Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Miksi on tärkeää ajaa PP asiaa

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Miksi on tärkeää ajaa PP asiaa

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä samiyo samiyo 9 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Tytärniemi M

  Ruotsin puolella uusi IPRED laki on tuonut nyt sitten ensimmäiset loukkaukset yrittäjän ja asiakkaan välille. Kyse on Epone vs 5 kirjojen tuotanto yhtiötä. Ephone on netti operaattori jonka asiakas on jakanut verkossa käyttäjätunnuksen vaatimia salattuja sähköisiä kirjoja. Oikeus määräsi sakkoja Ephonelle 75000kr (rapiat 7000€) koska ei ollut suostunut antamaan ip:ositteen mukaan käyttäjän nimeä ja osoitetta.

  Muistakaamme että suomessa on joko niin fiksut lain tekiät että lait kuten IPRED ei ole tullossa, tai sitten niin hitaat että se on vasta tekeillä.

  ruotsia taitaville alla linkki
  http://www.metro.se/se/article/tt/2009/06/25/ipreddom/

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Tytärniemi M kirjoitti:
  Quote:Muistakaamme että suomessa on joko niin fiksut lain tekiät että lait kuten IPRED ei ole tullossa, tai sitten niin hitaat että se on vasta tekeillä.

  … tai sitten, tavalliseen tapaan, se on valmisteilla jossain suljettujen ovien takana, ja ennen kuin huomaatkaan, se on jo hyväksytty.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Suomessa tällainen laki on ollut voimassa jo vuoden 2006 alusta lähtien. Lex Karpelan myötä teleoperaattoreille tuli velvollisuus luovuttaa IP-tietoja suoraan oikeudenhaltijoille oikeuden päätöksellä (60 a §).

  Profiilikuva käyttäjästä samiyo

  samiyo

  said

  Hei kaikki. Tämä näyttäisi sopivalta threadiltä viestilleni.

  Haluaisin kommentoida laajemmin kysymystä ”Miksi on tärkeää ajaa PP asiaa”. Mielestäni tuhansien ihmisten määrittäminen rikollisiksi on vahingollista SIKSI, että se on askel väärään suuntaan, kohti poliisivaltiota. Valotan näkemystäni hieman mielikuvituksellisen esimerkin pohjalta.

  Dystopiaskenaariossani Poliisi (tai muu viranomainen) antaa kiinni jääneelle piraatille kaksi mahdollisuutta: joko hänet käräytetään Teostolle, jolla on laillinen oikeus vaatia mielikuvituksellisia vahingonkorvaussummia TAI piraatti pakotetaan ”vasikaksi” raportoimaan tuntemistaan henkilöistä, jotka kritisoivat valtion virallista linjaa. Mielellään vielä hankkimaan sellaista materiaalia, jota voidaan tarvittaessa käyttää tällaista valtion vihollista vastaan. Tuttua toimintaa DDR:n ajoilta.

  En näe ongelmana, että huumekauppiaita pakotetaan vasikoiksi. Sen sijaan piratismi on niin YLEISTÄ toimintaa, että HALUTESSAAN Poliisilla on ainekset kattavan ilmiantoverkoston luomiseksi.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin