Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ohjeet ”FRA lain” kiertämiseksi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Ohjeet ”FRA lain” kiertämiseksi

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Naseag Naseag 9 vuotta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä wiltzutm

  wiltzutm

  said

  Hei!

  Olisiko Piraattipuolueen mitenkään mahdollista julkistaa jonkinsortin ohjetta, miten alkavan vakoilun voi kiertää salauksilla tms… Vai onko sitä edes mahdollista kiertää?

  Olisin kiitollinen jos tulisi edes jonkinlainen info asiasta…

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  Yksi tapa:
  – kirjoita viestisi dokumentiksi (= tee siitä erillinen dokumentti)
  – kryptaa (= salaa) tekemäsi dokumentti itsepurkavaksi exe-tiedostoksi (jotta vastaanottaja ei tarvitse mitään ohjelmaa) tähän sopivalla ohjelmalla, esim. (tuo on vanha, mutta kai se toimii) http://www.tietokone.fi/softa/windows/safeguard_privatecrypto
  – liitä kryptaamasi dokumentti sähköpostiviestisi liitteeksi ja lähetä se vastaanottajalle
  – ennen tai jälkeen viestin lähettämistä: lähetä kryptaamiseen käyttämäsi salasana vastaanottajalle JOLLAIN MUULLA VÄLINEELLÄ KUIN SÄHKÖPOSTILLA, tai sovi vastaanottajan kanssa muutoin salasanan luontitapa

  HUOM: viimeinen kohta on tärkeä – ja hankala, sillä FRA saanee napattua myös, vastaanottajan sijainnista riippuen, puhelut ja tekstarit. Varminta olisikin siis vaihtaa henkilökohtaisessa tapaamisessa salasanalistoja, tai sopia jokin vaikeasti selvitettävä mekanismi, jolla salasana generoidaan (=luodaan) kutakin kertaa varten erikseen (vaikkapa: sama kirja molemmilla hyllyssään, viestin päivämäärä määrittää sivunumeron ja lauseen, jonka sanojen alkukirjaimista salsana muodostetaan lisäämällä siihen vielä jokin numero).

  Jos käyttämäsi salasana on liian lyhyt, sen saa varmaan supertietokoneella rouhittua auki, mutta on sillä silti ainakin työllistävää vaikutusta, eli kun tuollaisia viestejä tulee riittävästi…

  [Muokkaus: siis jotain tuollaista voisi alkaa jaella?]

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Mites gmail ja kumppanit? Salattu selainyhteys gmailiin on ainakin aika tukeva, mutta jos posti menee Haminaan(googlen putingin kautta siis) ja sieltä Ruotsiin ja maailmalle, niin aika samahan tuo on. Vai salataankohan posti gmail to gmail siirroissa?

  Julkiseen avaimeen perustuva salaushan olisi yksi hyvä tapa salata. Julkinen avain on vaikka omilla kotisivuilla ja sillä salatun viestin saa auki vain julkisen avaimen salaisella avainparilla. PGP olisi ainakin yksi vaihtoehto homman toteutukseen. Afterdawnissa näytti olevan aika hyvä ohje: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/321310 . Yhden kouluprojektin verran käytettiin tota ja olihan se aika kätevä kun makuun pääsi.

  Sitten on tietysti VPN-yhteyksiä, joilla voidaan piilottaa surffaajan todellinen ip-osoite. VPN-yhteyksissä pitää tosin luottaa yhteyden tarjoajaan, koska tämä näkee oikean ip-osoitteesi. Samoin siirrettävä data on VPN-tunnelista ulos tullessaan täysin samaa dataa, kuin normaalista liittymästä lähtiessäänkin. Ts. jos VPN-tunnelin toinen pää on Ruotsissa, luetaan kaikki data edelleen toisella rajalla, datan jatkaessa matkaansa kohti maailmaa. Lisäksi pptp-protokollaan perustuva salaus taitaa jo aueta FRA:n hienoilla peleillä ja vehkeillä? Sitten on tietysti OpenVPN:ään perustuvia yhteyksiä, joissa tuota salausta saa väännettyä hiukan tiukemmaksi. Yhteys täytyisi tietysti ottaa esimerkiksi Hollannista, jotta FRA:lta vältyttäisiin. Tuppaavat vaan olemaan melko hintavia.

  Tästähän voisi koittaa porukalla kerätä jonkinlaisen oppaan? Saisi hyvää julkisuutta tärkeälle asialle. Samoin, jos Purjeeseen jää tyhjää tilaa ensi numeroon, voisi jonkinlainen salaa-se-itse-nurkkaus olla aika kova sana.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin