Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ohje kokousaloitteiden laatimiseen

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2013 Ohje kokousaloitteiden laatimiseen

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä kivasatu kivasatu 5 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

  kivasatu

  said

  Huomatkaa, että aloitteet pyydetään jättämään viimeistään 30.6., jotta ne ovat kaikkien luettavissa riittävän hyvissä ajoin ennen kokousta.

  Ohje kokousaloitteiden laatimiseen löytyy täältä http://arkisto.piraattipuolue.fi/puoluekokous/kevatkokous_2013/LIITE%203%20-%20Ohje%20kokousaloitteiden%20laatimiseen.pdf

  ”Puoluehallitus 8.6.2013

  OHJE
  LIITE 3

  Piraattipuolue r.p.:n jäsenille

  Kokousaloitteiden laatiminen

  Piraattipuolueen sääntöjen 9 §:ssä todetaan kokousaloitteista seuraavaa:
  ”Oikeus aloitteen tekemiseen kokoukseen on kaikilla jäsenillä, mutta aloitteen on saatava ainakin kymmenen muun jäsenen tuki. Tuki ei edellytä äänestämään asian puolesta.”

  Aloiteoikeudella tarkoitetaan sitä, että yhdistyksen jäsenillä on oikeus saada haluamansa asia yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi. Kevätkokoukselle tämän ohjeen mukaan jätetty aloite otetaan automaattisesti kokouksen käsiteltäväksi, paitsi jos aloite:
  a) ei koske yhdistyksen toimialaa
  b) ei kuulu yhdistyksen päätäntävaltaan
  c) on yhdistyksen sääntöjen vastainen
  d) on lain tai hyvän tavan vastainen.
  (Hallila, Riitesuo: Yhdistystoiminnan perusteet.)

  1. Aloite voi olla esimerkiksi ehdotus kannanotoksi tai pysyvämmäksi kannaksi jostakin
  puolueohjelmaan liittyvästä asiasta tai se voi koskea yhdistyksen toimintatapoja. Aloitteen sisältämän esityksen tulisi olla merkitykseltään sellainen, että se sopii juuri puoluekokouksen hyväksyttäväksi (eikä esimerkiksi vain hallituksen). Aloitteessa voi olla erikseen perusteluosa ja varsinainen aloite.

  2. Aloitteen esittäjä tai joku muu hänen puolestaan tekee aloitteelle oman keskusteluketjun Piraattipuolueen keskustelupalastan kevätkokousosioon
  (https://keskustelut.piraattipuolue.fi/forums/forum/piraattipuolueen-toiminta/kevatkokous-2013/). Aloitteen perään merkitään aloitteen esittäjän nimi, sekä aloitetta kannattavien Piraattipuolueen jäsenten nimet, mikäli kannattajia on ilmoittautunut jo etukäteen. Aloitteen sanamuotoa ei pidä muuttaa sen jälkeen kun se on lisätty keskustelupalstalle. Sanamuotoa voidaan muuttaa vasta itse kokouksessa.

  3. Jos aloitteelle ei ole etukäteen tiedossa vähintään kymmentä kannattajaa, kuka tahansa Piraattipuolueen jäsen voi aloitetta koskevassa keskusteluketjussa ilmoittautua kannattamaan aloitetta. Puolueohjelman muuttamiseen liittyville aloitteille ei tarvitse kerätä kannattajia, koska puolueohjelman muuttamista käsitellään kevätkokouksessa 2013 joka tapauksessa.

  4. Riittävän kannatuksen saaneet aloitteet käsitellään vuosikokouksessa automaattisesti, eli aloitteen tekijän tai kenenkään sen kannattajista ei tarvitse olla läsnä kokouksessa, vaikka läsnäolo toki on suotavaa.

  5. Aloitteen voi jättää tai kannatuksensa jollekin aloitteelle ilmoittaa myös saattamalla asian muulla tavoin hallituksen tietoon (http://piraattipuolue.fi/yhteystiedot). Tällöin hallitus vastaa aloitteen lisäämisestä keskustelupalstalle.

  6. Aloitteet pyydetään jättämään viimeistään 30.6., jotta ne ovat kaikkien luettavissa riittävän hyvissä ajoin ennen vuosikokousta.”

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Alueelle ‘Kevätkokous 2013’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Siirry työkalupalkkiin