Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Muutos puolueohjelmaan: Asevelvollisuudesta luopuminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Asevelvollisuudesta luopuminen

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä jln jln 4 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

  Yksilönvapausohjelman sisältö kohdasta asevelvollisuus korvataan kokonaisuudessaan seuraavasti:

  Piraattipuolue kannattaa asevelvollisuudesta luopumista. Samalla siirryttäisi maanpuolustuksessa käytäntöön, jossa Suomen armeijan muodostaisivat nykyisen kaltainen rajavartiolaitos ja vapaaehtoisista, motivoituneista kansalaisista koostuva pieni ja tehokas, lähinnä kyberturvallisuusuhkiin keskittyvä ammattiarmeija. Uskottava puolustus käsitteenä on aikansa elänyt, Suomelle suurin, ja ainoa todellinen uhka ovat epämääräisiltä tahoilta tulevat kyberhyökkäykset, näitä vastaan on varauduttava nykyistä tehokkaammin.

  Perustelut: Asevelvollisuus on ensinnäkin epätasa-arvoisuuden huipentuma, miehiltä ryöstetään vähintään puoli vuotta nuoruudestaan. Tämä on ihan suoraa orjuuttamista. Haittavaikutukset maan taloudelle näkyvät paitsi suoraan tietty asevelvollisuusjärjestelmän ylläpidon hinanssa, niin myös työurien lyhentymisessä. Ilman asevelvollisuutta jokaisen miehen työura olisi vähintään puoli vuotta pidempi. Taloustaitajat voivat laskea paljonko se hyödyttäisi. Suuren armeijan ylläpito maksaa järjettömästi rahaa, nyt pitäisi Hornetit vaihtaa uusiin… Kivoja lelujahan nuo Hornetit, tykit ja tankit ovat, mutta mitään järkeä niiden ylläpidossa ei ole. Säästöjä kun haetaan nykyisessä taloustilanteessa niin kyllähän tällaisesta turhasta isojen poikien leikkitouhusta pitäisi ensimmäisenä luopua.

  Suomi ei tarvitse valtavaa armeijaa mihinkään. Meitä ei mikään, ei kukaan sotilaallisesti uhkaa. Uhkana sen sijaan näen lisääntyvät kyberhyökkäykset. Näitä tulee sieltä täältä, ei mistään tietystä maasta erityisesti. Puolustusvoimien uusi tärkein tehtävä voisi olla Suomen tietoliikenteen turvaaminen.

  Profiilikuva käyttäjästä jln

  jln

  said

  Samaa mieltä siitä, että asevelvollisuus tulee muuttaa vapaaehtoiseksi, mutta minusta ei kannata ottaa sen tarkemmin kantaa yksityiskohtiin kuten mikä olisi tehokkain tapa hoitaa maanpuolustus, mikä olisi sopiva koko armeijalle, mikä on suurin uhka tai pitäisikö liittyä Natoon vai ei. Lähinnä siksi, että noista on luultavasti jäsenistölläkin hyvin paljon eriäviä mielipiteitä.

  Itse esimerkiksi olen sitä mieltä että armeijan kokoa voidaan toki pienentää heti sen jälkeen kun itänaapuri on ensin tehnyt saman omalleen, mutta ei ennen. Minusta armeija olisi hyvä pitää suunnilleen nykyisellään, mutta päivärahaa tulee nostaa sen verran että riittävä määrä varusmiehiä astuu palvelukseen vapaaehtoisesti ilman että siihen tarvitsee pakottaa vankilan uhalla.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin