Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Nykyisen verkkosivun sanavalinnat

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Nykyisen verkkosivun sanavalinnat

Tämä aihe sisältää 41 vastaukset, 17 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto HarriKivisto 10 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 42)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Siihen nähden että puoluetta ei ole vielä edes perustettu, verkkosivu on liian jyrkkä. Viiden vuoden tekijänoikeuden suoja, jyrkkä ei aineettomille patenteille? Mikä edes on aineeton patentti?

  Quote:Suomen Piraattipuolue harjoittaa naapurimaastamme Ruotsista alkunsa saaneen, kansainvälisen piraattipuolue -liikkeen hengen mukaista politikkaa.
  Harjoittaa? Kansanvälisen piraattipuolue -liikkeen? Hengen? Tarkistetaanpa niitä sanamuotoja.

  Miten olisi vaikka vain: Piraattipuolueen politiikka noudattelee kansainvälisen piraattiliikkeen mukaisia periaatteita.

  Profiilikuva käyttäjästä tma

  tma

  said

  [quote=olavi] Mikä edes on aineeton patentti?
  [/quote]

  Tämä taitaa tarkoittaa immateriaalisia patenttioikeuksia kuten tietokoneohjelmia ja matemaattisia laskentamalleja. ks. liite

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  YarRR! Kielioppipoliisi! Get Him! :)

  No ei, kyllähän etusivu pitää olla kunnossa kaikin puolin.

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  No nyt sieltä on ilmeisesti otettu alustava ohjelma pois. Ehkä ihan hyvä, vaikka se nyt jo lähti julkisuuteen. Pidän tuosta iskusta immateriaalioikeusjärjestelmää vastaan: merkittävin kansalaisten vapauksia vastustava, kulttuurille haitallinen voima.

  Osaako joku vielä sanoa, onko kansainvälisen piraattipuolue -liikkeen oikein vai pitäisikö sen olla kansainvälisen piraattipuolueliikkeen. Jälkimmäinen näyttäisi minun silmääni oikeammalta.

  Yarrr, kielipoliisi hyökkää taas.

  Profiilikuva käyttäjästä smartcool

  smartcool

  said

  On vähän yllättävää että toinen kotimainen kieli on hommassa unohtunut.
  Lähes ärsyttävää että www-sivustossa on suomen ja englannin kieli edustettuna, mutta toinen kotimainen jätetty pois.

  Foorumissa monikielisyyttä on tietenkin vaikea ottaa huomioon, mutta silti hassua että naapurimaan hengenheimolaisten kanssa keskustellaan englannin kielellä.

  En jaksa jankuttaa tästä sen enempää, vaan ehdotan:
  * www-sivustoon molemmat kotimaiset (+ englanti kuten tällä hetkellä)
  * Foorumiin osio jossa voidaan keskustella ruotsin piraattipuolueen kanssa heidän äidinkielellään, sekä lisäksi ahvenanmaalaisten ja pohjanmaan rannikkoasukkaiden kanssa – heilläkin on äänioikeus Suomessa.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Quote:
  Osaako joku vielä sanoa, onko kansainvälisen piraattipuolue -liikkeen oikein vai pitäisikö sen olla kansainvälisen piraattipuolueliikkeen. Jälkimmäinen näyttäisi minun silmääni oikeammalta.

  Jälkimmäinen. Ensimmäinen olisi oikein, jos piraattipuolue:tta (tai kansainvälinen piraattipuolue:tta) kohdeltaisiin erisnimenä, mistä ei tässä tapauksessa ole kysymys.

  Profiilikuva käyttäjästä Alexander

  Alexander

  said

  [quote=olavi]Osaako joku vielä sanoa, onko kansainvälisen piraattipuolue -liikkeen oikein vai pitäisikö sen olla kansainvälisen piraattipuolueliikkeen. Jälkimmäinen näyttäisi minun silmääni oikeammalta.[/quote]
  Kansainvälinen piraattiliike kuulostaa minusta oikealta niin kielellisesti kuin merkityksenkin kannalta. Piraattipuolue on aina yksi puolue, eri maiden piraattipuoluet voidaan mieltää valtiorajat ylittävän piraattiliikkeen kansallisiksi toimintayksiköiksi.

  Quote:Yarrr, kielipoliisi hyökkää taas.
  Minuakin täytyisi kai pitää sellaisena, kun opiskelen yliopiston suomen kielen laitoksella juurikin äidinkielen ja kirjallisuuden aineopettajaksi. :) Tosin kielipoliisi on aika pitkälti kansan luoma myytti: akateemisesti kielen parissa työskentelevät painottavat paljon enemmän ymmärrettävyyttä ja kielen pragmaattista käyttöä eivätkä pilkkuvirheiden sattuessa paukuta Kielenhuollon käsikirjalla toisiaan päähän. Luonnollisesti korrekti kieli on paikallaan juuri julkisuuteen annetussa tekstissä ja etenkin esimerkiksi puolueohjelmassa, mutta ei kielioppi mikään elämäntapa ole.

  Profiilikuva käyttäjästä usenetzaptoorg

  [quote=smartcool]Foorumissa monikielisyyttä on tietenkin vaikea ottaa huomioon, mutta silti hassua että naapurimaan hengenheimolaisten kanssa keskustellaan englannin kielellä.[/quote]
  Hej här är herr Rouhivuori igen på svenska, en osaa kirjoitaa niin hyvää suomea.

  Quote:En jaksa jankuttaa tästä sen enempää, vaan ehdotan:
  * www-sivustoon molemmat kotimaiset (+ englanti kuten tällä hetkellä)

  En självklarhet har ni svenska i ert land så bör ni ha sidan också på svenska.

  Quote: * Foorumiin osio jossa voidaan keskustella ruotsin piraattipuolueen kanssa heidän äidinkielellään, sekä lisäksi ahvenanmaalaisten ja pohjanmaan rannikkoasukkaiden kanssa – heilläkin on äänioikeus Suomessa.
  Låter utmärkt. Som ni säkert har sett så har vi i Sverige vår gästavdelning på både svenska och engelska, dessutom får gäster skriva utan login.

  Så en engelsk, svensk och finsk gästavdelning borde fungera utmärkt.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Toiset osaavat toista kotimaista peremmin kuin toiset. Allekirjoittanut ei juuri tästä toisesta tajua mitään, mutta ensimmäisestä ulkomaalaisesta sentään jotakin :)

  Eli suomi ja enkku luistavat, ruotsi ei. Itse siis ainakin omasta puolestanikin kannatan suomea viralliseksi kieleksi ja toissijaiseksi kieleksi englantia. Toki voihan foorumilla olla erikielisiä alueita, mutta tällöin kieltä ymmärtämättömälle pitäisi tärkeät asiat silti saada käännetyksi suomenkieliselle puolelle.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Samoilla linjoilla, antaisin omalle kieliosaamiselleni : Suomi 9+, Englanti 9, ruotsi 4- (vanhan koulujen arvosteluasteikon mukaisesti).
  Olen pakkoruotsia vastaan, enkä sitä toiseksi äidinkielekseni voisi kuvitellakkaan.
  Tästä huolimatta mitään minulla ei ole ruotsinkielistä osiota vastaan, se olisi aivan aiheellinen, mutta löytyykö meiltä ihmisiä tulkkaamaan ne suomeksi myös?
  Itse PP:n sivusto toki olisi hyvä olla myöskin ruotsiksi, tämän voisi joku ottaa kääntöprojektiksi sitten, kun meillä on sinne uutta sisältöä?
  Väliaikaisen sisällön kääntäminen olisi kovin lyhyt hyöty.

  Profiilikuva käyttäjästä TeroInha

  TeroInha

  said

  Onneksi en näytä yksin painivan huonon ruotsinkielen ongelman kanssa täällä. Jotain pientä osaa sanoa ja kysyä esim. Missä on lähin viinakauppa ? *köh*
  Suomi ja Englanti menee ihan sujuvasti kun melkein joka päivää joutuu puhumaan ja kirjoittamaan kummallakin kielellä.
  Mielestäni olisi hyvä olla ruotsinkielinen osio myös. Ihan vain näiden meidän naapurimaan veljien mieliksi.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Jeps,

  ei olisi yhtään pahasta vaikka sivusto olisikin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tällä tavalla saisi mahdollista medianäkyvyyttä myös suomen ulkopuolella.

  Voisin tietysti kysäistä parilta kaverilta jotka ovat kovia webbisivujen vääntäjiä, että kiinnostaisiko heitä pesti piraattiliiton kotisivujen tekemiseksi. Alussahan tästä ei luonnollisesta palkkaa saisi, mutta ehkäpä joskus tulevaisuudessa… Tästä asiastahan tosin pitäisi saada ainakin Hiltusen Matin hyväksyntä ennen kuin sivustojen uusmista voisi harkita.

  Se on kuitenkin selvää että jossain vaiheessa niiden ulkonäkö tulee muuttumaan nykyisestä, kuten sisältökin monipuolistumaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Minusta ulkoasun ei tarvitsisi muuttua, kommentoin jo viikonloppuna Matille sivujen selkeyttä ja hyvää värivalintaa (kiitos Matille, sain pienen ennakkokatsauksen).
  Foorumin väritys tosin olisi mukava muuttaa samaan väritykseen.
  Lisäksi ehdotin mm. jonkinlaisen palkin (omassa mielikuvassani n. 5-7cm leveän, 10-15cm korkean ja keskellä ruutua, mitat tietty riippuvat näytön koostakin) oikeaan reunaan, jossa olisi kävijälaskuri ja ehkä tulevaisuudessa uusimpien uutisten otsikot tai linkit foorumin kuumimpiin puheenaiheisiin.
  Kävijälaskuri olisi ollut siitä mukava, että meillä on varmasti jo nyt ollut todella suuri kävijämäärä, mutta sen laitto enää olisi ehkä liian myöhäistä.
  Mutta muutoin en kävisi heti nykyisestä ulkoasusta luopumaan, pidän siitä paljon.

  Teen myös itse kotisivuja yrityksille toisinaan ja arvostan periaatetta yksinkertainen ja selkeä.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Jeps, itsekin kannatan yksinkertaista, selkeää ja kevyttä ratkaisua. Eikä nykyisissä sivuissa sinäänsä mitään vikaa ole, vain sisältöä on toistaiseksi niukasti ymmärrettävistä syistä :) Mutta kolmikielisyyden lisääminen nykyisille sivuille ei olisi paha idea.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 42)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin