Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Nuorten tarpeet

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Nuorten tarpeet

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Lainaus toisesta ketjusta, jossa auenneen keskustelun halusin siirtää omaansa.

  djviteli kirjoitti: Quote:Nimeni on Calle Viteli ja Haen puolueen jäseneksi ja tutkailin samalla puolueen kannanotoja ja tutkailin samalla näitä keskustelupalstoja. Itse en ole mikään nuorukainen (yli kolmekympinen) ja huomasin, että sivustot on jonkun verran nuoriin kallellaan. Itse en joitakin sanoja täysin ymmärtänyt, tosin pystyin päättelemään sanan tarkotuksen.

  Sitten ajttelin että olisiko siinä ideaa että puolue lisäisi puolueen asialistoille nuoret ja nuorten tarpeet.

  Esim. tuo keskustelu pätkätyöstä ja nuorten mielenterveydestä, oli todella mielenkiintoinen. Siitä näki että nämä asiat ovat myös nuorten omasta mielestä ongelma.

  Jos puolue ottaa näin vahvaan asiaan kantaa, pystyy se tuomaan muitakin kannanottoja(jotka kuuluva nykyiseen agendaan) siinä rinnalla esille.

  Tälläisiä asioita olisin taatusti valmis hoitamaan, koska tälläinen toiminta edes auttaisi puolueen toimintaa ja se edesauttaisi näkymää paremmasta tulevaisuudesta(tavallisenkin pulliaisen silmissä).

  whiic kirjoitti: Quote:Suosittelen kuitenkin perustelemaan näiden asioiden lisäämisen puolueen agendaan hyvin ja mielellän konkreettisin esimerkeinkin, koska se helpottaa kokousaloitteen tarviman 10 kannatusäänen ja vuosikokouksen mahdollisen äänestyksen suhteen.

  Olen skeptinen sen suhteen tuletko saamaan aloitteelle tarvittavaa kannatusta, mutta olet toki oikeutettu ehdottamaan. Käytännössä, vaikka tuota ei liitettäisikään puolueen omaan agendaan, voivat PP:n jäsenet ja ehdokkaat toki toimia nuorten tarpeiden edistämiseksi. Sillä saralla voisi olla paljon parantamista kunnallispolitiikassa (ja jossakin määrin valtakunnallisessakin).

  sarjuva kirjoitti: Quote:Tässä, niin kuin monessa muussakin asiassa olisi (mielestäni) hyvä ensin levittää tietoisuutta ja miettiä sitten tarvitseeko virallista kantaa ottaa vai riittääkö se että se on intohimoisesti asiaan suhtautuvien henkilöiden vaaliohjelmissa samalla kun muilla puolueen jäsenillä on asiasta jonkinlainen hiljainen yhteisymmärrys. Nykyinen ydinagenda ei saa kuitenkaan vesittyä joka puolelle tavoiteohjelmaa hajauttumalla.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Itsekin aluksi mietin, että onko tämä niinkään PP:n asiaa. Suoranaisesti voisi kuvitella, että ei ole. Kuitenkin PP:llä on annettavaa tälläkin saralla. Seuraava kirjoitukseni on kuitenkin jokseenkin mutua, koska en hirveän tarkkaan ole nyt asiaan lähtenyt hakemaan tietoa.

  Nuorista miehistä noin 50% on työttömänä. Toisaalta itseäni hieman kummastuttaa Suomen digitaalisen ajan asioihin liittyvän koulutuksen puute. Miksi meillä ei esimerkiksi ole erityisen menestyksekkäitä pelitaloja tai softataloja? Oman tietoni mukaan Kajaanista löytyy ainoa todella pelikeskittynyt koulutusohjelma, joka starttaa ekaa kertaa syksyllä. Mukaan mahtuu vaivaiset noin 20 opiskelijaa. Olen kuitenkin ollut paljon pelimodauksen yhteydessä tekemisissä Euroopassa eri media/pelikouluissa opiskelevien kanssa ja siellä alan koulutus on kyllä ihan eri maailmoissa.

  Ongelmana tuntuu olevan lisäksi ohjelmistoalan yritysten syntymisen yhteiskunnallisen tukemisen puute. Itsellä on myös sellainen kuva, että suomalaisia ohjelmoinnin guruja vaivaa myös pieni asennevamma suhtautumisessa kaupallisiin ohjelmistoihin, peleihin ja Windowsiin alustana, jolloin ei tahdo löytyä hyviä riittävän kokoisia kaveriporukoita aloittelemaan uusia alan bisneksiä. Ehkä esimerkiksi tällaisissa asioissa Piraattipuolue osaisi auttaa. Tällä alalla on myös pienet aloituskustannukset ja riskit, ja se on myös niitä harvoja aloja mitä Suomessa kannattaa tulevaisuudessa edes harjoittaa.

  Toinen ala voisi olla esimerkiksi mallinnus, joka toki liittyy myös peleihin, mutta erityisesti ajan takaa animaatioita ja 3D tekniikan käyttöä elokuvatuotannossa.

  Tällaiset alat vaativat todella suurta osaamista, paljon koulutusta ja harjoittelua, eivätkä synny itsestään tyhjästä. Nuoret miehet ovat kuitenkin juuri niitä, jotka ovat otollisia henkilöitä näille aloille.

  Mitä sitten tulee mielenterveysongelmiin, niin niihin en osaa sanoa kyllä mitään. Miten PP:n agendalla ja tietoyhteiskuntaosaamisella voisi vaikuttaa niihin?

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:Mitä sitten tulee mielenterveysongelmiin, niin niihin en osaa sanoa kyllä mitään. Miten PP:n agendalla ja tietoyhteiskuntaosaamisella voisi vaikuttaa niihin?
  Luulisi olevan selvä millainen uhka tekijänoikeusmafia on myös mielenterveydelle: se saa yksittäisen nettilataajan toisinaan tuntemaan olonsa epävarmaksi ja turvattomaksi sekä vääristelee totuuksia niin että propagandaan uskovat saavat harhoja (esim. kopiointi ei aina olekaan kopiointia vaan toisinaan varastamista).

  Tulevaisuuden psykohistorioitsijat tulevat tuomitsemaan sadan vuoden päästä nykyiset kopiointioikeuskartellit osana nyky-yhteiskunnan ahdasmielisyyttä: ne estävät kulttuurin kehittymistä ja sen jakamista, sekä estävät muuta kommunikaatiota ja luovat epäluuloa vähän kaikkia kohtaan, sitä verkossa olevaa tuntematonta toista vertaisverkon käyttäjääkin kohtaan (esim. jos ne tarkkailee tämän torrentin latausta, jos ne vaikka heittää ’kiristyssyytteen’ ).

  No, en minä pidä tätä mitenkään suurena mielenterveysongelmana, tai kovin merkittävänäkään. Ajattelin silti heittää ajatuksen ilmoille, kun tällaisen yhteyden sain päähäni.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  ”Luulisi olevan selvä millainen uhka tekijänoikeusmafia on myös mielenterveydelle: se saa yksittäisen nettilataajan toisinaan tuntemaan olonsa epävarmaksi ja turvattomaksi”

  Niin kiva kuin olisikin, jos tuo nieltäisiin mediassa, en usko että tulee käymään. Siinä on nimittäin se ongelma, että moni piraatti vaikka tuntisikin huolta, jatkaa waretusta yhä. Tietenkin vaikka piratisminsa lopettaisikin, ahdistus voisi jäädä vielä useammaksi kuukaudeksi tai vuodeksi, kunnes pelko oven takana koputtavasta poliisista on ohi.

  Luulen kuitenkin, että poliisin pelolla on hankala ajaa dekriminalisaatiota, koska mihin sen rajan sitten vetäisi. Täytyisikö autovarkaan mielenrauhakin taata? (En vertaa tässä piraattia varkaaseen, vaan kriminaalia toiseen kriminaaliin. TTVK kuitenkin vertaisi meitä varkaaseen, joten lienee asiamukaista käyttää varasta esimerkkinä toisesta kriminaalista. Tietenkin voisin korvata autovarkaan jopa raiskaajalla tai lapsipornon levittäjällä. Eli miettikään vastaus edeltävään kysymykseen mielummin nyt, kuin silloin kun vihamielinen taho sen esittää.)

  Kannabiksen dekriminalisaatio tuolla sama perusteella kyllä mielestäni kuitenkin olisi perusteltua. Ei siksi, että kaikki rikollinen pitäisi sallia, vaan siksi, että kannabiksen rikollisuutta perusteellaan nimenomaan vainoharhoilla, jotka puolestaan on lähes yksinomaan kriminalisaation aiheuttama ongelma. Piratismin rikollisuutta ei perustella sillä, että piratismi aiheuttaa vainoharhoja piraatin mielessä.

  Mistä tullaankin mahdolliseen ongelmaan: jos osoitamme piratismin ja piratismin rangaistavuuden yhdistelmän aiheuttavan vainoharhaisuutta ja mielenterveysongelmia, tulee tekijänoikeusmafia väittämään, että mielenterveysongelmat tulevat jo pelkästä piratismista, ja käyttämään tätä aseena tekijänoikeussuoja-aikojen lyhennystä ja lievennystä vastaan, sekä perustelemaan piratismista jaettavien rangaistusten koventamista. (Tiedän, että tämä olisi heidän suunnalta argumentaatiovirhe, mutta keskiverto suomalainen ja heidän eduskuntaan valitsema keskiverto kansanedustaja ei tunnistaisi argumentaatiovirhettä vaikka heitä lyötäisiin sellaisella päähän.)

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Yleinen huomio: djvitelin alkup thread koski puolueen toimintaa, mutta sorjuvan idea oli siirtyä kannanotto/agendalaajennus-ideasta yleiskeskusteluun asiasta (joka on käytännön edellytys ennen varsinaista muutosta puolueen toimintaan).

  Eikö yleiskeskustelu siis kuuluisi siis ennemmin ”Puoluetoiminta/Politiikkaan” eikä ”Puoluetoiminta/Puolueen toimintaan”?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin