Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Muutos puolueohjelmaan: Media- ja mainoslukutaito oppisisältöihin

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kevätkokous 2014 Muutos puolueohjelmaan: Media- ja mainoslukutaito oppisisältöihin

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n k4rv1n3n 4 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n

  k4rv1n3n

  said

  Esitys muutokseksi Piraattipuolueen tietoyhteiskuntaohjelmaan
  http://arkisto.piraattipuolue.fi/asiakirjat/puolueohjelma_2013/tietoyhteiskuntaohjelma_2013.pdf

  Esitän että otsikon
  Muutokset oppisisältöihin
  kolmas kappale:

  Nyky-yhteiskunnassa on paljon valinnanmahdollisuuksia, joten myös itsetuntemus on tärkeää. Jokaisen on hyvä tuntea psykologiset tosiasiat omasta ja muiden ajattelusta ja sosiaalisesta toiminnasta. Psykologiaa ja sosiaalista kanssakäymistä koskeva opetus ja kasvatus aloitetaan jo alaluokilta. Sitä tulisi harjoittaa terveystiedon oppiaineessa, joka tulisi aloittaa jo alaluokilla.

  muutettaisiin muotoon

  Elämme informaatioyhteiskunnassa, jossa tarve ymmärtää viestinnän syitä ja vaikutuksia on tärkeää. Viestit ohjaavat yksilöitä tahattomasti, mutta viestinnällä myös pyritään ohjaamaan ihmisten valintoja ja mielipiteitä. Terveet kanssakäymis- ja neuvottelutaidot, sekä ihmismielen tuntemus kasvattaa yksilöissä yhteistyökykyä ja itsevarmuutta. Täten media- ja mainoslukutaitoa, psykologiaa sekä sosiaalista kanssakäymistä koskeva opetus ja kasvatus tulee aloittaa jo peruskoulussa.

  Perustelut

  Koska kaikki yksilöt altistuvat viestinnälle jo lapsesta pitäen, ei ole syytä olla kouluttamatta väestöä kykeneväiseksi ymmärtämään kuinka viestinnällä pyritään ohjailemaan heitä valinnoissaan. Informaatiotulvassa diskurssianalyysin osaaminen, sekä kyky rakentaa konsensus eriävistä mielipiteistä huolimatta on oleellista toimivan demokratian ylläpitämiseksi.

  Sosiaaliset ja psykologiset taidot ovat terveen sosiaalisen kanssakäymisen kulmakivi, jonka opettaminen on laiminlyöty suomessa jo aivan liian kauan.

  Profiilikuva käyttäjästä AirZero

  AirZero

  said

  Lisäisin tähän ehkä tieteellisen lukutaidon. Siitä nämä uudistusehdotukset ovat kehnoja, että taas tahdottaisiin lisää opetettavaa. Nykyiset sisällöt eivät oikein anna tilaa ja niitä joutaisi keventämäänkin. Nykyisiä oppiaineita saisi kyllä pudotella pois tai tunteja vähentää, mutta niissä taas ongelmana on se, että siellä ovat aineenopettajat vastustamassa oman aineensa tuntien vähentämistä.

  Profiilikuva käyttäjästä Delvor

  Delvor

  said

  Mediakasvatuksen sisältöjä kuuluu jo nyt peruskoulun oppimäärään – eli käytännössä olisi aiheellisempaa puhua niiden painoarvon lisäämisestä (ei uuden sisällön tuomisesta).

  Sille on myös ehdottomasti tarvetta, viimeistään vaaliohjelmatasolla pitää pystyä kuintenkin myös kertomaan mitä sisältöjä vastavuoroisesti haluaisimme karsia. (ks. Airzeron kommentti ylempänä)

  Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n

  k4rv1n3n

  said

  Hyväksytään, lukijoille yksinkertaistettuja paketteja ohjelmamme kärjestä tehdään varmasti vaaleja varten ja mikäänhän ei ole niin tärkeää kuin seuraava sukupolvi.

  Josko viimeinen virke muotoiltaisiin:
  Täten media- ja mainoslukutaitoa, psykologiaa sekä sosiaalista kanssakäymistä koskevalla opetuksella ja kasvatuksella tulee olla riittävästi painoarvoa jo peruskoulun alaluokilta lähtien.

  Mitä tulee muotoiluun mediakasvatus vs media- ja mainoslukutaito, niin väittäisin että jälkimmäinen puree suureen yleisöön paremmin.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin