. no..pitää katsoa jos jossain välissä jaksan paneutua asiaan oikein todella kunnolla.

  Profiilikuva käyttäjästä Bercon

  Bercon

  said

  En kyllä ymmärrä miten tekijänoikeuden rajoittaminen kymmeneen vuoteen heikentäisi mitenkään merkittävästi kuvataitelijoiden elinkeinoa. Ei keneltäkään tulla kymmen vuoden päästä mitään fyysisiä esineitä kuten tauluja tai patsaita hakemaan pois, vaan sallitaan niiden kopioiminen ilman korvausta tekijälle. Eikai kuvataitelijan lapset tai muut sukulaiset voi olettaa elättävänsä itseään kymmeniä vuosia sitten tehdyillä sukulaisen tauluilla taikka muilla töillä? Kyllä jokaisen pitää valmistautua elämään ihan omilla ansoillaan eikä muiden aikaansaannoksilla. Itse olen ainakin tehnyt taidetta ihan omaksi huvikseni, en siksi että voisin myydä kyseiset teokset vuosien päästä hyvään hintaan.

  En kyllä ymmärrä alkuunkaan miten tekijänoikeuksien poistaminen vaikuttaisi ei kaupalliseen taiteeseen tai marginaalitaiteeseen kun niillä alunperinkään ollut mitään intressiä tienata rahaa? Jos teoksen tekijänoikeudet viedään ei se tarkoita sitä että kyseinen teos lakkaa olemasta. Kun teosta saa vapaasti levittää ja käyttää sehän vain lisää sen kulttuurillista arvoa ja siitä on jotain iloa kaikille.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=Taidemielipuoli]Sillä (tässä sitä käytännön faktaa sitten tulee) esim. käytännössä jos sanotaan nyt vaikka että maalausten (pakko ottaa yksinkertainen esimerkki sillä muuten tulee romaani) ns. suoja.aikaa lyhennettäisiin menisivät juuri ja nimenomaan ne jälkeläisille kuuluvat perinnöt samalla ja on usein niin, että itse taiteilija ei ole varsinaisesti muuta jättänyt jälkeensa kuin ne teoksensa…joten on aivan kohtuullista että ne myös ns. pysyvät niillä kelle ne on tarkoitettu. Eihän perinnöksi jäänyttä vaikkapa maatilkkuakaan pakkolunasteta missään vaiheessa täysin syyttä. Vaikka kulttuuri onkin tietyssä mielessä yleismaailmallista niin ei se oikeuta kuitenkaan sen ryöstämiseen yleiseen käyttöön.[/quote]

  Anteeksi etten nyt ehdi ottaa muuhun kantaa, mutta esimerkki ainakaan ei toimi.
  Jos sille taiteilijalle jää se taulu kotiin, niin ei kukaan sitä mene perikunnalta varastamaan, perikunnalla on täysin samanlainen oikeus myydä se taulu kuin maalarillakin aikoinaan olisi ollut. Taulu voi kulkea vaikka sata sukupolvea suvussa ellei ketään kiinnosta sitä myydä. Eikä alkuperäistaulu arvoaan menetä mihinkään vaikka joku samanlaisen taulun maalaisikin, ei edes siitä vaikka taulusta leviteltäisiin valokuvia.

  Profiilikuva käyttäjästä Anonymous

  Anonymous

  said

  voi hyvänen aika että menee vääntämiseksi ja sanoilla leikkimiseksi nyt. Itse puhuin nyt siis SUOJA-AJASTA…enkä halpajulisteista..voinhan itsekkin julkaista julisteen jos haluan töistäni ja antaa sen vaikka jokaiselle vastantulijalle jos haluan. ..ei se siitä ole kiinni.

  Profiilikuva käyttäjästä Anonymous

  Anonymous

  said

  Nyt kyllä sotket selvästi asioita urakalla ja nämä asiat ovat näkökulmia. On ihan eriasia olla joku huvikseen harrastelija kuin ammattilainen. Tässä taitaa nyt olla niin paljon puhumista että on parempi vaieta sillä pitäisi selittää kaikki näköjään aivan alusta asti ja juurta jaksain…no se on varmaan niin myös tässä piraattipuolueen toiminnassakin.
  Mielipide eroja joita on sekä meillä oikeilla tekijöillä että niillä jotka haluavat siitä hyötyä. Koska tekijänoikeuksien purkaminen on juuri sitä. En muuten puhunut mitenkään marginaalitaiteesta..heh,heh hauska sanakin..se on vielä sitten ihan oma juttunsa kokonaan..sillä taide on yhteiskunnnallisesti katsottuna kokoajan marginaalissa muutenkin. Ilmeisesti et ymmärtänyt ollenkaan mitä tarkoitin kaupallisella taiteella..no samapa tuo.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=Taidemielipuoli]voi hyvänen aika että menee vääntämiseksi ja sanoilla leikkimiseksi nyt. Itse puhuin nyt siis SUOJA-AJASTA…enkä halpajulisteista..voinhan itsekkin julkaista julisteen jos haluan töistäni ja antaa sen vaikka jokaiselle vastantulijalle jos haluan. ..ei se siitä ole kiinni.[/quote]

  Niin siis hetkinen? Et kai kuvittele, että omistusoikeus teoksiin lakkaa kun Suoja-aika loppuu? En nyt saa kovin varmaksi selkeää kuvaa kirjoituksestasi, mutta tuntuu siltä kuin ajattelisit taulut revittävän perikunnan seiniltä kun suoja-aika päättyy.

  Profiilikuva käyttäjästä Anonymous

  Anonymous

  said

  En tietenkään sehän olisi hölmöä kuvittele moista että työt vietäisiin seiniltä…ehkäpä hieman rajusti yhdistetyn rinnastuksen annoin..no tarkoitan sillä vain sitä, että on aivan oikein että perikunta saa teoksesta itselleen hyötyä pitkänkin aikaa tekijän kuoltua. Sillä jo sjoku siitä hyötyy on se hyvä että se on edes suulainen sillä mielestäni taide ei ole yleistä omaisuutta vaikka niin usein saatetaan ajatellakkin ja Sillä asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa etteikö tekijä tai perikunta voisi teosta myydä..Tietenkään ..hupsu ajatuskin. Niin ja siitä rinnastuksesta siihen perintöön niin se oli oikein osuva…mutta itse kyllä alan näkemään tämän keskustelun hieman hankalana ja jopa turhaksi siksi että pitäisi joka asia alkaa näköjään vääntämään rautalangasta erikseen se vain pahentaa ja vahvistaa sitä käsitystä että täällä lukijat eivät tiedä asiasta mitään sillä aivan varmasti jokainen kulttuurinalan ammattitekijä joka on työssä tietää mistä puhun..no kirjoitettu teksti on sitä..samoin on myös taulu.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin