Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Hillo 9 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Hillo

  Hillo

  said

  Mikä on Piraattipuolueen kanta nuorten työttömyyteen ja muutenkin huonoon asemaan työmarkkinoilla?

  On pitänyt kysyä tätä jo aiemmin täällä, mutta sain rekisteröidyttyä vasta nyt, kun tuli tämä City-lehden aihetta käsittelevä artikkeli vastaan. Se nimittäin käy hyvin keskustelun alustuksesi, vaikkei kovin syvällisesti aiheeseen perehdykkään. Kannattaa lukea myös artikkelin kommenttipalsta.

  http://www.city.fi/artikkeli/Laman+lapset/3146/

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Ei nyt aivan Piraattipuolueen ydinagendaa. Totta kai jokaisella jokin mielipiteensä on asiaan ja siitä kannattaa keskustella palstalla, mutta on täysin turva tivata puolueen kantaa tähän kysymykseen.

  Ei siitä ole kovinkaan pitkä aika, kun tivattiin kantaa ”nuorien pahoinvointiin”. Sama asia: vaikka moni piraatti onkin nuori ja tietämystä löytyy enemmän omakohtaisesti kuin niistä 50-vuotiaista tantoista, jotka ovat kovassa äänessä juuri niiden (eli ”noiden toisten” ) nuorten pahoinvoinnista, käytöksestä, työllisyydestä. Siitä huolimatta, että nuoret tietää hyvin mikä nuoria risoo ja missä työn saaminen tökkii, se ei siltikään ole puoleen ydinagenda, joten on turha kysyä puolueen mielipidettä.

  Vaikka puolue voisi toki mielipiteen muodostaa ja ottaa asian agendakseen (mitä en usko sen tekevän), ei tästä asiasta ole mitään hyötyä antaa tyypillistä sympatialausuntoa. Sympatialausuntoja saa noilta toimettomilta Wanhoilta puolueilta jo tarpeeksi. Paljon sympatiaa, kauhistelua ja voivottelua, mutta ei mitään ratkaisua. Pahimmassa tapauksessa voivotellaan nuorten asemaa ja viedään samalla resursseja nuorisotyöttömyyden hoidolta.

  Sen sijaan, että näistä ”off-topiceista” tivataan valmista mielipidettä, olisi parempi aloittaa keskustelu sen sijaan, että haetaan päätöstä keskustelua käymättä. Todellisen päätöksen tekee edustaja kuitenkin aina vasta äänestysnappeja painaessaan ja olen varma, että jos asiasta käydään hyvä keskustelu, kuka ikinä meistä eduskunnassa puolueemme ajamaa asiaa edustaa, tulee tekemään päätöksensä äänestyksissä perustuen parempaan tietämykseen asiasta, ja pystyy näin omatuntonsa mukaisesti tekemään parempia päätöksiä. (Pelkällä omatunnalla ja sympatialla ei tee mitään, jos ei ole tietämystä ja älyä oikeiden päätöksien tekoon, vrt. lapsipornosensuuri.)

  [size=2]EDIT: kerpele, kun tuo [code]")[/code] muuttuu ”) -hymiöksi.

  Profiilikuva käyttäjästä Hillo

  Hillo

  said

  Niin… No sen verran voin kommentoida jo nyt, että tämä ei mielestäni ole millään lailla ”offtopiccia”. Piraattipuolueen oletetun äänestäjäkunnan ydin muodostuu suurimmaksi osaksi 18-40 -vuotiaista miehistä, sen ymmärtämiseen ei tarvitse tehdä mitään isoja tilastollisia tutkimuksia. Toki lehtiartikkeleissa ja muualla on hyvä puhua laajasta ja vaihtelevasta kannatuspohjasta, mutta vakavassa keskustelussa tuskin kannattaa kiistää tuon ryhmän asemaa kannatuksen ytimenä.

  Äänestäjä odottaa, että ääni edes mielikuvallisesti parantaa äänestäjän elämää jollain lailla. Nyt jos otetaan keskimääräinen 18-40 -vuotias miesäänestäjä, niin riittääkö pelkät tekijänoikeusasiat siihen, että äänestäjä tuntee äänensä parantavan hänen elämäänsä jollain lailla? Vai haluaako äänestäjä jotain offtopiccia kenties?

  Muuten kommentoin asiaa vasta sitten, kun tänne on tullut enemmän piraattipuoluelaisten kantoja asiaan. Minulla olisi aika paljonkin sanottavaa siihen, mutta haluan ensin lukea piraattipuoluelaisten näkemyksiä asiasta. Eli toivottavasti keskustelu jatkuu!

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Työttömyys on taas sellainen kysymys johon on helppo luvata työtä heti kaikille mutta MITEN, jää taloustieteiden tohtoreillekin epäselväksi.

  Työttömyyskysymys on joko populismia tai sitten vakavaa talouspoltiikkaa, ja talouspolitiikasta päästään iloiseen vasemmisto-oikeisto rähinään.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  ”Työttömyyskysymys on joko populismia…”

  Aivan. Tyhjää lässytystä on kiva harrastaa, mutta se ei muutosta asioihin tuo.

  ”…tai sitten vakavaa talouspoltiikkaa, ja talouspolitiikasta päästään iloiseen vasemmisto-oikeisto rähinään.”

  Jeps. Vaikka tyhjästä lässytyksestä päästäisiinkin ratkaisuja sisältäviin ehdotuksiin, ne tulevat väistämättä olemaan äänestäjäkuntaa repiviä. Miten voisi pitää oikeisto- ja vasemmistonuoret Piraattipuolueessa, jos avoimesti asetuttaisiin esim. kannattamaan valtiokeskeistä työmarkkinoiden sääntelyä? Ovat niin kaksipiippuisia juttuja. Harva nuori ehkä murehtii suoranaisesti Nokian voittomarginaaleja, mutta välillisesti sielläkin on paljon työpaikkoja likoamassa virtsan lämpöisessä nesteessä… tälläkin hetkellä. Ja sitten on vielä pienyrittämisen kanta ja vielä tietenkin se työntekijä. Ja rähinäähän siitä taastusti tulisi, kun kukaan ei yksinkertaisesti voi ymmärtää koko totuutta kaikilta kannoilta.

  Tekijänoikeusreformi itsessäänkin on melko moniulotteinen asia ja se, että siitäkin on jonkinlainen löyhä konsensus (siis ainakin puolueen sisällä) on mielestäni aika saavutus. Ottaen huomioon, että Piraattipuolueen ulkopuolella riittää sellaisiakin piraattiradikaaleja, jotka eivät hyväksy yhdenkään vuoden rajoitettua monopolia tekijänoikeuden haltijalle. Tämä ei kuitenkaan revi puoluetta palasiksi, koska nämä radikaalipiraatitkin toteavat Piraattipuolueen reformin jo melkoisen radikaaliksi… ja sitä se onkin. Ja tuleekin olla.

  Mutta perinteinen talouspolitiikka – siitä ei konsensusta saa ikinä. On parempi, että ehdokkaat itse ovat vaihtelevasti eri mieltä siitä asiasta, omantunnon ja tietämyksensä puitteissa, kuin, että puolue ulottaisi ryhmäkuria talouspoliittiseen mielipiteeseen, repien täten ehdokkaiden mahdollisuutta käyttää omia aivojaan, sekä hyläten toisen puolen äänestäjäkunnasta.

  Kyse ei ole pelkästään siitä, että pelkäisin PP:n päätyvän oman kantani vastaiseen kantaan (mikä olisi kuitenkin todennäköistä, jos kanta tehtäisiin) vaan siitä, että en tahtoisi myös omia kantojanikaan PP:n agendaan. Mitä siitä tulisi, jos PP ottaisi tehtäväkseen tekijänoikeuksien lisäksi, kannabiksen laillistamisen, 10 lisäydinvoimalaa ja Haruhin koko kansan yhteiseksi jumalaksi? Siitä tulisi whiic-puolue, jonka ainoa halukas äänestäjä olisin minä itse.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Monet muut valtiot (kuten jenkit) velkaantuu tämän laman takia paljon enemmän kuin Suomi, joten ei niiltä veronkorotuksilta olla muuallakaan turvassa. Tosin enpä tuon enempää tulevana DI:nä Suomea puolustele. Jos jossain muualla jää rahaa tuplasti enemmän käteen niin kyllä se pistää miettimään. Mutta kyllä kuitenkin näen Suomessa paljon potentiaalia tulevaisuudessa, kun muutamia asioita fiksataan.

  Suomessa on hyvää se, että olit mistä tahansa taustoista lähtöisin niin kaikilla on mahdollisuus niin korkealle kuin haluaa. Siitä viitsii vähän maksaakin. Tosin jos sitä tilaisuutta ei käytä hyväkseen, niin sitten voisi olla kyllä enemmän oman onnensa nojassa kuin nykyään. Kaikilla ihmisillä ei motivaatio riitä, jos tietää selviävänsä tekemättä mitään.

  Suomessa on ollut tarjolla halpaa energiaa ja tehtaiden automatisoituessa jossain vaiheessa suomalainen energia saattaa olla halvempaa kuin kiinalainen työntekijä. Pidetään vaan huolta siitä halvasta energiasta, niin meillähän saattaa olla joku päivä taas valmistavaa teollisuuttakin. Ihmiset voivat keskittyä tuotekehitykseen ja automaattisten tehtaiden ylläpitoon sekä palveluihin.

  Profiilikuva käyttäjästä Teppo

  Teppo

  said

  Suomikin olisi varmasti täysin velaton, jos sattuisi pari öljylähdettä löytymään Suomen merialueelta. Ainakin tällä politiikalla. Tietysti on esimerkkejä valtioista, joille mikään ei riitä.

  Norja kuitenkin on ihan siksi velaton, koska sielä nyt vaan on öljyä. Eli ihan turha verrata Suomeen tältä osin.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  jarkkoph kirjoitti:
  Quote:Itse olen huolissani siitä, että kuntien ja valtioiden työntekijät saivat neuvoteltua juuri ennen romahdusta itselleen 9-12% palkankorotukset takaavat työsopimukset. Nyt kun laman takia moni yksityisellä sektorilla työskentelevä on menettänyt työpaikkansa ja työllistynyt uudestaan paljon pienemmällä palkalla on tämä käytännössä johtanut siihen, että valtiolla ja kunnilla maksetaan keskimäärin parempaa palkkaa kuin tuottavalla sektorilla toimiville.

  Eli toisin sanoen ne joilla on paljon turvallisempi ja vakaampi työpaikka saavat paljon enemmän palkkaa kuin ne jotka tekevät tuottavan työn ja kärsivät epävarmemmista työpaikoista. Tämä taas on johtanut siihen, että verotulojen romahdettua valtio ja kunnat joutuvat kattamaan 20-50% menoistaan ottamalla lainarahaa.

  Olipa pakko uteliaisuuttani tarttua tähän. Käsittääkseni valtion ja kuntien palkkoja nostettiin koska ne olivat jääneet suhteessa matalemmiksi kuin muiden alojen palkkaus? Luin muistaakseni juuri Hesarissa tai vastaavassa lehdessä julkistetun tutkimuksen jonka mukaan kuntien palkkaus olisi edelleen pienemmät kuin yksityisten alojen palkkaus. Lisäksi vaimon palkka muistaakseni nousi n. 3 prosenttiyksikköä eikä mainitsemiasi 9-12%, tehden palkasta näinollen yhden matalimpien tessien mukaisen kituuttamispalkan.

  En siis väitä sanomaasi vastaan, kiinnostuin kuitenkin aiheesta välittömästi, en vain löydä nyt tuota palkkojen keskiarvon tutkimusta käsiini.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin