Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Mietintäpiraattimyssyt päähän.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mietintäpiraattimyssyt päähän.

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 8 vuotta sitten.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Apajalahden kirjoitus sai minut miettimään.

  http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54621-internetin-lapsisotilaat

  WikiLeaks on nyt ollut kovasti tapetilla. Tällaisissa tilanteissa ihmisillä on kova tarve osallistua, mutta aina harkintakyky ja taidot eivät riitä.

  Itselleni muistui mieleen vuosia sitten järjestetty Echelon-järjestelmää vastustanut kampanja. Siinähän ideana oli lähettää yhden päivän aikana mahdollisimman paljon viestejä, jotka sisälsivät ns. avainsanoja kuten revolution, taleban, bomb, nyclearpower yms. ja saada Echelon-järjestelmä tukkeutumaan. En tiedä oliko tuolla kampanjalla mitään vaikutusta itse Echeloniin, mutta tärkeintä olikin että asia nousi ihmisten tietoisuuteen. Ja parasta oli, ettei kukaan joutunut ymmärtämättömyyttään hankaluuksiin.

  Wikileaksiin kohdistuneet hyökkäykset eivät ole ainoa sananvapautta vaarantava ilmiö. Moniakin asioita olisi hyvä nostaa ihmisten tietoisuuteen. Ihmisten on helpompi pysähtyä ajattelemaan asioita, jos heille samalla annetaan mahdollisuus edes pienellä teolla myös vaikuttaa asiaan. Olenkohan ainoa, joka tympiintyi niihin addressit.com linkkeihin, joita yhdessä välissä aina sateli sähköpostiin?

  Tulisiko kellekään mieleen mitään vastaavaa kampanjaa, jolla voisi herätellä ihmisiä ilman että poliisi potkaisee oven sisään, jos joku sattuu osallistumaan?

  Huomio pitäisi tietysti kohdistaa itse ongelmaan, mutta tuskin siitä mitään haittaa olisi, jos piraattipuoluekin saisi samalla näkyvyyttä.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Noissa nettigallupeissa on se vika, että niihin voi vastata äkkiä edes ajattelematta asiaa tarkemmin. Samaten addressien merkitys on heikentynyt netin myötä.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Erittäin totta. Ensireaktioni oli, että perkele, onhan jonkun pakko kostaa PayPalille ja muille mulkuille, mutta pidemmän aikaa mietittyäni en ole taaskaan varma. Pidän kansalaistottelemattomuutta ihan varteenkäypänä tapana koittaa muuttaa lakeja herättämällä niistä keskustelua. Kuitenkin heräsi kysymys, että onko tämä oikeasti paras tapa tässä tilanteessa. Juttelin jopa Ossi Mäntylahden kanssa aiheesta hänen bongattuaan ensireaktioni täältä foorumilta. Asia ei kuitenkaan ole kovin yksinkertainen.

  Näen erittäin paljon argumentteja verkkohyökkäyksen puolesta, mutta toisaalta taas on joitain isoja kysymyksiä sitä vastaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Eihän tuo toiminta sinänsä rahaliikennettä vaaranna, lähinnä tuon voisi rinnastaa ikkunoiden sotkemiseen. Tuo saattaa kuitenkin aiheuttaa isoja ongelmia osallistujille. Muitakin tapoja varmasti on.

  Ja kuten sanottu, tällä hetkellä Wikileaks on tapetilla, mutta kyllä sananvapautta uhkaa moni muukin vaara. Olisi hyvä jos sais heräteltyä muitakin kuin ”nörttejä” huomaamaan asia.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Ööö … tuota … ööö. Näin se poliitikkojen vieraantuminen kansasta alkaa.

  Quote:Noissa nettigallupeissa on se vika, että niihin voi vastata äkkiä edes ajattelematta asiaa tarkemmin

  Noissa nettigallupeissa on se vika, että ihmiset räväyttävät niihin rehellisen mielipiteensä. Vastaavasta syystä suuret puolueet sulkivat aikoinaan keskustelupalstansa.

  Otantahan noissa omavalintaisissa gallupeissa on mitä on eli aktiivisimmat ottavat kantaa. Ja yleislakkoon osallistuminen on sitten eri asia kuin sellaisen kannattaminen.

  Ongelma tuossa gallupissa on se, että kenttä on nyt, vähintään pari päivää, radikaalimpi kuin piraattipoliitikot.

  Kansan raivo on oikeutettua, mutta piraattipoliitikot kuvittelevat yht’äkkiä olevansa valtapuolueen poliitikkoja lausunnoista päätellen ja ymmärtävänsä systeemiä. Tämä on hiukan hankala aihe käsiteltäväksi ja erottelee poliitikot maallikoista.

  Koko Wikileaks jupakassa on kyse siitä vanhasta jutusta, että jos virallinen oikeusjärjestelmä ei kansalaisten mielestä toimi niin alkaa ilmestyä yksityisiä sheriffejä, kuten Julian Assange. Samaten länsimaisen lainvalvonnan pitäisi mainosten mukaan suojata Julian Assangea ulkovaltojen ja yritysten hyökkäyksiltä, mutta koska näin ei tapahdu, niin jotkut ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Kansalaiset näkevät omin silmin, että lainvalvonta ja oikeusjärjestelmä länsimaissa eivät toimi.

  Quote:Tuo saattaa kuitenkin aiheuttaa isoja ongelmia osallistujille.

  Voi olla, että joku ristiinnaulitaan varoitukseksi muille. Noita palvelunestohyökkäyksiä on tosin ollut aiemminkin.

  Käytännössä mitään poliittisia murroksia ei tapahdu, ilman että järjestelmä ainakin hiukan kitisee lainvalvonnan osalta. Persujen Pertti Virtanen luonnehti juuri Mikko Alataloa tavalla, joka lipoo raastupakeikan rajoja, koska sillä tavoin on aina saanut ääniä ja huomiota.

  Quote:Olisi hyvä jos sais heräteltyä muitakin kuin ”nörttejä” huomaamaan asia.

  Siis ne ”muut” ovat tänään hereillä, mutta miten kauan tämä hereillä olo jatkuu tai on mielessä?

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  jarkkoph kirjoitti:
  Quote:Mainosten mukaan meillä kaikilla pitäisi olla lain suoja, mutta käytännössä se näyttäisi olevan varsin venyvä ja taipuva käsite.

  Ks. Johanna Korhosen yleisönosastokirjoitus päivän Hesarista ja kauhistu.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Janne Paalijärvi lähestyy Anonymous-aihetta eräästä poliittisesti oikeasta kulmasta:
  http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54802-sensuroiko-sonera-wikileaksia-tukevan-anonymouksen-yhteydenpitoa

  Kun 3 miljoonaa suomalaista sattui kerrankin olemaan samaa mieltä Piraattipuolueen agendan kanssa niin tämä aiheutti pahan ylivuodon puolueen kaadereiden poliittisessa käsityskyvyssä, mikä selittänee sekoilun. Altavastaavan pienen oppositiopuolueen asemaan uratuneet aivot menettivät poliittisen suuntavaistonsa mediatsunamin iskiessä.

  Ilmiötä seurataan muissa puolueissa kauhun sekaisella kateudella. Piraattipuolueen jollan vanaveteen on tunkua.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin