Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Lääkepatentit

Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä smarko smarko 8 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Patenttikeskustelua aiheesta lääkkeet.
  Alkuun pistän Antti Heikkilän ajatuksia linkiksi. Antti tyhjentää asiaa niin tehokkasti että asian uudelleen kirjoittaminen tuntuu turhalta. Lukekaa ja kommentoikaa.

  http://www.anttiheikkila.com

  / lääketeollisuus. Toki paljon muutakin hänen sivuiltaan löytyy johon en ota kantaa.

  Profiilikuva käyttäjästä smarko

  smarko

  said

  INTRO

  Tämä viestini liittyy markkinointiin, yritys-/tuoteimagoon, markkinasegmentointiin, sekä tästä kuultaa läpi kasvava mielenkiintoni ”avointa lääketiedettä” kohtaan (vaihtoehtoisesti ondemand-periaatteella yksittäiskappaleen tilaaminen suoraan valmistajalta). Kimmokkeen tälle sain siitä huomiosta, että sitä tuotetta, johon olin jo ehtinyt mieltymään, ei enää saakkaan Suomesta ja näen syyksi muita syitä kuin tuoteinnovatiiviset syyt.

  KÄSITELLYT TUOTTEET

  Minulla on vielä muutaman kymmentä kappaletta jäljellä hyväksi kokemani tuotteen Gerimax Extreme Energy (valmistaja: norjalainen Axellus). Tuotteen kerrotaan sisältävän guaranaa, ginsengiä ja ruusunjuuriuutetta. Epäolennaisena seikkana mainittakoon, että opin tänään viimeeksi mainittua voitavan pitää kattonimikkeenä, johon sisältyy salidrosidit ja rosavinit, joista jälkimmäinen jakautuu edelleen rosiniin, rosariiniin ja rosaviniin (vrt. Omega-rasvahapot ja mm. EPA, DHA, GLA)

  Uudemmassa ”versiossa” eli tuotenimikkeeltään Gerimax Energy Maxissa ei guaranaa ja ruusunjuuriuutetta ole ollenkaan, mutta niiden sijaan on tullut nippu vitamiineja ja kivennäisaineita. Erityisen mielenkiintoista on, että ne ovat täsmälleen samat mitkä ovat kilpailevaksi katsottavaksi tuotteessa Bion3. Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon, että vaikka molemmissa tuotteissa on vitamiinien ja kivennäisaineiden määriksi kerrottu ”100% päivittäisestä suositusarvosta”, niin absoluuttiset arvot ovat silti ihan erilaiset. Sitä ei tuoteselosteissa kerrottu, minkä koodisia tai minkä maan suositusarvoja tarkoitettiin.

  SAATAVUUDESTA

  Siihen, että liikkuva myyjä (missä tahansa liikkeessä) esittää jonkin tuotteen saatavuudesta jonkin väittämän, olen jo oppinut suhtautumaan varauksella, koska ihmisten yleensäkin on kovin vaikeaa sanoa ”en tiedä” – joten he sanovat jotain, mikä saa heidät kuulostamaan siltä kuin he tietäisivät mistä puhuvat. Paitsi silloin kun he ounastelevat voivansa nolaavansa itsensä. Silloin ennakoiva ”en tiedä kuule ollenkaan tästä mitään” irtoaa oikein helposti. Näin ollen soittelin itse puolelle tusinalle suomalaisia asiaanliittyviä verkkokauppiaita ja kyselin saatavuudesta. Vastaukset noudattelivat samaa linjaa, mikä Axelluksen Suomen markkinoinnista vastaavan tahon verkkosivuilta ilmenee eli aiempaa ”versiota” ei ole enää saatavilla.

  Osa kauppiaista (puhelimeen vastanneista farmaseuteista) tiesi heti kertoa, että tuotetta ei ole saanut enää pitkään aikaan, osan piti se muualta varmistaa, osan ollessa hämmästyneitä, että heidän verkkokaupastaan löytyi Googlen kautta saapumalla vanhoja tuotetietoja, joita ei verkkokaupan omalla haulla edes löytynyt (kirjoittaja on tietotekniikan insinööriopiskelija, toim. huom.).

  Axellukselle itselleen en itseasiassa ole vielä soittanut. Kai se on antoisampaa spekuloida ensin. Axelluksen norjalaisilla sivuilla ei ole mainintaa siitä, että kyse olisi tuotteen versioinnin kautta tapahtuneesta korvaantumisesta. Lähinnä kerrotaan, että Norjassa tuotevalikoima rajautuu Gerimax-portfoliossa olevista tuotteista kahteen, joista toinen on juuri se, mihin itse olen mieltynyt. Norjalaisten sivujen englanninkielisillä versioilla sen sijaan on listattu puolisen tusinaa erilaista tuotevariaatiota.

  TUOTTEEN HILLITÖN HYÖTYVAIKUTUS

  Syyt sille, miksi pidän siitä tuotteesta, mitä ei siis ole saatavilla Suomessa, on sinänsä helppo määritellä sanallisesti. Positiiviset vaikutukset ovat aina selkeärajaiset, samoina toistuvat ja pitkään kestävät – kunhan vain ravitsemuksella puolella ei ole puutteita.

  Koska Suomesta juuri nyt saatavilla oleva tuote ei toimi juuri ollenkaan samaan tapaan ja sen ainoa ero kilpailevaan Bion3-tuotteeseen on lähinnä ginsengin sisältymisessä mukaan, päättelen tästä abduktiivisesti, että vaikutuksen täytyikin olla johtunut joko guaranasta tai ruusujuuriuutteesta, mutta koska guaranaa on mm. monissa energiajuomissa, eikä niillä ole samaa vaikutusta, ajaudun ajattelemaan, että vaikutus olisikin vain ja ainoastaan ruusujuuriuutteesta.

  Huomaankin, että ruusujuuriuutteella kerrotaan saatavan juuri niitä samoja vaikutuksia aikaan, mitä itsekin olen havainnut sillä ei-juuri-nyt-saatavilla olevalla tuotteella (poimittu Herbosuksen sivuilta):

  * antaa fyysistä ja psyykkistä kestävyyttä
  * parantaa kehon liikunnallista koordinaatiokykyä ja toimintanopeutta
  * parantaa muistia, keskittymiskykyä, oppimislykyä sekä henkistä suorituskykyä

  Kävin tänään ostamassa Lifen tuotesarjaan kuuluvia ruusujuuriuutekapseleita, mutta testaan niiden vaikutusta vasta huomenna. Toivon saavuttani niillä ainakin seuraavat aiemmin aina tavoittamani positiiviset vaikutukset:

  + toimeenryhtymiskynnys erittäin matala
  + urheilusuorituksiin, kuten lenkkeilyyn, lisäpuhtia (teho- ja jaksavuuslisään helpostikin pitkäkestoinen ja jyrkkä 300%:n nousu verrattuna olemiseen ilman)
  + stressitilanteissa keskittymiskyky tehostuu ja havainnointi siirtyy tehostettuun ”valppaustilaan” (mutta mieli tuntuu silti tyyneltä)
  + jaksaa lukea mitä tylsimmistä asioista mitä suurimmalla mielenkiinnolla (ja kirjoittaa.. :)

  Jos käy niin, että en saavuta tuolla ruusujuuriuutteella noita vaikutuksia, täytynee minun alkaa omin nokkineni käydä selvittämään esim. sitä mikä merkitys on rosinin, rosariinin ja rosavinin prosentuaalisilla suhteilla. Suomenkielistä keskustelua niistä ei löytynyt yhtään. Jos se taasen toimii, niin sitten mielenkiintoni laajentuu miettimään tarkemmin muitakin ruusujuuriuutteen vaikutuksia, joista vielä muutama poiminto Herbosuksen sivuilta:

  * torjuu elimistössä erilaisia stressitekijöitä, kuten kemikaali- ja säteilystressit
  * toimii antioksidanttina eli puhdistaa soluja haitallisista vanhentavista jäteaineista
  * parantaa levon ja unen laatua
  * tukee elimistön erilaisia torjuntamekanismeja ja immuunijärjestelmää

  AXELLUKSEN IMAGO

  Kun tarkastelen Axelluksen Suomen osaston sivuja ja erityisesti tuotemerkkien brandeja, niin niistä jää samantapainen kiiltokuvamainen vaikutelma kuin Prismasta: pikkunättiä, turvallista ja särmätöntä. Heidän Maxim-tuotesarjaansa kuuluvat kuntoiluun- ja suorituskykyynkään liittyvien tuotteiden joukossa ei ole mitään muuta kuin proteiineista, hiilihydraateista ja kivennäisaineista koostuvia tuotteita.

  Mahdollisesti sama linja jatkuu myös Orkla-konsernissa, jonka osa Axellus on.

  Jäävä vaikutelma saa minut miettimään, onko Gerimax Extreme Energy poistettu tuotevalikoimasta sen vuoksi, että sitä on ”liian helppo käyttää väärin”, joten on imagollisesti riskialtista pitää sitä valikoimassa? Mm. Helsingissä käydessäni kyseisen tuotteen vaikutuksessa minussa voi huomata siitä, että juoksen ylinopeutta asfaltoiduilla kaduilla – koska se vaan yksinkertaisesti käy niin vaivattomasti sen kera (myös palautuminen nopeaa).

  Teoriaa kiiltokuvaimagon ylläpitämisestä tukisi sellainenkin, jos Gerimax Energy Plus (saatavilla oleva vitamiineilla täydennetty tuote) olisi ginseng-lisän vuoksi useimmille ihmisille vain yhden tabletin verran sopiva, ylimääräisen tabletin aiheuttaessa kehon kuivumista ja vaikutuksen kääntymistä negatiivisemmaksi – tällöin halu välttää huonoa saisi pitäytymään muidenkin sisältyvien aineiden osalta suositelluissa arvoissa ”ihan itsestään”. Ainakaan oma kehoni ei siedä ginsengiä kovin paljoa kerralla.

  Toki voisi olla myös silkka liiketaloudellinen vaikutin eli tuotetta ei vain ole mennyt kaupaksi niin paljon, että siitä kertyisi riittävältä tuntuvaa rahavirtaa. Minulta meni pitkään ennen kuin huomasin uuden tuotteen korvanneen ”vanhan”, koska minulle riittää itseasiassa vähemmän kuin 1/16 tablettia per päivä. Eli käytännössä per päiväannos hintaa kertyi n. 0,03 euroa – aika vähän niiku.

  LÄÄKEPATENTIT JA KEKSINTÖJEN HYÖDYNNETTÄVYYS

  Vertaillessani sisällöltään lähes samankaltaisten tuotteiden Bion3 ja Extreme Energy Plus markkinointisivuja keskenään, nousi ensin mainitun kohdalla esiin sellainen ajatus, että voisiko tuotteiden (yleensä) valmisprosessiin kuuluvan dokumentaation tai niihin liittyvien patenttien vapauttaminen edesauttaa yksittäistä DIY-hengistä kotikäyttäjää mitenkään. Siis, jos tuotteen imeytymiseen ja käyttäytymiseen elimistössä vaikuttaisi kapselin rakenne itsessäänkin, niin kotikokki saisi ehkä itse aikaiseksi ”ihan kivan pirtelön”, johon aineet olisivat sekoittuneena, mutta jokin ”kapselointiin erikoistunut firma” voisi olisi tarpeen. Ellei sitten jotain näppärää ”just press the button”-tyyppistä laitetta olisi ostettavissa Mustasta Pörssistä.

  MUITA MIETTEITÄ

  Sinänsä, tämän asian vatvominen on saanut huomioni kääntymään ulkomaisten verkkokauppojen puoleen, mahdollisesti johtaen myöhemmin kitinään ”Tullin mielivallasta” tms., mutta se olkoon sitten oma mietintänsä.

  Luulen, että minun kismittää tässä asiassa myös intohimon yleinen katoavuus siihen mitä tehdään; tuotteistus ei ole itseisarvollisesti ole paha asia, mutta tuotteiden tekijöiden intohimo ei välity kuluttajalle asti, eivätkä osaavat tekijät pääse vapaammin koettelemaan kykyjään.

  Vaihtoehtoisesti yrityksien, pienistä yhden henkilöiden yrityksistä kansainvälisiin konserneihin toiminnalla voi olla listatut arvot ja väitetty missio, mutta käytännössä heitä kiinnostaa vain raha. Ohjelmistoteollisuudessa tämä on periaatteessa helposti huomattavissa, sillä ikivanhoja tuotteita myydään ”tyhmille asiakkaille” vaikka vuosikymmenet, lähinnä kuorrutusta välillä vaihdellen.

  Isommissa yrityksissä tämä voi johtua osittain siitä, että tuote on niin massiivinen, että sitä ei helposti muuteta; pienemmässä yrityksessä yrittäjälle voi riittää, että pari kertaa vuoteen uusi asiakas joku ostaa lisenssin tuotteeseen, johon hyvin harva uusi työntekijä haluaisi edes koskea. Onkohan lääkefirmoissa koskaan vastaavia tilanteita?

  Loppujen lopuksi huomaan taas päätyneeni kysymykseen: ”Mikä on elämän tarkoitus?”

  Minulle on kerrottu, että päädyn tähän kysymykseen aika usein.

  Profiilikuva käyttäjästä OjM

  OjM

  said

  ”+ urheilusuorituksiin, kuten lenkkeilyyn, lisäpuhtia (teho- ja jaksavuuslisään helpostikin pitkäkestoinen ja jyrkkä 300%:n nousu verrattuna olemiseen ilman)”

  Mitä ihmettä tuo tarkoittaa? Meinaat että jaksaa juosta nelinkertaisen matkan tavalliseen verrattuna vai kuinka? Kuinka kauan tuota pitää käyttää? Tahtoo kans. :D

  Tuosta hyödynnettävyydestä, jos tuo on patentoitu, voit kotona tehdä sitä itsellesi ihan niin paljon kuin lystäät. Myydä sitä ei saa.

  Vaikuttaa hieman mainokselta, vaivaa toki käytetty epätavallisen paljon…

  Profiilikuva käyttäjästä smarko

  smarko

  said

  OjM kirjoitti:
  Quote:Mitä ihmettä tuo tarkoittaa? Meinaat että jaksaa juosta nelinkertaisen matkan tavalliseen verrattuna vai kuinka? Kuinka kauan tuota pitää käyttää? Tahtoo kans. :D

  Jos tämä keskustelu lähtee tästä kananlentoa korkeammalle, vastailen pidemmästi ja koitan kaartaa jyrkemmin alkuperäisen aiheen suuntaan (lääkepatentit), sekä monenlaiseen muuhun johon mm. lääkepatenttikäytäntöjen muokkaaminen voisi vaikuttaa.

  Käännänkin tällä erää kysymyksen terän sinua kohti ja tiedustelen mitä sinä itse ajattelit sillä hetkellä kun kirjoitit ”Tahtoo kans”. Missä määrin olit tosissasi ja jos olit erityisen tosissasi, niin mikä kuvauksessa vetosi sinuun ja erityisen miksi?

  Quote:vaivaa toki käytetty epätavallisen paljon…

  Ei se tuntunut ollenkaan vaivalloiselta.

  Profiilikuva käyttäjästä OjM

  OjM

  said

  Niin, siis mikäli kyseessä on pidemmän päälle terveellinen kapine, eikä mitään douppinkia, ja mikäli tosissaan jotain litkua juomalla voi vaikka juosta 300% pidempään, miksi ihmeessä en siitä tiedä vielä? Kyllä minulle kelpaisi. Riippuen tietenkin siitä, paljonko tätä täytyy juoda pystyäkseen tämmöisiin ihmeisiin? Maratoonaritkin tykkäisivät varmasti.

  Profiilikuva käyttäjästä smarko

  smarko

  said

  OjM kirjoitti:
  Quote:Niin, siis mikäli kyseessä on pidemmän päälle terveellinen kapine, eikä mitään douppinkia, ja mikäli tosissaan jotain litkua juomalla voi vaikka juosta 300% pidempään, miksi ihmeessä en siitä tiedä vielä? Kyllä minulle kelpaisi. Riippuen tietenkin siitä, paljonko tätä täytyy juoda pystyäkseen tämmöisiin ihmeisiin? Maratoonaritkin tykkäisivät varmasti.

  Ehkäpä minun jo itsenikin kannalta on tarpeen vastata tähän, sillä kaikki hiljaiset lukijat ja kenties vasta myöhemmin saapuvat lukijat saattavat olla taipuvaisia projisoimaan minuun näkemyksen, jossa minä kokisin tietyn tuotteen ja kuvaillun vaikutuksen välillä olevan kausaalisen suhteen, joka pätisi olosuhteista ja muista tekijöistä riippumatta.

  ”Koska käytän tuotetta x, voin juosta 300% pidempään.”

  Ei. Ei noin.

  Valitsin prosenttien käyttämisen urheilusuoritusten kohdalla, koska pitkälti samankaltaisena toistuvan suoritteen kohdalla on helpompi arvioida laadullisia vaikutuksia kuin vaihtuvaluonteisempien ajanjaksojen kohdalla. Prosenttien käyttäminen sinänsä oli jossain määrin hypetystäkin, mutta prosenttiarvolla on helpompi kertoa mielessään kuvittelemansa käyrän arvoja kuin esim. sanalla hillitön. Ajattelin kuvausta kirjoittaessani suoritustehossani ilmennyttä mutu-pohjaista muutosta perustuen tiettyyn n. 8 km pitkään lenkkeilyreittiin.

  Tämä ei tosin tarkoita sitä, että juoksen aina ns. sata lasissa (mitä se sitten tarkoittaakaan); ”Juoksen, koska voin.” (ei, ei noin)

  Nyt muutamia päiviä ruusujuuriuutetta käyttäneeni voin todeta, että se todellakin oli juuri se ainesosa, joka erityisesti edesautti fyysisen jaksavuuden suhteen (milligrammamäärätkin täsmäävät), mutta kuten aiemminkin siihen ei voi eikä saa(!) suhtautua ”maagisesti auttavana” tuotteena, vaan täytyy ymmärtää sen vaativan myös ruokavalioon tietynlaista muutosta, jotta keho olisi kykeneväinen tarjoamaan ruusujuuriuutteen ”tarjoamat palvelut”.

  Täten tarkoitan myös sanoa, että ruusujuuriuutteen ollessa vaikuttamassa taustalla, kuluttaa keho tiettyjä ravintoaineita ”jollain kertoimella” (pelkistys), mikä on syytä ottaa huomioon, sillä tämä aine pyrkii jatkamaan vaikutuksensa aikaansaamista ”puoliväkisin”. Mutta opittuaan mitä ravintoaineita tarvitaan lisää ja millä ajoituksella, voi jättää varsinaisen stabiloinnin kehon hoidettavaksi. Keho selviää kyllä ketterästi ruusujuuriuutteen käytöstä, kunhan ravitsemuspuolella ei ole puutteita ja aineenvaihdunta on normaalihko.

  Vaikutusajan korrelaatio annoskokoon on erinomainen, joten itselle sopiva milligrammamäärä on varsin helppo haarukoida. Negatiivisten oireiden quick-fixinä voi käyttää lähimmältä R-kioskilta saatavaa suklaata ja kaakaojuomia, mutta tietenkään ne eivät ole kovin optimaalisia.

  Tässä kohdin voisi hiukan suunnata huomion kohti tuotteiden (lääkkeet, uutteet, yms.) jotka pääsevät vaikuttamaan aivoihin asti, ohutsuolen seinämän ja veriaivoesteen läpi) vaikutusta tutkiviin tutkimuksiin. Erittäin, erittäin monet niistä keskittyvät vain sen seuraamiseen miten yksittäinen tuote sellaisenaan, ilman ravitsemukseen liittyvää kontrollia, vaikuttaa eri annoskooilla muutaman kuukauden mittaisella ajanjaksolla. Jos tutkittavalla ilmeni vaikkapa päänsärkyä, niin se päätyy tutkimuksen loppupäätelmiin lauseeseen: ”esiintyneiden negatiivisten oireiden osalta lisätutkimukset voivat olla tarpeen”.

  Tietenkin tämä tälläiset kokeilut ovat suuressa määrin itsensä kuulostelua ilman varsinaisia instrumentteja, mutta se johtuu pitkälti tuottajatahojen (lääkkeet, luontaistuotteet ja ruoka) haluttomuudesta tarjota kuluttajille ihan kaikkea mahdollista tietoa, mitä tuotteiden kehityksen, valmistuksen ja niihin liittyvien tutkimuksien aikana selviää. Tällä viittaan siihenkin, että jos yhdisteltävää tietoa olisi enemmän, olisi todennäköistä, että syntyisi aivan uudenlaisia verkostoituneita yhteisöjä niitä hyödyntämään, joka jonkin ajan kuluessa heijastuisi laajemmallakin. Tätä voi verrata vaikkapa datakatalogien tarjolla saattamiseen.

  Vrt. Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunnan työryhmän väliraportti (10.6.2010):

  Quote:Julkisen tiedon saatavuutta edistävä työryhmä on antanut väliraporttina alustavat ehdotuksensa, joilla julkiset tietoaineistot saadaan yhtenäisin käytännöin mahdollisimman laajasti julkisten js yksityisten tahojen käyttöön ja jalostettavaksi.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin