Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Laittomasta lataamisesta vuosittain miljardien las

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Laittomasta lataamisesta vuosittain miljardien las

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä asphyxiated asphyxiated 9 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Arhac

  Arhac

  said

  Ben Goldacre tarkisti nämä numerot ja huomasi että ne ei täsmää. Huonosti tehty tutkimus missä teollisuuden arviointi ilman faktaa oli sen pohja.

  linkki

  Profiilikuva käyttäjästä Observer

  Observer

  said

  Mitä tässä pitäisi huomioida on se, että näinkin monta ihmistä lataa laittomasti viihdettä netistä ilman minkäänlaista omatunnon vaivaa. Se kertoo jotakin siitä asenteesta mikä tietoyhteiskunnan jäsenillä on tietoon liittyen tätä nykyä. Mikä on helpompaa, yrittää muuttaa internetin käyttäjien asenteita, tai muuttaa omia toimintamalleja niin, että tiedonvaihto ihmisten välillä toimisi omaksi eduksi?

  Kuka jaksaa maksaa suomessa elokuvasta 10€ todetakseen vain, että on jälleen tuhlannut pari tuntia elämästään roskalle. Alkaa se menetetty 10€ harmitaa myös :). On vain niin helppoa mennä nettiin ja hakea sama elokuva ilmaiseksi…jos se nyt ihan pakko on nähdä. Ongelma tässä on ilmeisesti siinä, että yritykset ovat jääneet niin vanhan aikaisiksi, että eivät osaa sopeutua internetin tuomiin muutoksiin. Kontrollia yritetään pitää viimeiseen asti rahanmenetyksen pelon vuoksi, mikä taas johtaa asiakaskunnan vieraannuttamiseen.
  On tässä tullut luettua todella paljon näistä DVD encryptionista, regional lukoista ja muista vastaavanlaisista tempuista, jo vaikka kuinka pitkään. En ymmärrä miksi ihmiset sietävät tällaista pelleilyä. En ymmärrä miten tämä kaikki on kuluttajan hyödyksi muutenkaan. Noi numerot netissä peuhaavista ihmisistä, olivat ne nyt oikeita tai vääriä, tulevat vain kasvamaan sitä myötä, kun yritykset pyrkivät määräämään miten ihmisten tulisi käyttää heidän tuotteitaan.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  ”Laittomasta lataamisesta vuosittain miljardien lasku”

  Jälleen kerran yksi ”tutkimus”, jossa ei ole huomioitu sitä, että
  1) piratisoitu kappale ei suinkaan aiheuta myynnin laskua samassa määrin (moni warettaja olisi jättänyt tuotteen kokeilematta ellei maksamatta olisi päässyt kokeilemaan)
  2) moni piraatti ostaa laillisen version kokeilemisen jälkeen (piraatti joka ostaa laillisen kopion myöhemmin, ei olisi ostanut kahta kappaletta jos olisi jättänyt ensimmäisen kappaleen lataamatta)
  3) piraatti joka jättää lataamatta, ei ehkä huomaisi tuotteen olevan niin helmi, että hänelly syntyisi halu ylipäätään hankkia sitä, mikä vähentää osaltaa myyntiä
  4) kohta 1) kuitenkin saattaa joiden tuotteiden kohdalla aiheuttaa enemmän myynin laskua kuin kohdan 3) tarjoama mainosarvo. Tällöinkään tappio ei ole menetetyn myynnin määrä vaan täytyisi tulonmenetys laskea katteesta eikä myyntihinnasta.

  No, tuommosia nuo tutkimuset ovat. On niin helppo (tai ei se nyt ihan helppoa ole) arvioida piratisoitu kappalemäärä ja kertoa luku pyyntihinnalla. Toista se on todella selvittää piratismin vaikutus myyntivolyymeihin.

  Profiilikuva käyttäjästä asphyxiated

  Leffan vuokraus maksaa 5 euroa.

  Itsekin tykkäisin maksaa leffasta laadun mukaan. 3 euroa hyvästä olisi jees-maksu. Homma toimis niin että eka warettaisin leffan, katsoisin sen ja jos olis tarpeeks hyvä, lataisin sen nettikaupasta.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin