Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Missä löytyy KAIKKIEN puolueiden kannatusluvut?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Missä löytyy KAIKKIEN puolueiden kannatusluvut?

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 7 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  En ole yrityksistäni huolimatta löytänyt lukemia ollenkaan tai sitten en vaan osaa?
  Kysymys kuuluu niin, että miksi aina uutisissa tai lehdissä luvuissa jätetään muutkin puolueet mainitsematta? Eikö se ole aika hallaa, jos valtaosa ei tiedä uudesta puolueesta, jota äänestää?

  Olen aiemminkin koittanut etsiä ja vieläkin koitan kaivella, enkä ole löytänyt ”vakituista” seurantapaikkaa, jos te tiedätte sellaisen, niin missä se on?!

  Ikinä ei tiedä, että josko takana on poliittisia pyyntöjä ”voidellulle” medialle, ”että jätetääs nää sällit PP:sta poies luvuista ja kaspas vaan, ihmiset ei huamaa.” Eli Gallupit kysyvät vain samoja puolueita. Mutta en nyt ole pitkään aikaan nähnyt Piraattipuolueen edustajien puhuvan mistä jostakin kantaa selvemmin medioissa?

  Mutta missä näkee konkreettisesti kannatusluvut kaikkien puolueiden kesken(reaaliaikaista seurantaa kai turha pyytää)?

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Topi kirjoitti:
  Quote:En ole yrityksistäni huolimatta löytänyt lukemia ollenkaan tai sitten en vaan osaa?
  Kysymys kuuluu niin, että miksi aina uutisissa tai lehdissä luvuissa jätetään muutkin puolueet mainitsematta?

  Media julkaisee vain muutaman lähteen tutkimuksia. (Taloustutkimus, Yle)

  Quote:Eikö se ole aika hallaa, jos valtaosa ei tiedä uudesta puolueesta, jota äänestää?

  On. Sananjulistaminen ei ole kuitenkaan ensisijaisesti median vaan PP:n vastuulla.

  Quote:Mutta en nyt ole pitkään aikaan nähnyt Piraattipuolueen edustajien puhuvan mistä jostakin kantaa selvemmin medioissa?

  Et ole katsonut oikeita ohjelmia. Ks. Media-palsta.

  Quote:Mutta missä näkee konkreettisesti kannatusluvut kaikkien puolueiden kesken(reaaliaikaista seurantaa kai turha pyytää)?

  Puolueita on 17 ja kukaan ei seuraa kaikkien kannatuslukuja. Em. julkisten tutkimusten lisäksi tehdään myös salaisia tutkimuksia. Voi olla, että julkiset tutkimukset ovat myös sensuroituja.

  Alustavan oman (bayesiläisen) näkemykseni mukaan puolueen vaalikampanja on viime päivinä lipsunut (sekä kannatus laskenut) eikä Wikileaks/ Julian Assange – tapahtumia ole hyödynnetty riittävästi. Tuota paremmin PP:n agendaan sopivia uutisia on ihan turha odottaa.

  Minun vaatimaton mielipiteeni on, että PP tarvitsee tilapäisen kampanjaorganisaation, joka paapoo ehdokkaita kampanjointikikoissa, vaihtaa vinkkejä ja huomaa omaan jalkaan ampumiset, kuten puoluekokouksen ajoittumisen päällekkäin Wikileaks-uutisen kanssa sekä luotsaa ehdokkaat tuollaisista läpi. Ja kampanjaorganisaatio koostuisi lähinnä ehdokkaista itsestään.

  // Persujen gallup-kannattajista 2/3 sanoo, ettei heitä kiinnosta maahanmuuttopolitiikka pätkääkään.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Se riippu myös miten galluppia kysytään, kuten esim. kysymys mitä eduskunta puoluetta aiot äänestää ensi vaaleissa ja annetaan lista jossa on vain nykyiset eduskunta puolueet mukana. Siinä on paha mennä valitsemaan PP:tä vaikka haluaisikin.

  Sitten voidaan pelata siten keneltä kysytään ja missä. Todennäköisesti ikäjakauma on linearinen eli kaikki ikäryhmät on edustettuna.

  En teidä miten kallis gallup olisi mutta jos olisi rahaa ja aikaa niin voisi tilata gallupin miten PP näkyy suomessa. Ja sitten mitkä olisi pääasiallinen tiedon lähde.

  Vois myös ostaa vaikka hesarista mainoksen ja mainostaa jotakin tapahtumaa pipun logolla.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Pirate0 kirjoitti:
  Quote:Se riippu myös miten galluppia kysytään, kuten esim. kysymys mitä eduskunta puoluetta aiot äänestää ensi vaaleissa ja annetaan lista jossa on vain nykyiset eduskunta puolueet mukana. Siinä on paha mennä valitsemaan PP:tä vaikka haluaisikin.

  Sitten voidaan pelata siten keneltä kysytään ja missä. Todennäköisesti ikäjakauma on linearinen eli kaikki ikäryhmät on edustettuna.

  Julkisten galluppien lähteet julkaisevat webbisivuillaan, mitä tuli kysyttyä, ja oikaisevat otantansa sen mukaan, mitä väestö on. Eli jos otantaan sattuu liian paljon nuoria tai vanhoja niin niiden painoarvoa vähennetään jne.

  Taloustutkimus sai palautetta aikoinaan siitä, että se arvioi monta kertaa Kokoomuksen kannatuksen liian matalaksi. Sattumoisin konservatiivit aktivoituvat äänestämään, jos arvelevat olevansa häviäjien puolella. Vasemmisto taasen ei vaivaudu uurnille, jos luulee voittavansa.

  Quote:En teidä miten kallis gallup olisi mutta jos olisi rahaa ja aikaa niin voisi tilata gallupin miten PP näkyy suomessa.

  Ei kannata, mutta olen kyllä vinkannut jossain postauksessa, missä niitä liikkuvia äänestäjiä on.

  Kannatus tulee olemaan haarukassa 0.5%-7%. Alin kannatus tulee ilmaiseksi, eli jos ei tehdä yhtään mitään.

  Quote:Vois myös ostaa vaikka hesarista mainoksen ja mainostaa jotakin tapahtumaa pipun logolla.

  Vaalikassa näkyy tässä: http://ostapiraatti.fi/ Eiköhän tuo johonkin käytetä, kenties juuri vaalien alla.

  Bloggaamisella on rajansa. Näkyvyyden lisääminen menee jalkatyöksi, kuten Lahdessa: http://maripalmulehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53726-piraattien-reilua-politiikkaa-ihan-jokaiselle

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin