Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

OM harkitsee rangaistuksia ylläpitäjille

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta OM harkitsee rangaistuksia ylläpitäjille

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Topi Topi 8 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Tätä on odotettu! Laista mitään ymmärtämättömät kansalaiset alkavat poistelemaan Facebook-seiniltään viestejä, joissa puhutaan vähän tuimempaan sävyyn työpaikan kusipäästä, joka sattuu olemaan tumma iholtaan. Kansalaisvalvonta ja ”sensuroidaan kaiken varalta” -asenne on juuri se, mitä haluamme!

  Profiilikuva käyttäjästä petril

  petril

  said

  Käsittämätöntä shittiä kyllä lainlaatijoiden puolelta, olisi kyllä oikein suotavaa että nähtäisiin vaikkapa äänestys tällaisesta laista eduskunnassa siten, että saataisiin varmuudella selville ketkä sitä kannattavat ja ketkä eivät.

  Mutta pelkäänpä, että se suhmuroitaisiin sillä tavalla läpi, että joko siitä ei ota kukaan poliittista vastuuta tai sitten vain sovitaan että yksittäinen henkilö/henkilöt ottavat, jotka ovat muutenkin jättämässä politiikan tms.

  Ja miksikö tuo halutaan läpi? Jos unohdetaan nuo ”koska rasismi” -syyt, ja mietitään pitemmälle, niin vainoharhaisempi saattaisi nähdä tuossa askelia jopa sellaiseen Kiinan tyyppiseen ennakko-ja itsesensuuriin johon kansalaisia täälläkin aletaan pikkuhiljaa totuttelemaan, ja lopulta saattaa nalli napsahtaa jos kaverisi on kirjoittanut seinälle Jotain Pahaa hallituspuolueista, etkä ole huomannut sitä ajoissa poistaa – ja saatte molemmat Siperiaa ”laillisen hallituksen ja esivallan halveksimisesta”… :P

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa. Näen tässä sellaisen todellisen ongelman, että tehtiin mitä lainpykäläuudistuksia tahansa yksityisyydensuojaan, sananvapauteen tms.

  Vallankäyttäjissä on se vika, että kun tehdään päätöksiä ja uusia lakialoitteita, niiden mentyä läpi, vallankäyttäjillä on selkeä vastuunkanto lain toimivuudesta ja ongelmaksi muodostuu, ettei kukaan ota jälkeenpäin mistään mitään vastuuta vaan koska muutkin päättivät siitä. Miksei jälkeenpäin kumota epäonnistuneita säädöksiä, en ole kuullut?

  Meillä puuttuu se, kuka näitä säädöksiä valvoo? On pakko olla joku, joka oikeasti näitä valvoo ja ilmoittaa onko se säädös toimiva vai onko epäonnistunut. Runtelemalla jokin aloite läpi yksipuolisesti ei ole hyvä juttu.

  Vallankäyttäjillä on tietämättömyys ja asiantuntemattomuus, ellei mukana ole sellaisia todellisia asiantuntijoita, jotka tietävät, ettei säädös tule sellaisenaan toimimaan tai saattaisi toimia. Tästä syystä tarvitsemme säädöksien valvojia. Mutta eihän meillä ole, eikä se demokraattiselta tunnu kun jätetään todelliset asiantuntijat ulkopuolelle ja hedelmällinen mietintö muuttuu mädännäisyydeksi.

  Esimerkkinä, jos tietotekniikkaan liittyviä päätöksistä äänestetään eduskunnassa, niin olisi hyvä, jos kansanedustajilla olisi riittävä asiantuntemus, kokemus tietotekniikasta ja saisivat oikeuden äänestää kuin ne, jotka eivät ole koneita koskaan käyttäneet muuta kuin kynää ja paperia ja silti saattavat puoltaa aloitetta tuntematta mahdollisia seurauksia. Vertaa: ”Google on selain.” Ei näin.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin