Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Laiton musiikkilatailu romahti – hyvistä syistä

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Laiton musiikkilatailu romahti – hyvistä syistä

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä strangle strangle 8 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  mmmnh,

  mitenkähän tähän tulokseen on päästy? Luin tuon uutisen mutta siinä ei ollut mitään mistä olisi voinut päätellä tutkimusmenetelmiä

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  Onko oikeastaan väliä miten tulos saatu? Näitä ”tutkimuksia” tulee tasaiseen tahtiin. Enemmänkin tuolla on ehkä informaatioarvoa propagandan sisällön suhteen, heijastelee ilmapiiriä.
  Yksi tulkinta uutisesta voisi olla: mediafirmat ovat huomanneet, että oikeusteitse ei saa kuin badwilliä, ja alkavatkin nyt toitottaa, että vertaisverkot ovat suuri tietoturvauhka.

  Profiilikuva käyttäjästä OjM

  OjM

  said

  No nyt kun se on tutkitusti laskussa, mitähän nuo nyt meinaa käyttää tekosyynä sille että artistit tienaa yhä vähemmän ja vähemmän?

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Luulisin, että lapsipornoa, terroristeja tai saatananpalvontaa.

  Uskoisin, että tuossa saattaa olla jotain perääkin, että laittomat latailut ovat vähentyneet, mutta aivan eri syystä kuin nuo väittävät. Syy on nimittäin se, että musiikin streamaus -palvelut todella vähentävät laitonta latailua. Etenkin jos taskusta löytyy Android-, (uusi) Symbian- tai iPhone-puhelin, voi Spotifyn laskea todelliseksi kilpailijaksi mukana kulkevalle mp3-soittimelle, jolle musiikit usein waretetaan, sen lisäksi, että Spotify on kotikoneilla jo musiikkikuuntelusta suuren osan valloittanut.

  Kun lailliset maksulliset ja/tai mainosrahoitteiset palvelut saadaan vetävimmiksi kuin waretus, waretus vähenee. Muita syitä waretuksen vähenemiselle en oikein usko, vaikkakin tämäkin vaikuttaa melko uskottavalta:

  Quote:Crupnick arvioi, että laittoman latailun laskun taustalla voisi olla vielä yksi seikka. Monilla käyttäjillä alkaa olla yksinkertaisesti niin paljon musiikkia, ettei kokoelmaa tarvitse laajentaa entiseen malliin.

  Rupesin muuten hymyilemään, kun vertaisverkoista ladatun materiaalin laatu kyseenalaistettiin. Monestako maksullisesta nettilataamosta voi ladata häviötöntä musiikkia? Flac-albumeita on aika reilusti tarjolla vertaisverkoissa.

  Profiilikuva käyttäjästä strangle

  strangle

  said

  Jeap. Spotify premium vähensi omaa kulttuurinlevittämistä musiikin osalta. Homma toimii niin mikäpäs siinä maksaessa, sama fullhd videolle nii kiva olis. Vielä kun kaikki levy-yhtiöt sais välistä pois (hautaan mokomat fossiilit) ja rahat artisteille sen mukaan mitä kuuntelee. Kyllähän tuo omatuntoo aina kolkuttelee kun spotify:a käyttää kun ei voi tietää saako artisti mitään.

  Terveisiä tekopyhän tiedostojenjaon maasta Singaporesta :D (yksi avoimia ACTA:n kannattajamaita ja kansa warettaa minkä kerkeää eikä koe mitään moraaliongelmia muutaman)

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin