Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Maahanmuutajat tähtäimessä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Maahanmuutajat tähtäimessä

Tämä aihe sisältää 12 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Naseag Naseag 9 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä SipuliSopuli

  oho, pelottavaa…

  Mikä niissä maahanmuuttajissa muka niin kyrsii? Ite ainakin tykkään siitä että suomi on monikulttuurinen maa, ja täällä näkee jo jossain muodossa kulttuurien sekoittuneen.

  Ja onkohan tuosta nyt ihan varteenotettavaa vastusta PP:lle kun uskon kuitenkin että suurin osa suomalaisista ei halua ottaa asiaan kantaa tai maahanmuuttajat on heille ihan ok?

  Profiilikuva käyttäjästä Hemu

  Hemu

  said

  valitettavan iso osa suomalaisista on maahanmuuttoa ja varsinkin maahanmuuttajia vastaan. luulen (ja toivon), että suomeen ei mahdu kahta maahanmuuttajakriittistä (lue mamu-vastaista) puoluetta. se että asiat otetaan esille ja niistä keskustellaan, on hyvä. jotenkin nuo keskustelut tuppaavat kuitenkin aina memenään, jos ei avoimen rasistisiksi, niin ainakin pelottavan lähelle sitä.

  PP:n peruslinjaan tuolla ei varmasti ole mitään vaikutusta, mutta sananvapaus koskee heitäkin….

  Profiilikuva käyttäjästä Henu

  Henu

  said

  En ymmärrä miten tämä liittyy PPn politiikkaan, mutta onhan tuollainen mamu-vastaisuus ihan ymmärrettävää. Jos kulttuurien välillä on paljon eroja niin onhan se yhteiselo silloin vaikeaa. Varsinkin jos molemmat kulttuurit haluavat kynsin ja hampain pitää kiinni omista tavoistaan. Kantaväestöltä sen ymmärrän, maahantulijoilta en.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Suuri ongelma maahanmuuttajien toleroinnissa on se, että pesäeroa ei pystytä tai haluta tehdä:
  – todellisten pakolaisten
  – elintaso”pakolaisten”
  – ”turisteina” tänne EU:n alueelta kerjäämään tulleiden ja
  – työperäisten maahanmuuttajien
  välillä.

  Työperäiset maahanmuuttajat ovat tunnollista ja ahkeraa sakkia… mutta pistää monen duunarijäärän vihaiseksi, jos on häntä parempi työntekijä eikä halua lakkoilla ja naputtaa palkkauksesta ja eduista koko ajan.

  Todelliset pakolaiset puolestaan kärsivät siitä, että heitä ei helpolla erota elintasopakolaisista… sillä onnistuivathan he jo kusettamaan maahanmuuttoviranomaisetkin. Oikeastaan kyllä heidät toki erottaakin, erityisesti sen jälkeen, kun ovat tänne muuttaneet eivätkä he enää näe tarvetta näytellä sorrettua. Kyllä kelpaa valtion rahoilla kustannettu auto ja kultakellot irakilaisille. Kelpaa hengailla ja haistatella syntyperäisille suomalaisille (lue: olla rasisteja) kun tietävät, että enemmistön edustajaa ei katsota yhtä suopeasti jos palauttaa rasistiset ilmaisut takaisin solvaajan suuntaan. Vrt. saa sanoa, että suomalaisilla on ryyppääminen geeneissä, mutta jos sanoo, että somalilla on laiskottelu geeneissä, joutuu kyllä käräjille.

  On mielestäni aika naurettavaa tuo uutisointi. Lähestulkoon aina, kun uusnatsit (skinheadit tai miksikä heitä kutsuisikaan) tappelee maahanmuuttajien kanssa, kyseessä on maahanmuuttajien vastaava väkivaltakerho. Saisivat puolestani tappaa toinen toisensa sukupuuttoon, molempien laitojen rasistit. Vika on siinä, että media näkee vain valkoisen rasismin, mutta ei sitä mustaa rasismia.

  Lue lehtiä. Taas oli Aamulehdestä luettavissa huppareihin pukeutuneiden ihmisten suorittamasta joukkoraiskauksesta, ja porukasta oli varmuudella vähintään puolet mustia. Eikö tämä ihmetytä? He ovat kuitenkin häviävän pieni vähemmistö, mutta pääsevät uutisiin toistuvasti samaan tapaan kuin esim. syntyperäisistä suomalaisista saa lukea rattijuoppotoilailujen merkeissä.

  Mustalaiset… nämä eivät pääse edes uutisiin, koska autovarkaudet ovat niin ”mitätöntä” että niistä ei uutisoida. Poliisi kyllä tietää mustalaisten osallisuuden rikoksissa, mutta kappas kummaa, kun asiasta ei saa ilman rikossyytettä edes julkaista totuudenmukaista tilastotietoa, kun ei saisi yleistää. Miksihän saa esimerkiksi julkaista tietoa alkoholin vaikutuksesta ajokykyyn, kun sekin on yleistystä?

  ___

  Muistakaa Godwinnata oikein urakalla nyt kun päivitin profiili-avattaren. :3

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Mikä aiheessa mahdollinen ”mamu”puolue liippaa PP asiaa?
  Ensinnäkin he olisivat yhden asian puolue,
  joka on PP kekusteluissa usein tullut esiin.
  Toiseksi jos useampia yhden asian puolueita syntyy,
  niin puolueiden kanssa PP ehkä käsittelee
  tulevaisuudessa asioita. Istuisiko PP rasistipuolueen ja perus-suomalaisten
  välissä yhdenasian osastossa eduskunnassa?
  Kaikista asioista voi foorumilla keskustella,
  jotta puolueen hallitus ja puoluekokukset saisivat
  sisältöä puolueen kantoihin.
  Demokratian heikko lenkki on äänestäminen,
  jossa vähemmitön tulee hyväksyä enemmistön päätös,
  vaikka vähemmistö olisikin melkein yhtä suuri kuin enemmistö.
  Kun keskusteluja käydään eri asioista niin syntyy johdollekkin mietittävää.
  Kun esim. MrZombie kommentoi patenttikysymyksessä ruotsin ehdotonta linjaa,
  jota nyt voi sanoa piraattilikkeen perustaksi, oli moni eriävää mieltä.
  Kekusteluissa teosto on usein syystäkin mielenkiinnon kohteena, mutta
  teosto aiheena on oikeastaan vain yhdistys joka toimii hämmentävällä tavalla.
  Oli miten oli, mutta kaikista asioista kannattaa keskustella jotta muodostuisi
  suomalaisen piraattipuolueen yhdistävää sisältöä. Juupas eipäs kiukuttelu
  on yleensä riidankylväjien tapa saada rivit hajalle. Nyt pitää kerätä joukkoja
  ja antaa kättäpitempää tulevaan taistoon valmiiksi hajalla olevaan poliittista
  eliittiä vastaan, joka tukee kaikkea vapaudenriistoa netistä ruokaan. :huh:

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  En ymmärrä miksi kaikki yhdenasian puolueet tekisivät enemmän yhteistyötä keskenään kuin yhdenasian puolue yhteistyötä perinteisen vasemmisto- tai oikeistopuolueen kanssa. Ei kai Vihreillä ja Persuilla nytkään ole ollut mitään hyvin erityistä yhteistyötä, josta kannattaisi numeroa tehdä.

  Mamu-vastaisuuden määrästä en tuossa uudessa suunnitteilla olevassa puolueessa tiedä, mutta kai se on jotakin radikaalin suuntaan, sillä kaippa taitaa valtaosa maltillisista mamu-vastaisista olla Persujen kannattajia tällä hetkellä. Radikaalisiiven mamu-vastaisten kanssa ei liene järkevää liiaksi veljeillä, erityisesti puolueen agendan ulkopuolisista asioista. Se olisi poliittinen itsemurha. Erityisesti veljeily siinä hengessä, että ”pidetään me pienet yhtä vaikkei samaa mieltä ollakaan” on sitä politiikkaa mihin ei parane sortua.

  ”Mikä aiheessa mahdollinen ”mamu”puolue liippaa PP asiaa?
  Ensinnäkin he olisivat yhden asian puolue”

  Ensinnäkin siinä… ja toiseksi…
  no voihan perrr. En keksi mitään.

  Suomeksi: en näe syytä yhteistyöhön. (Tosin spekulatiivistahan tämä, jos nuo vasta kaavailevat kannattajakorttien keruun aloittamista.)

  Yksilönä tietenkin jokainen piraattipuoluelainen voi olla vaikka kahden puolueen jäsenkin. Ja kuka tietää, ehkä rekisteröidyn tuonne HOMMA-foorumille, vaikkakin todennäköisesti pelkästään keskustellakseni enkä kaksoisjäsenyyttä ajatellen. Itseäni maahanmuuttaja-asiat kiinnostavat muutoinkin kuin PP:n agendaa overlappaavalta osalta.

  PP:n agendaan liittyvä yhtenevyys suvaitsevuusasioissa liittyy tuohon sananvapauteen, mm. monessa ulkomaassa kielletyt hakaristisymbolit ja kielletyt puheenaiheet (mm. holokaustin kieltäminen tai ilmoitettujen kuolonuhrien määrän kyseenalaistaminen). Itse olen samaa mieltä useimmissa asioissa Halla-Ahon kanssa, mutta tämä ei tietenkään ole PP:n kanta – PP:n kanta on kuitenkin se, että Halla-Aholla on oikeus sanoa kyseenalaistettaviakin mielipiteitä ja tehdä itsesään ”idiootti” niin halutessaan. (Se, onko H-A osoittanut suunnatonta typeryyttä on toki itse kunkin mietittävissä, mutta ei kiellettävissä. Myöskin kenellä hyvänsä tulee olla oikeus kutsua H-A:ta idiootiksi (kunhan pyrkii argumentoimaan mielipiteensä asiallisesti).)

  H-A:n poliittinen lynkkaus oli äärettömän nolo asia demokratian uskottavuudelle. Poliittinen lahjomattomuus on ollut menetetty jo aikoja sitten (vaikka se nyt onkin mediassa ”hot topic”), mutta rasistina lynkkaaminen oli melkoisen häpeällinen asia. Tämmöistä viimeksi tehtiin joskus sinimustien suunnitellessa vallankaappausta Virossa, ja suomalaisten ministereiden muiluttamista Petsamoon keskitysleirille. Siihen verrattuna Halla-Ahon ”rasistiset” mielipiteet ovat HYVIN laimeata ”oikeistoradikalismia”.

  ___

  EDIT: Korjattakoon äskeistä: kaippa yksittäisiä edustajia on lynkattu vähemmästäkin. Sinimustat lakkautettiin ja kiellettiin puolueena.

  Mutta vaikka nyt Halla-Aho onkin medialynkattu, en epäile etteikö tuota HOMMAa medialynkata kanssa. Tosin, jos se on avoimesti mamu-vastainen, lynkkausyritys median suunnalta tuo heille vaan lisää näkyvyyttä eivätkä avoimen mamu-vastaisena he voi menettää äänestäjiänsä. Pelkään kuitenkin, että jos poliittinen ilmapiiri ei tästä parane, HOMMAlta yritettäisiin todennäköisesti evätä oikeus poliittiseen toimintaan. Jos ei poliittisesti löydy oikeutusta, niin sitten alkavat GOPit (Grand Old Partyt) syynäämään HOMMAn puolueohjelmaa ja vaaliohjelmaa läpi suurennuslasien kanssa ja ilmiantamaan poliiseille ”rasistisia” ilmaisuja sieltä.

  Ja kyllähän niitä puolueiden tappamisia on muutenkin tehty kuin lakiin vedoten, mm. Hollannin pedofiilipuolue. Aika naurettavaa, että puolue, jolla ei ole mitään toivetta saada kansanedustajaa läpi tapetaan lindenmäisellä logiikalla: mitä siitä tulisi, jos mikä hyvänsä puolue voisi ryhtyä ajamaan kriminalisoidun asian sallimista (tai jotakin poliittista muutosta ylipäätänsä)?

  _____

  EDIT2: Junaillun mamu-vastaispuolueen nimi onkin ”Muutos 2011”. Tuo voisi olla vaalikampanjan nimi, mutta että nimeksi puolueelle. Aika huono.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Näin.
  Minua ei ainakaan saisi mukaan rasistiseen toimintaan, ja siihenpä juuri
  sormellani tökkäsin. Puurot ja vellit sekoittuu helposti.
  Piraatti nimi ja ajatus vastavoimasta herättää ”kaappiolentoja” henkiin
  ajatuksella ”vastarintaa” tarvitaan. Siksi olisikin hyvä tietää minkä
  puolesta heittäytyy tuleen. Ikävä kyllä on niitä joille poliittinen toiminta
  on vain ura valinta, ja niitä jotka oikeasti uhrautuvat mielestään ”oikealle”
  asialle. Jos ”oikeat asiat” on selkeästi määritelty, on mahdollista että tulee
  muutakin kuin ”poliittisia ruumiita”.
  Tänään uutisissa kerrottiin kuinka ruokaa jätetään peltoihin, koska ei kannata
  sitä kerätä, ja kuinka nälkää nähdään toisaalla. Jos siihen vielä olisi lisätty
  Väyrysen matka afrikkaan, jonne hän vei vientitukiais ”tuliaisina” gmo.ta ja lanotteita,
  olisi kokonaiskuva hahmottunut. SE on politiikkaa. Poliitikot edustavat asioita ja säätävät
  lakeja joiden armoilla olemme.
  SIKSI olisi hienoa että PP muodostuisi ihan oikeaksi vaihtoehdoksi, eikä yhdeksi
  korkkiruuviksi toisten sekaan. Jos Muutos 2011 tyyppiset asiat riittää agendaksi
  niin ainakaan minä en jaksa uskoa niintylsään maailmaan.
  Patenttien kieltäminen on todellista muutosta, ei rasismi, se on jo nähty.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Piraattipuolueen on vain voitava määrätietoisesti ajaa omaa agendaansa. Itse ainakin näen Piraattipuolueen tavoitteet erittäin kestäviksi, vaikka ovatkin paikoittain kapea-alaisia. Maahanmuuttokriittisyys on yksi lama-ajan lieveilmiöitä, joka tuntuu voimistuvan aina talouden laskun yhteydessä. Piraattipuolueen ajamat asiat vaikuttavat taantuman aikana, siitä nousuun ja myös sen jälkeen. Mitä muihin puolueisiin tulee, kannatamme sananvapautta, mutta emme ota kantaa niiden ajamiin asioihin, elleivät ne liity Piraattipuolueen puolueohjelmaan. Piraattipuolue on nimeään myöten synonyymi positiiviselle muutosvoimalle. Sitä ei yksinkertaisesti voi rinnastaa millään lailla maahanmuuttokriittisiin puolueisiin.

  Komppaan rivien kokoamisessa täysin OSQ:n kantoja, sillä omien rivien vahvistaminen on varmasti tärkein askel erottumiseen muista pikkupuolueista. Kannat eivät välttämättä aina ole samoja, mutta mielestäni suunta kaikilla on sama. Patenteista, kuten muistakin puolueohjelmaan liittyvistä asioista, on tärkeä keskustella ja näen suunnan sisällä eriävät mielipiteet rikkautena. Olen aina pitänyt MrZombien kirjoituksia hyvin perusteltuina ja odotankin paljon OSQ:n ja MrZombien projektilta. Se on valmistuessaan taas yksi peruspilari suomalaiselle Piraatti-aatteelle. Nyt on tärkeää mobilisoida joukot ja kiilautua suomalaiseen politiikkaan. Se vaatii yhteenkuuluvuutta, taistelutahtoa ja tekoja.

  Profiilikuva käyttäjästä Henu

  Henu

  said

  Nyt kun täällä on muutamaan otteeseen tuomittu Muutos 2011 rasistien ja maahanmuuttajien puolueena, niin olisi mielestäni kiva tietää lähteet näille väitteille. Lukeeko Muutos 2011 puolueohjelmassa, että tarkoituksena on keksiä ennakkoluuloja eri roduille? Entä lukeeko siellä että kaikki maahanmuutto pitäisi lopettaa? En muuten itse ole heidän puolueohjelmaansa perehtynyt, mutta voisin veikata että ei lue.

  Olen saanut sen käsityksen, että Muutos 2011-puolueessa, Hommassa, jne. olisi kyse vain siitä, että haluttaisiin välttää Ruotsin, Ranskan, Saksan, Englannin, yms. maiden virheet maahanmuutossa ja pakolaisasioissa. Tietenkin mukaan voi mahtua pari kovan linjan kiljunatsia, mutta mätiä omenia on ihan joka paikassa muutenkin.

  Jos maahanmuuttotavalla X saadaan aikaiseksi palavia ja eristyneitä lähiöitä täynnä rasismia joihin palokunta ei uskalla mennä niin miksi ihmeessä tapaa X pitäisi suosia? Vai pitääkö tapaa X suosia vain sen takia, että se kuulostaa jossain idealistin työpöydällä hienolta vaikka ei toimikaan käytännössä ollenkaan. Ja ennenkuin joku huomauttaa että ei Suomessa vielä pala lähiöt, niin vastaan että ei VIELÄ, mutta tuntuu että sitä tilannetta kohti oltaisiin kokoajan menossa vauhdilla. Tuntuu että kaikki Ruotsin ja muiden maiden virheet ollaan toistamassa.

  Alla on pari videota Ruotsista ja Saksasta:
  [video]http://www.youtube.com/watch?v=y-SowWl_Oyk[/video]
  [video]http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ[/video]
  Jos nykyinen politiikka tuottaa edes muutamia noin törkeitä tapauksia, niin mikä paha on siinä, että vaatii pientä kiristystä meininkiin?

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Aloitin keskustelun ”yhden asian” puolueista esimerkillä Muutos 2011.
  Nopeasti selvisi kuinka monisäikeinen näkemys ihmisillä on ”yhdestä asiasta”.
  Esim. maahanmuutokriittisyys mielletään rasistiseksi joko syystä tai mielikuvista.
  Kannabikseenkin etsittiin mahdollista puoluekantaa. Siihen Henu kommentoi seuraavasti.

  Quote:”Henu
  Toivon muuten edelleen, että PP ei ala ottamaan asiaan minkäännäköistä kantaa, kuten sillon joskus ihan alkuaikoina sovittiin. ”Yhden asian puolueet” ovat parhaita kun eivät koita säheltää joka paikassa”

  Tejiänoikeudetkin ovat hyvin sekava viidakko lakitekstiä, jossa tapauskohtaiseen tulkintaan
  vaati kovaa keskittymistä, ja lain tarkkaa tuntemista. Siitä on aika vaikeata erottaa yhtä asiaa.

  Siksi toistankin taas kaikille yhden asian kannattajille, nimetkää se yksi asia, ja luodaan
  sen ympärille rakentavaa keskustelua, ennen seuraavaa puoluekokousta.
  Henkilökohtaisesti näen patenttikriittisyyden ainoana yhtenä asiana joka kattaa myös asiat tekijänoikeuksista lääkkeisiin.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Yksi asia kolmella tavalla sanottuna: Kuluttajansuoja, ihmisoikeudet tai sananvapaus sopivat muotoiluiksi. Näiden alle voi kategorisoida kaiken patenttikriittisyydestä tekijänoikeuksien kautta sensuurin vastustamiseen.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Nyt kun puolueohjelmaa ollaan siistimässä, muuttamalla yksittäiset ongelmat kattaviksi termeiksi, on tärkeä muistaa toiminnassa ne käytännönläheisemmät ongelmat. Puhuttaessa sananvapaudesta ja ihmisoikeuksista, on tärkeää pitää se särmä mukana, jota puolueohjelmasta ollaan muotoseikoin viilaamassa pois. Muuten löydämme itsemme samasta kuopasta aikaisemman sananvapautta ja ihmisoikeuksia ajaneen Tietoyhteiskuntapuolueen kanssa. Itse ainakin tykästyin Piraattipuolueen agendaan siksi, että se halusi puuttua ongelmiin, joiden ratkaisemisella parannetaan sananvapautta ja ihmisoikeuksia.

  Ketjussa mainittu Homma on toinen esimerkki ongelmanratkaisuun perustuvasta ajatusmallista. Lueskelin heidän foorumiaan tuossa yksi päivä ja siellä oli joukossa erittäin älykkäitäkin kannanottoja. Jokaiseen aatteeseenhan kuuluu kohina, mutta terävimmät kaverit olivat seuloneet ongelmat ja rakentavalla kriittisyydellä etsineet niihin ratkaisumalleja. Pointtina se, että he eivät yritä yleismaailmallisesti haukkua kaikkia tummaihoisia ulkomaalaisia väärän värisiksi taparikollisiksi, vaan he ovat yksilöineet ongelmat ja pyrkineet etsimään niihin ratkaisuja.

  Piraattipuolueen tulisi myös pitää se sama särmä, jolle se perusti toimintansa alun perin. Mielestäni suurimmat sananvapautta ja ihmisoikeuksia rajoittavat asiat ovat tällä hetkellä tekijänoikeudet ja patentit. Näiden muuttaminen yhdeksi selkeäksi malliksi, on mielestäni se tärkein asia, johon tulisi keskittyä. Nämä kaksi asiaa yhdistämällä saadaan otettua iso askel niin lääkkeissä, ruuantuotannossa, kuin vaikkapa 3,6 miljoonan euron oikeusjutuissakin.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin