Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Muutos puolueohjelmaan: Ammattiyhdistysliikeviittausten poisto

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Ammattiyhdistysliikeviittausten poisto

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin mikko.nummelin 4 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Ehdotan, että Talous-, kunta- ja perusturvaohjelman luvun 5. ”Työllisyyden parantaminen” ensimmäisestä kappaleesta poistetaan virkkeet:

  Myös työsopimusjärjestelyistä on tehtävä joustavampia. Kun perustulo on saatu käyttöön, työehtosopimusten yleissitovuudesta voidaan luopua.

  Perustelut (alla oleva teksti ei tule ohjelmaan):

  Kyseiset ammattiyhdistysliikettä koskettavat toimenpiteet ovat irrallisia eivätkä ole suoraan seurausta perustulon käyttöönotosta tai välttämättömyyksiä perustulon käyttöönotolle. Niistä voi päinvastoin aiheutua ongelma, koska on parempi, että täyspäiväisissä töissä olevat voisivat saada töistään riittävän palkan, ennemmin kuin ajautuisivat sosiaaliturvan varaan tai perustulojärjestelmän nettosaajiksi. Mikäli perustulosta tulee ”maan tapa” paikata riittämättömiä täyspäiväisten töiden palkkoja suurilla palvelualoilla tai teollisuudessa, se paisuttaisi valtion sosiaalimenot kestämättömälle tasolle.

  Minimipalkat voivat määräytyä maittain joko lainsäädännöstä suoraan tai yleissitovista työehtosopimuksista, kuten Suomessa nykyään. Lakisääteisillä minimipalkoilla on taipumusta jäädä yleisestä elinkustannustason kohoamisesta jälkeen, joten pidän yleissitovaa työehtosopimusjärjestelmää työntekijöiden kannalta oikeudenmukaisempana ja paremmin muutoksiin reagoivana.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin