Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Muiden puolueiden EU ehdokkaita

Etusivu Foorumit Arkisto Eurovaalityöryhmä Muiden puolueiden EU ehdokkaita

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä sarjuva sarjuva 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä rojares

  rojares

  said

  Jess, äänestän tota kun ei Stubbikaan oo ehdolla.
  Toivottavasti ens kierroksella pääsen jo äänestämään ihka aitoa suomalaista piraattia!
  Ja numerohan oli 141.

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  Anna Mikkolan ajatuksia aiheella ”Lähtökohdaksi kansalaisten sähköiset oikeudet”. Numerolla 109 Vasemmistoliitosta.

  Mietin kyllä äänestämättä jättämistäkin, mutta näillä näkymin ei oikein Kasvin ja Mikkolan lisäksi ole noussut silmiini (mielestäni) hyviä ehdokkaita. Kai noita hyviä muitakin on joten jatkakaa listaa ihmeessä ;)

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Monille (itselleni ehdottomasti) on kovin hankala äänestää Rkp:tä. Ensinnäkään sitä ei juuri mitenkään voi tietää mitä saa, toisaalta se mitä kaikella todennäköisyydellä voi odottaa saavansa ei ole kovinkaan toivottavaa. Ihmetyttää vain mitä siellä puolueessa oikein tapahtuu kun nyt kaksikin euroehdokasta (af Enehjelm ja Wingren) ovat ilmaisseet ainakin jonkinasteista piraattimyönteisyyttä. Onko kyse vain ohimenevästä, vaalikohtaisesta ääntenkalastelusta, vai ollaanko vähitellen heräämässä siihen tosiseikkaan että suomesta kohta kuolevat ne stereotyyppiset rannikkojen merimieshattuiset, piippua polttelevat suomenruotsalaiset, jotka tämän puolueen kohderyhmän ovat pitkälti muodostaneet – niin, ja puolue niiden mukana.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Edellisissä vaaleissa äänestin RKP:n piraattiehdokasta, mutta ääneni meni puolueen pottiin ja lopputuloksena eduskuntaan päätyi armoton läjä pro-mafia ärkkåpeeläisiä ajamaan ties mitä säätöä. Kasvin tai jonkun vasemmistosankarin äänestäminen kai olisi realistisempaa.

  Profiilikuva käyttäjästä timi

  timi

  said

  HarriKivistö kirjoitti:
  Quote:Monille (itselleni ehdottomasti) on kovin hankala äänestää Rkp:tä. Ensinnäkään sitä ei juuri mitenkään voi tietää mitä saa, toisaalta se mitä kaikella todennäköisyydellä voi odottaa saavansa ei ole kovinkaan toivottavaa. Ihmetyttää vain mitä siellä puolueessa oikein tapahtuu kun nyt kaksikin euroehdokasta (af Enehjelm ja Wingren) ovat ilmaisseet ainakin jonkinasteista piraattimyönteisyyttä. Onko kyse vain ohimenevästä, vaalikohtaisesta ääntenkalastelusta, vai ollaanko vähitellen heräämässä siihen tosiseikkaan että suomesta kohta kuolevat ne stereotyyppiset rannikkojen merimieshattuiset, piippua polttelevat suomenruotsalaiset, jotka tämän puolueen kohderyhmän ovat pitkälti muodostaneet – niin, ja puolue niiden mukana.

  Kaksikielisenä minäkin olen aikaisemmin ollut erittäin skeptinen. RKP on (ainakin ennen) ollut puolue johon on mahtunut ties mitä ideologisia suuntauksia, mutta yhteinen nimittäjä on ollut kieli ja kielipolitiikka. Kyseistä kielipolitiikkaa en tue, joten ääneni on poikkeuksetta mennyt muualle.

  Näissä vaaleissa on kuitenkin tarjolla uutta verta. Kieli on jäänyt taka-alalle, ja liberalismi noussut tärkeämpään rooliin. Herra Wingren, joka nousi ehdokkaaksi joulukuisen nuuskamielenosoituksensa takia, piti tästä puheen puoluepäivillä. Tekstiversio löytyy hänen vaalisivuiltaan tästä:
  http://www.wingren.fi/patrick/2009/05/liberalismi-ja-rkpn-tulevaisuus/

  Nuuskaajana mietin jo viikkoja sitten että häntä voisi hyvillä mielin äänestää, ja myöhemmät kannanotot (m.m. piratismista, rkp:n tulevaisuudesta puolueena, ja tästä: http://www.wingren.fi/patrick/2009/05/lith-kylvaa-katkeruuden-satoa/) ovat tehneet lopullisesta päätöksestä helpon. 141 on valintani.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Olennaiset sanat: ”näissä vaaleissa”. Eihän EU-vaaleissa olisi muutenkaan juuri mitään järkeä toitottaa kielikysymystä, kun näistä asioista päätetään maiden omissa parlamenteissa. Kriittistä on, uskooko suunnan olevan vain opportunismia ja vaalipragmatiikkaa, vai ajatteleeko sen kestävän vielä vaalien ylikin.

  Periaatteessa joka puolue voi ottaa vaaleihin mukaan jonkun kansalaisoikeuksista kiinnostuneen ehdokkaan syötiksi. Kun todennäköisyydet päästä lopulta läpi ovat riittävän pienet, puolueen ei tarvitse pelätä radikaaleja ajatuksia, vaikka niitä johdossa kovasti vastustettaisiinkin. Itse toivoisin toki että a) Wingrenin ajatukset nauttisivat laajempaakin tukea puolueen sisällä ja b) hänelle äänen antaminen tarkoittaisi hänen vaaliteesiensä tukemista. Uskoa minulla ei vielä ole.

  Profiilikuva käyttäjästä timi

  timi

  said

  HarriKivistö kirjoitti:
  Quote:Olennaiset sanat: ”näissä vaaleissa”. Eihän EU-vaaleissa olisi muutenkaan juuri mitään järkeä toitottaa kielikysymystä, kun näistä asioista päätetään maiden omissa parlamenteissa.

  Aivan totta. Juuri siitä johtuen ainakin minulla ”RKP-kynnys” on huomattavasti alhaisempi EU-vaaleissa. Se että äänestän heitä nyt ei tarkoita että tekisin niin jatkossakin. Varsinkaan ei jos vanhaan tuttuun linjaan palataan. Jos RKP menestyisi vaaleissa niin näen kaksi mahdollisuutta:

  1. Puoluejohto tulkitsee vaalituloksen näin: ”kansa näytti että suomenruotsalaista edustajaa todella tarvitaan Brysselissä”. Tämän jälkeen sama tuttu meininki jatkuu.

  2. Puoluejohto oivaltaa että monet ovat äänestäneet heitä muista syistä kuin kielipolitiikasta, ja jatkossa näitä painotetaan entistä enemmän.

  Aika näyttää.

  Profiilikuva käyttäjästä Quasimodo

  Quasimodo

  said

  Juce kirjoitti:
  Quote:Muistin virkistykseksi lista siitä, kuinka eri puolueden edustajat äänestivät Lex-Nokiasta: http://wiki.piraattipuolue.fi/%C3%84%C3%A4nestyksi%C3%A4_eduskunnassa

  Vihreät oli ainoa hallituspuolue, jonka riveistä löytyi lain vastustajia. Kaikki paikalla olleet Kokoomuksen, Keskustan ja RKP:n edustajat kannattivat Lex-Nokiaa.

  Eikös tuo mennyt jotenkin niin että vihreät pyysi pääministeriltä luvan että muutama vihreä saa äänestää ei…

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  Juttelin tänään Turun torilla yhden ehdokkaan kanssa Piraateille tärkeistä asioista. Vaikutti näin pintapuolisen keskustelun jälkeen asioista perillä olevalta ja harmitteli itsekin sitä ettei ole kampanjan aikana saanut tuotua esille tarpeeksi tietoyhteiskuntakeskustelua. ( ’tietoyhteiskuntakysymykset’ ovat toisena tärkeimmissä teemoissa kampanjaflyijerissa ja pientä keskustelua käytiin vertaisverkkojen käytöstäkin)

  Kyseinen henkilö, Aaro Kare, on numerolla 67 Suomen Kommunistisen Puolueen listalta. Kovin punainen on poliittiselta ajatusmaailmaltaan ja uskoa tulonsiirtojen parantavaan voimaan löytyy, niin kuin puolueestakin voi arvata, mutta mietin josko kuitenkin kävisin hänelle protestiäänen heittämässä.

  Niin tai näin, enpä jääne nukkumaan huomenna :)

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Alueelle ‘Eurovaalityöryhmä’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Siirry työkalupalkkiin