Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Metropolihallintokirjausta muutettu Espoon kirjoitusalustalla

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Helsinki Metropolihallintokirjausta muutettu Espoon kirjoitusalustalla

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin mikko.nummelin 6 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Aikaisempi metropolihallintokirjaus pks:n ohjelmissa on epäselvä sen osalta, mistä kansanäänestyksessä äänestetään ja seutuvaltuustoa ja metropolivaltuustoa käytetään termeinä ristiin. Korjaanko kirjauksen myös Helsingin ohjelmaan?

  Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Itse teksti: ”

  Metropolihallinnon järjestäminen ja sitä koskeva kansanäänestys

  Piraattipuolue esittää, että Espoossa, Kirkkonummella, Kauniaisissa, Helsingissä, Vantaalla ja Sipoossa järjestetään kansanäänestys metropolihallinnon kehittämisestä ja että alueelle perustetaan kunnallisvaalien yhteydessä valittava seutuvaltuusto. Kansanäänestyksessä ratkaistaan se, lakkautetaanko samalla mainitut kunnat.

  Mikäli kuntajako säilytetään, jää kunnille edelleen päätösoikeus sellaisista asioista, jotka eivät ilmeisen tärkeistä syistä koske koko metropolialuetta.

  Mikäli kuntajako puretaan, seutuhallinnon luomisen lisäksi yhtenmukaistettaisiin kunnallisveroprosentit koko alueella ja kunnat osallistuisivat metropolihallinnon yksityiskohtien valmisteluun ennen sen toteuttamista. Alueen suuren asukasluvun vuoksi uudistusta ei toteutettaisi tavanomaisena kuntaliitoksena, vaan sitä varten valmisteltaisiin alueen kuntien päättäjiä kuullen erillinen metropolihallintolaki. Paikallisten palveluiden turvaamiseksi alueelle ehdotettaisiin perustettavaksi suurimpien liikekeskusten ja niissä sijaitsevien kaupunkitoimistojen välittömiin vaikutuspiireihin ja saavutettavuuteen perustuva suurkaupunginosajako, jolloin metropolialue koostuisi noin 15-20 suurkaupunginosasta. Paikallisidentiteetin turvaamiseksi suurkaupunginosille esitettäisiin oikeutta käyttää kotiseutuvaakunoita virallisissa asiakirjoissaan ja rajoillaan.

  Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Laitoin tämän kuitenkin Helsinginkin kirjoitusalustalle, koska vanha muoto ei ainakaan ole kelvollinen. Erikseen voi pohtia sitä, onko OK että seutuvaltuuston perustamisesta ei voisi äänestää, vaan siitä tulisi puolueen Helsingin ja Uudenmaan piirejä velvoittava kirjaus.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin