Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Nettirasismivihjepalvelu

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Nettirasismivihjepalvelu

Tämä aihe sisältää 9 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 9 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä HMS

  HMS

  said

  http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=818579
  Quote:
  Sisäministeriön poliisiosaston mukaan tavoitteena on, että useimmat suositut keskustelupalstat ottaisivat sivuilleen linkin poliisin vihjepalveluun. Sivustoilla voisi nimettömänä täyttää vihjelomakkeita, jotka ohjattaisiin suoraan keskusrikospoliisille.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Niitä sivustoja joita tämä koskee todennäköisesti eivät ota tätä ’palvelua’ käyttöönsä taikka muuttavat fooruminsa ulkomaille jos tästä tulee on pakko ominaisuus. Sinänsä siis turha vihjepalvelu, kertoo paljon poliisin haluista siihen että ihmiset kyttäisivät toisiaan eikä poliisin tarvitsi itse vaivautua tehdä tutkimustyötä.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Eihän alatyylinen huutelu kuulu kenenkään lapsen, saatikka aikuisen ihmisen käytökseen, mutta että oikein vihjepuhelin. Nyt annetaan taas yksi työkalu totalitääriseen yhteiskuntaan. Jos näistä asioista halutaan keskustella rakentavasti, niin se on tehtävä ison pöydän ääressä, jossa eri osapuolten kesken sovitaan toimista, joilla ennakkoluuloja voidaan muuttaa. Tätä kautta lähdetään hieromaan yhteistä ymmärrystä.

  Nyt ollaan antamassa taas yhtä sormea valvontayhteiskunnalle. Ei tarvitse mennä pitkälle, kun Suomessakin oli numerot, joihin pystyi veivaamaan, kun naapuri alkoi ärsyttää liikaa. Kohta aletaan kerätä vihjeitä tiedostojenjakajista, ”laittomilla ulkomaalaisilla pelisivustoilla” kävijöistä, hallituspuolueen kritisoijista jne. Tämä on täysin hävitty peli, jos tälle linjalle lähdetään.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Vihjetoimintaa on oikeastaan harjoitettu iät ja ajat, mutta
  kun asialle haetaan julkisuutta, se yleensä tarkoittaa sitä,
  että hallitus kaavailee kansalaisten valvontakeinoille lisää lakeja.

  Yleensä kun jotain ”harkitaan”, se on jo valmiiksi suunniteltu ja
  luodaan ”kansalaiskeskustelu” aiheesta. Kun valtapuolueet hallitsee
  mediaa, luodaan kuva kansan enemmistön halusta uuteen lakiin.
  Esimerkkejä kyllä riittää. lex.mikämilloinkin.

  Profiilikuva käyttäjästä Lochness

  Lochness

  said

  Teoriassa hyvä idea. Mutta käytänössä susi. Tiedätte miksi tämä homma kusee. 99,9% viesteistä on roskaa ja 0,1 ovat joko totta tai sitten jostakin tehdään syylinen.

  P.S. Kyllä tämä on myös askel poliisivaltiota jos tämä jaloistettaisiin eteenpäin. Mutta tämä on vain resurssin tuhlausta ei muuta.

  Profiilikuva käyttäjästä mikael79

  mikael79

  said

  Mulle taas tuli mieleen muutama kauhukuva varsinkin uskonnoista käytävissä keskusteluissa esim. suomi24:sessa tai vastaavilla foorumeilla, koska kyseinen aihe ainakin aiheuttaa kuohuntaa puoleen ja toiseen. Joillakin saattaa siinä yhteydessä olla ilmoittelu herkässä, jos kynnys siihen laitetaan liian matalaksi.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Mitä, oliskos nyt ilmoittelu liian herkässä, ei kait nyt sentään… Onneks meillä nyt tämmöinen kynnys ole , eihän? ;-)

  Profiilikuva käyttäjästä mikael79

  mikael79

  said

  Pirate0 kirjoitti:
  Quote:Mitä, oliskos nyt ilmoittelu liian herkässä, ei kait nyt sentään… Onneks meillä nyt tämmöinen kynnys ole , eihän? ;-)

  onhan tuota nytkin jo kieltämättä nähty.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Sananvapaus on vähän kaksiteräinen miekka. On erittäin vaikea vetää viivaa siihen, mistä saa puhua ja mistä ei. Jos esimerkiksi laittomista asioista ei saa puhua, niin Piraattipuolueen foorumilla on siinä tapauksessa syyllistytty toistuvasti ”vääristä” asioista puhumiseen, jopa yllyttämiseen. Piraattiliiton sivut olisivat varmasti jo suljettu, sillä foorumilta löytyy sen verran suoria ”warettakaa letku punaisena”-kommentteja.

  No entäs uskonnot ja niiden kritisoiminen? Evankelisluterilaisten uskoa saa arvostella ja kyseenalaistaa, mutta muslimin vakaumusta ei. Toinen esimerkki, saat arvostella ahvenanmaalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia, englantilaisia jne., mutta kuten kaavailtujen toimien annetaan ymmärtää, et saa keskustella tummaihoisten maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista.

  Eivätkä nuo ole vielä niitä pahimpia. Etsiessäni tietoa TorrentFreedom-nimisestä VPN-operaattorista, törmäsin keskusteluun, jossa puitiin kyseisen firman perustajajäsenen suhdetta eläimiin. En meinannut todeksi uskoa, mutta useammasta lähteestä lueskelin kaverin edesottamuksia zoofilian puolesta. En mene yksityiskohtiin (linkki), mutta samalla hän painotti anonymiteetin ja sananvapauden tärkeyttä. Oli kuulemma tärkeimpiä syitä kyseisen palvelun alullepanemiseen.

  Nyt kun sananvapaus on kirjattu puolueohjelmaan, tulisi Piraattipuolueen jäsenten valmistautua seisomaan mielipiteensä takana. Eteen tulee varmasti niitä, jotka ottavat esiin raflaavia esimerkkejä äärirasisteista, eläimiin sekaantujista ja pedofiileistä. Silloin on päätettävä puolustaa sananvapautta kokonaisuutena, koska muuten kyse on vain sen muokkaamisesta omia tarkoituksia palvelevaksi.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Täytyy toivoa että ilmoituslomakkeen yhteyteen tulee selkeä tiedote, että tietoisesti väärin täytetty lomakkeesta voi seurata rikostutkinta perättömänä ilmiantoja josta voi seurata N kuukautta vankeutta tai sakkoa. Ettei homma riitäydy täysin käsistä teinip33lojen ilmiantaessa toisiansa.

  Peikkoilusta on huolestuttavaa vauhtia tulossa esim. autovarkautta, ilkivaltaa tai pahoinpitelyä törkeämpi rikos.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin