Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kysymys puheenjohtajalle

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kysymys puheenjohtajalle

Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä sekunda sekunda 10 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  Voisivatko puheenjohtava ja muut aktiivit vastata kysymykseen rehellisesti.

  Puolueohjelma oli hyvä ja puolueen idea on hyvä kannatettava. Yhteistyö muitten piraattien , eli Ruotsalaisten kanssa sekä EU:n tasolla, samalla ideologialla ja samanlaisella puoluejärjestelmällä on varmasti tarpeen liikkeen uskottavuuden ja vaikuttamismahdollisuuden kannalta. Tätä varten tarvitaan juuri tälläistä selkeää ja fokusoitunutta toimintaa.

  Minulle ei tulisi mieleenkään yrittää tuhota tätä alkavaa puoluetta ja kavereita jotka on esim. koodannut nämä sivut ja rahoittanut toiminnan. Mun mielestä teillä on täysi oikeus tehdä puolueen kanssa niinkuin parhaaksi näette! Toki olisi mukavaa kuulua johonkin puolueeseen joka on omia arvoja lähellä ja kunnioittaa samoja asioita kuin minä. Kuitenkin, minulla, ja varmaan monella muulla potentiaalisella piraatilla, on myös muita tärkeinä pitämiä arvoja.

  En halua tai vaadi että puolueohjelmaan kirjataan mitään muuta kuin se mitä sinne on jo kirjattu, en myöskään halua että puolue tai puheenjohtava ottaa kantaa johonkin muuhun asiaan kuin piratismiin liittyvään. Kaikista muista kuin piratismiin liittyvistä asioista olen jäsenenä valmis kantamaan vastuun henkilökohtaisen vastuun (taustatietojen selvittäminen, mielipiteen perustelu yms.), enkä tule liittämään asiaan puolueeseen muuten kuin olemalla puolueen jäsen.

  Siis kertokaa, miten puolueen aktiivit suhtautuvat sellaiseen jäseneen joka selkeästi kertoo haluavansa olla ehdokkaana/muuten vaikuttaa myös muihin asioihin kuin piratismiin.
  kyseiset asiat voivat olla vaikka mitä taivaan ja maan välillä, ja hyvin luultavasti vaikeasti/erittäin vaikeasti käsiteltäviä.

  Onko tälläisen jäsenen mahdollista toimia puolueessa? Tulevatko aktiivit savustamaan henkilön ulos toiminnasta suoraan -> tossa on ovi, painu hippi vittuun, tai epäsuorasti, esim. harjoittamalla mykkäkoulua jäsentä kohtaan puoluekokouksessa, jyräämällä jäsenen esittämät asiat tai henkilö itse keskusteluissa ja äänestyksissä. Yleisesti käyttäytymällä kylmästi ja ignoroimalla. Tällä siis viitataan niihin kaikkiin mahdollisiin tapoihin millä ihmisen voidaan savustaa ulos ryhmästä epäsuorasti.

  Jos toiminta on yllämainitun tapaista, on ainakin minun turha osallistua toimintaan. Ja on varmaan puolueellekin helpompaa jos siitä saadaan heti aluksi poistettua epämiellyttävä aines. Kuten joku mainitsi niin piraattipuolue ei ole radikaalien aatteiden kaatopaikka. Puheenjohtavakin taisi mainita ettei halua puolueesta mitään muuta kuin piraattipuolueen.

  Eli antakaa siis selkeä vastaus. Onko puolueen riveissä mahdollista olla myös muiden aatteiden kanssa. Sanokaa ei tai kyllä!

  Profiilikuva käyttäjästä kyuu

  kyuu

  said

  Kyllä.

  Tarkempi vastaus: on tärkeää korostaa hyvää poliittista tapaa, kuten tässä todettiinkin. Asiat pitää pystyä perustelemaan ja jos niitä ajaa vahvasti, niistä pitää puhua vahvalla asiantuntemuksella. Se edellyttää myös vasta-argumentteihin tutustumista kuten myös ilmapiirin haistelua. Jälkimmäisellä viittaan siihen, että tietyt ajatukset eivät vain uppoa esim. mediaan tai massoihin hyvin ja voivat aiheuttaa hallaa. Se ei tarkoita, etteikö niistä voisi tehdä ajamaansa asiaa, mutta vahvaa peiliin katsomista on harjoitettava.

  Toisekseen, on mielestäni eduksi että vaalien alla ehdokkailla on kuitenkin isoimmalla näkyvillä Piraattipuolueen päätavoitteita – ainakin jollain sanamuodolla. En kuitenkaan osaa pidemmin miettimättä sanoa onko tuo vain kiva idea vai pitäisikö jotenkin pontevamminkin suositella. Nopea takapuolituntuma sanoisi, että tästä ei pidä tehdä suunnatonta ongelmaa.

  Muoks: Lisäisin vielä, että tämä implikoi haasteita kaikille puolueen jäsenille. On hyväksyttävä se, että puoluetoveri on joistain asioista eri mieltä. On pystyttävä hyväksymään tämä erimielisyys ja osattava arvostaa sitä, että toisella on oma perusteltu mielipiteensä. Tämä ei ole lähelläkään mahdotonta, mutta se on jokaisen iskostettava takaraivoon.

  Pidemmän päälle tämä kaikki voi olla myös rikkaus. Käännetään asia ylösalaisin ja lähdetään väitteestä piratismi on 15-20v nörttien uhmailua. SEURAA FIKTIIVISTÄ DRAMATISOINTIA: Entäs jos meillä onkin ehdokkaana myös 50v vegaani joka ei käytä tietokonetta, kymmeniä vuosia Gramexin/Teoston alla toiminut muusikko, örisevä panimoliittoa tukeva äijä(tm) ja vaikkapa usean eri uskontokunnan edustajia. Tällöin piraattiaate onkin yhtäkkiä paljon laajempi käsite ja kaupan päälle murtautuu irti rajoistaan.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Kyllä, kunhan puolueen ydinohjelma on ensimmäisellä sijalla.
  Toisin sanoen, muiden asioiden ei saa antaa estää tai häiritä perusperiaatteiden ajamista.

  Hieman sumeaa, mutta ei sitä kauhean tarkemmin ehkä voi ilmaista.

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Kyllä, jos tämä on edes mikään kyllä/ei-kysymys. Ei ketään mistään puolueesta savusteta ulos. Puolueen ja ehdokkaan välisistä erimielisyyksistä ei kannata tehdä suurta numeroa, vaan neuvotella rauhallisesti asiat selviksi. Politiikka on aina hyvin turhauttavaa: ei sen kansanedustajan ääni siellä eduskunnassa paljoa paina. Oli puoluekuri miten tiukka tahansa, aina voidaan myöntää poikkeuslupia ja sen sellaisia.

  Mitä edes tarkoittaa haluaa vaikuttaa muihin asioihin? Aivan varmasti edustaja voi ainakin puhua yksityishenkilönä tai toimia muissa organisaatioissa muidenkin asioiden puolesta, vaikka ne eivät liity piraatteihin millään tavalla. Äänestyskäyttäytymisstrategia on kai vielä mietinnän alla, ja siihen ehdokkaan tulisi mielestäni sitoutua, poislukien jotkut poikkeusluvat.

  Periaatteen tulisi olla se, että puolueen agenda on aina etusijalla. Tähän kuuluu myös se, että puolueohjelman edistämiseksi piraattikansanedustajan tulisi olla aina valmis neuvotteluihin muiden puolueiden kanssa. Ehdottomat kannat ja jatkuva omantunnon mukaan äänestäminen ovat tie tuhoon. Jopa vihreät ovat mukana ydinvoimamyönteisessä hallituksessa!

  En ota nyt kantaa siihen, pitäisikö edustajan äänestää tyhjää, äänestää omien mielipiteiden mukaan, äänestää puoluelaisten mielipiteen mukaan vai miten.

  Muokkaus: En tajunnutkaan että puhuit muusta kuin piraatteja koskettavista asioista. Mehän nimenomaan haluamme, että ainoa meitä yhdistävä tekijä on piraattiaate! Siis totta kai kyllä!

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Offtopic: Miksi vihreät eivät olisi kannattamassa ydinvoimaa, kun se on kuitenkin erittäin luontoystävällinen tapa tuottaa halpaa energiaa ja paljon? Ne jotka vastustavat ydinvoimaa eivät tiedä miten se toimii. Muistan hyvin, kun jotkut villapipot jossain Helsingin kadulla pari kesää takaperin opettivat ohikulkijoille kuinka paljon ydinvoimalan piipusta pukkaa ulos vesih…. siis radioaktiivisia aineita :)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Syynä todennäköisesti uraanikaivosten ongelmallisuus, haitallinen meriveden lämpeneminen ja teoreettinen riski kriittisestä tilanteesta joka voisi saastuttaa koko lähialueen.

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  Mikä loppupeleissä on se asia jota haluat ajaa AnttiN? Tulee melko kryptistä ja kiertelevää tekstiä imo :)

  Profiilikuva käyttäjästä sekunda

  sekunda

  said

  [quote=ohplzstfu]Mikä loppupeleissä on se asia jota haluat ajaa AnttiN? Tulee melko kryptistä ja kiertelevää tekstiä imo :)[/quote]

  Mielestäni se on tullut aika selkeästi esille tuolla Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin -topicissa ^^

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin