Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Onko PP yhden asian puolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Onko PP yhden asian puolue?

Tämä aihe sisältää 13 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä MrHUU MrHUU 10 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Piratpartietin ohjelma sisältää kolme pääasiallista kohtaa, jotka vapaasti suomennettuna ovat:

   [li]Demokratia, kansalaisoikeudet ja yksilönvapaudet[/*:m]
   [li]Vapaa kulttuuri[/*:m]
   [li]Patenttien ja yksityisten monopolien lakkauttaminen[/*:m]

  (Nämä periaatteet olen kirjaamassa myös omaan ohjelmaehdotukseeni, mutta tämä threadi ei koske sitä.)

  Olen kuullut sanottavan (nähnyt kirjoitettavan?), että tällainen ruotsalaismalliseksi kutsumani linja tekisi PP:stä sellaisen paljon puhutun yhden asian puolueen. On tietenkin selvää, että linja on huomattavasti lähempänä yhden asian puoluetta kuin yleispuoluetta, mutta päällisin puolen tarkasteltuna asioita on todellakin kolme, ei yksi. Tekijänoikeudet ja patentit ovat toki molemmat aineettomien oikeuksien piiriin kuuluvia asioita ja yksityisten monopolien lakkauttaminen, demokratia, kansalaisoikeudet ja yksilönvapaudet liittyvät läheisesti toisiinsa. Näin meillä on kaksi asiaa.

  Nykyinen, epäkelpo immateriaalioikeusjärjestelmä rajoittaa demokratiaa, kansalaisoikeuksia ja yksilönvapauksia, joten näin meille jää yksi asia. Minusta tämä vain alkaa kuulostaa tekemällä tehdyltä sanaleikiltä, koska eikös kaikkien puolueiden tavoitteena ole loppujen lopuksi tiivistettävissä yhdeksi asiaksi: parempi yhteiskunta. Joka tapauksessa käsite yhden asian puolue hämmentää minua syvästi ja haluaisin tietää, mikä Piratpartietin linjassa on mielestänne tämä mytologinen yksi asia. Monet ehkä luulevat sen olevan waretus lailliseksi, mutta tämä nyt ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, kuten jokainen Piratpartietin ohjelman lukenut ymmärtää.

  Teoria: yhden asian puolue on irrationaalinen haukkumanimi, jonka funktio on kanavoida lausujansa poliittista turhautuneisuutta. Samoin kuin salama etsii aina lyhimmän reitin maahan, myös tunteenpurkaus kohdistuu näennäisesti helpoimpaan kohtaan eli siihen, että puolueen nimessä on sana piraatti.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Vaikka olen alusta asti ollut mukana myöntämässä PP:tä suppean alan puolueeksi, en ole missään vaiheessa osannut mieltää kuitenkaan toimintaa yhden asian puolueeksi.
  Asiat joita juuri edelle mainitsit, eivät ainakaan minun mielessäni samaksi asiaksi rutistu.
  Totta on, että asioiden kirjo ei ole niin laaja kuin yleispuolueilla, mutta en näe tarvettakaan kumpaankaan ääripäähän. Me pystymme olemaan tilanteeseen sopeutuva ja notkeasti toimiva puolue, jonka ei tarvitse kangistua vanhoihin kaavoihin.

  Minun puolestani ihmiset saavat nimittää PP:tä yhden asian puolueeksi, mutta jo siinnä vaiheessa kun puolueohjelaan kirjoitetaan yksityisyyden suojaaminen, alkaa tuo nimitys olla mielestäni virheellinen, tai vähintään kapeakatseisuutta.

  Profiilikuva käyttäjästä AfX

  AfX

  said

  Meidän core-value ei pitäisi olla asia, tai sanotaan vaikka ratkaisu (viitaten tekijän oikeuksiin jne) vaan aate, joka on pikemminkin ihmisen vapaus ja yksityisyys alati verkostoituvassa maailmassa.

  Me emme ole kommunistejä, emme kansallis sosialistejä, me olemme tulevaisuuden nuoriso, haluamme vapautta kehittää ymmärrystämme ja taitojamme teknologian suomissa puitteissa, ja haluamme säilyttää yksilöllisyyden rajat.

  Ihmiset ja puolueet voivat kuolla, aatteet eivät :)

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  [quote=AfX]Meidän core-value ei pitäisi olla asia, tai sanotaan vaikka ratkaisu (viitaten tekijän oikeuksiin jne) vaan aate, joka on pikemminkin ihmisen vapaus ja yksityisyys alati verkostoituvassa maailmassa.[/quote]
  Ajatus piratismi-aatteesta sivuaa hieman omia alkuaikojen ajatuksiani. Jos joku lukee ihan ensimmäisiä PP:tä koskevia kirjoituksia, niin sieltä saattaa löytyä viitteitä tällaisesta. En kuitenkaan osannut pukea ajatuksia kunnolla sanoiksi ja lopetin asiasta puhumisen jouduttuani pulaan lehdistön kanssa :)

  Tämä menee jo enemmän filosofisten henkimaailman asioiden puolelle, mutta minulle piratismi-aatteella on kolme keskeistä arvoa:

   [li]Individualismi[/*:m]
   [li]Teknologian käyttö yksilöllisyyden tukemisessa[/*:m]
   [li]Vahva oikeisto-vasemmisto solidaarisuus[/*:m]
  Profiilikuva käyttäjästä Shendemiar

  Shendemiar

  said

  Tulevaisuudessa yhä suurempi osa kaikesta toiminnasta ja kanssakäymisestä tapahtuu internetissä. Se on (kaupallinen) ympäristö jossa Ihmisten oikeuksia on helppo nollata eikä koira perään hauku. Tarvitaan aktiivista edunvalvontaa takaamaan yksilön oikeudet ja vapaus.

  Piraattipuolue voi olla näiden asioiden edelläkävijä… yllä mainittujen asioiden lisäksi. Siinä on sisältöä ja tarkoitusta yllin kyllin.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Asia voidaan kääntää myös toisin päin.

  Edellisistä selvityksistä huolimatta oletetaan että puolue on tosiaan yhden asian puolue. Haluaisinkin kysyä, mitä asioita mukaan pitäisi ottaa jotta puolue ei enää olisi yhden asian puolue?

  Eli ehdotuksia kehiin millä uusilla asioilla potentiaalisia mukaantulijoita ja äänestäjiä saataisiin haalittua enemmän nykyiseen linjaan verrattuna.

  Profiilikuva käyttäjästä tiikki

  tiikki

  said

  Talouspolitiikka on tärkein osa politiikkaa, sillä sen perusteella nähdään mistä puolue repisi rahat valtion kuluihin ja mitä kulut olisivat. Ilman sitä on turha lähteä mielestäni politiikkaan mukaan.

  Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  [quote=Matti Hiltunen]Piratpartietin ohjelma sisältää kolme pääasiallista kohtaa, jotka vapaasti suomennettuna ovat:

   [li]Demokratia, kansalaisoikeudet ja yksilönvapaudet[/*:m]
   [li]Vapaa kulttuuri[/*:m]
   [li]Patenttien ja yksityisten monopolien lakkauttaminen[/*:m]

  [/quote]

  Huolimatta näiden teesien universaalisuudesta, piraattipuolueen tavoite muuttaa ainoastaan sähköiseen viestintään ja internettiin liittyvää lainsäädäntöä/tapakulttuuria, tekee puolueesta yhden asian puolueen. Vaikka esim. Demokratia ja vapaa kulttuuri ovat todella laajoja käsitteitä, niiden ajaminen pelkästään yhdeltä sektorilta on yhden asian ajamista.

  Annan esimerkin. Puolueen tavoitteena on kokonaisvaltainen valtiontalouden muutos suuntaan X. Puolue ryhtyy tekemään muutoksia talouspolitiikkaan, ympäristöpoltiikkaan, työpolitiikkaan yms. Vaikka kyseinen puolue on yhden asian puolue, se toimii niin monella sektorilla, että se näyttäytyy ulospäin monen asian puolueena. Toisaalta piraattipuolue, vaikka sen tavoitteena onkin vaikuttaa moneen erilliseen päämäärään, se toimii ainoastaan yhdellä sektorilla -> siis näyttäytyy yhden asian puolueena.

  Täytyy muistaa mikä on todellisuuden ja tiedon ja ihmisten suhde. Media luo todellisuutta, jota ihmiset käsittelevät oman ymmärryksensä ja käsityskyvynsä mukaan. Nopeella vilkaisulla piraattipuoluen on todella yhden asian puolue. Vähän syvemmällä vilkaisulla piraattipuolue hyvin epäselvä olento, joka ainakin minun silmiin vaikuttaa hyvästä yrityksestä huolimatta liiaksi yhden asian puolueelta.

  Sitten asiaan. Alkakaamme ajamaan humaania huumausainepolitiikkaa niin varmasti saamme julkisuutta ja rutkasti! (tiedostaen foorumin luonteen myönnän tämän olevan lähinnä provo laajakatseisen ajattelun aktivoinniksi)

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  [quote=tiikki]Talouspolitiikka on tärkein osa politiikkaa, sillä sen perusteella nähdään mistä puolue repisi rahat valtion kuluihin ja mitä kulut olisivat. Ilman sitä on turha lähteä mielestäni politiikkaan mukaan.[/quote]

  Minusta vuorostaan on jokseenkin mahdotonta olla sotkeutumatta myös muihin asioihin. Lisäksi jokainen joka hommaan lähee mukaan, ajaa asioitaan omasta näkökulmastaan ja useimmiten valitettavasti myös omaan pussiinsa.

  Kukaan ei käsittääkseni ole kieltänyt ettei tiettyjä asioita saisi käsitellä ollenkaan. Se että puolueen ohjelman pääpaino jossain tietyssä asiassa ei mielestäni tarkoita sitä etteikö muutkin asiat olisi täkeitä, ainakaan jos asiaa ajatellaan henkilötasolla.

  Se, onko joka ikisen asian kirjaaminen puolueohjelmaan järkevää, voidaan olla montaa mieltä. Puolueen ajamat asiat ovat itsestään selviä, joten tarvitsisiko niitäkään kirjata puolueohjelmaan? Pitäisikö sen sijaan ohjelmaan kirjatakin energiatalous, yhteiskunnan hyvinvointi ja pietarin katulapset? Suoranaisesti nämä asiat eivät liity mitenkään puolueen tarkoitukseen, mutta varmasti asioihin otetaan myös kantaa. Ainakin näin toivon. Se on kuitenkin tosiasia, että puolueohjelmaksi on jotain raapustettava, tyhjäkään tämä kohta ei saa olla.

  Pitäisikö puolueen siis lisätä esimerkiksi kotisivuilleen muita asioita joihin puolue ottaa kantaa, kuten mainitsemasi talouspolitiikka. Mielestäni tästä ei haittaakaan olr, koska aihe on osaltaan itsestään selvä asia.

  Mitä muita asioita taluspolitiikan lisäksi puolueen pitäisi listata puolueohjelmaan, tai sen alakohtaan?

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  [quote=tiikki]Talouspolitiikka on tärkein osa politiikkaa[/quote]
  Mielestäni juuri tämä asenne on nykypolitiikan (ja -yhteiskunnan) ongelma. Poliitikot kysyvät mitä tekemällä valtio saa mahdollisimman paljon rahaa, ei mikä on oikein, mistä taas seuraa muun muassa se että tekijänoikeuslainsäädäntö on mediayhtiöiden lobbareiden käsissä.

  Tietenkin Piraattipuolueella tulee olemaan jokin käytännön talouspoliittinen kanta, joka määräytynee (yksinkertaistetusti ilmaistuna) sen mukaan kuka tarjoutuu tekemään eniten myönnytyksiä ydinkysymyksissämme. PP:n puolueohjelman tulee olla lista näistä ydinkysymyksistä.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Pitää toki muistaa sekin, että raha on tärkeä osa elämää, niin yksilön kuin valtion tasolla.

  Toki rahankäyttöä voisi hillitä kaiken turhan osalta, jolloin rahaa jäisi muihin asioihin enemmän. Toisaalta valtiolla on lainaa noin 10000e/askukas, joka pitäisi saada joskus maksetuksi. Rahaa ei siis voi kokonan sivuuttaa kuvioista pois, mutta toisaalta vaikka saisimmekin yhden jäsenen eduskuntaan, ei meillä olisi kuitenkaan mitään mahdollisuutta osaltamme vaikuttaa asiaan, koska oppositio harvoin saa tahtonsa läpi.

  Eli vaikka raha on tärkeä asia, kannattaako meidän lähteä taistelemaan sellaisen asian puolesta, johon meillä ei ole juurikaan mahdollisuutta vaikuttaa? Joku tietysti keksii sanoa, että mitä järkeä koko piraattipuolueessa sitten on, kun meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään. Tämä on hyvä pointti, mutta aluksi tarkoitus onkin vaikuttaa vain ihmisten asenteisiin, jota kautta toivonmukaan aikanaan pääsemme vaikuttamaan asioihin isommassa mittakaavassa. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle.

  En siis sano että talouspolitiikka on huono asia, mutta mielestäni meidän tulisi kuitenkin keskittyä omaan osaamiseen. Suurinta osaa nuorista tuskin kiinnostaa valtion talous, jonka mukaan ottaminen saattaisi tehdä meistä vähmmän haluttavan. Tarkoituksenamme kun on olla erilainen, valtavirrasta poikkeava puolue. Jos otamme mukaan myös kaikki ne pakolliset, kuivat asiat mukaan, olemme tällöin pitkälti samanlainen puolue kuin muutkin. Käsittääkseni tarkoituksemme oli saada aktivoiduksi nuoria kiinnostumaan politiikasta, lähinnä sen asian avulla mikä on heillä läheinen ja mahdollisesti tärkeäkin asia.

  Toisaalta en itse oikein jaksa uskoa siihen, että pelkkä talouspolitiikan puuttuminen aiheuttaisi Keski-suomen vaalipiirin jäsenten joukkopaon. Jotain muuta, paljon oleellisempaa on tällöin pakko puuttua, tai sitten oikeasti puolueellemme ei ollutkaan niin suurta tilausta kuin alunperin luultiin. Monesti asiat on niin että kun asioiden eteen pitäisi tehdä jotain, kiinostus lopahtaa 90%:sti. Kaikki pitäisi siis saada sormia napsauttamalla. Ainakaan politiikan kanssa ei asiat hoidu näin yksinkertaisesti.

  Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  [quote=MrHUU]
  Eli vaikka raha on tärkeä asia, kannattaako meidän lähteä taistelemaan sellaisen asian puolesta, johon meillä ei ole juurikaan mahdollisuutta vaikuttaa? Joku tietysti keksii sanoa, että mitä järkeä koko piraattipuolueessa sitten on, kun meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään. Tämä on hyvä pointti, mutta aluksi tarkoitus onkin vaikuttaa vain ihmisten asenteisiin, jota kautta toivonmukaan aikanaan pääsemme vaikuttamaan asioihin isommassa mittakaavassa. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle.
  [/quote]

  Mun mielestä suuri, tai ehkä suurin ongelma politiikassa on nykyään juuri tämä ei meillä ole mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään. Politiikot ovat jotain toimitusjohtajia jotka tekevät päätöksiä loogisen konsensuksen perusteella. Maailma on jo selitetty eikä, ole olemassa muuta totuutta kuin talouskasvu. Raha on tärkeää jokaiselle, mutta mitä muuta me halutaan? Jotkut haluaa skeittikenttiä, toiset imuttaa vapaasti, kolmannet kasvatella takapihalla. Mutta kukaan ei halua kuulla että ei meillä ole mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään. Ihmiset tarvitsevat kanavan jota kautta oma ideologia voidaan tuoda esiin ja lisäksi voidaan myös vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin. Olkoon sitten talous tai mikä tahansa. Normaalit puolueet monopolisoivat päätöksen tekoa ja nuoria ei paikalla näy. Mistä johtuu? Oma vastaukseni on se että nuoret ei saa mitään itselleen todella tärkeätä kok-sdp-keskusta sektorilta. PP/uusi (nuorten) puolue tarvitsee selkeästi pirusti näkyvyyttä, ja vielä mahdollisimman tiukasti kohderyhmäänsä kiinnostavaa näkyvyyttä, jolla voidaan houkutella ihmisiä päätöksentekoon mukaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  PP/uusi (nuorten) puolue tarvitsee selkeästi pirusti näkyvyyttä, ja vielä mahdollisimman tiukasti kohderyhmäänsä kiinnostavaa näkyvyyttä, jolla voidaan houkutella ihmisiä päätöksentekoon mukaan.

  Tuossa tuli esille se, mitä harkitsin jo kysyvänikin.
  Takaa ajamasi asia ei kuulosta huonolta, mutta mielestäni Piraattipuoluetta ei tulisi rinnastaa nuorten puolueeksi. Minä ainakin haluan mukaan nuoria, vanhoja, keski-ikäisiä ja ala-ikäisiä.
  Myönnän että olen itsekkin kiinnostunut panostamaan paljon nuorten tulevaisuuteen, mutta nämä aiheet eivät välttämättä ole samoja, kuin mihin nuoret itse ensisijaisesti haluaisivat vaikutettavan, vaan asioita jotka näen nuorten tulevaisuudelle tärkeiksi.
  Toimiva kanava hyville ideologioille.. En usko että puolue on ratkaisu tähän, jos todellakin halutaan että voi tuoda paljon erilaisia omasta mielestään hyviä ideoita esille ja haluta saada niitä puskettua julkikin.
  Ei esimerkiksi Piraattipuolue voi lähteä ajamaan mielestäni ihan kaikkea sekalaista ajatusta, jos näin olisi, puolueohjelmastamme saattaisi pian löytyä mitä ihmeellisimpiä asioita.
  Jos haluaisi kanavan, jossa tuoda uusia ideologioita esille, siihen olisi parhaimmillaan mielestäni jokin eri puolueiden yhdessä käyttämä keskustelufoorumi/portaali, johon jokaisella kansalaisella olisi oikeus tehdä ehdotuksia ja kerätä kannatusta. Täältä sitten mikä tahansa puolue, myös PP voisi pyrkiä poimimaan hyviä ajatuksia joita on itse valmis ajamaan.

  Talouspolitiikassa taas tilanne on hieman toinen. Teoriassa ainakin jotain mielipiteitä asioista tulisi olla, asioita jotka eivät välttämättä ole edes talouspolitiikan tärkeimpiä kulmakiviä, mutta jopa meidänkin ajamilla asioilla varmasti on vaikutusta sekä yksilön että valtion rahan käyttöön.
  Itse olisin valmis kannustamaan vielä enemmän ekologisiin energiatalouden muotoihin, vähemmän energiaa kuluttaviin sähkölaitteisiin, talouden kasvun hidastamiseen ja nykyisen toimivammaksi saamiseen, monopoliverojen poistamiseen (vrt. alkoholivero, kasettimaksu) ja uusien ratkaisumallien keksimiseen. Nuoriin olisi panostettava huomattavasti enemmän rahaa, velkavankeudessa elävien ihmisarvo palautettava ja velat määrätyllä prosessilla anteeksiannettaviksi, pienyritysten perustamista kannustettava myös konreettisesti eikä vain näennäisesti painamalla yrittäminen on mukavaa esitteitä.

  Mutta ei näitä ihan niin vain voi puolueen asioiksi ottaa. Ne ovat omia mielipiteitäni ja varmasti on monta joka nämä mielipiteet jakaa, muttei välttämättä edes valtaosa puolueen jäsenistä.
  On jotain tiettyjä asioita, joihin meidän tekemisemme tulevat todennäköisesti vaikuttamaan, tai ainakin pyrkimyksenä on. Esimerkiksi patenttiasialla on suuri merkitys rahapolitiikkaan, myös uusien ansaitsemistapojen tuominen kulttuurituotteille tekee oman säväyksensä. Emme voi piilotella täysin, ettemme vastaa talous tai energiapolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä lainkaan, mutta miksi ne pitäisivät olla niin tärkeässä roolissa, että ne olisivat esim. puolueohjelmassa mukana?
  Pelkästään patenttien lakkauttaminen toisi ison roolin energia ja talouspolitiikkaan, sillä mikäli patentit eivät olisi hidaste, olisi sähkölaitteiden, erityisesti hi-techin jatkokehittäminen ja tutkimus paljon halvempaa ja nopeampaa. Sellainen saattaisi helposti jopa kymmenkertaistaa nopeuden, jolla tutkitaan vähemmän energiaa tuottavia piirejä ja laitteita.
  Entä oletteko koskaan katsoneet kuinka järjettömiä määriä edes pelkkä kahvinkeitin syö tehoa? 800-1300W on yleisin tehovaatimus. Varmasti tuo sama hyvä kahvi saataisiin tehtyä jopa puolet pienemmällä tehovaatimuksella ilman että maku kärsisi lainkaan.
  Kahvinkeitin ei ehkä ollut enää niin järkevä esimerkki, koska se ei niin voimakkaan patenttisuojan alla taida olla, mutta omassa mielessäni kahvinkeitin oli vertaus tietokoneeseen (puhun usein tietokoneista tietämättömille kahvinkeitin esimerkkinä jos energiankäytöstä kyse), tietokoneet vaativat nykyään helposti jopa 400-800W virtalähteitä, sen sijaan että niitä kehiteltäisiin rutkasti paremmin.
  Miksi ei kehitetä sitten? Tottakai kehitetään, mutta lähes jokaista tietokoneen sisällä olevaa osaa sitoo patenttisuoja, jotta tutkimus on äärimmäisen hidasta ja hankalaa ulkopuolisilta.

  Yhteenvetona siis koko äskeiselle tekstitulvalle se, että kyllä me olemme jo nyt tuomassa energia- ja talouspolitiikkaan oman mausteemme, sekaan ehkä mahtuisi jotain miedompia mausteita vielä, mutta jos jokainen haluaa tuoda omat mausteensa, sopasta tuskin hyvä tulee. Itse en siedä pippuria juurikaan, pidättekö te kaikki valkosipulista?
  Konsensus puolueen jäsenien energia- ja talouspolitiikasta olisi tietty hieno, joskin hieman utopistinen ajatus, voisimme mennä myös eduskuntaan kyselemään jokaisen edustajan mielipidettä, muodostaa niistä konsensus ja kaikkien olisi eduskunnassa siihen sitouduttava ;)

  Kyllä minulle kävisi mm. ekologisuuteen ja energiataloudelliseen toimintaan tähtäävä liirum laarum lause jopa puolueen toimintasuunnitelmaan, mutta olisiko sillä painoarvoa? Emmeköhän me tule joka tapauksessa ottamaan paljonkin tällaisia asioita keskusteluun täällä kun toiminta etenee, ne eivät vain ole toimintasuunnitelmassa.
  Toinen osa tietty on se, että varsinkin näin alkupuolella meidän on mielestäni helppo luhistaa koko homma omiin käsiimme jos pääaiheita on liikaa. PP:n ensisijaiset prioriteetit ovat ne joita ollaan puolueohjelmaan kirjoitettu ja muista keskustellaan julkisesti täällä foorumilla. Jos jokin asia saa niin selkeää kannatusta, ettei se jätä arvailemisen varaan kannatusta, niin silloin siitä lienee aiheellista suutakin aukaista.

  Pyydän anteeksi jos teksti on liian hyökkäävän oloista muita asioita ajettavien mieleen, se ei ole hyökkäys vaan tahallisesti minun tapaani kriittisestä näkökulmasta katsottuna vain.
  Minulla on myös todella paljon asioita joita olisin halukas ajamaan, en vain toistaiseksi näe mahdollisuutta liittää niitä PP:n toimintaan tehokkaasti ja toimivasti.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Ei lainkaan hyökkäävää. Erittäin hyvä puhe :D

  Nostit hienosti esille monia tärkeitä asioita. Sinulla on paljon näkemyksiä jotka kohtaavat omat näkemykseni. Mutta tosiaan, kaikkien osalla tuskin näin kuitenkaan on.

  Ei siis tapeta itseämme heti alkumetreillä liikaan työhön, vaan aloitetaan nousujohteisesti kuten nykyajan armeijassakin tehdään. ;)

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin