Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Lahjoitusten vastaanottaminen bitcoineina.

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lahjoitusten vastaanottaminen bitcoineina.

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Maria Maria 7 vuotta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä jojkaart

  jojkaart

  said

  Onko lahjoitusten ottamista vastaan bitcoineina harkittu? Se olisi sen verran yksinkertaista että tilinhoitaja asentaa bitcoin softan, ottaa softan antaman bitcoin osoitteen ja laittaa sen julkiseksi lahjoitusosoitteeksi puolueen lahjoitus-sivustolle. Eli siis http://ostapiraatti.fi/

  Tietokoneen, jolle softa asennetaan kannattaa sitten tosin olla sellainen jolla on hyvä tietoturva.

  Lisätietoja löytyy http://www.bitcoin.org/

  Lakien noudattamista kannattanee kuitenkin pohtia mikäli näin tehdään. Bitcoin kun mahdollistaa lahjoittamisen ilman että vastaanottajalla on mitään tietoa siitä keneltä bitcoinit tulivat. Systeemi ei myöskään erikseen kysy otetaanko bitcoinit vastaan.

  Voi olla tarpeellista että jos joku lahjoittaa enemmän kuin nimettömänä saa lahjoittaa, kyseiset bitcoinit vain palautetaan sinne mistä ne tulivatkin.

  Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

  Kannatan tätä ehdottomasti. Noita Bitcoinejahan alkaa jo aika monelta löytymään. Uskoisin, että kynnys lahjoittaa käyttäen niitä on matalampi kuin käyttäen jotain kovaa valuuttaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Ongelmana tässä on se, että koska kannatamme demokratian avoimuutta ja sitä, että puolueet ilmoittavat rahanlähteensä, kun ne ovat huomattavan suuria. Bitvcoineilla lahjoittaja voi salata henkilöllisyytensä ja yksittäinen lahjoittaja voi naamioida lahjoituksensa tasaisiksi virroiksi eri lähteistä.

  Siellä sitten Palmulehto ja Gramexin johtajat (;D) kulissien takana juttelisivat, ja Gramex-pomo laittaa menemään bitcoineina hajoitettuna muutaman bitcoinin kokoisiksi virroiksi 100 000 euroa piraateille vastineeksi Palmulehdon palveluksista puolueohjelman muuttamisessa Gramexille suotuisampaan suuntaan.

  Mielestäni meidän tulee toimia esimerkkinä siinä, että rahoituksemme on avointa. Niin kiva kun Bitcoin muuten olisikin – ja vielä jossain määrin lähellä meidän agendaa -, niin mielestämme meidän tulee pidättäytyä sen käyttämisestä.

  Sen sijaan kannattajatuotteiden ostamista bitcoineilla voisi ehkä harkita.

  Profiilikuva käyttäjästä Maria

  Maria

  said

  Rahaa voi muullakin tavalla lähettää. En pidä tuota ongelmana, sillä voimme kyllä luopua anonyymistä rahasta ja lähettää sen vaikka http://one.laptop.org/ projektiin.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin