Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Lisäys yksilönvapausohjelmaan vakuutuksista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Lisäys yksilönvapausohjelmaan vakuutuksista

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen Pekka Mustonen 4 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Ehdotan, että Yksilönvapausohjelmaan lisätään kohtaan ”Yksityisyys”, 4. kappale:

  Osa vakuutusyhtiöiden myöntämistä vakuutuksista on luonteeltaan yhteiskunnallisesti merkittäviä joko siksi, että ne ovat pakollisia tai koskevat luonnostaan huomattavan laajoja väestönosia, esimerkkinä sairausvakuutukset. Piraattipuolue edellyttää, että tämäntyyppisiä vakuutuksia myönnetään tasa-arvoisesti ottamatta vakuutuksenottajan sukupuolta huomioon tai loukkaamatta vakuutuksenottajan muitakaan yksityisoikeuksia. Liikennevakuutuksia myöntäessään vakuutusyhtiöillä ei tule olla oikeutta vakuutettavan henkilön tai liikennevälineen seurantatietoihin tai oikeutta vaatia tällaisia tietoja vakuutuksen myöntämisen ehtona tai alennusperusteena. Vakuutuksia, jotka koskevat yksittäisiä arvoesineitä ja ovat luonteeltaan harvinaisempia tai vapaaehtoisia, myöntäessä, saa kuitenkin hinnoitella vakuutettavan esineen vahingoittumisriskin parhaan saatavissa olevan tiedon mukaan.

  Perustelut (ei puolueohjelmaan): On osoittautunut, että vakuutusyhtiöt sinänsä markkinataloudellisista syistä pyrkivät hinnoittelemaan erilaisia riskejä toiminnassaan. Joissakin tapauksissa tällainen toiminta kuitenkin puuttuu räikeästi ihmisten yksityisyydensuojaan ja tasa-arvoon tilanteissa, joissa vakuutuksen otto on tosiasiallisesti pakollista yhteiskuntarakenteellisista syistä. Tällöin on tarve lainsäädännöllisesti subventoida ja tasata riskien kustannuksia laajempien väestöryhmien kesken.

  Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

  Olisi hyvin tervetullutta jos tällainen valvonnan kieltävä laki saataisi voimaan. Vakuutusyhtiöt ympäri maailman (olikohan joku Suomessakin jo) antavat jo tällä hetkellä alennusta maksuista, mikäli suostuu jonkin sortin ajotapoja kyttäävän laitteen autoonsa. Tällaisen toiminnan kieltäminen lainsäädännöllä pysäyttäisi tämän pelottavan kehityksen. Kannatan siis ehdotusta.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin