Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Lisäysehdotus periaateohjelmaan: Ympärileikkausten kielto

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Lisäysehdotus periaateohjelmaan: Ympärileikkausten kielto

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä jln jln 5 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä jln

  jln

  said

  Tästä on ollut juttua aiemminkin, mutta pistetään nyt vielä varmuuden vuoksi wirallinen ehdotus, että periaateohjelmaan lisätään kannanotto myös poikalasten ympärileikkausten kieltämisestä. Hallitus voinee muotoilla sananmuodot tarkemmin, tässä pohjaksi yksi ehdotus:

  ”Sen enempää tyttö- kuin poikalastenkaan ympärileikkausta ei tule sallia ellei sille ole lääketieteellisiä perusteita. Kyseessä on peruuttamaton operaatio josta päättäminen kuuluu henkilölle itselleen aikuisiällä ollessaan kypsä päättämään vakaumuksestaan ja radikaaleista muutoksista kehoonsa.”

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Kannattaisin, mutta puoluehallituksesta on annettu sellainen tulkintaohje, että milloin kokousaloite koskee puolueohjelmaa, tästä ei ole pakko laatia erillistä kokousaloitetta, koska puolueohjelma on kokonaisuudessaan asetettu muokkauspöydälle.

  Ts. on tärkeää, että muistamme ottaa asian puheeksi puoluekokouksen aikana, olimme sitten fyysisesti paikan päällä tai etäosallistujina.

  Pitäisi varmaan etukäteen miettiä minne tuo ns. ”pippelikannanotto” pitäisi agendaan kirjata. Tietyllä tapaa se liittyy sukupuoliseen tasa-arvoon (koska Korkeimman oikeuden tuomiot ovat olleet seksistisiä poikavauvoja kohtaan), mutta asia liittyy vahvasti myös lasten oikeuksiin yleisesti ihmisoikeuksien vastaisena eli ei yksinomaan sukupuoliseen tasa-arvoon liittyen.

  Sukupuolista tasa-arvoa koskevaan kappaleeseen on mietitty muutakin korjailua, mm. sukupuoleltaan epävarmojen (=interseksuaalit) vauvojen genitaalialueiden rauhoittamiseksi, eli jotta vauvasta ei leikeltäisi kumpaakaan sukupuolta ennen lapsen sukupuoli-identiteetin muovautumista tai luontaisen sukupuolen käymistä enemmän ilmeiseksi ikääntymisen myötä. Jos vauvojen genitaalialueita halutaan rauhoittaa mm. lääkäreiltä, jotka haluavat arvata vauvan sukupuolen ja korostaa sitä kirurgisesti, samaan kappaleeseen voitaisiin myös rajata mm. uskonnoliset sekä muut epälääketieteelliset syyt.

  Kyllä se sinne jonnekin kuitenkin saadaan. Varmaan tahtotilakin on olemassa. Paikkaa täytyy miettiä, ettei puolueohjelmasta tule töksähtelevää luettavaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Juttelimme aiheesta sähköpostitse, ja Jiri Keronen osallistui keskusteluun viestillään. Tässä pätkä hänen viestistään:

  ”– Ehdotan vielä, että siihen katsomus / uskonnonvapaus -kohtaan laitetaan uskonnonvapautta koskevaa hallituksen esitystä mukaillen: ’Uskonnonvapaus ei merkitse, että uskonnon ja omantunnon vapauteen vedoten voitaisiin loukata ihmisoikeuksia tai ihmisarvoa. Tämän vuoksi esimerkiksi poikalasten rituaalinen ympärileikkaus on kriminalisoitava.'”

  Profiilikuva käyttäjästä jln

  jln

  said

  Tuo Jirin muotoilu sopii kyllä minullekin.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Alueelle ‘Kevätkokous 2013’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Siirry työkalupalkkiin