Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Onko media unohtanut päätehtävänsä maailmalla?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Onko media unohtanut päätehtävänsä maailmalla?

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä anon anon 8 vuotta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä anon

  anon

  said

  Onko media unohtanut päätehtävänsä maailmalla?
  Mediaa ei pelkästään luotu kertomaan juoruja ja uutisia. Sen toinen tehtävä oli tarkkailla hallitusta ja muita päättäviä elimiä. Suomessa mielestäni se hoitaa tämän homman kohtalaisen hyvin ja jopa poliisi otta kantaa median ilmoittamiin vääryyksiin.

  Toisin on maailmalla. Demokraattisessa Unkarissa median oikeudet pistetään suurennuslasin alle, ettei se vaan loukkaa halliusta.

  Eikö hallituksen tehtävä ollut palvella kansalaisia, eikä toisin päin?

  Amerikassa media syöksee propagandaa, joka saattaa saada vanhan Neuvostoliiton häpeään. Ruotsissa media ei huomio hallitukselle huonoja asioita. Britti medioissakin pitää miettiä mitä seuraa ja mitä ei seuraa. Esimerkkejä löytyy liikaa tähän listattavaksi. Maailma on täynnä tälläistä.

  Miksi mediasta on nykyään tullut hallituksen työkalu niin monissa maissa ja sitä käytetään enemmän sen valheiden piilottamiseen eikä se enää tee oikeata tehtäväänsä ja puollusta tavallisten ihmisten oikeuksia valtiollista riistoa ja valheita vastaan?

  Internet on nykymaailmassa suurin media, se on mahdollisuus millä ihmiset eripuolilla maailmaa voivat keskustella toistensa kanssa koska tahansa. Internet antaa meille median ja mahdollisuuden lähes täydelliseen Demokratiaan oikeassa muodossaan.

  Nyt Valtiot ympäri maailmaa haluavat rajoittaa tätä mahdollisuutta millä tahansa tekosyllä, ettei heidän likaiset salaisuutensa tule julki.

  Haluatko sinä ennemmin elää turvatussa maailmassa, jossa sinulla ei ole mitään valtaa ympäröivään maailmaan ”iso veljen valvoessa” vai vähemmän turvallisessa maailmassa, jossa tiedät mitä maailmalla tapahtuu ja voit osaksi vaikuttaa sen tapahtumiin?

  Anonymous

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  En nyt sanoisi median hoitavan Suomessakaan tehtäväänsä mitenkään hyvin. Jos muualla homma tehdään paskasti, se ei tarkoita, että Suomessa olisi hyvä. ”Vähemmän huono” lienee hyvä ilmaisu.

  Media ignorettaa pienpuolueet lähes täysin, ja keskittyy isojen puolueiden ruokkimiseen. Yhtäläinen vaalitila edes vaalien alla olisi jo liikaa, mutta voisi nyt edes säännöllisesti tehdä ihmisille selväksi, että muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Sen lisäksi nimenomaan vaihtoehtoisten kantojen nostaminen esille puuttuu lähes kokonaan. Median pitäisi nykyistä kiivaammin kyseenalaistaa poliitikkojen kantoja eikä vain copy-pastettaa kolmen suuren lehdistötiedotteita.

  Onneksi meillä on internet. Sitäkin ne perkeleet koittavat valvoa. Sen puolestahan me taistelemme, että netti tulee saavuttamaan täyden potentiaalinsa ennen kuin sitä aletaan systemaattisesti sensuroimaan, ettei väärät mielipiteet pääse esille. Kun ihmiset viimein ovat saamassa vapaan median, niin totta kai vallan kahvassa roikkuvat puristavat kovempaa.

  Profiilikuva käyttäjästä anon

  anon

  said

  Mä puhun vähän rankemmista valheista. Itse on ole koskaan 20 vuoden aikana äänestänyt missään eduskuntavaaleissa(tykkäsin olla maailmasta tietämätön). Innostun seuraamaan ekaa ns. Cybersotaa tossa kuukausi sitten ja samalla tonkimaan koko netin läpi. Löyty niin paljon kakkaa mistä en tiennyt, etten voi edes sitä kaikkea laittaa tänne tai jaksaisi. No tällä kertaa äänestän ja tämä puolue saa ääneni hämeessä, tosin kuka sen saa heitän varmaan nopalla:)

  Itse en sano juu/Ei piratismin puolesta, mutta vapaa internet merkitsee paljon. Tullut pyörittyä erään järjestön nimeltä ”anonymous” kanssa kuukauden päivät.

  Pistän tohon pari kivaa linkkiä(kaikki englanniksi):

  Ruotsikin alkaa herätä, sääli että tuo tieto on jo viikkoja vanha:)
  http://my.firedoglake.com/rogershuler/2011/01/03/the-roveassange-story-hits-the-international-press-in-sweden/

  Anonymouksen kirje kaikille medioille ja sen perässä uutisia Tunisiasta.
  http://www.pdf-archive.com/2011/01/04/an-open-letter-to-all-media/an-open-letter-to-all-media.pdf
  Alku uutinen
  http://nawaat.org/portail/2011/01/03/the-tunisian-intifada%E2%80%A6/
  Viimeisin uutinen
  http://english.aljazeera.net/indepth/features/2011/01/20111614145839362.html

  John Pilger:in dokumentti ”war you don’t see” Erittäin hyvä!
  http://www.youtube.com/watch?v=p7wXhN5h_Pg

  no, siinä on pari, jos joku haluu joskus jotain kivaa niin pyytäkää:)

  Ai niin toi on hyvä netin neutralisuudesta.
  http://www.youtube.com/watch?v=JFpPib1P17c

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin