Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Nato kysymys piraateille.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Nato kysymys piraateille.

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 7 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä anon

  anon

  said

  Katsoin tossa vähän aikaa sitten lehdestä, että top 10 joukossa nato suosittelijoita oli vain piraatti puolueessa ja kokoomuksessa.

  Ihmettelen miksi piraatti puolue kannattaa natoa, koska se on USA:n talutus nuorassa suunnilleen ja USA:ssa internetin vapaus on kohta mennyt.

  Jos katsotaan uutisuimpia USA(nato) operaatioita viime vuosina.
  Vietnamin sota(pentagon papers- perustui valheelle)
  Ensimmäinen Irakin sota(Wikileaks, tosin tulkinnan varainen, mutta saa käsityksen että USA näytti vihreää valoa Saddamille hyökätä kuwaitiin)
  Afganistanin sota(lupasivat luovuttaa bil ladenin jos saisivat todisteita syyllisyydestä, USA hyökkäs ennemin)
  Toinen Irakin sota(hyökättiin massatuho aseiden ja al qaidan takia. Kumpaakaan ei ollut hyökkäyshetkellä. Tän hetkiset irakilaiset varmaan rukoilee että Saddam tulis takaisin haudasta, niin pahasti se maa on raiskattu valheilla, kuten esim. USA menee lopettamaan kidutkuset sieltä, mutta Donald ei antanut kuin luvan raportoida niista. No raportteja on paljon, mutta mihinkään ei puututa)

  Kun lasketaan USA:n haluamat personalID ja patriot act internet lait, niin naton ja sitä kautta USA:n suosiminen ei oikein sovi internet vapauden puollustukseen.

  Hollywood painostaa USA:n hallitusta vaatimaa muita maita tiukentamaan piratismia, kuten esim Espanjassa kävi. USA:n levittämä ns. terroristi pelko antaa valtioille luvan valvoa meidän internet käyttöä(niin hyvässä kuin pahassakin).

  Joten miksi NATO?

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Ei hajuakaan, koska en halua NATO:on, juurikin siitä syystä että se show on liian USA-keskeinen ja USA on varsin epävakaassa tilassa nykyään. Euroopan laajuisena tuokin homma toimisi mainiosti.

  Kannattaa muuten tarkistaa kirjoittamansa teksti ennen postausta. Ei ollut ihan helppolukuista.

  Profiilikuva käyttäjästä JaniK

  JaniK

  said

  Minuakin kiinnostaa tietää, mikä on Piraattien linja Naton suhteen. PP:n sivuilta ei aiheesta löydä mitään.

  Samaten puolueohjelman kolme kohtaa (väliotsikot) ovat aika ympäripyöreitä. (Kehittää demokratiaa, turvata kansalaisoikeudet ja lisätä avoimuutta; Vapauttaa tiedon ja kulttuurin; Arvioida patenttijärjestelmän hyödyllisyyden uudelleen.) Ainoastaan viimeinen kohta voi (hieman) aueta ilman selityksen lukemista.

  Mielestäni kannattaisi luoda ytimekäs luettelo siitä, mitä PP aikoo käytännössä kannattaa ja vastustaa. Minusta tuntuu että PP:n tarkoitus on monelle aika hämärä ja lähinnä tiedetään tiedostojenkopiointiasia, josta siitäkin on asiaan perehtymättömän ihmisen vaikea löytää se pihvi eli sananvapaus.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Vaaliohjelma avaa puolueohjelmaa hieman.

  Ehdokkaiden kantoja NATO:on sun muuhun voinee jo tarkistaa vaalikoneista. MTV3:n vaalikone ja Sosiaalinen Vaalikone ovat ainakin melkein siedettäviä.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Wikileaks mainitsi Ranskan suositelleen Georgialle ”Suomen mallia”, jossa maa ei ole NATO-jäsen, mutta tekee aktiivisesti NATO-yhteistyötä.

  Aina kun NATO-jäsenyydestä puhutaan ylhäältä päin ilman tätä puolisalaista ”Suomen mallia”, keskustelu on älyllisesti epärehellistä ja poliittisesti tarkoitushakuista äänestäjien harhauttamista.

  Puolustusvoimat enimmäkseen vastustaa NATO-jäsenyyttä, koska se vaarantaisi Suomen turvallisuuden.

  Wikileaksin mukaan Kokoomus on luvannut aivopestä suomalaiset NATO-kannalle. En tiedä, seuraavatko piraattiehdokkaat uutisia, Wikileaks-uutisia tai osaavatko arvioida, miten niihin tulisi suhtautua poliittisesti.

  Mitä ehdokkaiden mielipiteisiin tulee niin useimmat heistä eivät ymmärrä puhuvansa itseään pussiin. Ei voi samaan aikaan kannattaa NATO-jäsenyyttä ja vastustaa Suomen osallistumista NATOn Afganistanin operaatioon.

  Piraattipuolueen ideana oli, että perusteemojen lisäksi ehdokkaat voisivat ottaa toisten ehdokkaiden kanssa ristiriitaisia kantoja mielipiteikseen. Tässä ollaan päästy tavoitteita pidemmälle: ehdokkaat ottavat reilusti itsensä kanssa ristiriitaisia kantoja, koska eivät ymmärrä, miten asiat liittyvät toisiinsa. Tuo loppuu ehdokas ehdokkaalta, kun joku vastapuoli ottaa ja höyhentää ehdokkaan ristiriitaisista mielipiteistään.

  Piraattipuolueessa naureskellaan Vihreän Liiton eräiden naispoliitikkojen epäloogisuuksille, mutta kyllä se taitaa olla niin perin, että Piraattipuolueen monet miespoliitikot ovat epäloogisempia kokemattomuuttaan, tietämättömyyttään ja ajattelemattomuuttaan.

  Sosiaalinen vaalikone on parhainta viihdettä silloin kun jonkun toisen puolueen agentti on asettanut sinne syötin ja sieltä näkee, kuka sen on nielaissut naiviuttaan purematta: ”Pitäisikö rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkottaa välittömästi?” Moni vastasi ”kyllä” eli ulkomaalaiset rikolliset pitäisi heidän mielestään jättää rankaisematta.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin