Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Tämä aihe sisältää 20 vastaukset, 10 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä unknown unknown 8 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  Moro,

  miksi piraattipuolueen sivuilla on käytössä Google Analytics? Miksi halutaan ehdoin tahdoin säilöä tiedot kaikista piraattiaatteesta kiinnostuneista vielä yhteen tietokantaan lisää?

  Ymmärtäisin jos tarkoitus olisi tehdä bisnestä ja huolellinen kävijäanalyysi olisi tärkeätä, mutta piraattipuoleen käyttöön luulisi riittävän joku open source -rimpulakin?

  Ja tiedän, noscriptillä tai vastaavalla pystyy blokkaamaan GA:n toiminnan, ja siksi itsekin sitä käytän, mutta 98% kävijöistä ei tätä tiedä eikä edes ymmärrä.

  Aatteen hengen mukaista olisi myös hankkia virallinen SSL-sertifikaatti ja ohjata kaikki sivupyynnöt tapahtumaan https:n kautta.

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Olen samaa mieltä että Google Analytics pitää poistaa, ja jos tilalle halutaan joku vakoiluohjelma niin vapaan ohjelmiston http://piwik.org/ näyttäisi olevan tarpeeksi hyvä vaihtoehto. Googlen tietokannat paisuvat kokoajan isommiksi ja kyseinen yritys tietää kohta about kaiken netin käyttäjistä. Lisäksi se on Suomen lain yläpuolella väittämällä että ”joku toinen Google Inc. joka sijaitsee Yhdysvalloissa” tarjoaakin palvelun, eikä Suomen Google. Piraattipuolueen on hyvä näyttää esimerkkiä yksityisyysasioissa eikä luovuttaa dataa korporaation tietopankkeihin, ellei se ole aivan välttämätöntä.

  Profiilikuva käyttäjästä apecat

  apecat

  said

  Terve

  Kiitän kysymyksistä, ne ovat hyvinkin relevantteja ja tulevat varmasti esiin tulevaisuudessakin. Olen Piraattinuorten hallituksen varajäsen, tekninen ylläpitäjä ja yleinen sosiaalimediahörhö, joten vastaukseni selittänee osittain nykyistä tilannetta.

  Ensinnäkin: sivuston ajaminen kokonaan SSL-yhteydellä on ihan realistinen vaihtoehto, ja olet todella oikeassa siinä että sitä sertifikaattia olisi syytä hoitaa kuntoon. SSL-yhteyden käyttäminen oletuksena lisää kuitenkin sivuston teknistä monimutkaisuutta hieman ja ison liikennemäärän yhteydessä myös laitteistovaatimuksia – nämä ovat varsin yleisiä syitä webbisivustojen salaamattomuuteen. Tällä hetkellä puolueen pääsivusto ja wiki toimivat tarvittaessa salattuina..

  Googlesta voin todeta että ymmärrän yritykseen liittyvät ongelmat (käytän itse CS Liteä, NoScriptiä ja Better Privacya). Mutta: meidänkokoiselle organisaatiolle on välttämätöntä käyttää parhaimmat saatavilla olevat tuotteet palvelumme seuraamiseen ja nimenomaan verkostoitumisen tehostamiseen. Nykypäivänä monet näistä ominaisuuksista tarjotaan esimerkiksi Googlen ilmaistuotteissa.

  Jos haluaa tehokkaasti kommunikoida ihmisten kanssa, on pakko olla esillä niissä paikkoissa missä ihmiset liikkuvat. Tämä on yleinen totuus joka pätee sekä nykyajan ”sosiaalisessa mediassa” että muualla yhteiskunnassa.

  Googlen tarjoamat hakupalvelut ovat äärimmäisen suosittuja (”siellä liikkuu ihmisiä”), kuten myös heidän mainosalustansa, minkä olemme käyttäneet, ja tullemme käyttämään tulevaisuudessa. Google Analytics integroituu tähän varsin mallikkaasti. Omalle palvelimelle asennettu analytics-ohjelmisto ei tee tätä ja vaatii vielä ylläpitoa.

  Hostatut eli toisten palvelimilla ajavat palvelut ovat kohta siinä tasolla että edes oman sivuston pyörittäminen esimerkiksi WordPressin tai Joomlan avulla ei välttämättä ole organisaatiohygienisesti kannattavaa sanotaanpa kolmen vuoden kuluttua (katso esimerkiksi Squarespacen helppokäyttöisyyttä). Minä kyllä puolustan meidänkalitaisen organisaation sivustojen ylläpitämistä itse, mutta lisäpalvelut jotka tuovat meille ja/tai lukijalle erikoisominaisuuksia tulevat olemaan yhä enemmän toisten tahojen ylläpitämiä.

  Saatatte olla sitä mieltä että Google Analytics on toisentyyppinen palvelu kuin Facebook ja Twitter tai vaikka IRC-Galleria. Ja vaihtoehtojahan näyttää olevan kaupalliselle Analytics-palveluille (GA, Snoobi jne).

  Mutta webbi on menossa palvelujen sekakäyttöön ja integroitumiseen tulevina vuosina sellaisessa tahdissa että maalaisimme itseämme nurkkaan pahasti ottamalla kantaa tässä tapauksessa Google Analyticisä vastaan. Puolentoista vuoden sisällä kaikilla trendikkäillä, helppokäyttöisillä sivuistoilla saattaa olla jokin muu, joka sivulatauksella ajava kolmannen tahon JavaScript-pätkä, ja sivustot ilman tätä hypoteettista palvelua olisivat sitten sen ajan standardin mukaan täysin spedennäköisiä. Lähi-historian esimerkkeinä tästä toimivat esimerkiksi kommenttijärjestelmät (Disqus), videohostauspalvelut (embed-toimintoineen; Youtube, Vimeo), kartat (Google, Yahoo, MS) sekä Googlen ja Yahoon hostaamat yleisessä käytössä olevat JavaScript-kehittäjätyökalut.

  Se yleisesti pelätty ”suuryritysten vallankaappaus” internetissä on tavallaan jo tapahtunut ”meritokraattisen” prosessin tuloksena. Suuret organisaatiot pystyvät tarjoamaan varmatoimisia, hyvin suunniteltuja palveluita jotka tavalliset ihmiset osaavat käyttää ja jotka helpottavat teknistesti pätevienkin ihmisten elämää. Tässä on sekä hyvät puolensa (kommunikointivälineitä kaikkien saataville, jopa ilmaiseksi) ja huonot puolensa (data mining).

  Tässä vastaukseni ydin: Todellinen, ei tekopyhä kannanotto tätä trendiä vastaan vaatisi kaikkien kolmansien osapuolten palvelujen postamista kaikilta Piraattipuolueen sivustoilta. Ikuisesti. Veisimme interwebimme teknisen tason kymmenisen vuotta taaksepäin emmekä sitten enää pystyisi välittämään sanomamme ihmisten käyttämien palvelujen kautta. Eli vahingoittaisimme mahdollisuutemme menestymään tehtävässämme.

  Ymmärtääkseni tehtävämme on tuoda verkostuneen maailman ymmärrystä poliitiseen järjestelmään, eikä taistella sellaista kehitystä vastaan, mikä on jo tapahtunut ja tuonut mukaansa uusia, hyödyllysiä tapoja kommunikoida.

  Tämän takia Google Analytics tuskin poistuu meidän käytöstä periaatesyistä.

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Quote:Nykypäivänä monet näistä ominaisuuksista tarjotaan esimerkiksi Googlen ilmaistuotteissa.
  Myös muissa.

  Quote:Google Analytics integroituu tähän varsin mallikkaasti. Omalle palvelimelle asennettu analytics-ohjelmisto ei tee tätä ja vaatii vielä ylläpitoa.
  Ylläpitoa vaaditaan aika vähän verrattuna siihen haittaan mikä aiheuttaa yksityisyyden menettämisestä.

  Quote:Hostatut eli toisten palvelimilla ajavat palvelut ovat kohta siinä tasolla että edes oman sivuston pyörittäminen esimerkiksi WordPressin tai Joomlan avulla ei välttämättä ole organisaatiohygienisesti kannattavaa sanotaanpa kolmen vuoden kuluttua (katso esimerkiksi Squarespacen helppokäyttöisyyttä).
  Tottakai tulee olemaan kannattavaa, ellet halua suosia nettiä jossa kaikki sivut sijaitsevat korporaation hallinnassa ja omistuksessa, ja kaikkea voidaan sensuroida miten yrityspomot haluavat.

  Quote:Se yleisesti pelätty ”suuryritysten vallankaappaus” internetissä on tavallaan jo tapahtunut ”meritokraattisen” prosessin tuloksena.
  On täyttä valehtelua väittää että se on jo tapahtunut, netti on täynnä yksityisiä sivustoja joita yritykset eivät omista.

  Quote:Tässä vastaukseni ydin: Todellinen, ei tekopyhä kannanotto tätä trendiä vastaan vaatisi kaikkien kolmansien osapuolten palvelujen postamista kaikilta Piraattipuolueen sivustoilta. Ikuisesti.
  Väärin. Väität että ei-absolutismi on tekopyhää, joka on aivan idioottimainen määritelmä ja käytännössä valehtelua.

  Quote:Veisimme interwebimme teknisen tason kymmenisen vuotta taaksepäin emmekä sitten enää pystyisi välittämään sanomamme ihmisten käytämien palvelujen kautta.
  Tätä ei ole ehdottanut kukaan.

  Quote:Ymmärtääkseni tehtävämme on tuoda verkostuneen maailman ymmärrystä poliitiseen järjestelmään, eikä taistella sellaista kehitystä vastaan, mikä on jo tapahtunut ja tuonut mukaansa uusia, hyödyllysiä tapoja kommunikoida.
  Sanoit uuden valheen, että se on jo tapahtunut, vaikka netti on täynnä yksityisiä nettisivuja.

  Profiilikuva käyttäjästä apecat

  apecat

  said

  Jos poistamme mahdollisuuden käyttää kolmansien osapuolten skriptejä sivustoissa, todella viemme käytettävyyden vuosia taaksepäin. Jos poistaisimme GAn privacy-syistä ei ole kovin loogista että suostuisimme esimerkiksi embeddaamaan Google-kartan, Vimeo-videon, Recaptcha-spämmisuojaa tai lisätä edes OpenID-sisäänkirjautumismahdollisuutta.

  Quote:Tottakai tulee olemaan kannattavaa, ellet halua suosia nettiä jossa kaikki sivut sijaitsevat korporaation hallinnassa ja omistuksessa, ja kaikkea voidaan sensuroida miten yrityspomot haluavat.

  Siksi pidän itsekin melko tärkeänä että käytetään avoimeen koodiin perustuvia sisällönhallintajärjestelmiä. Näidenkin helppokäyttöisyyttä kehitetään onneksi koko ajan, esimerkiksi WordPress osaa jo päivittää itseään. Mutta yleisesti ottaen, modernin sivuston asentaminen ja turvapäivittäminen mille tahansa ihmisille joka ei harrasta webpalvelinasetuksia Unix-ympäristössä on aika mutkikasta.

  Quote:On täyttä valehtelua väittää että se on jo tapahtunut, netti on täynnä yksityisiä sivustoja joita yritykset eivät omista.

  Tietenkin webbi on täynnä sivustoja, ja niitäkin on aika kustannustehokasta ylläpitää jos osaa. Mutta ei-tekniset ihmiset eivät vieläkään asenna omia PHPBB-foorumejaan tai ylläpidä salattuja IRC-palvelimiaan kun haluavat keskustella läheisten kanssa, vaan avaavat työpaikkaoutlookinsa, hot/gmailinsa, mesensä tai facebookinsa. Tavallinen web jonka suht peruskäyttäjä voi rakentaa jollain dreamweaverilla ei ole interaktiivinen kommunikointiväline vaan parhaimillaan diaesitys. Jos haluat jotain parempaa joko asennat wordpressin webhotelliin, tai otat käyttöön ilmaisen wordpress.com-palvelun. Tarkoitin alkuperäisella vastauksellani että tietyt suuret yrityset ovat jo tavallaan valloittaneet internetin tekemällä siitä paikan jossa on mahdollista viettää aikaa irssi-vapaiden ystävien kanssa.

  Quote:Väärin. Väität että ei-absolutismi on tekopyhää, joka on aivan idioottimainen määritelmä ja käytännössä valehtelua.

  Quote:Tätä ei ole ehdottanut kukaan.

  En ymmärrä. Jos googlen tiettyä tuotetta ei nyt voida käyttää periaatesyistä, miksi olisi yhtäkkiä sallittua liittää jonkun uuden kolmannen osapuolen palikan joka mullistaa webin tavalla joka ei ole mahdollista ainoastaan paikallisella Joomlan asennuksella? Jos haluat modernin webläsnäolon käytät joko kolmansien osapuolten palveluja, tai palkkaat ainakin pari täysiaikaista koodiapinaa jotka tekevät sulle hienon portaalin drupalin tai joomlan avulla. Ja täysin omassa järjestelmässä ei olisi mahdollista esim kommentoida omalla nimellään esim. Facebook tai OpenID-tunnareiden avulla eikä videosi takuulla saisi OVER 9000 sivulatausta ilman Youtubea.

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Quote:Jos poistamme mahdollisuuden käyttää kolmansien osapuolten skriptejä sivustoissa, todella viemme käytettävyyden vuosia taaksepäin. Jos poistaisimme GAn privacy-syistä ei ole kovin loogista että suostuisimme esimerkiksi embeddaamaan Google-kartan, Vimeo-videon, Recaptcha-spämmisuojaa tai lisätä edes OpenID-sisäänkirjautumismahdollisuutta.
  En ole sanonut että pitäisi absoluuttisesti poistaa kaikki kolmannen osapuolen scriptit, jokainen tapaus pitää katsoa erikseen. Google on erityisen paha sen takia että se on niin suuri yritys, joten yksityisyyden suojaa voi kasvattaa jos valitsee vastaavan palvelun joltain muulta kuin Googlelta.

  Quote:En ymmärrä. Jos googlen tiettyä tuotetta ei nyt voida käyttää periaatesyistä, miksi olisi yhtäkkiä sallittua liittää jonkun uuden kolmannen osapuolen palikan joka mullistaa webin tavalla joka ei ole mahdollista ainoastaan paikallisella Joomlan asennuksella?
  Asiat pitää tarkastella yksittäistapauksina, katso myös aikaisempi vastaukseni.

  Quote:Jos haluat modernin webläsnäolon käytät joko kolmansien osapuolten palveluja, tai palkkaat ainakin pari täysiaikaista koodiapinaa jotka tekevät sulle hienon portaalin drupalin tai joomlan avulla. Ja täysin omassa järjestelmässä ei olisi mahdollista esim kommentoida omalla nimellään esim. Facebook tai OpenID-tunnareiden avulla eikä videosi takuulla saisi OVER 9000 sivulatausta ilman Youtubea.
  En ole sanonut etteikö muita palveluita voi käyttää, tässä on kyse GA:sta.

  Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  apecat kirjoitti:
  Quote:
  Googlesta voin todeta että ymmärrän yritykseen liittyvät ongelmat (käytän itse CS Liteä, NoScriptiä ja Better Privacya). Mutta: meidänkokoiselle organisaatiolle on välttämätöntä käyttää parhaimmat saatavilla olevat tuotteet palvelumme seuraamiseen ja nimenomaan verkostoitumisen tehostamiseen. Nykypäivänä monet näistä ominaisuuksista tarjotaan esimerkiksi Googlen ilmaistuotteissa.

  Mielestäni tuo edustaa melkoista tekopyhyyttä. Kai sentään olet edes lisännyt poikkeukset noihin addoneihin PP:lle?

  Etusivulla pitäisi vähintäänkin olla varoitus tavallisille tallaajille: ”Tämä sivusto hyödyntää selailukäyttäytymistäsi vakoilevia tekniikoita, suosittelemme asentamaan addonit X ja Y selaimeesi.” Mutta sehän olisi vähän hassua?

  Toistan nyt vielä: pointtini oli se, että suurin osa ihmisistä ei edes tiedosta GA:n olemassaoloa, ja käsittääkseni PP:n homma on suojella erityisesti noiden ihmisten yksityisyyttä. Ei meidän, jotka tiedämme, mikä on GA, OpenID, SSL tai NoScript, ja jotka osaamme ilman PP:täkin suojautua.

  Ruotsin PP ei GA:ta näemmä tarvitse. Etusivulla on käytössä joku googlen kalenterimoduli, mutta syvemmälle mentäessä, esim. foorumille tai jäsentilastoihin, sivut ovat täysin ”paljaat”. Suomen PP sen sijaan kiltisti raportoi googlelle mm. kuka on osallistunut mihinkin keskusteluun foorumilla. Jee! Ruotsin PP:kään tuskin pääsi sinne, missä nyt on, GA:ta käyttämällä.

  Piti oikein katsoa wikipediasta mitä meritokratia tarkoittaa kun en sitä vielä tiennyt: Meritokratia on yhteiskunnallinen järjestelmä, jossa nimitykset ja työnjako perustuvat yksilön lahjakkuuteen, ansioihin ja saavutuksiin varallisuuden, perhesuhteiden, ystävyyssuhteiden, iän, suosion tai yhteisöllisen aseman sijaan. Oikeasti??? Miten minun kysymyksestäni päästiin tähän? Jos haluaisin kyllästyä kuoliaaksi, menisin yliopistolle opiskelemaan enkä yrittäisi täällä kertoa mielipiteitäni.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  En ota sen erikoisemmin kantaa siihen käytetäänkö GA:ta vai ei, mutta käytännössä emme sitä välttämättä tarvitse. GA:n käyttö on jäänne ajalta, jolloin PP:n sivut olivat hostauksessa josta ei saatu tilastoja, nykyään tilastot tehdään awstatsilla myös. Huono puoli kuitenkin on, että awstatsit tilastot eivät ole lähellekkään niin kattavat kuin GA:n ja jälkimmäisestä on ollut oikeasti apua kartoittaessa sivujen kävijämääriä erilaisten uutisointien yhteydessä jne.
  Itse en Googlea koe suureksi uhaksi, mutta ymmärrän hyvin vastustuksenkin.

  Niin se SSL sertifikaatti kyllä toimii ihan kunnolla ja sivuja (www, blog, wiki, foorumi jne) voi käyttää SSL:llä, mutta koko SSL sertifikaatin käyttö sisältää yhden ongelman: kaikki linkit jotka vievät sivujen ulkopuolelle, aiheuttavat herjaamisen selaimelta (kuten kuuluukin) ja se voi aiheuttaa monille vähemmän asiasta tietäville kummastelua. Herjahan sanoo jotakuinkin etteivät sivut ole välttämättä turvalliset. Tämän vuoksi pakotettu SSL yhteys on vain jäsenhakemuksissa ja login sivulla.

  Profiilikuva käyttäjästä apecat

  apecat

  said

  Jatkan ajamani ajatusharjoituksen esittämistä. Google Analyticsin poistaminen periaatesyistä olisi tyhjä ele koska nykywebbissä dataa ja ajettavaa koodia haetaan jatkuvasti eri paikoilta.

  Aatteelista itsetyydytystä Google Analyticsin poistaminen luultavasti tehostaisi, mutta käytännöllistä, meille myönteistä merkitystä sillä ei olisi. Jos ymmärrätte Googlen aseman erikoisuutta, ymmärrätte myös kuinka laajassa käytössä yrityksen tuotteet ovat ammattimaisesti tuotetussa, avoimessa webissä (poislukien esim Facebook, jonka sisällä ei ajeta googlen trackingkoodia) todella ovat. Joko käytät Googlen tuomia mahdollisuuksia hyväksesi… tai käytät huonompia työkaluja.

  Käyttäjä joka seuraa piraattiaiheita netissä on jo profiloitu poliittisesti aktiiviseksi otukseksi lukuisilla sivustoilla lukuisten eri mainostajien ja muitten kolmansien osapuolten skriptien avulla, käytännössä kaikkien ammattimaisesti tuotettujen sivustojen kautta, jos hän ei käytä noscriptiä, cookiesafea, betterprivacya ja tor-välityspalvelinta jokaista sivulatausta varten. Tiedonlouhinta (eli data mining) on kehittynyt jo sille tasolle että identiteettiäsi saattaa olla tilastollisesti mahdollista arvata ainoastaan selainohjelmasi user agent-tunnistetietojen perusteella. Ammattimaisesti tuotetun websisällön on jo kauan ollut mainosyhtiöiden omistama panoptikon.

  Kuten mainitsin aiemmin, jos puolueen sivustoa halutaan kehittää, siiheen lisätään ajan myötä kaikenlaisia, todennäköisesti myös Googlen tarjoamia erilaisia tietoja kerääviä skriptejä, Youtube-palikoita jne jotka lisäävät toiminnallisuutta. Se tosiasia että suoja yksityisyyttä vahingoittavia tilastollisia laskentamalleja vastaan on ollut perus web-käyttäjälle olematon vuosikausia erilaisten kolmannen osapuolten objektien takia, ei muutu mihinkään vaikka me päättäisimme että Googlen tarjoama yksittäinen statistiikkatyökalut ei periaatesyistä sovi meille. Jos emme pysty sisäistämään että käyttäjäseuranta on ollut webin arkea jo vuosia, emme ole kovin päteviä.

  Google Analytics on todennäköisesti paras ilmainen statistiikkapalvelu ja Google Adwordsintregraationsa ansiosta verkkomainonnan ykköstyökalu (pro tip: seuraava askel on kävijätilastojen reaaliaikainen seuranta). Sen käytöstä poistaminen vaikeuttaisi puolueen nettiläsnäolon ammattimaista kehittämistä mikä olisi tavoitteidemme vastaista. M.m. ”Ymmärtäisin jos tarkoitus olisi tehdä bisnestä ja huolellinen kävijäanalyysi olisi tärkeätä”-ajattelutapa pitäisi toimintamme ikuisesti nykyisellä tasolla. Juuri nämä huoleelliset kävijäanalyysit on pakko tehdä jos järjestömme haluaa olla mukana leikkimässä areenalla joka se väittää tuntevansa. Tiedot siitä mistä käyttäjät tulevat (oliko lähde mainos?), miten kauan ne viipyvät saitilla, missä kursorit liikkuvat, mitkä osat sivuston käyttöliittymästä käytetään jne eivät ole valinnaisia jos haluaa olla mukana taistelemassa näkyvyydestä nykywebissä.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Aah. miten irvokasta, erään puolueen etusivulla:


  Valtiot keräävät kansalaisista yhä enemmän tietoa, mutta toimivat samaan aikaan itse usein suljettujen ovien takana.

  Miten se nyt menikään, älä tee ninnkuin minä teen vaan miten minä opetan? Tämä on nyt vain hurkastelua jos me kerätään tietoja käyttäjistä ja sitten ollaan puolueena huolissaan kaiken poliisivaltio kehityksestä. Outoja.

  Tämä asia voisi olla äänestyksen aiheena koska loppujen lopuksi jäsenistö pitäisi päättää poliitkan suuntaviivat jota sitten hallitus noudattaa. Ja en nyt ole puhumassa mistään IRC huutoäänestyksistä vaan tänne voisi hyvin perustaa foorumiin äänestyssyteemit. Toinen tapa voisi olla että äänestys käytäisiin mailipohjaisena. Joka tapauksessa meidän ei tarvitse kerätä business:n pohjautuvaa työkaluja.

  Itse taidan alkaa käyttämään selainten pornomoodia defaulttina ja muokkaan HOST filua ohjaamaan GA osoitteet localhost:iin.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Kuka tahansa on tervetullut rakentamaan puolueelle uudet nykyistä paremmat nettisivut ja ylläpitämään ne ilman mitään korvausta. Kertokaa sitten, kun on demoa saatavilla.

  Profiilikuva käyttäjästä Bercon

  Bercon

  said

  Mielestäni puolueen markkinoinnin tehostaminen on tässä tapauksessa tärkempää kuin hirttäytyminen periaatteisiin. Jos emme tuo itseämme tarpeeksi hyvin esille ja pääse eduskuntaan 2011 niin valtamme vaikuttaa kärsii niin pahasti, että periaatteillamme voi lähinnä heittää vesilintua.

  Profiilikuva käyttäjästä Spif

  Spif

  said

  apecat kirjoitti:
  Quote:Käyttäjä joka seuraa piraattiaiheita netissä on jo profiloitu poliittisesti aktiiviseksi otukseksi lukuisilla sivustoilla lukuisten eri mainostajien ja muitten kolmansien osapuolten skriptien avulla
  Ei tuo ole mikään peruste sille että Piraattipuolueenkin sivujen pitäisi tietoisesti kerätä dataa Googlelle.
  Quote:Kuten mainitsin aiemmin, jos puolueen sivustoa halutaan kehittää, siiheen lisätään ajan myötä kaikenlaisia, todennäköisesti myös Googlen tarjoamia erilaisia tietoja kerääviä skriptejä, Youtube-palikoita jne jotka lisäävät toiminnallisuutta.
  Upotettujen Youtube-videoiden vertaaminen Analyticsiin on yhtä järkevää kuin FRA-vakoilun puolustelu sillä, että MTV3:kin kerää katsojatilastoja.
  Quote:Google Analytics on todennäköisesti paras ilmainen statistiikkapalvelu ja Google Adwordsintregraationsa ansiosta verkkomainonnan ykköstyökalu.
  Miten se Adwordsintegraatio käytännössä hyödyttää Piraattipuoluetta? Jos myytäisiin tuotetta tietylle kohderyhmälle niin olisi toki hyödyllistä näyttää mainoksia vain niillä sivuilla, joilla vierailee potentiaalisia kuluttajia. Minusta tuntuu kuitenkin että vaalimainonnassa pitäisi pyrkiä mahdollisimman laajaan näkyvyyteen, eikä välttämättä keskittää mainoksia jo valmiiksi piraattiaatetta tukeville.
  Quote:Tiedot siitä mistä käyttäjät tulevat (oliko lähde mainos?), miten kauan ne viipyvät saitilla, missä kursorit liikkuvat, mitkä osat sivuston käyttöliittymästä käytetään jne eivät ole valinnaisia jos haluaa olla mukana taistelemassa näkyvyydestä nykywebissä.
  Scoffa mainitsi että awstats on jo käytössä eli nuo luettelemasi tilastot kerätään ilmeisesti jo nyt ilman GA:takin. http://awstats.sourceforge.net/#FEATURES

  Toki on kai siinä GA:ssa enemmän ominaisuuksia. Kysymys onkin tarvitaanko niitä kaikkia. Tekstistäsi saa käsityksen että GA olisi ainoa vähänkään käytettävissä oleva statistiikkapalvelu, mutta asiahan ei taida ihan näin olla.

  Minusta on hyvä että sivuston ylläpitäjä kerää käyttäjien toiminnasta anonyymidataa ja kehittää sen avulla sivustoa. Ongelma GA:ssa on että se kerää dataa lähinnä Googlelle. En usko että GA keräisi datan anonyyminä, vaikka se ylläpitäjille sellaisena näkyykin. Joskus luinkin Googlen speksejä mutta en nyt ihan tarkasti muista kauanko niitä IP-osoitteita säilytetään GA:ssa. Jos tosiaan on niin, ettei GA ole välttämätön kuten Scoffa antoi ymmärtää niin en kannata sen käyttöä.

  @Mikko Kunnari:
  Ihmeellinen asenne sinulla. Onko siitä nyt jotain haittaa että kehitysehdotuksia annetaan ja niistä keskustellaan? Foorumin Verkkopalvelut-osio olisi turhaan olemassa jos muutkin jakaisivat kantasi.

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  apecat kirjoitti:
  Quote:Jatkan ajamani ajatusharjoituksen esittämistä. Google Analyticsin poistaminen periaatesyistä olisi tyhjä ele koska nykywebbissä dataa ja ajettavaa koodia haetaan jatkuvasti eri paikoilta.
  Ei se ole tyhjä ele koska se parantaa yksityisyyttä.

  Quote:
  Aatteelista itsetyydytystä Google Analyticsin poistaminen luultavasti tehostaisi, mutta käytännöllistä, meille myönteistä merkitystä sillä ei olisi. Jos ymmärrätte Googlen aseman erikoisuutta, ymmärrätte myös kuinka laajassa käytössä yrityksen tuotteet ovat ammattimaisesti tuotetussa, avoimessa webissä (poislukien esim Facebook, jonka sisällä ei ajeta googlen trackingkoodia) todella ovat. Joko käytät Googlen tuomia mahdollisuuksia hyväksesi… tai käytät huonompia työkaluja.

  Se tarjoaako Google parhaan palvelun tietyssä asiassa on tapauskohtaista ja tuollainen väite että se on parempi joka asiassa on täyttä propagandaa/Google-uskovaisuutta. Tässäkin threadissa on jo tarjottu yksi palvelu jota käyttämällä yksityisyys ei heikkene ja tarvittavat tiedot saadaan kerättyä.

  Quote:
  Käyttäjä joka seuraa piraattiaiheita netissä on jo profiloitu poliittisesti aktiiviseksi otukseksi lukuisilla sivustoilla lukuisten eri mainostajien ja muitten kolmansien osapuolten skriptien avulla, käytännössä kaikkien ammattimaisesti tuotettujen sivustojen kautta, jos hän ei käytä noscriptiä, cookiesafea, betterprivacya ja tor-välityspalvelinta jokaista sivulatausta varten. Tiedonlouhinta (eli data mining) on kehittynyt jo sille tasolle että identiteettiäsi saattaa olla tilastollisesti mahdollista arvata ainoastaan selainohjelmasi user agent-tunnistetietojen perusteella. Ammattimaisesti tuotetun websisällön on jo kauan ollut mainosyhtiöiden omistama panoptikon.

  Taas erikoinen virheellinen väite että mainosyhtiöt omistaisivat yhtään sisältöä. Se, että netissä on jonkun verran profiileita riippuen käyttäjistä ja sen profiilin laajuus vaihtelee käyttäjästä riippuen ei tarkoita että jos ei päästä absoluuttisen täydelliseen yksityisyyteen voikin puolue lahjoittaa yksityistä tietoa yrityksille.

  Quote:
  Kuten mainitsin aiemmin, jos puolueen sivustoa halutaan kehittää, siiheen lisätään ajan myötä kaikenlaisia, todennäköisesti myös Googlen tarjoamia erilaisia tietoja kerääviä skriptejä, Youtube-palikoita jne jotka lisäävät toiminnallisuutta. Se tosiasia että suoja yksityisyyttä vahingoittavia tilastollisia laskentamalleja vastaan on ollut perus web-käyttäjälle olematon vuosikausia erilaisten kolmannen osapuolten objektien takia, ei muutu mihinkään vaikka me päättäisimme että Googlen tarjoama yksittäinen statistiikkatyökalut ei periaatesyistä sovi meille. Jos emme pysty sisäistämään että käyttäjäseuranta on ollut webin arkea jo vuosia, emme ole kovin päteviä.

  Kuten on todettu kymmeniä kertoja sinulle, seuranta on mahdollista ilman GA:ta, ja niin itseasiassa on tilanne nyttenkin tällä sivustolla.

  Quote:
  Google Analytics on todennäköisesti paras ilmainen statistiikkapalvelu ja Google Adwordsintregraationsa ansiosta verkkomainonnan ykköstyökalu (pro tip: seuraava askel on kävijätilastojen reaaliaikainen seuranta). Sen käytöstä poistaminen vaikeuttaisi puolueen nettiläsnäolon ammattimaista kehittämistä mikä olisi tavoitteidemme vastaista. M.m. ”Ymmärtäisin jos tarkoitus olisi tehdä bisnestä ja huolellinen kävijäanalyysi olisi tärkeätä”-ajattelutapa pitäisi toimintamme ikuisesti nykyisellä tasolla. Juuri nämä huoleelliset kävijäanalyysit on pakko tehdä jos järjestömme haluaa olla mukana leikkimässä areenalla joka se väittää tuntevansa. Tiedot siitä mistä käyttäjät tulevat (oliko lähde mainos?), miten kauan ne viipyvät saitilla, missä kursorit liikkuvat, mitkä osat sivuston käyttöliittymästä käytetään jne eivät ole valinnaisia jos haluaa olla mukana taistelemassa näkyvyydestä nykywebissä.

  Huolellinen analyysi on mahdollista ilman GA:ta.

  Bercon kirjoitti:
  Quote:Mielestäni puolueen markkinoinnin tehostaminen on tässä tapauksessa tärkempää kuin hirttäytyminen periaatteisiin. Jos emme tuo itseämme tarpeeksi hyvin esille ja pääse eduskuntaan 2011 niin valtamme vaikuttaa kärsii niin pahasti, että periaatteillamme voi lähinnä heittää vesilintua.
  Tehostaminen on mahdollista ilman GA:ta.

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:Kuka tahansa on tervetullut rakentamaan puolueelle uudet nykyistä paremmat nettisivut ja ylläpitämään ne ilman mitään korvausta. Kertokaa sitten, kun on demoa saatavilla.
  Jos et jaksa poistaa GA:ta sivulta, voin sen tehdä kyllä itse.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  ”@Mikko Kunnari:
  Ihmeellinen asenne sinulla. Onko siitä nyt jotain haittaa että kehitysehdotuksia annetaan ja niistä keskustellaan? Foorumin Verkkopalvelut-osio olisi turhaan olemassa jos muutkin jakaisivat kantasi.”

  Ei ole sinällään mitään haittaa tietenkään. Jankuttamisesta sen sijaan on haittaa. Asia tuli kuitenkin jo tiedostettua, kun apecat on jo useaan otteeseen samat tarinat kirjoitellut. Itse en ole mikään Google-fani, sillä välttelen niiden hakukonettakin. 90% markkinaosuus ei silläkään alalla ole hyvä juttu. Kuitenkaan Google ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt mitään hirveän pahoja väärinkäytöksiä.

  Tällä hetkellä todellisten tekijöiden vähyyden takia osaan arvostaa sitä, että meillä nyt on joku jota kiinnostaa koko nettisivujen ylläpito ylipäänsä ollenkaan ja nettisivu-uudistuskin koputtelee jo ovella. Sen perään vielä tietojärjestelmäuudistus. Varmaan tulevaisuudessa kun on jotain resurssejakin olemassa tuollaiset GA-tyyppiset yksityiskohdat alkavatkin kiinnostamaan. Eli: meillä on nettisivujen ja palveluiden kehittämisessä ämpärillinen tärkeämpiäkin asioita. Vertaus Ruotsin PP:n sivuihin oli myös huono, koska heillä on ihan eri maailman resurssit käytettävissään kuin meillä.

  Tällä hetkellä minun mielestä tehokkuuden maksimointi on ykkösasia ja sivuston kehittämisen tulee tapahtua tärkeimmistä asioista vähemmän tärkeisiin. Kannattaa myös muistaa, että vaalit lähestyvät ja myös vaalisivustossa on iso urakka. Kuten Bercon totesi ”Mielestäni puolueen markkinoinnin tehostaminen on tässä tapauksessa tärkempää kuin hirttäytyminen periaatteisiin. Jos emme tuo itseämme tarpeeksi hyvin esille ja pääse eduskuntaan 2011 niin valtamme vaikuttaa kärsii niin pahasti, että periaatteillamme voi lähinnä heittää vesilintua.”

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin