Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Kysymys

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi Ruuhijarvi 7 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  Miten pääsee puhenojhtajan paikkaan? Mitä taitoja tai tietoja pitää olla?

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Puolueen puheenjohtaja valitaan jäsenäänestyksellä sen kokouksessa.

  Quote:
  6 § Hallitus
  Yhdistyksen asioita hoitaa puoluehallitus, johon kuuluvat valitut puheenjohtaja, 1–3 varapuheenjohtajaa ja 2–20 muuta varsinaista jäsentä sekä 0–10 varajäsentä.

  Hallituksen puheenjohtajana, varapuheenjohtajana, hallituksen jäsenenä tai varajäsenenä voi toimia ainoastaan yhdistyksen äänioikeutettu jäsen.

  Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai muu jäsen tai koko hallitus voidaan yhdistyksen kokouksessa vaihtaa tai hallitusta täydentää uusilla jäsenillä myös kesken toimikauden meneillään olevan toimikauden loppuajaksi.

  Puoluehallitus on nyt toiminut puolitoista vuotta, ja uusi jäsenäänestys hallituksen valitsemiseksi järjestetään ensi kevätkokouksessa. Ennen kevätkokousta ilmaantuvat ohjeet hallituksen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi, jäseneksi tai varajäseneksi hakemiseen.

  Puheenjohtajan pallille pääsemiseen vaaditaan sitä, että saa enemmistön äänioikeutetuista puolueen jäsenistä puolelleen. Puolueen säännöt eivät varsinaisesti aseta muita ehtoja kuin puolueen jäsenyyden, mutta käytännössä tietysti vaaditaan enemmän, jotta saa vakuutettua muut puoluelaiset omista kyvyistään. Sen lisäksi Palmulehto on tähän asti hoitanut hommansa hyvin, joten en usko, että häntä olisi kovin helppo syrjäyttää.

  Mikäli Palmulehto päättää jostain syystä jättää tehtävänsä, valitaan tietysti uusi pj. Sen jälkeen vahvoilla puheenjohtajakisassa ovat todennäköisesti he, jotka ovat aiemmin toimineet aktiivisesti puolueen asioissa, ja joiden kyvyistä on jo puoluelaisten keskuudessa vahva ja hyvä käsitys.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin